Nokia usvaja Android (ili Windows?)
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Znas kako zavodnick, je trnutni n79 neplaniram da menjam dok ne ode u penziju,razlozi su sto zbog para sto zbog kvaliteta istog i njegovih mogucnosti.Kupio sam i jesenas 5228 i jeste s60v5 je najmanje za pola koraka unazad u odnosu na s60v3.Neke od mana su,galrija slika u kojoj nemozes praviti albume,komplikovanije markiranje.Nepostojanje mogucnosti prikaza menija u V i ostale verzije prikaza menija itd.Kakav je symbian ^3 neznam ali je pretpostavljam da je bolji od s60v3 i s60v5.Mada i tu sem n8 ovo ostalo nije to to.Telefon za poslovni deo mozes i nadograditi raznim programima ali hardverske nedostatke nemozes kao auto fokus,dva zvucnika (stereo),optiku na kameri i poklopac na njoj.
Da ima kloniranih modela ima ali to imas kod svakog brenda evoti zadnji modeli HTC-a kao primer.
Sta je tuje svako bira sta mu je potrebno ali opet ponavljam,kupiti telefon samo zbog brojki na papiru koji ce sluziti za hvaljenje je nepotrebno.
Da ima kloniranih modela ima ali to imas kod svakog brenda evoti zadnji modeli HTC-a kao primer.
Sta je tuje svako bira sta mu je potrebno ali opet ponavljam,kupiti telefon samo zbog brojki na papiru koji ce sluziti za hvaljenje je nepotrebno.
Poslednja izmena od Deksi u Pon, 28. Feb 2011. 07:33, izmenjeno 1 put ukupno.
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
deksicom, slazem se s tobom da se tel ili bilo sta drugo treba kupiti da bi se hvalio... Ali u poslednje vrijeme NOKIA je napravila par velikih promasaja. Da, vidio sam zadnje telefone od drugih kompanija, ali ako ces bas da gledas HTC, mislim da su oni dostigli nekakav vrhunac sto se tice svega... Napravili su tel ( recimo Desire HD ) sa solidnom kamerom ( iako je 8 MPx, moze da se poredi sa vecinom kamera koje su 5 MPx ), sa odlicnim ekranom, zvucnicima koji i nisu nesto, ali sve u svemu jedna zadovoljavajuca ocjena...
NOKIA zadnje 2 godine stagnira. Poslednje telefone koje su dobre napravili bila je E serija, ali i tu su nekakve stvari kopirali sa N serija... Kad se napravio prvi telefon X serije, mislim sam da NOKIA snazno grabi ka No.1 proizvodjacu mobilnih, ali onda sam vidio da nikakvih inovacija nema. Samo touch screen

NOKIA zadnje 2 godine stagnira. Poslednje telefone koje su dobre napravili bila je E serija, ali i tu su nekakve stvari kopirali sa N serija... Kad se napravio prvi telefon X serije, mislim sam da NOKIA snazno grabi ka No.1 proizvodjacu mobilnih, ali onda sam vidio da nikakvih inovacija nema. Samo touch screen

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
neverovatno, ovo sam slušao pre 5 godina, i ništa se nije promenilo. ti (i ostali koji sebe ubeđujete u ovo gore) stvarno mislite da su svi ostali telefoni "brojke na papiru"?deksicom napisao:Sta je tuje svako bira sta mu je potrebno ali opet ponavljam,kupiti telefon samo zbog brojki na papiru koji ce sluziti za hvaljenje je nepotrebno.
da li si ti svestan koliko symbian jadno i otrcano deluje i funkcioniše danas naspram iphone/android/WP7 telefona? koliko iz symbiana "vrišti" 5 years ago vibe? koliko je komplikovan i tužan za korišćenje? koliko ti ništa ne nudi od nekih standardnih mogućnosti danas...
ja ti savetujem da probaš neki "brojka" telefon da koristiš, posle nikad nemaš šanse da se vratiš na symbian telefon. jadno i tužno.
btw, nazad na temu, prvih mojih 6 telefona su bili nokia, počev od 3210, pa do N95. tada sam se zakleo da je N95 zadnji nokia telefon koji ću ikada kupiti u životu i to poštujem do danas.
Međutim, ako Nokia + WP7 kombinacija lepo ispadne, eto meni njihovog telefona krajem ove godine.
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
antegra, "Međutim, ako Nokia + WP7 kombinacija lepo ispadne, eto meni njihovog telefona krajem ove godine." da se stvarno toliko razumes u telefone znao bi koliki je WP7 kao operativni sistem sr*nje! koliko taj jadan i bedan SYMBIAN ima vise opcija kao OS naspram WP7. slozio bih se sa tobom oko sledeceg: "da li si ti svestan koliko symbian jadno i otrcano deluje i funkcioniše danas naspram iphone/android/WP7 telefona?" ALI WP7?? nikako, u odnosu na Android - da. iOS - da, WP7 - NIKAKO ! ! !

