Najvise bih voleo da novi vlasnik Telekoma bude?

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori

novi vlasnik?

niko, bolje da ostane u vlasnistvu drzave
41
47%
vodafoe
9
10%
t-mobile
16
18%
a1
7
8%
at&t
3
3%
nekog drugog
12
14%

Ukupno glasova: 88

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

Toblerone nisu razlog zasto Svajcarci nece u EU, vec mnoooooooooogo para koje leze u njihovim bankama, cije i odakle pare tu tajnu oni cuvaju. Za Telenor moja greska nisam znao da drzava ima 53%
Nisu glupi ni oni ni EU, sve pare koje dobijemo za razvoj vracamo x2

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Zligor, što se Švajcarske tiče, ja sam kao razlog na prvom mestu i naveo banke. Pažljivije čitaj šta sam napisao.
Slažem se Miodrage s tobom. Na žalost, stranci će uvek biti bolje gazde u našim kompanijama nego što možemo mi. Takođe, Brisel će bolje rukovoditi ovom zemljom, nego što će to naši vlastodršci. Surovo, ali je tako.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Aleksaboy, prvensteno si rekao da postoje 'pametne' drzave sto je stvarno smesno (Norveska jednako nafta, kraj price, da ne pravimo opet od ove teme Diznilend).
@bestboy, GSM Geolocation je 'fikcija'???
1.Pitanje je koliko smo (spolja) uslovljeni da Telekom prodamo zajedno sa 'infrastrukturom' i koliko bi (i da li uopste) dobili samo za 'mobilni' deo.
2.Sta uopste znaci ta 'infrastruktura', jel imaju podaci o 'razvucenim' optic kablovima? Ovo cu da kazem malo subjektivno, meni je licno taj 'Telekom hardware', tj.zice, nepotreban.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Vlada Zem, znam ja dobro šta sam rekao i zašto to kažem. Da li si ti bio nekada u Norveškoj ili pričaš, očigledno, napamet? Ja sam brate studirao dve godine u Trondheimu, znam Norvešku odlično, znam ljude i kakve stavove imaju o svemu. Daleeeeko od toga da je nafta njima jedino što imaju. Najveći resurs im je pamet i pismenost, koju s našom ne možemo da poredimo.
Evo nekih zanimljivih stvari iz oblasti telekomunikacija, što je u skladu s temom:
Telenor tamo uopšte nije popularan jer je najskuplji. Najviše se koristi NetCom, a ja sam koristio Chess jer je najjeftiniji. Postoji i Tele2 koji nije loš. Kompanije su njihove i ne pada im na pamet da bilo šta prodaju jer od njihovih prihoda žive. Ne žele u EU, ne žele ucene iz Brisela o privatizaciji, ne žele Evro...
Eto za vašu informaciju...

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Vlada Zem
Није али је минорна ствар у одноосу на чињенице које сам изнео у једном од претходних постова. Са безбедносног аспекта то тако изгледа.
Ако се буде извршила продаја целокупне инфраструкуре, биће то директна продаја сваке информације у нашој каквој таквој држави. А починиоце осим кривичне одговорности, када дође време за то, сачекаће и много гора казна.
Слобода или смрт

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Samo da odgovorim i odjavljujem se iz ovog iluzornog poredjenja.
Aleksaboy napisao:Da li si ti bio nekada u Norveškoj ili pričaš, očigledno, napamet?
Imam prijatelje koji su ziveli malo u Svedskoj malo u Norveskoj. Gde im je ta pamet bila pre pronalaska nafte kad su bili najsiromasnija zemlja regiona? Kako objasniti trenutno bolje zivotne uslove od susedne Svedske, opet pamet?
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

bestboy, u kom diznilendu ti to živiš? Koga je do sada a ko je ordinirao po vestima, stigla zaslužena kazna? I šta je to zaslužena kazna uopšte? A ako ciljaš na ono "tamo gore (ili dole)", ne verujem da ekonomija i nacionalni interesi tu imaju bilo kakvog uticaja. Da ne pominjem neke opskurne DB likove koji su nosili arhive pomenenute firme nekim (ne)prijateljskim (prekookeanskim) državama... Tako da treba odvojiti "nacionalne interese" (pod navodnicima jer je vrlo devalviran pojam) od ekonomskih, jer oni baš i ne idu zajedno.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

