Uzeti sada ili sacekati

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Uzeti sada ili sacekati

Post od lesa0208 »

Trenutno raspolazem sa 300e za novi telefon. E sada gledao sam po oglasima moze svasta da se uzme za taj novac. Voleo bih ako bi mogli da mi preporucite sta je sada najbolji odnos cene i kvaliteta, da se ne zalecem kao svaki put kada kupujem telefon, ili je pametno sacekati par meseci tipa avgust septembar kada cu imati vise novca a i neki modeli ce biti jeftiniji i verovatno ce izaci jos neki noviji model.
Ono sto je meni sada privuklo paznju su:
Desire
Desire Z
galaxy S
defy
Milestone XT720
Hd2
Ono za sta bih sacekao je
DHD
I4
Atrix
Htc sensation
LG Optimus 2X P990
Galaxy S II

Naravno otvoren sam i za vase pedloge. Ali ono voleo bih da mi kazete koji telefon i zbog cega :D

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Od onoga sto ti je sada privuklo paznju, slobodno izbaci XT720, jer nema bas sta da trazi protiv ostale mocnije armije Droida i HD2.

A od ovih koje bi sacekao, preporuka za cekanje Galaxy S II. Citam da je najprodavaniji model u Koreji, sto bi moglo ici u prilog da je aparat fantastican, kao sto je to bio i njegov prethodnik. Ok, Samsung jeste korejski, ali verovatno i oni znaju sta valja. Takodje citam i testove, koji imaju samo reci hvale... :)

Tako da mislim da malo cekanja ne bi skodilo... ;)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ja bih cekao SGS II ili HTC Sensation i taman do jeseni ce prelazati decije bolesti i moguce je da im se cena malo spustiti i kupovina jednog od ova dva ce biti pravi pogodak.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ne volim Samsungovu izradu i šljašteće preterane boje ali protiv SGS2jke ne bih zaista imao ništa protiv.
Sensation bih izbegao zbog zaključanog bootloadera i nemogućnosti menjanja ROMa, mada je najavljeno da to više neće raditi.
DHD je odličan telefon ali jedva da ima 2 stavke više od HD2 ali nema mogućnost stavljanja veće baterije kao HD2 (videti sliku), a pomenuti ima ubedljivo najviše portovanih OSova (da ne kažem da samo Symbian i iOS nema). Možda se ni na jednom osim Androida nećeš zadržati ali svakako ih valja isprobati, a i značajno je jeftiniji.
DEFY je otakođe odličan izbor za koji ti čak ne trebaju ni sve pare, a uopšte nije loš izbor ako ideš na letovanje 8)
Atix takođe uopšte nije loš ali bih pročitao prethodno iskustva s njim.
Ovim sam prošao sve što se meni sa liste svidelo :wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Hmm, ne znam da li si na postpaidu, i ako jesi da li bi koristio recimo Prenesi+1GB (1758din), i da 6 meseci placas 4300 din ratu, i odjednomd a das 13k din (Telenor) - to je po meni pristojna ponuda.

Sto se iPhone4 tice - vec ima da se nadju zakljucani za 370-400€, a verujem da ce cene da padnu kad izadje novi uredjaj koji se najavljuje za jul-avgust-septembar... SIMFree uredjaji su u proseku skuplji za cca 50-80€, ali treba redovno gledati oglase, jer neretko ljudi prodaju - hitno im trebaju pare, pa ako uleti nesto - ne treba propustati.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Pa ako bih uzimao i4 gledao bih da bude sim free. A ova prva varijanta na postpaid mi ne igra jer ne troism toliko pozive i poruke, a i vec sam na vipu .

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa onda ti trenutno SGS2 izlazi iz finansijskih mogucnosti. Ne znam sta da ti kazem, ja sam juce u 2 posta napisao svoje prve utiske o SGS2 za tih 10 min koliko sam se u Telenoru igrao sa njim, i ostajem pri tome. Poredio sam telefone fizicki - o Androidu ne znam prakticno nista, tako da software necu da poredim, to je vec prilicno subjektivno.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

lesa0208, Moje mišljenje je da treba da sačekaš galaxy s II, telefon je prava zver, čim se pojavio kod nas koštao je oko 700evra, a svega par dana kasnije cena je pala na 580evra.Cena će preko leta sigurno još pasti.Smatram da je za ovaj telefon realno dati oko 450evra.
Ako pak ne želiš da čekaš i hitno ti je da kupiš telefon preporučio bih HD2 kao najjeftiniju varijantu ili pak možda običan Desire kao privremeno rešenje.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

miodrage, iscitao sam tvoje komentare za sgs2 ali ne bih da se obavezujem sada za telenor dok mi ne istekne ovo sa vipom, a i opet mozda ce vip imati tada nesto bolje u ponudi... ali otom-potom dugo jos ima do isteka ugovora. Tako da bih njega stavio na listu cekanja.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

lesa0208, trenutno za 300e ne mozes ni DHDa da uzmes (na zalost) ali ja bih malo sacekao pa da vidis ako padne cena nekom od ovih novi dvojezgarnih telefona da pazaris neki od njih. Mislim konkretno na LG Optimus 2X P990 i Motorolu Atrix jer ce njima pre da padne cena nego SGS II ili Senzaciji.

