Nokia N97
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
VeNoM, hmm... Da, taj detalj - "mini" sam previdela...
Možda ipak nema noviji FW...
Stvarno je Nokia debelo podbacila sa ovim modelom (i N97 i N97 mini)... Bar su mogli normalnu podršku da joj pruže da malo ublaže to što nisu odradili kako treba...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
Ninolina, ne bih se slozio... N97 i N97 mini su zaista dobri telefoni, sa nekoliko malih zamjerki, ali u sustini je problem sto svaki model ( pa i ova dva pomenuta ) vec nakon jednog izbacivanja software-a apsolutno vise nemaju podrsku !
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
- Ninolina
- Moderator
zavodnick, znam o čemu pričam... Jako dugo sam koristila N97-icu... Ja sam uz mnogo patchovanja i modovanja uspela od mojih primeraka (a imala sam ih 3) da napravim da sve super i brzo radi... ali bez toga taj telefon ima mane koje umeju baš da iznerviraju... Problem sa RAM-om i blicem su jedni od najvećih problema.. Mogla je Nokia da ispravi mnogo toga kroz Update ali je jednostavno odustala i ostavila korisnike ovih telefona bez podrške...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- zavodnick
- Expert
Ninolina, hey hey, pa nemoj da se ljutis... dao sam samo svoje misljenje
S druge strane, tata mi imao N97 i ja sam imao prije nekoliko dana taj telefon, ali nije mi se svidio i to je to
Ovako, primjetio sam to sa blicom
Kad se slika navece slika, blic je odlican i sve, ali na lijevoj strani slike ( gdje je blic ) slika postaje bijela i nema nacina da se to sprijeci
Naravno, rekao sam da imaju nekoliko malih zamjerki ali smo se u sustini u jednom slozili, a to je da NOKIA odustaje od svega nakon 1-2 update-a, zavisno od telefona... 

Ovako, primjetio sam to sa blicom

Pa nemoze se u nedogled praviti novi sw... svi pa i Nokia ako na nekom modelu dodje do maximuma u poboljsanju sa datom verzijom sw... onda je normalno da vise nebude novijih verzija. E sad sto korisnici nisu zadovoljni kao u ovom slučaju tu vise nema leka jer moguće je da je Nokia i napravila i jos nekoliko novih verzija ali ako nema napredka u radu telefona zasto da ih i pustaju u promet.
- zavodnick
- Expert
Dejan69, iskreno... nema tog modela kog kojeg je NOKIA dosla do maximuma... Znaci, takav se jos nije nasao! I uvijek, ali bas uvijek moze da se poboljsa nesto na telefonu... Ono sto je veci problem je sto NOKIA u poslednje vrijeme samo pravi dodatke za Music Players i na nekim modelima, ali napominjem na nekim modelima, malo samo idu na poboljsanje brzine rada, odnosno skidaju dodatno "salo" sa RAM-a koji je ionako mali 

- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
mislim da ovaj mob može još da se sw dogradi i vidim da ima neke propuste u nekim stvarima.koristim i x6 i njega(sekundarno primarni telenor mix paket) i vidim da može tu još dosta da se poboljša.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
- Ninolina
- Moderator
VeNoM, pa čekajući taj čuveni update v30 ja sam na kraju prodala svoju 97-icu a to je bilo pre 10-tak meseci.. A i tada se već dugo čekalo i najavljivalo...
Pa evo primera: X6 koji je izašao dosta vremena nakon 97-ice već je dostigao v35 ili v40 (nisam sigurna za broj FW ali znam da je daleko veći od 97-ice) a 97-ica još uvek na v22.. 

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
janka_88, Nadajmo se da neće biti tako.Nokija je po meni napravila veliki korak sa symbian^3 OS-om, samo se nadam da sada neće zabrljati sa neizbacivanjem redovnog update-a.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Ninolina
- Moderator
VeNoM, može..
Ali je potrebno da zameniš neke od sistemskih file-ova...
Ja sam to, svojevremeno uradila na mojoj 97-ici ali davno je bilo pa sad ne znam koji su to tačno fajlovi a nemam ni te fajlove... Potraži detaljnije, a možda i novije rešenje na symbian-freak i dailymobile... 

N97 je telefon koji je ispunjavao apsolutno sve moje zahteve.Memorija,kamera,internet,muzika,zvuk,ekran.Ali,procesor i ram memorija su rak rana ovog telefona.Malo ga jace opteretis i gotovo,umire.Zato sam je i prodao posle 4 meseca mlacenja po oglasima jedva je otisla,sad sam presao na HTC i sumnjam da cu se u skorije vreme vracati na Nokiu,osim ako ne izbace neko cudoviste koje ce biti u rangu sa trenutnim vodecim modelima.Inace sam korisnik ovog brenda preko 10 godina,jednostavno mi se smucilo presipanje iz supljeg u prazno.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.