bestboy napisao:Са безбедносног аспекта то тако изгледа.
Ако се буде извршила продаја целокупне инфраструкуре, биће то директна продаја сваке информације у нашој каквој таквој држави. А починиоце осим кривичне одговорности, када дође време за то, сачекаће и много гора казна.
Cekaj, hoces da kazes da pocinioce nekih krivicnih dela, ili cega vec ne treba da stigne zasluzena kazna? Ili sam te ja lose razumeo? Da se ne bojis da ce da uhvate ove sto ih traze iz Haaga? Jel to?

Jel to pretnja nacionalnoj bezbednosti?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

gargamel4
Чича бестбој живи на мисаоном брду :P :roll:
Не знам за тај твој ленд...
Ако ћемо искрено, нема земаљске правде, а заслужена казна је она када осетиш горчину туђих суза на којима си градио своју срећу.
Ти ликови из дба не дају да се отворе досијеи стари по 60 година, а камоли да се расветле неки, у овом тренутку много актуелнији догађаји.

Лако их је одвојити али онда нећеш добити комплетну слику стварности.

miodrage
Дај бре, о чем причаш... :o
Слобода или смрт

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Jonsen: Skuplje telefoniranje posle prodaje Telekoma Srbije

Fiksna telefonija u Srbiji ća poskupeti nakon prodaje Telekoma, ocenio je generalni direktor Telenora u Srbiji Ćel Morten Jonsen (Kjell-Morten Johnsen). On je kazao da se cene veštački drže na niskom nivou.

"Posle prodaje Telekoma Srbije verovatno će doći do povećanja cena u fisknoj telefoniji jer mora postojati baza za investiranje kompanije u budućnosti. Taj balans trenutno ne postoji", kazao je on za EurActiv i agenciju Beta.
Jonsen je istakao da bi operateri mobilne telefonije trebalo da dobiju fer cene za pozive iz mobilne u fiksnu mrežu u skladu sa srpskim zakonodavstvom. "Trenutno Telenor i Vip mobajl previše plaćaju za pozivanje iz svojih mreža u Telekomovu mrežu fiksne telefonije. To je subvencionisanje Telekoma. Siguran sam da će to pitanje biti rešeno", kazao je on.

Jonsen je ocenio i da će srpsko tržište telekomunikacija u narednoj godini doživeti velike promene jer će dominantni operater biti prodat. "Ne zna se ko će kupiti Telekom Srbije, ali po tome kako to sada izgleda, prodaja će se dogoditi", kazao je on dodajući da će mnogo toga će zavisiti od toga ko će biti kupac. Na tender za prodaju 51% akcija Telekoma Srbije prijavilo se sedam kompanija, koje do 21. februara mogu da dostave obavezujuću ponudu.

"Ako Telekom Austrije kupi srpski Telekom, na srpskom tržištu će biti dva operatera mobilne telefonije i pretpostavljam da će u tom slučaju Telekom Austrije morati da proda Vip mobajl jer ne može da se sedi istovremeno na dve stolice", rekao je Jonsen. Među potencijalnim kupcima su i Dojče telekom, Oraskom, a bilo bi zanimljivo i nadmetati se sa kompanijom Amerika movil prvi put na evropskom tržištu, ocenio je.
Jonsen je kazao da uzavisnosti od toga ko bude kupio Telekom Srbije biće najznačajnija promena u "igri" na srpskom tržištu.
Na srpskom tržištu Telekom je za sada jedini operater fiksne telefonije, a Telenor je dobio licencu i trebalo bi da počne da radi u februaru.

