Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Meni ova 111Meni aplikiacija jednostavno ne radi na HTC Desire HD-u! Otvori se ona ali nista ne prikazuje, da li neko jos ima ovakav problem?

EDIT: Ah da, naravno da ne radi ako ste na WiFi mrezi :roll: Morate biti na Telenor 3G.

mandolina
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 07. Jul 2011. 13:37

Post od mandolina »

mezzano napisao:Zna li neko nešto o ovom Telenor Jack 3G telefonu?
Svideo mi se ovaj Jack 3G pa sam pitala drugara koji se razume i rekao mi je da ga proizvode isto neki kinezi i da oni valjda proizvode neke telefone i za VIP.

Gledala sam ga sad na standu u delta sitiju, ima touch screen, daleko je bolji od oba Huawei modela, koji deluju plasticno i jadno! Ja planiram prenesi i dopuni 890 za mesec dana kad mi istekne obaveza, uzecu sigurno Jack ili da dodam 5000 za Nokiju C3 na istom paketu...

Tarra
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 20:15

Post od Tarra »

Posao zavrsen danas :) U poslovnici na Bulevaru je za 5 min skopljen ugovor. Jos se zena zacudila da su nam rekli na nbg da mora prvo sa 064 na Telenor pripejd, pa posle na postpejd. Kartica koju je dala cim proradi bice postpejd. A kad proradi ( kaze za 6-7 dana) moze se uzeti i telefon za dinar bez problema.

Inace, 2 sata od podnosenja molbe za promenu operatera zvali su iz Telekoma da pitaju da li bi nas neke beneficije zadrzale u mrezi i odbili smo.

Sad ostaje da se nadamo da ce se prebacivanje itd desiti kao sto su obecali i da na Prenesi i dopuni zaista moze neograniceno da se prica( 2000-3000 min po osobi mesecno bi nama bilo dovoljno ). Javicu kako se stvari odvijaju. Nas troje smo se prvi prijavili kao zamorcici, a ako se pokaze da stvar funkcionise, pridruzice nam se jos troje, a mozda i vise njih.

darkooni
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 29. Sep 2009. 00:27

Post od darkooni »

Pre je bilo ogranicenje po 1000minuta pisalo je na sajtu sitnim slovima ali su uklonili tu cifru od 1000min. Zasto? Ne znam mozda ta cifra od 1000min ne postoji vise pa bude 2 ili 3 hiljade..Ja sam zbog tog ogranicenja ostao na mts-u jeste da se naplati uspostava veze ali barem nema toga. i meni jje ta tarifa zapala za oci ali ipak ne, uzeo kontolu troskova na mts-u pa cemo videti kako je to funkcionise

Tarra
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 20:15

Post od Tarra »

Znam za jadac, pa sam bas u razgovoru sa operaterom, pre nego sto smo se ukljucili u celu pricu, pitala da li su razgovori neograniceni ili podrazumevaju 1000 min. Potvrdila je da su neograniceni. Ali, posto ne verujem 100 posto dok ne vidim i kazem da nas par ide kao eksperiment, a ostali ce ako se pokaze da stvar funkcionise. Verovtno ce i telefon da saceka dok ne prodje prvi mesec.

Ranije smo bili na pripejd omiljenom broju kod mts-a, ali 1 dug razgovor u toku dana i cesta cimanja na po koji minut su jako skupo izlazila na mesecnom nivou. Sad je odluka pala, pa cu javiti kako stvari stoje na Prenesi i dopuni 490.

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Promena tarifnog paketa putem Interneta, odnosno Portala Moj Telenor od sada je omogućena.

Telenor završio transformaciju mreže

Kompanija Telenor objavila je danas da je uspešno završila projekat transformacije svoje mreže, u saradnji sa preduzećem S&T Serbia, koje je kreiralo mrežu nove generacije, korišćenjem Amdocs OSS rešenja.

Projekat je osmišljen tako da omogući telekomunikacionom operateru da postavi i upravlja IP (internet protokol) mrežom sledeće generacije, koja će ponuditi nove servise svojim pretplatnicima - kojih je već više od tri miliona.

U "Telenoru" kažu da je prelazak na mrežu sledeće generacije za njih bio obaveza, kako bi izašli u susret zahtevima tržišta i tako ostali konkurentni, jer će moći da koriste nove servise, uz istovremeno praćenje troškova.

Novo rešenje će dati jedan tačan model mreže i resursa, pružiti podatke o stanju mreže i iskorišćenosti kapaciteta. Kao tezultat toga, bićemo u mogućnosti da ostvarimo efikasnost resursa i smanjimo vreme izlaska na tržište, automatizujući naše procese planiranja i njihovog izvršavanja, navode u "Telenoru."

"Amdocs OSS" rešenje pruža jasan pregled mreže, obezbeđujući jedinstven izvor podataka o servisima i inventaru kao podrška svim operativnim procesima planiranja, njihovom ispunjenju i sigurnosti.

http://i.evocentar.net/nf6koi
Opširnije: http://i.evocentar.net/nz4h3f
iPhone 6 Plus

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Super sto ste uveli promenu tarifnog paketa preko Portala,ja cesto menjam pakete od predstojecih obaveza u sledecem mescu i uvek me smaralo sto je moralo preko poslovnice,nije moglo ni preko call centra,ovo je super. :D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Dobra stvar. Nije mi jasno zašto su ukidali tu opciju, uopšte.
A što se tiče ove mreže, šta to konkretno zanči? Ne razumemo svi te tehničke termine. :oops:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

To je super novost ali na portalu idalje stoji
Promena tafirnog paketa je besplatna i može se izvršiti u Telenor prodavnicma.

