Nokia N97 ili Sony Ericsson Vivaz Pro

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Nokia N97 ili Sony Ericsson Vivaz Pro

Post od Sensei »

Nisam planirao da menjam telefon ali posto jedan prijatelj insistira da mu prodam N79 na kraju sam ipak prihvatio njegovu ponudu.
E sad, ne bih da dodajem nesto mnogo para na tih 150e, recimo jos 50e ili malo vise, uzeo bih polovan telefon i izbor sam sveo na ova 2 modela navedena u naslovu.
Razlike na papiru su mi poznate, interesuje me u praksi kako su se pokazali ovi telefoni i koji biste mi pre preporucili?
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

vivaz je ok telefon,ali Nokia je Nokia...mrzim cinjenicu da S.E zablinka crveno 5,6x i posle na zamenu flesha :disgust:
koristio sam n97 i mogu da ti kazem da nije nista posebno...
po meni jedna budzotina ne previse brza, morao sam da ga nosim non-stop u ruci jer u dzep nije mogao da se nosi,skidao mi trenerku ;)
ne znam kontam da ti je taj Qwerty i touch bitan ali pre oba bi se opredelio za e72!!! 8)

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Kako misliš "zablinka 5,6x i posle na zamenu flesha" ?
Lično više naginjem ka vivaz pro-u, manji je, lakši, brži procesor, hd video zapis...ali teže se nalazi pa zato razmišljam i o n97...
E72 mogu da nabavim novog iz telenora prilično povoljno(od brata) pa ću razmisliti i o njemu...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Sensei, Zaobidji N97, telefon se uopste nije dobro pokazao.Ako ces uzimati Nokiju biraj nesto iz E serije, E71/72.Takodje ako ti se dopada Vivaz uzmi ga, po meni je mnogo bolja opcija od N97.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Od ova dva uvek bih pre uzeo Vivaz Pro. N97 je nedopustivo los za cenu koju drzi. Ako ti nesto znaci i kamera je bolja na SE-u. I da ako bi Nokia-u onda E72.
Pozdrav

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

skar, to stradanje EROM-a (ako si na to mislio) se dešava samo na dumb telefonima, nešto nisam primetio da se dešava i na ostalim (koristim G900 skoro 2god, a M600 malo više od godinu dana), a i popravka je rutinska i ne traje više od 5 minuta.

Inače u ovoj dilemi moj glas ide za Vivaz Pro.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

A zašto samo ta dva modela, za te pare možeš uzeti Magica, Spicu ili Hero (jeste da imaju slabije kamere ali mnogo bolje rade od oba) za koji euro više, mada ako mogu samo ta dva onda bi se ja odlučio za vivaz.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Hvala svima na brzim odgovorima. Vidim da N97 niko ne preporucuje pa cu gledati da njega izbegnem.
E72 sam probao na kratko i ostavlja utisak veoma kvalitetnog telefona pre svega, mada preferirao bih veci displej, po mogucstvu touchscreen.
Vidim i Nokia X6 moze da se nadje prilicno povoljno, sem dobrog displeja i nema nesto drugo cime se istice, ali eto i njega da uzmem u obzir...
telep, navikao sam na symbian os, i mada stvarno nemam nista protiv android-a(dok wm nikad nisam voleo!) radije bih se zadrzao na dobro mi poznatom os-u.
Razmislicu(citacu na netu) i o tvojim predlozima mada koliko mi se cini nijedan od njih nema hardversku tastaturu koja je po meni velika prednost... A iskreno i taj hd video zapis mi deluje privlacno...

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Sensei, Odlučio bih se ipak pre za n97, naravno da ne bude mnogo skup, kao što si napisao u prvom postu do 200e.Vivaz jeste da ima bolju kameru, ali nokia ima veći ekran.Mnogo ima negativnih komentara za n97, ali ne mora da znači da je svaki model takav.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Sensei
Заобиђи н97...превише проблема...
Vivaz сам испробао и не делује ми лоше.
Vivaz Pro никада нисам ни видео...
Слобода или смрт

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ipak obrati paznju na X6 po meni zasad najbolja Nokia sa ekranom na dodir.C6 ti ima hardversku tastaturu ali resistive ekran.Pored dokazanog E72 mozes uzeti u obzir i E5.
Nikad nisam ni video N97 ali ono sto sam procitao o njemu je dovoljno reklo,njega nikako.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

N97 se pokazao kao veliki promasaj, kako hardverski tako i softverski, s tim da je softverski "ispeglan" kako je pocelo "kuvanje" romova. Ali ukoliko i dalje postoje hw problemi dzabe mu je i "kuvanje".
Sto se tice E72 igrao sam se sa telefonom u vise navrata i mogu reci da je jako dobar, s tim sto kada se pogleda posle nekog Androida ostavlja potencijalnog kupca ravnodusnim, jer Symbian deluje kao starkelja.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

IDzO napisao: Sto se tice E72 igrao sam se sa telefonom u vise navrata i mogu reci da je jako dobar, s tim sto kada se pogleda posle nekog Androida ostavlja potencijalnog kupca ravnodusnim, jer Symbian deluje kao starkelja.

Nazalos nas korisnika symbiana si u pravu :cry: :cry: :cry:

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

mini ili vivaz

Post od mrkixxx »

nadam se da necu morati da otvaram novu temu.
imam slicno pitanje: N97 mini ili SE Vivaz?

mini je kao hardverski bolji od klasicne 97.
volim sto ima pristojnu kameru i hard.tastaturu.

vivaz ima extra kameru.

sto mi je ciniti? :)

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

mrkixxx, u slicnoj dilemi sam i ja bio(zato sam i postavio temu) i nakon sto sam pogledao Vivaz uzivo odlucio sam se za njega.
ALI, jedan prijatelj mi je javio da mi oko 10. oktobra donosi 10 NOVIH otkljucanih telefona(bice 4 modela, Nokia N97, Nokia N97 mini, SE Satio i jos neki SE(nije siguran koji) ali isto gornja klasa) za svega 100-120e po telefonu, jedan od njih cu ostaviti za sebe a ostale imam nedelju dana da prodam.
Tako da ako je neko zainteresovan za NOV telefon po izuzetno povoljnoj ceni(necu se puno ugraditi :)) neka saceka do 10. oktobra pa se mozemo dogovoriti.
Poslednja izmena od Sensei u Ned, 19. Sep 2010. 15:55, izmenjeno 2 puta ukupno.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Sensei, ja bih uzeo preko telenora na firmu.
izaso bi me vivaz 1 din. :P

ali nekako naginjem ka n97 mini zbog hard.tastature. cena 5000,oo.

mislim da vredi za te pare.

treba mi neka fina kamerica. ne mogu stalno da secam dig.aparat!

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

mrkixxx, moram priznati da i meni hard. tastatura mnogo znaci, zbog toga sam i planirao da uzmem Vivaz Pro, da imaju njega u ponudi svakako bih ti ga predlozio pre nego N97 Mini, a ovako ne znam ni sam...
Tastatura je prednost Mini-ja, dok s druge strane Vivaz ima po meni dosta bolji UI, ne zaostaje ni za Android-om po nekim resenjima(jeste isto Symbian ali SE ga je potpuno promenio), onda bolju kameru i MNOGO bolji video zapis, i na kraju 720Mhz procesor(sto nemaju ni najnovije nokia-e) koji sije onaj u mini-ju u svakom pogledu...

Odgovori