HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
pimplo, ako već hoćeš da preko Rock Playera gledaš formate koje podržava i ugrađeni video player, onda izaberi opciju u settingsima "system video player" ili tako nešto, u tom slučaju će program koristiti kodeke koji dolaze sa telefonom,a neće ti raditi avi, wmv, itd. Ja Rock Player koristim za gledanje formata koje sam skinuo na komp, znači divx filmove, itd.
Ninolina, ne može se zaključati, ne brini...
flash radia se radi bez wipea i kratko traje, samo napravi nandroid backup pre instalacije
i ja sam updateovao, u principu svaki novi radio instaliram. Na xda tvrde da ima poboljšanja u snimanju 720p, što nisam probao, a vreme će pokazati kako će se ovaj novi radio odraziti na battery life time.

flash radia se radi bez wipea i kratko traje, samo napravi nandroid backup pre instalacije
i ja sam updateovao, u principu svaki novi radio instaliram. Na xda tvrde da ima poboljšanja u snimanju 720p, što nisam probao, a vreme će pokazati kako će se ovaj novi radio odraziti na battery life time.
Posle par sati ponovnog citanja ovog topica, vidim da mi je receno da cu morati najpre da debrandiram telefon. Po drugim forumima vidim da ima vise nacina za pravljenje gold card. Ima li veze kako je napravljen gold card, ili da prosto upotrebim taj koji imam (rece komp da sam uspeo) i debrandiram, pa onda dalje?
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)
ne isplati se ivane da čitaš sve po redu, jer su se stvari značajno promenile u julu u odnosu na maj, npr. za rootovanje više nije neophodan goldcard, itd.
ako imaš telefon sa starijim verzijama hboota i ako nije slcd ekran u pitanju, možeš da uradiš što god hoćeš relativno jednostavno. Prvo pitanje bi naravno bilo šta želiš da uradiš sa telefonom...
ako imaš telefon sa starijim verzijama hboota i ako nije slcd ekran u pitanju, možeš da uradiš što god hoćeš relativno jednostavno. Prvo pitanje bi naravno bilo šta želiš da uradiš sa telefonom...
hocu:
1. da se resim Orange petljancija
2. da dobijem mogucnost menjanja romova, vidim da ih ima raznih
3. da dobijem mogucnost instalacije vecih aplikacija, na karticu (imam 16GB karticu koja ceka neke igrice i navigaciju, plasi me ono ispod 100MB slobodno, nekako mi... malo:)
imam 0.75 HBOOT, telefon je kupljen u julu u BG, ne bih rekao da je slcd (mada je kutija crna Orange bacena, te nema mogucnosti provere pise li sta na njoj)
Prosto, prvo sam imao telefon, pa se tek onda pojavila prica o ukidanju AMOLED-a. Otud mislim da smem da rootujem.
Daj neki link za to jednostavno, nisam ja neki pametan da petljam sa adb-om (i od command line me spopadaju zmarci:)
Hvala, unapred:)
1. da se resim Orange petljancija
2. da dobijem mogucnost menjanja romova, vidim da ih ima raznih
3. da dobijem mogucnost instalacije vecih aplikacija, na karticu (imam 16GB karticu koja ceka neke igrice i navigaciju, plasi me ono ispod 100MB slobodno, nekako mi... malo:)
imam 0.75 HBOOT, telefon je kupljen u julu u BG, ne bih rekao da je slcd (mada je kutija crna Orange bacena, te nema mogucnosti provere pise li sta na njoj)
Prosto, prvo sam imao telefon, pa se tek onda pojavila prica o ukidanju AMOLED-a. Otud mislim da smem da rootujem.
Daj neki link za to jednostavno, nisam ja neki pametan da petljam sa adb-om (i od command line me spopadaju zmarci:)
Hvala, unapred:)
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)
@Ivan: kod tebe nema problema. Za početak odradi unrevoked metodu, po uputstvima. Zlatna kartica i nije neophodna (osim ako se nešto ne sj*be
)
Ovde imaš prilično obimno uputstvo:
viewtopic.php?t=20038&postdays=0&postor ... &start=900
kad dobiješ pristup recoveryju, treba da particioniraš karticu sa standardnim podešavanjima. Prethodno prekopiraš sadržaj sd kartice na pc, jer će je particioniranje formatirati. Nakon toga vratiš čitav sadržaj kartice sa pc-a na sd.
Onda backupuješ aplikacije i sigurna podešavanja u titanium backupu (sigurna podešavanja su kontakti, sms poruke, podešavanja, izgled i sadržaj 7 home ekrana, itd. . označena su zelenom bojom u titaniumu )
Onda nađeš neki lep rom koji podržava A2SD+ i instaliraš ga iz recoveryja po uputstvu. Nakon toga restoruješ programe i podešavanja iz Titaniuma - automatski će biti smešteni na ext particiju sd kartice koju si prethodno napravio, i to je to.

