Nokia usvaja Android (ili Windows?)

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Zaključana tema
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Google: Hteli smo da Nokia pređe na Android
Na kraju drugog dana Mobile World Congressa u Barseloni na veliku pozornicu izašao je i Erik Šmit. Nije rekao ništa revolucionarno, ali je spomenuo da je Google svim silama pokušao nagovoriti Nokiju da pređe na njihov mobilni operativni sistem.
Jesam postao fan Androida (od pre neku nedelju :P ) ali da ne bi onda bilo malo mnogo. Da je Nokija usvojila Android, to bi bila katastrofa na duze staze po tehnoloski napredak mobilne industrije. Podrzavam Nokiju sto je izabrala Windows Phone, pa makar po cenu njene propasti :D :D Nadam se samo, kako je krenulo, da je mikrosoft nece kupiti na kraju. :P Ipak je to nas evropski :busa se u grudi: brend! Zato i podrzavam ove radnike sto brane Symbian. Steta sto to nisu pokazali i na delima kad je bilo vreme, ipak ga je cela EU podrzala milionima evra iz fonda. Nezapamceno.
LittlePrince napisao:Нокиа више не прави ОС па им не треба толики број програмера (цц 5 000) па се планира њихово отпуштање :wink:
Cek, zar pre neki mesec nokija nije postala softverska kompanija :lol: :lol: :lol:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

Mladi investitori odustali od plana b nakon razgovora sa drugim investitorima jer nisu uspeli da obezbede vecinu. Najavili su uskoro plan c i plan x. Videcemo sta ce dalje desavati.

Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Post od Tacty »

valjda ste shvatili da je plan b bio fake priča :P nokiu je svakako trebalo malo prodrmati, ali videćemo da li će da prežive ovo drmanje...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Since February 10th, Nokia’s shares have slumped a full 24.64%, meaning that Stephen Elop has single-handedly destroyed a quarter of the Finnish leviathan’s market value with just one single press conference! That’s quite some achievement!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ma tako im i treba,kad zele da uniste symbian i neka im akcije padnu i do 00000000000 i to sto pre.
Oce leba bez motike ee to nece da moze :D :D

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa naravno da im Elop obara vrednost akcija. Cim padnu dovoljno, a Nokia bude u velikom padu, M$ ih kupuje kako bi se probio na mobilno trziste sa sopstvenim brendom. Verovatno cemo imati M$ Nokia :lol: :lol: :lol:
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

kakvi samo debili rade u toj Nokii,zar niko nije pomislio na atentat :roll: :roll: il da ih podave gasom na nekoj sednici :)
mislim jedan covek da ovako unisti kompaniju sa svojom jezicinom i debilnim postupkom jos nisam odavno cuo :unsure:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

skar, pa pazi, to je samo jedna kompanija... Zamisli kad jedan covek unisti celu drzavu - a i to smo vidjali u istoriji, pa i nasoj, ne tako dalekoj :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

Da se razumemo,Mi nismo drzava :oops: :oops: i dozvoljavali smo upravo sto ovi Elopu popustaju...izlgeda ce da se vrate da proizvode gumene cizme :)

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

sad će i otkazi...
Strateško partnerstvo Nokije i Microsofta se ne sviđa velikom broju korisnika, a ponajviše tisućama zaposlenih u Nokiji koji bi trebali dobiti otkaz u najavljenom smanjenju radne snage.
http://www.tportal.hr/scitech/tehno/112 ... okiju.html

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

nema sta,ovo su ciste cinjenice da svako ko misli dobro za kompaniju zna da je ovaj deal u stvari pakt sa djavolom....
od profitabilne firme za koji dan nastade harakiri !

Randy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 02:39

Post od Randy »

Udruzivanje dve mocne kompanije da bi se snizili troskovi poslovanja i zapoceli novi projekti nije nova stvar, cesto se dogadja u auto industriji, ali u ovom slucaju Nokiji kao da je nametnut taj "Joint Venture" sa Mikrosoftom, kao da ih je neko prisilio na to drzeci im pistolj na celu... ili Micro$ ili propast.
U svakom slucaju, Microkia je nesto na sta ce trebati vremena da se covek navikne... :roll:
HTC Desire_GingerVillain v0.8 - Dragon Lasers Viper Series 95mW

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

To udruzivanje dve jake firme u mobilnom svetu smo vec videli kad je erikson bio u kanalu i spojio se sa sonijem ali se nije bas nesto narocito ispalo. SE je opstao ko brend i frma pa videcemo za nokiju mada ona nije u tolikom problemu kao sto je erikson bio, valjda :dry:
and justice for all...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Zavrsen je kongres u Barseloni a kompanija Nokia kao da nije ni ucestvovala,ako tako im i treba,umesto da su ponudili nove uredjaje na ^3 sa tastaturom oni kao i da nidu bili tamo.A bas sam se nadao nekom modelu na^3 sa tastaturom.
http://www.gsmarena.com/mwc_2011_is_ove ... s-2341.php

antegra
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 13. Maj 2005. 11:24

Post od antegra »

deksicom napisao:Zavrsen je kongres u Barseloni a kompanija Nokia kao da nije ni ucestvovala,ako tako im i treba,umesto da su ponudili nove uredjaje na ^3 sa tastaturom oni kao i da nidu bili tamo.A bas sam se nadao nekom modelu na^3 sa tastaturom.
http://www.gsmarena.com/mwc_2011_is_ove ... s-2341.php
a zašto se nadaš nečemu što je PROPALO što uskoro NE POSTOJI, nije mi jasno ?

u ovom trenutku, samo čovek koji nema internet, telefon, tv ili radio može da kupi ^3 telefon.

dejan92
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 08. Feb 2011. 11:46

Post od dejan92 »

A zasto?
Evo recimo ja imam i internet i radio, telefon i tv i gledam da uzmem nokiju n8 ili c6 01, volim nokiu i volim symbian.
Nokia C7

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

antegra, to je tvoje misljenje a i bas me briga sta ces pa ti kupiti,meni sasvim odgovara symbian os i sa njim mogu sve sto meni treba.
Nije samo da kupis dobar tel.zato sto si cuo da je dobar,takav model ako ne iskorists za ono sto on moze bacio si pare.
Slika :P Slika

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

deksicom, ne znam kakvo je tvoje misljenje, ali NOKIA samo ponavlja modele... Kad to kazem recimo mislim na model moje N95 8GB i recimo sad E72... Sve, ali bas sve isto imaju osim software-a koji je noviji,a budimo realni E72 je noviji bar 3 godine! :angry: Nista novo ne prave i recimo X i C serije, pa losije su od vecine starijih telefona... UZAS! :x
dejan92, jel ti mislis da mi ovdje pricamo o NOKIA-a samo kako bismo skratili vrijeme ?! Svi ovdje koji pricaju o NOKIA-a i Symbian-u, vole i jedno i drugo, ali budi malo realan, pa procitaj sto sam napisao... I ja sam mislio da ce ^3 Serija Symbian-a da donese nekakav napredak, ali eto... 0 bambija!
Da li mi neko moze reci, jel to hoce iz NOKIA-e hoce da kazu da nece da izadje MiGo? :smutny: :smutny: :blinky: :o :shock: :wacko: :cry:
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

zavodnick, MeeGo je "mrtav".Imao je potencijala ali oni to nisu uvideli.Mozda ga Microsoft pokusa negde progurati ali sanse su mizerne.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Zaključana tema