Nokia usvaja Android (ili Windows?)

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Boyan89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 01:01

Post od Boyan89 »

telep, najprodavaniji,ali nece u skorije vreme stici broj prodatih modela...tacnije mozda nikad,symbiana....
Appple Iphone 3gs (16gb) - Nokia 5530 Xpress Music
Zapljuskujes glupostima bez potrebe talasas oduvace te famas 7-4 kalas.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

skar, Ne znam, iskreno mene baš briga šta tebi i drugima odgovara, ali me više smara da me ti i još jedan lik sa foruma (mislim da je zaljubljen u mene) svaki put kad nešto napišem odma napada kako volim android. Najbolje je da preskočiš moj post isto kao što ja kuliram vaše postove.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Pazi sta god da napises ovima koji vole symbijan njima ce da smeta, a opet smeta im i to sto je neko pustio ovu bubu za nokiu i android...

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

neznam zasto nekima smeta. ideja je odlicna i mislim da bi im to bio najbolji potez u zadnje 2 godine. ja bi sigurno uzeo nokiu sa androidom.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

miodrage napisao:Sto se E serije tice, potpisujem da je odlicna, ali N serija? :shock: Evo stres'o sam se i od same posmisli :P
Slika

A jesi ikad imao neki model iz n-serije,svi sem poneki primerak n97 su se odlicno pokazali.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Izvni deksicom ali ja se moram nasmejati :lol: :lol: :lol: :lol: Ovaj eto ja sam imao N96 i vece sra... od telefona nisam imao. Inace zaista ne razumem zasto vas koji koristite symbijan pogadja toliko ova prica android na noki ako moze neko od vas da mi objasni?

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

loki13 napisao:Koliko se ja secam probitna cena nokie n80 je bila oko 750e :o :o :o
1100е ако ме сећање не вара :o
Толико је стајало на сајту првих дана продаје, једино га је(ако не рачунамо Верту моделе) ајфон4 престигао са ценом од 1400е у Лоџику :wacko:
Слобода или смрт

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

Ja koristim simbian zato sto mi najvise odgovara,al ne kazem da je savrsen,ima tu dooosta stvari da se pegla i doradjuje...
al jedino sa simbianom mogu da izguram 2 dana,bateriju,i najzadovoljniji sam sa multimedijom...
a android,pokusao sam par puta,al neuspesno..:/ zato sam i rekao da bi voleo da vidim neku c7 sa androidom!!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

lesa0208, epa sad u svakom zitu ima kukolja.Dobro ovako mozemo do u 2012 i nista necemo dokazati.Slika

Jedan primer.Znam coveka i o njemu sam ovde par puta pisao,skoro je kupio desire a pre njega 3 god.nosio n73.Sad po nokiu drvlje i kamenje a taj isti n73 nosi zajedno sa desire i kad god je mene zvao ili ja bio u njegovom prisustvu i nekog hoce da pozove uvek se masi za nagrdjeni n73 a mezimac sa decijim ikonicama cuti u futroli.

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Ja koristim i simbian, i android. I,..., ovako stoje stvari - Jeste android fensi, cool, i ima takoreći ꝏ mogućnosti, ali sa jedva jednodnevnom baterijom ne može ni da prismrdi simbianu (E72 bez problema izgura tri dana, a LG GT540 jedan dan, i to na jedvite jade!!!).
Ja sam veliki fan linux-a, ali, dok se ne sredi ovo minimalističko trajanje baterije,... simbian rulez! :D
A da ne spominjem tek, koliko je lakše i brže kucati poruke na pravoj tastaturi!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ixtis, pošto i ja imam E72, onda mogu da kažem sledeće: može E72 da izgura bez problema 3 dana, ali ići na net preko njegovog browsera, ili preko Opere čak, je đubre u odnosu na čak i fabrički Android browser, a o Miren Browseru da ne pričam. I to ne samo zbog veličine ekrana, nego zbog generalnog iskustva. Na Androidu dobijem i bolji ugođaj nego na kompu, jer mi je sve pod prstima. Dalje, E72 ne može da prima mailove u izvornom HTML formatu, što je neviđeno đubre, jer ponekad ni ne dobijem onu opciju u okviru maila da kliknem pa da mi prikaže kao HTML. U 2011. godini ja ovo zaista ne mogu da shvatim. Na E72 takođe treba da se samoubijem dok dođem do neke opcije u meniju, koja mi je na bilo kom androidu na izvol'te. Pored samo ta tri problema, meni je već muka od E72 u odnosu na Galaxy Tab koji koristim, i koji mi bez problema izgura 2 dana. Neću da navodim još bitnih razlika, ali ima ih. I neću ni da prodajem svoj E72, jer je odličan telefon, ali upravo to, kao i svaki drugi Symbian: pre svega je telefon. Meni to ne pokriva sve moje potrebe.

