Pokušao sam da postavim sebi neke glavne prioritete. Ukratko, masa instaliranih aplikacija itd stvari od kojih sam aktivno koristio
tek 20-30. Masa ostalih je bila čuvana samo da pokažem šta moj telefon može ili kako lepo i funkcionalno izgleda sam screen, iskreno. Masa app koje mi samo pružaju brži i lepši pristup opcijama koje ionako sam telefon ima... Ne kažem da je nekorisno, sve je to ok. FM, mp3, gps, itd stvari, manje-više današnji smartovci odrađuju zadatke.
Onda "uhvatim" sebe da svakodnevno uživam u fotografijama sacuvanim na kompu/telefonu napravljenim uglavnom baš pomocu telefona (w550, nokie 6131, 6288, 6500s, htc Magic, Desire, DesireHD i sa još dosta "tuđih" telefona). I u nekim trenucima mi bude žao što UVEK
nisam birao neke "camera phone" modele, jer photo ostaje i posle svih mobilnih.
Ne razmišljam o vucaranju bilo kakvog "standalone" fotoaparata, to i nije poenta ovog Foruma, posebno što kamere na mobilnim idu u dobrom pravcu, iako JAKO sporo - šta je problem to ubaciti, stvar je verovatno "teorije zavere".
Po onome što sam ja citao/skidao/gledao/, buljio u recimo "GSMArena PhotoQualityComparison" (koliko je taj "tool" uopšte relevantan?), dolazim do zaključka, od "novijih"-
Nokia N8 (a posto me zanimao, usao sam duboko i u tematiku istog,bez rasprava koje se ne dotiču same kamere ili eventualno "foto galerije"), Samsung Galaxy S II, SonyEricsson Xperia Arc/Neo, ajde i iPhone4 (...me baš prijatno iznenadio), možda neki novi LG telefoni
sa Schneider-Kreuznach optikom (o tome ne znam ništa...).
Dodajte slobodno komentare ili modele

pozz