smartphone - kupiti polovni ili iznajmiti

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
artur7
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 12. Jul 2011. 17:18

smartphone - kupiti polovni ili iznajmiti

Post od artur7 »

U BGD cu biti oko 1 mesec na odmoru. Za umerenu upotrebu telefona i malo wireless interneta sta je najbolje - da iznajmim neki smartphone na mesec dana ili da kupim neki polovan? Koje su okvirne cene u obe varijante?

Artur

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Iskreno, prvi put čujem za iznajmljivanje telefona! :? Zar nije jednostavnije da koristiš svoj telefon?

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

artur7
http://www.youtube.com/watch?v=4RD6YG9AiM4

Мис'им...Артуре...нема тога код наске :lol: :lol: :lol:
Слобода или смрт

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

artur7, s obzirom da sam ti odgovorio u temi o iPhone3G, da neces moci da ga koristis kod nas, to necu ovde ponavljati, vec cu da ti kazem da ti je najisplativija solucija da kupis neki ultra jeftin telefon tipa Nokia 1110 koji ce da radi samo za pozive i poruke, a na iPhonetu ces preko WiFi-a (a hvala Bogu i to je postalo dosta masovno), imati sve drugo sto ti treba.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Jes malo ludo pitanje, nisam znao da to igde može da se uradi, ali ako u Japano može da se iznjami kućni ljubimac na sat i više..... što ne bi i ovo, ali da, toga ovde nema. Nego čovek verovatno ima telefon zaključan na neku stranu mrežu i neće da provede pola odmora po servisima u otkljuičavanju koje će mu možda ubiti garanciju.

Saveti:
1) to i da postoji bilo bi preskupo i taj neko bi ti svaku tačkicu na telefonu naplatio 50e
2) previše je skupo surfovati na prepaidu, ne postoje takvi paketi prilagođeni normlanoj upotrebi i priče i data protoka a potpisivanje postpaida na mesec dana iako moguće nije baš praktično
3) ako ti nije baš za posao potebno, bolje se druži s ljudima koje ne viđaš često umesto da buljiš u ekran i uživaj u čarima leta :wink:
4)ako je iPhone u pitanju uzmi Gevey karticu i radiće ti sve što treba da radi i potpiši ugovor sa megabajtima i ostavi nekome da ti plati račun po raskidanju ugovora ili kako to već ide (nikad nisam raskidao postpaid, ali tako nekako).
5) za Wireless poslužiće i bilo koji laptop ili tablet (mada ovo drugo sigurno nemaš čim pitaš)
6) neki lošiji smartphonovi mogu da se nađu za oko 200-250 što u novom što u polovnom stanju (mada čak i HD2 upada u tu cifru ali ko će na odmoru da se mlati sa distribucijama Androida i flešovanjem.... mada čak i Desire ili neki kineski tablet)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

gargamel4, momak ima iPhone 3G na 4.2.1 sa 5.15 BB koji ne moze da se otkljuca sa Gevey, moze samo da ga digne na 6.15 sto ne zeli jer ima jos godinu i po garancije. A i zasto bi kad mu samo fon i poruke nece raditi, sve ostalo lepo radi? Za to uzme lepo 1110, a za sve ostalo iPhone je tu.
Jeftinijeg i boljeg od ovoga mislim da nema.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Slažem se ali u momentu kad sam počeo da kucam komentar tvoj post još nije bio tu a kad sam ga završio bio si ispred mene, a nisam video da je pitanje bilo i u drugoj temi :)

artur7
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 12. Jul 2011. 17:18

Post od artur7 »

Hvala svima na odgovorima - posebno gargamelu koji je tacno pogodio sta me svrbi, jel'te!
Na kraju nije mi ni bitno ni hitno da koristim Iphone u BG - tacno, ima lepsih stvari da se vide i rade. Samo sam hteo da proverim, ako nije previse komplikovano, da ga privremeno mogu da koristim u punoj formi. Ova ideja da uzmem neki jeftin za telefoniranje a iPhone (kad izvadim prvo moj SIM) za surf - to je super.
Po isteku garancije svakako cu da ga otkljucam i da onda mogu da koristim samo u BG, sto ce nadam se biti cesto.
Uzivajte u letu u BGD, ja cu svakako!

A

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

artur7, pa ne znam koliko moze da se uziva na +39, ali ako ti tako kazes... Nema potreba da vadis svoj SIM, samo onemoguci DATA when roaming i to je to.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Airplane mod, i onda upališ WiFi, a data when roaming svejedno ne može da se koristi kad telefon ne može ni da se prijavi na mrežu, ali za otključane je to jako važno.

Btw. Svraćaj kad možeš ali nemoj da daješ otkaz tamo gde radiš. Pošto je onih koji ovde uopšte rade sve manje, onih koji primaju plate još manje, a i oni se žale na afričke plate, najbolja kombinacija bi bila raditi napolju a živeti ovde. E kad to već ne može onda je najbolje vraćati se ovde što češće.

Odgovori