Nokia N82, kamera gubi kontakt

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Vlada-km
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 09. Sep 2010. 17:05

Nokia N82, kamera gubi kontakt

Post od Vlada-km »

kamera na n82 je odjednom prestala da radi. Nista se ne desava kada se otvori poklopac kamere. probao sam malo jace da pritisnem deo ispod kamere i kamera je proradila, ali samo dok drzim to mesto pritisnuto. Cim pustim kamera prestaje sa radom.
Pitanje: Sta bih mogao (i da li bih mogao uopste) nesto da uradim sam da bih resio ovaj problem, ili telefon mora na servis i da se otvara tamo?

Unapred hvala na odgovoru.

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 09:47

Post od oscar1980 »

Moja preporuka ti je-pravac servis. N82 je toliko zaj... za otvaranje,prepakivanje da je to čudo. Prvo ti se može desiti da ti pukne ekran prilikom rasklapanja (otprilike 30-ak € ) + da li ćeš uspeti sam da rešiš problem.... Potraži na netu tutorijal za rasklapanje N82 pa vidi samkoliko je zeznuto doći do kamere ( Nokia N82 disassembly ).

Vlada-km
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Vlada-km »

Hvala druze. Pogledao sam na youtube i zaista izgleda zeznuto. Znaci pravac servis... :( :smutny: Pitam se samo koliko ce to otvaranje i zatvaranje da me kosta...

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Vlada-km,

Postoji jedna gadna statistika:90 % servisera je pri otvaranju tog telefona polomilo LCD....i pored grejanja i paznje oko odlepljivanja ja sam ga krknuo jos prosle godine...I kupio coveku drugi,a doneo mi bas zbog takvog kvara koji ti imas... :cry:

Kasnije sam nailazio na verzije gde LCD nije lepljen uopste...

Vlada-km
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Vlada-km »

E pa to se i meni desilo. Odneo sam ga juce u servis i displej je pukao pri otvaranju :(. Inace displej je bio zalepljen celom svojom povrsinom za podlogu ispod, tako da su sanse za pucanje bile 90%. Serviser mi rece da ima neke verzije telefona ciji je displej zalepljen samo na par tackica, ali ovaj moj je bas morao da bude zalepljen bukvalno ceo!! Jbg-a, sta da se radi....

Mozda ce ovo moje iskustvo nekome da bude korisno....
Pozz!

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 09:47

Post od oscar1980 »

I... Ko je platio displej? Nisi valjda ti.... Gledao sam neku foru kako ljudi skidaju displej,pomocu kartice ( Visa,Dina,Master... ) :) :) :) i uspevalo im je...

drgrga,svaka cast na profesionalnosti!!

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

To sa Visa,Dina,Master i sl. pali smao u onoj drugoj reviziji, ali u ovoj u kojoj je skoro totalno zalepljen, skoro i da ne postoji teorija da se skine a da ne pukne.

Tako da prica vazi za ovu drugu reviziju (sa master i sl.)

P.S. A i neprofesijalno je koristiti kartice, mi posedujemo namenske alate za tako nesto,a ono ipak :(

Vlada-km
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Vlada-km »

Nisam platio nista. Serviser je popravio telefon i postavio novi displej. On je kupio taj telefon, a ja sam doplatio i kupio novi X6 16gb. Ipak ne volim da nosim servisirane telefone, mada N82 sada radi kao zmaj.

NikolaN82
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 17. Nov 2010. 23:20

Post od NikolaN82 »

Nazalost, i ja sam zaradio ovaj problem. Molim za one koji su ovo radili u servisu ili one koji znaju koliko bi to kostalo da mi kazu? Pozdrav i hvala unapred :smutny:

Odgovori