Imam jedno pitanje - drugar ima C6 i instalirao je neki garmin(pitanje je da li je za C6) i garmin mu stalno izbacuje na pocetku da ne moze da pronadje GPS modul...
GPS podesen normalno - radi, ali taj Garmin ga ne vidi...
Pitanje je - da li postoji neka besplatna navigacija da je dobra za Srbiju(pogotovo manja mesta) a da je free, i da li ima neko "narodnu" verziju Garmina da prosledi na pp? Pisem ovde posto izgleda da je tema za C6 mrtva...
n1tr0, pises na dobrom mestu. Problem je u tome sto nisi otkljucao Garmin. Posto koristis krekovan program neophodno je da napravis SW.UNL fajl (proguglaj malo o tome).
I da ne postoji besplatna navigacija za nasu zemlju. Nazalost Ovi maps su odlicne ali mapa za nasu zemlju ima samo glavne puteve.
Cao svima ,imam Nokiu N 82 i hocu da instaliram Garmin pa me interesuje koja je najnovija verzija Garmina.I imam pitanje vezano za mape koje mape da stavim ,tj koja je detaljnija da li Adria route 3.10 ili SCG route 2.30 i da li su to najnovije verzije mapa ,Sta mi vi preporucujete .....Hvala unapred...
Imam Samsung Omnia i900 telefon sa instaliranim IGO 8.00.49545. Navigacija mi radi odlicno, ali razmisljam da nesto unapredim, ipak mi se cini da su mape mozda prevazidjene.
Razmisljao sam prvo da predjem sa IGO 8 na IGO Primo, ali vidim da se nekim ljudima ne svidja Primo, pa sam odlucio da ostanem na IGO 8.
Da li je po vasem misljenju potrebno da ubacim noviju verziju IGO 8 (koju preporucujete ?), ili je dovoljno ubaciti samo novu verziju mapa (isto pitanje - koje su po vama najbolje).
Unapred zahvaljujem na odgovoru.
toda81, Igo je definitivno bolji. Nisam vrsio direktna poredjenja ali sam u roku od nedelju dana naizmenicno koristio oba naviaciona programa. Igo radi fantasticno u to nema sumnje kao i na navigacionom uredjaju (koristim Mio navigaciju u kolima), dok kod Garmina to nije slucaj. Dok glasvno navodjenje savrseno radi (mnogo boljje nego na Igo-u) slika kasni. Uporedjivao sam i Garmin Nuvi sa Garmin Mobile XT i ne mogu da se porede. Navigacija na uredjaju radi perfektno....
A da sto se tice mapa mozda je Igo u blazoj prednosti zbog lepseg izgleda i samog programa koji lepse radi, dok je obuhvacenost i preciznost obe mape na istom nivou.
Kod mene na E71 nema uopste kasnjenja slike u odnosu na glas kada je Garmin u pitanju ,a tu je stvar samo da se dobro podesi garmin i da prikazuje sto manje nepotrebnih detalja.Cuo sam da su igo mape detaljnije od garminovih,a lepo kazes da su ocigledno lepse igo nego desire mape
Dali se na garminu moze podesiti da pokazuje ili da te upuzorava glasom ako prekoracis maksimalnu brzinu datu na nekom putu npr.60 km.h.
To valjda igo moze ili gresim ???
toda81, t stoji ali podesavanjem onda se dobije krajnje po meni barem ruzan navigacioni program. Moraas da iskljucis 3D navodjenje, POI, detalje i ostalo. To po meni nije resenje onda. deksicom, igo to moze sigurno, za Garmin mislim da ne moze, ali ipak cu proveriti sutra pa javljam.
jerkann, slazem se sa tobom da je bez veze kada se sve to poiskljucuje,ali jedino tako radi.Na srecu ne mora da se iskljuci poi,ali i umesto auta mora da se postavi strelica sto je bez veze. deksicom, sada sam proverio i ima opcija da obavestava zvukom na igo kada se prekoraci brzina
Pojavila se "narodna" verzija NDrive 10 za Symbian v3 & v5 uredjaje.
Nisam imao prilike da je detaljno testiram,ono sto sam do sada video je da je,po meni,bolja od prethodne verzije. deksicom,NDrive ima opciju da te zvucno i vizuelno opomene ukoliko se prekoraci dozvoljena brzina,kao i da te obavesti kada se priblizavas mestu gde je postavljena sigurnosna (saobracajna) kamera.
Da to su dobre vesti i to pgotovo sto je verzija narodna.Mogla bi se isprobati,ajd jos ovo da pitam ali verujem da je moguce da se imaju na telefonu dve navigacije Garmin i Ndrive i da ne ometaju rad jedna drugoj naravno da se koriste zasebno.
Cao svima ,imam Nokiu N 82 i hocu da instaliram Garmin pa me interesuje koja je najnovija verzija Garmina.I imam pitanje vezano za mape koje mape da stavim ,tj koja je detaljnija da li Adria route 3.10 ili SCG route 2.30 i da li su to najnovije verzije mapa ,Sta mi vi preporucujete .....Hvala unapred...
Jel moguce da nece niko da mi odgovori vec 3 puta postavljam pitanje
kocapro, ja trenutno koristim 5.00.50 citao sam da ima i novija lali kakva je neznam.Mape Adria route 3.10 ili SCG route 2.30 sam cuo od prijatelja koji ih je koristio da jeu mapa SCG bolja a da je u ovoj drugoj losije odradjen deo SCG,ovde na forumu ima i slika gde se vide da u adria route neki detalji bolje vide kao zeleznicka pruga tako da sta odaberes zavrsice ti posao.
kocapro, na mojoj N82, sa 4GB mem karticom, instaliran je Garmin Mobile XT Version 5.00.60s60.9 sa sledecim mapama: CN Europe NT 2011.10, SCG Route 2.30 NT i AdriaROUTE 3.11 NT. Sve to zauzima nesto preko 2.1GB. U Garminu, preko MapSource_a, cekiram mape koje me interesuju. Radi sasvim korektno. Pozdrav.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.