Kamera: N6630 vs SE700i

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

kamera na 6630 ili s700

Glasanje se završava Ned, 25. Sep 2005. 12:19

6630
13
54%
s700i
11
46%

Ukupno glasova: 24

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Ovo glasanje je otprilike kao da je ponovo postavljeno pitanje "Nokia vs. Se"... Zato će tako ljudi i glasati (prema svom ubeđenju), pogotovo što većina nije ni imala prilike da uporedi te fotografije...
Neki će baš tako glasati samo da bi videli rezultate glasanja.
Zato ni rezultat nije nizašta merodavan...

p.s Sasvim bi druga stvar bila da su ispod (ili u sklopu) tog glasanja nekako okačene fotke napravljene u istim uslovima, sa oba telefona..

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa ja sam okachio slike,imate link gde imaju slike sa oba telefona u istim uslovima,i ovo vishe ne vredi komentarisati.....

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Dexter napisao:Pa ja sam okachio slike,imate link gde imaju slike sa oba telefona u istim uslovima,i ovo vishe ne vredi komentarisati.....

Da, ali pre toga treba da pročitaju pola teme da bi došli do tog linka (odnosno, da bi videli da uopšte i postoji)...
Samo kažem da će mnogi po inerciji pritisnuti taster za svog favorita/proizvođaća čisto da bi videli rezultate glasanja i time nahranili svoju sujetu (i potvrdili sumnje da su kupili bolji telefon od "omraženog" konkurenta)...
Možda i grešim... 8)

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Apsolutno ne gresis tj apsolutno si u pravu,kako ti se vise svidja! :D
Nekim ljudima jednostavno ne vredi objasnjavati jer su tako zatucani (ja se stvarno izvinjavam ali mislim da je ovo jedva dovoljan izraz) da ce bez obzira na cinjenice tvrditi jedno te isto,cccc!
Pozdrav 8)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Sir_Oliver napisao:Zoko,ajde meni prosledi neku sliku slikanu sa s700 i sa 6630...cisto da vidim.....ako ti nije problem!? 8) 8) 8)
Naravno da mi nije problem, samo mi šibni na pp mail, i poslaću ti...i ovom prilikom se još jednom zahvaljujem fix-u na slikama s700 ;) :)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

jao zoko sto imas lep telefon!!!!!! :D :D :D :D :D :D

jesi li zadovoljna 6630 kako te sluzi?????????????????????

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Hehehehehehehe, stvarno? :oops: :D
Za sada me super služi, stvarno sam zadovoljna...jeste da je tim-ova, ali sve mi radi, nadam se da će tako i da ostane...Idzo, ako imaš neki savet, kao iskusniji korisnik 6630, slobodno piši :wink: 8)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Evo uverite se i sami...slikano u zemlji Srbiji sa ova dva telefona...slike od se700i su sa fix-og telefona...a od 6630 sa mog...obe fotke napravljene u Beogradu, ali nažalost na različitim lokacijama...ali po meni dovoljno da se vidi :wink:
Samo da napomenem da su obe slike umanjene na rezoluciju 640x480, zbog veličine i uploadinga... :roll:
Toliko...
6630
Slika

se700i
Slika

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

pa ovo je glupo jer nisu isti uslovi... da bi se videlo ko pravi bolje slike treba da je ista okolina, isto osvetljenje... ovako nema svrhu.. :roll:
a i pogledajte kako je podesen s700... i sto je zanimljivo slika sa 6630 je slikana mnogo ranije...
6630 HR= 300 dpi, VR=300dpi
s700 HR=72 dpi, VR=72dpi...
dakle ovakvo poredjenje je cista glupost... :roll:
Poslednja izmena od Akki u Uto, 04. Okt 2005. 21:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19

Post od hellboy_90 »

upravo sada gledam slike sa onog testa i mogu vam reci da ni 6630 ne zaostaje toliko, pogotovo ako gledate one slike u sobi :lol: :P 8)

ako hocete slikacu ja sutra pod istim uslovima sa s700 i 6630 pa cu okaciti, ali ne znam da li ce ortak sutra da ponese tel. jer imamo fizicko :) :wink: :roll: :lol:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