Od "starijih" ja bih se dvoumio izmedju DHDa i IP4. DHD ima veci ekram ali slabiju bateriju nego IP4 pa sad sta ti je bitnije :wink:
and justice for all...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

znemanja, tesko da ce cena da padne toliko, preko nemackog Amazona, SGS2 je trenutno 545€, tako da cisto sumnjam da moze da padne za 100€ u roku od mesec i po-dva. Mozda do kraja godine padne na oko 420-450€.
lesa0208, da sada nemam iPhone4 i da nisam upoznat sa iOS-om ovoliko koliko jesam, ja bih isao na SGS2. E sad, ponavljam zilioniti put - ja sa Androidom ne znam, pa ne mogu da ocenim kakav je telefon, u poredjenju sa obicnim SGS recimo. Uporedio sa My Precious - i napisao svoje poredjenje... Pitanje je afiniteta prema OSu. S obzirom da sam Apple fanboy moje opredeljenje je jasno :D

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Sto se tice poredjenja izmdju SGS 1 i IP4 IP4 je bolji :)

Verujem da ce pasti SGS II cena jer se pojavio preko telenora a mozda ce ga i mts i vip davati na ugovor. E sad da li ce pasti na 400e do septembra-oktobra ne verujem. Verujem da ce biti izmedju 450-500e
and justice for all...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Dream Weaver, ne bih rekao tako jednostrano da je iPhone4 bolji, sve zavisi po kom osnovu gledas. Po kvalitetu izrade, nema premca Apple-u. Kad poredis ekrane - vrlo je to subjektivno, i sve zavisi kako ko nesto dozivljava. Nekome su lepse te jarke boje i nevidjen kontrast na SGS, nekome je lepsi Retina display.
I onda kad se te stvari ostave po strani, ostaje OS. E tu je od samog pocetka bilo, i mislim da ce dok god postojeoba ova OS-a da bude velikih sukoba, jedni ce da velicaju jedno, drugi drugo. Iskreno, ja sada ne bih mogao da se naviknem na Android, trebalo bi mi sigurno jedno 2 nedelje, a verovatno isto vazi za nekog pripadnika suprotnog tabora.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

miodrage, meni nije problem OS posto sam probao bas dosta os-ova. Po kvalitetu izrade mene je i4 odusevio, e sada malo teze bi mi bilo da se odreknem nekih stvari na androidu, a opet neke stvari mi nedostaju sa ios-a. Uglavnom sada sam bas upao u dilemu izmedju i4, sgs2, hd2 i defy

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

Posto lesu ako se ne varam interesuje fotografija a i zemljak mi je 8), ja uopste ne bi bezao od xt720 motorole.
Sa druge strane imam i drugaciji pristup da predlozim. Posle godinu dana koriscenja SE X10, shvatio sam da mi flagship telefoni ne trebaju zato sto ne koristim dobar deo mogucnosti telefona. Npr. iako sam gaming nerd, igre na telefonu uopste ne igram zato sto je upravljanje preko ekrana ocajno, "kao" bavim se fotografijom pomalo i obradom slika a nemam mogucnost nit xenon blica nit dobre nocne fotografije, 720p snimanje je kul ali opet zvucni zapis je los itd. Sve ove sitnice me pomalo nerviraju, pa cu najvervatnije downgradeovati sebe na X8 iz telekoma posto mi istekao ugovor, a X10 prodati pa kupiti fotoaparat ili Nintendo 3ds ili tako nesto. Cak sam nasao lepu ponudu za onaj stari LG KC910 renoir.
U smislu, vise ne znam, dal se isplati davati tolike pare na mobilni :)

Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Post od Tacty »

@hibiskus
vrlo razuman pristup. već sam negde napisao da telefoni o kojima pričamo koštaju kao neka plazma od 42", što dovoljno govori. bolje imati plazmu u svakoj sobi nego svaki čas menjati telefon kojem vrednost baš dosta pada. sve te priče o ekranima, kvalitetu slika, i gledanju filmova na tim veličinama ekrana su promašena tema.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Tacty, hahha ne pricamo o tv-u vec imam jedan koji mi stoji, upalio sam ga 24 puta od kako sam ga kupio, tipa kada dodje drustvo i donesu neki soni da se igramo :D.
hibiskus, zemljace cenim ja ovo tvoje sto si napisao i generalno jeste tako, ja telefon koristim, za pozive, sms, mail, net, i da se zezam sa modovanjem to je sve. Ja sam zadovoljan sa mojim telefonom sada radi mi sve sto mi treba, ali nekako imam neku potrebu da je vreme da kupim novi. E sada izdvojio bih vecu sumu bas zbog toga da ga ne menjam neko duze vreme.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

A meni recimo ni ne treba TV, povremeno pogledam neku emisiju na "Discovery" kanalima (tu ubrajam sve sa naucno-obrazovnom tematikom), ili ako bas bas ide neki dobar film. I F1, mada to mogu i preko kompa. Znaci, meni pore treba dobar telefona:D Kao TV trenutno koristim 22" monitor sa DTV tunerom, i zadovoljan sam, a imam jos neki stari Sony trinitron, koji iako star jedno 15 godina, radi savrseno.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

lesa0208, a možeš i da sačekaš mesec dva da se Dream Weaver smori od čekanja i pazari SGS2 i proda ti DHD :D

miodrage, ovo kao da si prepisao moj način konzumiranja TVa, s tim da ja ni tu TV karticu nemam (samo mi još to fali za potpuno izolovanje od stvarnosti).

hibiskus, telefon&fotografija? Može ali ako te dve reči stoji poduži pasus teksta. Posebno ako je ono što Lesi treba ;)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

gargamel4, ja imam jednu Pinnacle PCTV Stereo, ako hoces da qpis :D Trenutno u kompu ni ja nemam TV karticu :D F1 gledam ili preko SK Prime-a ili preko livetv.ru :D Ziveli braca Rusi

Odgovori