Izbor novog smartfona

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Izbor novog smartfona

Post od araphel »

pozdrav svim kolegama i koleginicama forumašima ;)

Polako se približava vreme da Desire prebacim u penziju, i razmatram eventualnu zamenu. Mogućnosti je dosta, a pošto definitivno zadržavam galaxy tab za internet, igranje, itd. onda mi logično treba nešto za uslovno rečeno light smartphone usage.

Da malo pojasnim: za ozbiljnije surfovanje u pokretu, kucanje dužih mailova, dokumenata, navigaciju u kolima, gledanje video sadržaja u pokretu, itd. koristim Tab. Za pozive, poruke, kalendar, taskove, pešačku navigaciju, itd. koristim telefon. To podrazumevam pod gore pomenutim light usage.

Probao sam kombinaciju Tab + dumbphone, ne ide :lol:

Moj trenutni izbor se vrti između iPhone 4 (naglašavam da me najviše ovde privlači dizajn plus želja da isprobam i vidim hoću li se i ja navući kao neki :D ), zatim SGS2, a kao potencijalni kandidati se s vremena na vreme u glavi pojavljuju i N8/E7, pa čak i Motorole kao što su Milestone 2 ili Defy(pre svega zbog izdržljivosti)

Budite otvoreni, bacajte predloge, čak i nebuloze....nigde se ne žurim, tako da svaku diskusiju za i protiv otvoreno prihvatam, i možda iz nje nešto i zaključim XD

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

ako je stari Tab u pitanju ja bi pre zamenio njega nego Desire :), ovi novi tableti su bar 50% bolji od tableta prve generacije. A ako ostanes na menjanju desirea, onda bih predlozio N8 iskljucivo zbog kamere taman da imas kompletiran taj Geek squad :D

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

slazem se za prethodnikom, n8 je dovoljno pametan za ono sto si naveo, a kamera me je bukvalno ostavila bez daha, jos ako umes da se igras podesavanjima... savrsenstvo.
a sto se tice prvog galaxy taba, ne razumem zasto svi toliko pljuju po njemu, meni se gingerbread pokazao mnogo bolje nego honeycomb.
::luv phonez::

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

hibiskus, Tab sedmicu nema teorije da menjam, osim da dobijem nešto drugo na poklon, pa i onda je pitanje. jednostavno, sedam inča mi je mnogo komfornije za redovnu upotrebu i tegljenje sa sobom non stop. Plus, trenutno sa Gingerbreadom na njemu nema aplikacije koja ne radi, i upravo u tome vidim prednost. Mnogo je aplikacija koje jojš ne rade na honeycombu. Poteran na 1.2GHz i solidno customizovan, Tab 7 je prava uživancija. U odnosu na Desire, on je avion u svakom smislu.

Iznenađuje me da toliko preporučujete N8. Vizualno mi se zaista dopada, i kontam da bi sasvim lepo odradila onoliko koliko mi treba, ali ipak još nisam 100% siguran.

hajde da vidimo šta će još ljudi da kaže, ne žurim se :wink:

Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Post od Tacty »

ne verujem da ovo pričam, ali u ovom slučaju iphone4 :uhuh: jeste da imam milion primedbi na apple eko sistem, itunes, i bla, bla, ali eto bar ćeš i sam da se uveriš da li ima u tome nečeg magičnog ili je to samo mistifikacija. jeste skupa provera, ali sve drugo je ponavljanje i vrćenje u krug. android ti je dobro poznat i šta god da uzmeš biće nekako deja vu. nokia se svede samo na kameru, jel to dovoljno za neku promenu, ja bih rekao da nije?

čak je i wp7 nešto novo, ali još uvek je nekako u beta fazi, tako da je pitanje ima li uopšte smisla u ovom trenutku...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Tacty, tu si skroz u pravu. upravo to me malo odbija od SGS2 jer bih se osećao da na kraju imam isti uređaj u manjoj i većoj varijanti. Android je jednostavno takav da ga na svakom dosadašnjem uređaju customizujem na isti način. U jednom momentu sam primetio da mi osim veličine ekrana, Desire i Tab identično izgledaju.