Kao što već rekoh, ne treba Nokia da ubacuje Android, već samo da vidi šta se traži danas od savremenog OS, i da Symbian prilagodi tome.

deksicom, uz svo dužno poštovanje, ali moram da prokomentarišem ovo za dečije ikonice, pošto mi nije jasno šta je tu dečije? Kako su to defaulne Symbian ikonice bolje? Ja lično vidim ceo vizualni ugođaj Symbiana kao nešto što je izašlo iz pretprošle decenije, i od tada se nije promenilo. jedino WinMob 6.0 i 6.1 su mi estetski ružniji od Symbiana.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

hmmm Ja mislim da e72 sa novim update swf,dobija HTML Gmail...C5 koliko mi se cini to ima..kao i povezivanje kontakta sa drustvenim mrezama...ispravite me ako gresim!

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Ja ne znam dto se vi toliko zalite na bateriju, ja na Wildfire-u izguram dva dana opusteno... mada imam naviku da ga stavim svako vece na struju... :) a vec sam pominjao u njegovoj temi da sam uspeo da izguram 5 dana !
Jeste da on ima manji ekran i rezoluciju, u odnosu na recimo Dizajer, ali opet.... :wink:
Samo nek se rolaju....sarme.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

araphel, ej ovo staje kome bolje vodi u nedogled.Bicu kratak,ako mi android zatreba zbog posla i vece zarade ma odmah ga kupujem.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

deksicom, znemanja, Trenutno u smart segmentu (a o njemu ovde pricamo,zar ne?) je gigant po meni HTC i ja ne vidim tu nista nejasno.Pustite sad poredjenje E serije sa touch modelima,to je neuporedivo i pripada razlicitim grupama i za razlicite potrebe.Svi oni koji vole Symbian jednostavno se moraju pomiriti sa cinjenicom da je on prevazidjen i da Nokija sa njim samo "forsira mrtvog konja".
Mada iskreno i drago mi je sto je Symbian poklekao i sto mu je kraj.Mi smo unazad nekoliko godina dobijali jedan te isti OS sa nekim minornim razlikama pod parolom nova verzija.Nije ni to moglo doveka.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Kakva crna E serija, ako je trajanje baterije i tastatura jedina prednost Symbiana u odnosu na Android, Nokli se crno piše. Sa tim hvaljenim E72 imam samo negativna iskustva i u svim smartphone stvarima je inferiorniji čak i u poređenju sa prvom generacijom Android telefona npr. Hero.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Boyan89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 01:01

Post od Boyan89 »