"I have an explanation for this. While in the previous tests, most of them individual, we have tested different settings, this time we had only taken pictures with on auto. While dealing with Nokia is cool, because there's nothing to adjust, with Sony you have to play a little - to edit the compensation of the exposure, to use different modes for balancing the white color, to turn off the spot metering when needed. The question is: aren't such advanced methods necessary for a camera phone? And, on the other side: why not appreciate the approach "just press the button"."

kao sto sam vetj pricao... ali ne vredi... uostalom ne vidim vise koja je poenta ovakvih poredjenja... aj nekad su i bila zanimljiva ali sada kad su se pojavili telefoni sa boljim kamerama... nije mi jasno... :roll:

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

akki, to ti je vreme uploadinga...slike se700i su nastale mnogo pre 6630... :wink: Ja sam samo htela malo da pomognem temu...ako neko ima oba telefona neka slika u jednakim uslovima i kači... :wink:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

vreme uploadinga... :lol: ok :wink: nebitno totalno... ali ovakva poredjenja su glupa... a i diskutovano je o tome do iznemoglosti... :roll:

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

akki, alo čoveče, slike se700i sam dobila dve nedelje pre nego što sam ja kupila 6630...ono što si naveo uopšte nije vreme slikanja...uostalom, ako već hoćeš, iskopiraj exif slika ovde... :x

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Nemoj da se ljutis imenjakinjo,nije vredno toga,to su samo obicne slike! :wink:
Slazem se da ne zaostaje mnogo 6630 za S700 ali je zaostatak ocigledan i realan i to je jednostavno stvar koriscenih cipova i tu se sad nista nemoze,ko hoce strava kameru neka kupi digitalac a ako nece 2 uredjaja ima dosta drugih telefona sa dobrom kamerom (W800,K750...) i ne vidim razlog dalje raspravke,cinjenice su rekle svoje a glasanje je apsolutno nerealno i bruka za one koji su glasali tako tj. nerealno!
Pozdrav 8)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Zoka napisao:akki, alo čoveče, slike se700i sam dobila dve nedelje pre nego što sam ja kupila 6630...ono što si naveo uopšte nije vreme slikanja...uostalom, ako već hoćeš, iskopiraj exif slika ovde... :x
pa u excifu pise kad su slikane a to je u januaru sa 6630 a u junu sa s700 :lol:
vreme uploada nema ama bas nikakve veze sa excif-om... sem ako ja ne zivim u zabludi sve ovo vreme a ti si uploadovala fajlove u januaru i junu... ali to je nebitno, excif se moze promeniti, ali nisu isti uslovi i kad smanjujes sliq potrudi se da DPI bude isti... ;)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Covek je pitao sta da uzme od polovnih telefona i ponudio ta tri da mu mi odaberemo pa sam ja rekao svoje,vrati se stranu nazad pa ce ti biti jasno!
Pozdrav 8)

Cyber
Banned
Pridružio se: Pon, 29. Avg 2005. 02:06

Post od Cyber »

Katastrofa za Nokiu !!!! Mnogo vishe detalja na W800 i dosta mutna slika na N90....mnogo lepshih boja ima W800 .... (ovo mi izgleda kao ono moje poredjenje k700i i 6600 :P ) !

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

akki napisao: pa u excifu pise kad su slikane a to je u januaru sa 6630 a u junu sa s700 :lol:
vreme uploada nema ama bas nikakve veze sa excif-om... sem ako ja ne zivim u zabludi sve ovo vreme a ti si uploadovala fajlove u januaru i junu... ali to je nebitno, excif se moze promeniti, ali nisu isti uslovi i kad smanjujes sliq potrudi se da DPI bude isti... ;)
Naravno da vreme uploada nema veze sa excifom fotografije...ali prosto mi je nemoguće i nerealno...jer sam ja sliku sa 6630 napravila pre 10ak dana...a mislim da je fix napravio svoju u avgustu ili septembru, ako sam ga dobro razumela...nije više ni bitno...ali poenta je bila da se uporede...nema veze... :disgust:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

pa pogledaj sama, tako pise... mene su zanimala podesavanja kod s700, pa posle i kod 6630 i slucajno videh da je datum neki januar... :wink:

Odgovori