Ovde imaš prilično obimno uputstvo:
viewtopic.php?t=20038&postdays=0&postor ... &start=900
kad dobiješ pristup recoveryju, treba da particioniraš karticu sa standardnim podešavanjima. Prethodno prekopiraš sadržaj sd kartice na pc, jer će je particioniranje formatirati. Nakon toga vratiš čitav sadržaj kartice sa pc-a na sd.
Onda backupuješ aplikacije i sigurna podešavanja u titanium backupu (sigurna podešavanja su kontakti, sms poruke, podešavanja, izgled i sadržaj 7 home ekrana, itd. . označena su zelenom bojom u titaniumu )
Onda nađeš neki lep rom koji podržava A2SD+ i instaliraš ga iz recoveryja po uputstvu. Nakon toga restoruješ programe i podešavanja iz Titaniuma - automatski će biti smešteni na ext particiju sd kartice koju si prethodno napravio, i to je to.
Sistem mi je prijavljivao juce kako nemam slobodnog mesta u telefonu vise, a kad pogledam sta sve imam instalirano ne moze da se skupi ni 25mb. Zbog cega je to tako? Sta mi toliko zauzima prostor? Da li postoji neki program kojim bi ja tacno mogao da vidim sta mi ej zauzelo najvise meta u mesta u memoriji telefona?
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
Stavio sam OpenDesire ROM... Ne mogu da pronađem u podešavanjima, gde se nalazi opcija, da kad phone zakačim na PC, izaberem kakav će biti vid konekcije, kao na pr. USB ili HTC Sync ?! U mom slučaju mi konkretno treba ovaj drugi, ne bi li tako instalirao par aplikacija na phone ! Ima li neko ideju, kako to da izvedem ? 

HTC Desire + MIUI 0.11.12
Od apdejta na FroYo mi se s vremena na vreme dešava da kad izlazim iz Gmail inboxa, ponekad i iz poruka i browsera, da taj izlazak ne bude onako standardno brz. Imam zadršku koja ponekad traje i do 10 sekundi, tokom kojih je ekran kompletno crn, samo mi gornji status bar ostane normalno prikazan, ali ne reaguje na dodir. ovo mi se na 2.1 nikada nije javljalo. Nije esto, ali kad se desi, baš me iznervira. Ima neko sličan problem?
Kao što sam rekao, podigao sam juče OpenDesire v3.5.2 i nakon toga i novi radio... Oko 1:00h sam otišao da spavam... Baterija je bila na 82%... Jutros oko 5:30h mi se telefon ugasio, a da nisam bio svestan šta se to desilo... Ugasio se !!! Da li je neko imao sličan ili eventualno isti problem ??? Moram reći da sam zadovoljan sa ovim ROM-om u brzini, a čini mi se i da je dosta stabilan. Posebno mi se dopada što nema Sense UI i na taj način je drastično brži. Quadrant mi izbacuje cifru od nešto preko 1400, što je znatno više od 1150, koliko sam imao sa LeeDroid-om 

HTC Desire + MIUI 0.11.12