gagec
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 22. Jul 2011. 07:27

Post od gagec »

pozdrav svima.

koristim Prenesi i surfuj 2000 paket od skora na htc chacha, prakticno petnaest dana. Sinoc stigne telenor poruka -Postovani potrosili ste saobracaj iz mesecne pretplate, surfovanje mozete nastaviti smanjenom brzinom ili aktivirati dodatak Surfuj brze.

elem, da li je moguce da sam potrosila 2gb za dve nedelje koriscenja? (skidanje aplikacija, kratko chatovanje prikvece, provera maila..)

vukbojan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Mar 2008. 06:54

Post od vukbojan »

Код Мобтела је све могуће. Пардон, код Теленора..... :roll: :D :D :lol:

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Traži neka ti daju listing. Po tome što ti kažeš, ne bi trebalo, ali nikad se ne zna...

gagec
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od gagec »

vazi onda, hocu. malo je mnogo brzo utroseno :unsure: , a sada je protok super spor.
barem da sam dwnlodovala neki film pa da mi ne bude zao. ovako

ispravka. telefon koristim deset dana! pogledah datum na ugovoru.

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Nema sanse da si potroslila 2 Gb na sufr i chat,ja potrosim oko 200-300 Mb na neko normalno koriscenje,jedino ako se ne skidas po ceo dan :) Jedino sto mi pada na pamet je,posto mislim da taj tvoj telefon radi na androidu,da se on sam apdejtuje i sta radi vec pa da ti je zato otisao net,proveri to...

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

dzonsi, sve i da se apdejtovao, nije mogao toliko da potrosi.
Sad mi je palo na pamet jos nesto. gagec, ti kazes da si zakljucila ugovor pre 10 dana, sto mu dodje 12.07. Ako je tako, onda ti nisi dobila 2GB interneta, posto Telenor daje srazmerno broju dana, vec 2Gb/2048Mb/31*20=1.29Gb/1321Mb. Mada, i to je mnogo da se potrosi za 10 dana na surf i chat.
Lepo ti do poslovnice, pa trazi listing. Neka ti kazu kad si potrosila tih 1.29Gb. A taj internet posle potrosenog po punoj brzini, ne vredi ni pisljivu paru. Nego, cuo sam neke glasine da ce za mesec-dva da to poprave. Navodno, neki radovi na mrezi su u toku.

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

Sta mislite,hoce li telenor da odgovori na neki nacin a pri tom mislim na borbu za korisnike. Mts ima ovu foru sa 50% manjim racunima ako se ugovor zakljuci na neki period,vip slicna stvar sa dupliranjem smartova...mozda telenor ima najmanje briga sto se selidbe korisnika tice ali opet...ja se nadam da ce i oni nesto slicno da uvedu,presao bih na post a kod mts i vipa mi se ne ide :-/
12 godina na forumu!

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Freyr, ne bih rekao. Kad do sad nisu ponudili, nece nesto bog zna koliko se truditi da dobiju nove korisnike ili zadrze stare. Koliko sam, iz dosadasnjeg toga stvari zakljucio, mt:s najvise pokusava da ponudi povoljnosti, od uvodjenja MNP-a. Vip tu i tamo, a Telenor se ponasa kao i da ga nema. Verovatno da će u buduće biti nekih ponuda i povoljnosti, ali većina nas je očekivala bum pre MNP-a, ali se on nije dogodio, naročito kada je Telenor u pitanju.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Realno gledano, Telenor i VIP nemaju razloga da nude bilo kakve povoljnosti za prelazak jer u ovom trenutku postoji solidan broj ljudi koji želi da pređe kod njih bez obzira na sve. To su u 90% slučajeva nezadovoljni korisnici mt:s-a. Kada ti ljudi izvrše prenošenje i interesovanje opadne, onda će sigurno nešto ponuditi kako bi privukli dodatan broj korisnika. Ja očekujem da će se to dogoditi u vreme Novogodišnjih praznika. Međutim, korisnici iz susedne Hrvatske mi kažu da su operateri kod njih počeli da nude povoljnosti tek posle dve godine. Tako da...

gagec
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od gagec »

mezzano, hocu. javljam kad uzmem listing.
skidala sam ja i aplikacije. ali ubrzo posto provalih da sam download instalacije zauzima internu memoriju, vratila sam sve na fabricki podeseno. i onda pomocu rapidshare-a i ostalih uzela tih nekoliko aplikacija, skinula na komp. to stavila na Dropbox i tako samo instalirala na memoriju telefona i odmah potom move na sd karticu. enivej, ocu reci nisam ni aplikacije toliko skidala. a i sta, najveca aplikacija desetak mb.. rece mi lik na 0639000 da je tu u pitanju i protok i updejt i skidanje. al opet dva giga je dva giga.
nista, preko listinga cu videti sta da poiskljucim, al cemu onda android kad nisi konstantno apdejtovan.. a u pravu si za ovu proporciju. hvala i dzonsi

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

gagec, kao sto ti i napisa mezzano, tebi je odredjen broj mb. minuta i sms-a prema broju dana od sklapanja ugovora pa do kraja meseca. Tek naredni mesec imaces 2 gb. i svega ostalog koliko ti sleduje u tom paketu.
Ali stvarno Telenor mrtav ladan cak nema ni poklon telefon koje nude mts. i vip, i ja mislim da ce se jesenas stanje izmeniti pa ce i oni ponuditi nesto povoljnije. Sad nista nenude jer sigurno im broj korisnika ne opada a mts. i sakom i kapom i dali im broj korisnika opada ili ne ????

Odgovori