Samo nek se rolaju....sarme.
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Kontakt:
antegra, Ако гледаш дизајн онда су остали у предности, што се тиче осталог баш и ниси. Није Сибиан лош већ нокија није радила на његовом улепшавању и да је лепши сви би причали како је конкурентан са осталим јер он заправо има све стардардне могућности и још нешто док остали иду контра па онда као побољшавају и додају стандардне опције 

to si negde pročitao, a ?Pera Detlic napisao:antegra, "Međutim, ako Nokia + WP7 kombinacija lepo ispadne, eto meni njihovog telefona krajem ove godine." da se stvarno toliko razumes u telefone znao bi koliki je WP7 kao operativni sistem sr*nje! koliko taj jadan i bedan SYMBIAN ima vise opcija kao OS naspram WP7. slozio bih se sa tobom oko sledeceg: "da li si ti svestan koliko symbian jadno i otrcano deluje i funkcioniše danas naspram iphone/android/WP7 telefona?" ALI WP7?? nikako, u odnosu na Android - da. iOS - da, WP7 - NIKAKO ! ! !![]()
![]()

pero, moraš nešto da držiš u rukama da bi smeo o tome da pričaš. ja sam HD7 imao 2 dana, kažem ti, WP7 će da ubije sve živo, IOS, Android koliko dobar interfejs ima, koliko je lagan i "prirodan" za korišćenje. to moraš videti svojim očima, ne vredi ti nikakvo čitanje na net-u kojekakvih gluposti.
WP7 samo ima jednu veliku manu, multitask, a i to je obećano krajem godine u Mango update-u, taman za nokiu.
stvarno me mrzi da pišem šta, gde i kolika je razlika u odnosu IOS, Android, Symbian, kažem ti prijateljski, moraš da držiš WP7 telefon dan, dva, pa tek onda da nešto pričaš. svaka priča napamet, razglabanje o onom što nisi koristio je besmisleno.
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
skar, pa to je ono pocelo je da se pljuje po symbianu po default-u.
OK da kazemo da se izlged nije izmenio, ali sta ostalo ne valja? Nedostatak programa, mozda i kojih? Morate shvatiti da nekom to odgovara i nemojte pljuvati.
Ne bih nikog da vredjam ali mislim da smo svi malo rpeterali u nasoj nazovi strucnosti i tumacenju pojedinih clanaka nadjenih na internetu. Pa ta Nokia nije od juce na trzistu, imam barem hiljadu radnika koji rade marketing i procenu trzista. E onda dodje Srbin i objasni im kako oni u stvari ne znaju da proizvode telefone i ne znaju sta trziste zeli.
OK da kazemo da se izlged nije izmenio, ali sta ostalo ne valja? Nedostatak programa, mozda i kojih? Morate shvatiti da nekom to odgovara i nemojte pljuvati.
Ne bih nikog da vredjam ali mislim da smo svi malo rpeterali u nasoj nazovi strucnosti i tumacenju pojedinih clanaka nadjenih na internetu. Pa ta Nokia nije od juce na trzistu, imam barem hiljadu radnika koji rade marketing i procenu trzista. E onda dodje Srbin i objasni im kako oni u stvari ne znaju da proizvode telefone i ne znaju sta trziste zeli.
Telefone da prave znaju (mada su i tu imali par ogromnih grešaka u poslednjih par godina), e sada da li znaju šta tržište želi je pod znakom pitanja. Nokia mora da ojača prodaju na bogatim tržištima (EU i USA) tamo gde ljudi kupuju high end telefone, dok oni trenutno većinu telefona prodaju na siromašnim tržištima (Indija, Pakistan...) što se može videti po prodaji njihovih high end telefona.jerkann napisao:kako oni u stvari ne znaju da proizvode telefone i ne znaju sta trziste zeli.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- snenad
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
- :: LG G2mini (LG-D620r)
evo i linka ka izvoru:Nokia's MeeGo device will be called N950, will be out this year
Despite the shift towards Windows Phone 7, Nokia will still ship a MeeGo device this year. It's going to be the successor to the Nokia N900 and will be called the N950. We don't have a photo of the device yet, but Nokia gave reassurances that they are committed to MeeGo, Symbian, Qt and S40 too.
http://www.gsmarena.com/nokias_meego_de ... s-2372.php[/url]
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Kontakt:
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
telep, znaju oni nemoj da se brines, mada uvek mozes da im ponudis svoje konsultanske usluge i da tako ponovo stanu na noge. Kao sto rekoh nemoj da mucimo njihovu brigu jer postoji mnogo ljudi koji su placeni za to. Mi u moru dobrih telefona treba samo da kupimo onaj koji nam najvise odgovara. Nista lakse, zar ne?

jerkann, Da, meni sve jedno, mene Nokia telefoni (sa symbianom i WP7) više ne interesuju. Plaćeni ili ne loše su radili svoj posao to je činjenica. Nokia je očigledno godinama u problemu jer da nije tako sada bi čitao naslove "HTC launches its first Symbian device" ili "Apple ditches iOS in favor of Symbian".
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
LittlePrince, Bada vec ima 7-8 aparata u ponudi, a prodati broj aparata samo jednog Bada OS uredjaja (Samsung S8500 Wave) je, ako nemam lose podatke, veci od ukupne prodaje svih Windows Phone 7 aparata zajedno (HTC, Samsung, Motrola, ...).
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Kontakt:
Џабе све те бројке кад је број апликацји никакав, Виндовс телефон 7 га је пристигао по броју а изашао колико касније. Чак је Самсунг понудио награду за најбољу апликацију и шта је направљено, ко је испратио зна о чему причам. Има више корисних програма за пропали Сибиан 3 него за Баду (такође изашао касније).