Od WP7 uređaja mi se jako dopada HD7, ali takođe imam neki utisak nedovršenosti kod njih.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

NOKIA 3310 ! ! ! :P :lol:
S obzirom da imas gTab, ja glasam za iPhone 4 definitivno! Veruj mi kombinacija Android + iOS... The best! Ja sam do skoro furao wildfire i iPod.... Sad furam Dell i iPad.... Ako do sad nisi koristio iOS, pocni... :wink:
:D
Bas sam to hteo da kazem... Sto se tice androida, ja sam sve do sad koje sam imao customizovao na skoro isti nacin... Malo dosadi... A mogu reci da iPhone sada nije ono sto je bio nekada.... Odnosno kada je tek izasao... Kad je tek izasao to je bila bukvalno fensi nokia3310... Sa fensi kucistem, igricama, ekran u boji i na dodir... Sad, jedino sto mi smeta kod iUredjaja, jeste iTunes... A poceli su da prave programe za totalnu kastomizaciju Home-a... Da ne pominjem kako fino os tece na njemu... Mislim da znas vec...

E da, koji je cenovni limit? Bitna stavka...

Htedoh da te pitam.. Jel na tabu oficijelni dzindzer?
Samo nek se rolaju....sarme.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Pera Detlic, nije, Overcome ROM.

Probao sam do sada više puta iOS u različitim izdanjima i nikad nisam bio oduševljen, mada nisam imao previše prilike da se družim sa "narodnim" verzijama OSa.

Limit nekih 500-600 plafon. Ako može jeftinije, još bolje :wink:

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

SGS 2 je hardverski najbolji uređaj od ponuđenih, jel tako, jedino što je nešto većih dimenzija i što je baterija malo slabija.
Možda bi mogao da probaš Iphone 4, da se upoznaš sa ios-om, nešto je kompaktnijih dimenzija, a ima mnooogo software-a koji je vrlo dostupan (posle jailbreaka :) )

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

araphel, najbolje da uzmeš iPhone4...:) Taman da isprobaš i iOS...:) Čak sam sigurna da će ti se dopasti... :wink: Čini mi se da taj jedini nisi probao? :unsure: SGS2 ima svoje prednosti ali je ogroman a tebi svakako ne treba da sa sobom nosiš još jedan veliki uređaj..:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Lele, ala ste navalili :D

Ja sam do pre neki dan bio skoro skroz siguran u svoj izbor, ali onda mi se vratila stara sumnja: sta ako mi se i posle par dana/nedelja iOS i dalje ne svidi kao sto mi se na prvu loptu nije bas mnogo svideo. Ne mislim sminku u fluidnost. Sama logika mi je nekako malo....cudna.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Naravno da cu i ja da ti preporucim i4, mada mislim da to nije tvoj pravi izbor. Mislim da bi trebalo da ides na SGS2 iz sledecih razloga - onda oba Android uredjaja mozes da syncujes i da budu identicni po svemu osim sto je jedan za light a drugi hard usage...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

araphel, Smatram da izbor definitivno pada na N8 ili eventualno E7 ako si nostalgičan za hardverskom tastaturom.Svoj predlog opravdavam tvojim kriterijumima, pozivi, poruke, kalendar, to symbina^3 savršeno obavlja, zatim navigacija savršeno funkcioniše na N8. Pored toga sa N8 možeš da zaboraviš na fotoaparat, lično sam se uverio da je kamera na N8 i više nego dovoljna da zameni digitalac u skoro svakoj prilici.Velika prednost N8 nad svim pomenutim telefonima (IP4, SGSII) jeste kvalitet izrade, sa metalom nikada ne možeš da pogrešiš.Pritom N8 bi ti bio sekundarni telefon, šta će ti zverka poput SGSII kada imaš Tab koji će ti zadovoljiti multimedijalne potrebe.
Moj stav prema iOS je poznat na forumu tako da nikako ne preporučujem iP4, ali ako ipak odlučiš da ne kupiš N8 onda svakako SGSII jer je to trenutno najmoćniji android na tržištu.Ali opet skrećem pažnju da, za tvoje potrebe, N8 je savršen.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