JBO VAS VISE HTC !! Sta je bre sa vama,dok nije bilo androida svi ste hvalili simbian u velikoj meri,a sada pljujete po istom...a na njemu ste naucili sta znaci uzivati u svom ljubimcu...Stvarno nema smisla da se raspravljamo oko toga Symbian-Android,to moze ici u nedogled,koristio sam oba kazem,dobri su,android je lepsi dosta,ima more aplikacija i to je to,a ne zaboravite da ste naucili koristiti telefon tek kad je simbian izasao!!Htc i svi modeli s roboticem mogu da sanjaju ucinak symbiana,ma koliko on dobar bio nece u skorije vreme stici broj prodatih modela kao sto je symbian do sada ucinio,ne pljujem po androidu ali stvarno nema vise smisla da se raspravljamo oko nekih stvari koje su nam licne smetnje pa zato pljujemo drugi OS,cim nam nesto zasmeta na jednom mi ga pljujemo jer drugi OS ima aplikaciju za to ili sta vec....npr telep,brate ti si korisnik galaxy-ja koji ima gresku neku i primecen je masovni povracaj tog uredjaja,galaxy tab 15% vracenih u servis zbog gresaka u modelu,o cemu pricamo? Lako je izbaciti brdo telefona sa skoro istim aplikacijama samo drugih ikona i reci ovo je MRAK,jeste lepsi pregledniji i sve,ali ne treba pljuvati po "BUKVARU"
Appple Iphone 3gs (16gb) - Nokia 5530 Xpress Music
Zapljuskujes glupostima bez potrebe talasas oduvace te famas 7-4 kalas.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Evo pošto neki ne mogu da shvate ja sam hvalio symbian koji i dalje imam (N82 i 6120c) ali to je s60v3 za ne touch telefone, touch symbian je meni uvek bio govno i kada su izbacili 5800 kao iPhone killer (kako ovo sada smešno zvuči) ja sam znao da neću više kupiti taj nabudženi symbian. Galaxy nema nikakvih hardverskih grešaka (ako ti znaš molio bih link), jedino je kanadski Bell imao neke felerične modele (zašto i kako ne znam ali samo njihovi su bili problem).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Meni Android na HD2 ladno može da izgura 2 dana. Evo 3 popodne je a meni baterija i uz malo priče i nekoliko poruka i malo surfovanja (koliko sam primetio i WiFi i GPRS jednako troše, odnosno DATA protok ubija) i dalje sam na 75%. E sad to što ga ja posle do kraja dana ubijem netom je druga stvar, uz normlano korišćenje bi mogao 2 dana.
Takođe uz Android koristim i e50 koja je Symbian telefon. Nije loša za poruke, budilnik (jer može da probudi telefon kad je ugašen što Android ne može, ne koristim ali može da zatreba) i po koji razgovor. Dok je važila KLIK promocija koristio sam i net i utisci su: Telenoru svaka čast, Opera je dala sve od sebe, ali ostak ugođaja je :disgust: Za sve ono što sam smatrao da su prednosti tastature sad sam se toliko navikao na TS da povratka nema, a sva sreća i agresivna industrija je na mojoj strani. A brzina i tačnost kucanja posle mesec dana vežbe uopšte više problem. Iako je na TyTNu bilo potrebno manje privikavanja, ovo sad već može da se poredi s tim.

Nego nije mi jasno skar šta bi ti to posebno dobio time što bi baš Nokia izbacila Android verziju ako ti Android kao takav ne leži (reče probao si par modela). Nije stvar u prizvođaču nego u OSu.

Bojane, pod jedan ne psuj i ne vređaj ostale članove, pod dva na Bubi sam naučio da vozim, i da imam dovoljno prostora i para rado bih jošuvek posedovao jednu (i sređivao je u slobodno vreme) ali se ne bih na nju vratio kao na jedini auto ;)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Stvarno mi nije jasno kako se ljudi tako vezuju za odredjeni OS koji koriste pa shvataju licno komentare koje procitaju i osete se uvredjenim???

Do skoro sam bila, jedan od retko zadovoljnih korisnika N97ice..:-) Uspela sam od tog telefona da napravim brzu, stabilnu i pouzdanu masinu..:-) I sad se, kao korisnik Androida, setim kako je bilo lepo koristiti Symbian.. Nokie 6680, N70, N95, N95 8gb super su me služile i svaka im čast na tim i drugim Symbian modelima.. Kad sad kazem da razmišljam da ponovo uzmem 97icu da je bar imam kao 2. tel mnogi ce misliti da sam luda.. Ali to je moje iskustvo sa tim tel i to stoji..:-) Ali kada sam prešla na Android, koji je zaista dosta zanimljiviji, teško da mogu da zamislim da se vratim na Symbian.. Moj prvi kontakt sa Androidom je bio preko HTC Tattooa i na njemu me Android i nije bas odusevio pa sam jos dugo pored njega prvenstvo davala Symbianu.. Ali na Desireu je utisak zaista super..:-)

Poenta mog posta je da ne treba da budete zatvoreni prema novim OS-ovima samo zato sto Symbian vama zavrsava posao i radi sve sto vam treba.. To isto danas radi, manje vise, svaki OS..:-) Stvar je ukusa sta je nekom lepse za oko ili mu je lakse za koriscenje, ali o tome i ne moze da se raspravlja jer je individualno..

Symbian nije jos umro ali nije bas ni buducnost..:-) Verujem da vecina vas, koji se toliko osecate prozvanim kad neko napise nesto lose za Symbian, niste zaista ni pokusali da koristite neki drugi OS pa i nemate bas kompletnu sliku o njima..:-)

Gotovo svi mi smo počeli sa symbianom i voleli ga, ali treba probati i nesto novo..:-) Nije novo uvek bolje, mada uglavnom jeste, svakako tome treba dati šansu..:-)

Malo smirite strasti i u postovima se izražavajte pristojno i tada razmena misljenja ima smisla.. Ovako to ne vodi nicemu osim brisanju postova..:-(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Zaključana tema