Извор: EurActiv

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

A Orion telekom? Pa oni vec uveliko i rade! A Telenor jos nije ni poceo sa kampanjom.... Ne znam kako misle da pocnu da rade u februaru...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Skuplje telefoniranje posle prodaje Telekoma Srbije
Cena impulsa da... ali paketi ce to da iscupaju. U principu, ko jos koristi fiksni :P ali kad vec placas pretplatu zbog ADSL i IPTV, red je da za te pare fiksni bude i upotrebljiv.
Danas se fiksni isplati samo u lokalu, medjugratski je jeftiniji mobilni (koliko ima ovih minuta u mrezi, ne moze da se potrosi jbt).
Sta danas imamo: Za 460 dinara pretplate, dobijamo 150 impulsa koje ne smemo da probijemo(!) inace ih gubimo i placamo sve.
150 impulsa kosta 70 dinara. Toliko nas dakle "caste".
Identifikacija poziva (omnifon) se doplacuje jos 120 dinara.
Kad povucemo crtu, realno cena paketa je 580 dinara u kojoj dobijamo gratis 70 besplatnih dinara :lol:
Ako doplatimo 120 dinara dobijamo besplatne nocne razgovore.
Rezime: Za paket od 700 dinara dobijamo 70 besplatnih dinara i besplatne razgovore nocu. Da li moze skuplje od ovoga?
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

miodrage, jako je losa pokrivnenost orion telekoma :( :(

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Mirko BGD, ma oni tek za godinu-dve. :wink:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Mirko BGD, nazalost znam :( Pitao sam ih, kazu krajem 2011. ce tek da se prosire na celu zemlju... Lobachewsky, a sta sa ljudima koji nemaju mobilni? Znas ima i takvih? Stari ljudi negde na selu, koji ne mogu i ne zele da uzmu to cudo, jer ne mogu da uce jos nesto novo pod stare dane... Sto se mene tiche, najbolja solucija je objediniti fixni i mobilni, imati mogucnost da imam vise kartica sa jednim brojem u vise uredjaja, sve aktivno istovremeno. Ovo znam da imaju ljudi recimo u Nemackoj... I znam sta nosim sa sobom, i znam gde mi sta stoji. Objedinjeno i poslovno i privatno. Ali to je jos jako daleka buducnost.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

miodrage napisao:Mirko BGD, imati mogucnost da imam vise kartica sa jednim brojem u vise uredjaja, sve aktivno istovremeno. Ovo znam da imaju ljudi recimo u Nemackoj...
Ovo sam odkad zeleo da pitam dali je to moguce kod nasih operatera,imati dve kartice sa istim brojem telefona ali kako miodrag pise izgleda da nije moguce.Dali se neko raspitivao o ovakvoj kombinaciji.
Ovo je pogodno za ljude zanatlije i majstore,eto podje se na teren i da se nebi nosio neki skup tel.poneses neki stariji primerak eto da bi ostao u vezi.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

deksicom, naravno da sam ja pitao... hteo sam recimo da ostavim neki dz telefon u bolnici, i mozda neki u kolima (sakriven naravno). REzultat - mrka kapa...

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Tu postoji jedan problem,ako si ukljucen na 2 telefona koji ce da ti zvoni kada te neko zove,npr u slucaju koji si naveo deksicom?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Pa zvone ti obadva i najednom prihvatis poziv,ma sigurno je izvodljivo da ukljuce jos jedno sim karticu sa istim brojem,naravno mislim na postpeid korisnike koji su tamo registrovani.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Naravno da jeste moguce, ali ne psotoji volja da se to uradi - onda bi imali barem milion korisnika manje :D Mislim - da pogledamo - koliko ljudi ima privatni i poslovni broj, najcesce zbog toga moraju da nose 2 telefona. Procenat onih koji imaju dual SIM, ili su aktivirali DuoSIM je ustvari promil, ako ne i manje. Ali opet, racunaju se kartice - znachi ovo sve doprinosi famoznoj brojci od 5 mil korisnika u Telekomu. E sad kad bi moglo sve da mi se prebaci na moj broj (a ne vidim nikakvo tehnicko ogranicenje za to), a da taj broj bude aktivan u vise uredjaja, ja bih bio presrecan. A verujem i jos gomila drugih ljudi.
Ovako, kada je bitno koliko imaju prodatih kartica, a neke su prodavane samo zbog CD-a i odmah bacene, i sta ti ja znam sta... Uglavnom, mislim da su svi dobili sliku sta sam hteo da kazem.

Odgovori