znemanja, Nikada ne bi uzeo symbian 3 telefon ako volim da kucam poruke, jer sta mi znaci metal ako je kucanje frustrirajuce( u odnosu na iPhone 4 i SGS). Logika i iOS nisu uvek u dosluhu ali sta se tu moze ne postoji savrsen OS.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Evo nebuloza, kad si dozvolio... :)
N8 naravno, kamera ako je bitno. Ali se debelo slažem i sa miodrage, nikad 2 smarta sa različitim OS (jednostavno je to... jednostavnije).
Moj tip je N9, like it or not, jednostavan, brz, "one-finger" mislim najprilagodljiviji UI, i lep. Naravno, mora malo da se čeka. Prijem signala, kvalitet zvučnika, trajanje baterije, "dečije bolesti", itd - to se ne zna :)
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

araphel da sam na tvom mestu ja nista ne bih menjao. Svaki od gore pomenutih modela je odlican i verovatno je svaki u nekom segmentu bolji od Desire-a ali ako ih gledam sve :uhuh: . E sad ako ti je dosadio to je nesto drugo...Kao visemesecni korisnik N8 mogu ti samo reci da se neces pokajati ako se za njega odlucis.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ajd' da i ja bacim koju "pametnu"... :D

araphel, ako bi i dalje hteo da ostanes veran Androidu, uz pomoc neke dobre masine, preporuka za Moto Atrix.
A ako bi ipak nesto sasvim drugacije, u smislu i nekog eksperimentisanja, zasto ne WP7? Eto kolega skar ne moze biti srecniji sa svojim Trophy-jem. Znamo maltene sve koliko je WP7 jos uvek u povoju, ali da sam ja u ovoj poziciji, bez razmisljanja bih "maznuo" ili Omniu 7 ili HD7.
iPhone? :o WTF is that? Nikad cuo... :D

Naravno, pre svake kupovine bih ipak savetovao duze isprobavanje na licu mesta, da se ipak vidi je li to to sto se zeli uzeti...

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

N8-Kvalitetno kuciste,dobra baterija i zvuk,fantasticna kamera a ne kosta 500 eura.
Drugi predlog je da uzmes sta ti se svidi na oko,jer su svi predlagani modeli poput N8,SGS2,IP4 zaista odlicni.

P.S. Green kada budes bacao zgodne javi :D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Green, nemam pojma šta ide od navigacije na WP7?

sssikisss, Desire je već mator i debelo isproban. Dobro služi, ali jednostavno je vreme da bude zamenjen.

miodrage, meni je upravo to frka, nisam baš siguran da želim da imam dva identična uređaja, samo različite veličine :wink:

Dakle, za sada su najglasniji predlozi: iPhone, SGS2 i N8. Ok, i Green je definitivno ubacio rovca sa Moto Atrix. Sad kad sam dobro pogledao sve one klipove sa laptop dokovima i ostalim sprdnjama, reakcija je: ja hoću da imam.....sve ono! :lol: Međutim, nema da se pazari kod nas, osim na divlje....a to je ono što mi i kod iPhoneta smeta.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

telep, Apsulutno se ne slažem sa tobom, kucanje poruka na symbina^3 OS-u je pravo zadovoljstvo, ja ne podnosim qwerty tastaturu u portret modu, jednostavno mi je nepraktična.......araphel, Još jedan argument u vezi izbora, najidealnije je imati isti OS na svim gedžetima, ali gde je tu čar i zabava, mislim da će ti biti malo dosadno ako izabereš i za sekundarni uređaj isti OS. S' obzirom da si naveo da, iz ranijeg korišćenja iOS-a, nisi bio zadovoljan, to je samo razlog više da probaš i symbian^3.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Odgovori