Ukraden ili ne ?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
igoork
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 08. Nov 2006. 11:34

Ukraden ili ne ?

Post od igoork »

Zelim da kupim telefon preko nekog lika.
Radi se o HTC telefonu pa me interesuje da li postoji nacin da utvrdim na licu mesta da li je sa telefonom sve "u redu". Da nije ukraden i slicno...

Pitanje je mozda glupo ali nikad se ne zna. :D

Hvala unapred!

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Baš me zanima kako proveravaš u ne htc telefonu da li je ukraden, šta ima posebna šifra koju ukucaš a ono iskoči ukraden na deset različitih jezika? :unsure: :unsure:
Ako je jako jeftin kraden je, niko ti neće dati 200 eura na poklon zbog lepih očiju.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Sve zavisi kolika je cena, takodje sta ima sve od opreme. Mada opet ni to ne mora da znaci da je kraden. Al uglavnom ne mozes da proveris, ili verujes na rec ili ne

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

Ako ti dođu panduri na vrata par dana kasnije, onda je ukraden :D :wink: .

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

igoork, to ni sa jednim telefonom ne mozes da znas... Kod nekih korisnika Symbian platforme postoje i programi koje ubacivanjem druge kartice korisniku salju poruku , tako da je potencijalnog "kradljivca" lako uhvatiti... Nadam se da si na to mislio...
S druge strane, ne znam da li to Android ima, ali je problem ako je previse niska cijena... Moraces nekome da vjerujes na rijec... :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

pa ako ima kutiju originalnu,zajedno sa svim dzidzabidzama,jos i fiskalni onda mora da je neki pametan lopov,pa capio sve :D :D
kako da znas,
prodaju se po dzabdzaba cenama,uglavnom im fali dodatna oprema,i punjac naravno..

Dzeki Cen
Banned
Pridružio se: Čet, 11. Nov 2010. 14:53

Post od Dzeki Cen »

A da odes u Mup pa da proveris tamo preko IMEI broja jel je neko prijavio kradju? :D Ako je kraden,lik ce na tvoj predlog pobeci glavom bez obzira. :lol:

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Dzeki Cen, A ovi u Mup-u ce da te docekaju sa kolacima kad im dodjes sa takvom izjavom, pa oni bre ne traze ni ove prijavljene a tebi ce da provere, oce k**u... da prostite.... Jedva cekaju.... :lol:
Samo nek se rolaju....sarme.

Dzeki Cen
Banned
Pridružio se: Čet, 11. Nov 2010. 14:53

Post od Dzeki Cen »

Pa mozda u pauzi dok ne biju ,jadne,malinare. :wink: sto tridese i sest karaktera i jos nije dosta :x

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Dzeki Cen, Samo cu ti reci da drugarica kad je prijavljivala, isao sam sa njom, nisu hteli da uzmu IMEI vec su rekli da mogu da ukucaju broj telefona i da vide u kom je telefonu bila kartica tog i tog datuma u to vreme pa ce tako uzeti IMEI i ostale podatke... :uhuh: Ajd' dobro, i da moze, ok. (ne razumem se) ali, nastavak recenice je: ...ako budemo proveravali.... Uz dodatak, nemojte ni da racunate na to, u praxi se pronadje oko 10% telefona... Na sto sam ja vec krenuo da im se nacestitam mile nove godine, onda su rekli, pa znate imamo mi i pametnija posla.... Itd... Dalje nisam hteo da se raspravljam... U svakom slucaju nece ni malim prstom da mrdnu oko toga, pustaju da kriminal cveta... :uhuh:
Samo nek se rolaju....sarme.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Pa ajde davidimo od svih forumasa ovde koji smo dali je nekome police pronasla i vratila telefon.
Ja znam za dva slucaja gde su prijavljene kradje ali od pronalaska nista. Jednoj curi su ga ukrali u posti glavnoj gde postoje kamere i gde je to sigurno usnimljeno ali dzaba nisu hteli ni prstom da mrdnu. A drugi slucaj je bila jedna poslovna zena menadzer Eko pumpe ovde u LE isto i tu C3 nije pronadjen.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ja sam pisao već o tome u temi za to, vrlo blizak slučaj, Nokia 6630 (vredna 20-30 evra) vraćena za 1 dan. Samo veza u policiji.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Mog ortaka je pozvala murija nakon pet dana. Nasao telefon u parku (neki Samsungov model), malo zvao okolo naokolo, hteo je da ga zadrzi, ali je vlasnica prijavila nestanak. Da li je u pitanju bila veza, ne znam, ali telefon je morao biti vracen.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Od moje devojke drugarici su ukrali Nokiu C6-01, prijavila je kradju, ali ne znam da li su joj ga vratili. Nisam, siguran, ali mislim da nisu. Leskovac je u pitanju.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Green, pa ti zivis u lijepoj i sredjenoj drzavi ... :D Koliko znam ne treba tamo nekakva posebna veza da se tako neke stvari rijese, zar ne :D ?
mezzano, vidi se da si zaljubljen jer te ne zanimaju prijateljice od tvoje cure ( budalo ) :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

zavodnick, ne ne, slucaj se desio u Srbiji, u mestu iz kojeg sam i ja rodom. Ortak takodje tamo zivi...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

igoork, da bi se osigurao od kupovine kradenog telefona, nema potrebe da (a najcesce ni mogucnosti) da to proveravas pomocu nekakve skrivene funkcije telefona. Dovoljno je da se pripremis za kupovinu i da se drzis par prostih pravila:

- Saznaj koja je realna cena novog i polovnog aparata modela koji kupujes
- Ako ti je ponudjena cena vise od desetak procenata niza od prosecne, to je dobar znak da treba da posumnjas da nesto nije u redu. Velika verovatnoca je da je ili kraden, ili da ima neku skrivenu falinku.
- Uvek trazi detaljne podatke prodavca, npr. trazi fotokopiju licne karte, ako ima neki problem sa tim znaci da nesto krije.
- Trazi da donese dokaze o kupovini telefona (racun i/ili garanciju). Ako nece da ih dostavi najverovatnije nesto krije. Naravno svako moze da zagubi racun i garanciju ali nema razloga da prihvatis taj rizik.
- Ako je moguce kupovinu obavi u pouzdanom drustvu (da imas svedoka, a sem toga moze da se desi inace da ostanes i bez novca i bez telefona).
- Nikada se nemoj polakomiti na suvise niske cene - iza toga se uvek krije neka zvrcka
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

tomas.hokenberi, moram da te ispravim - ne mora svaka jako povoljna cena da bude sa necim skrivenim u sebi. Retko, ali se desava, da nazalost nekome hitno trebaju pare, pa ce i nesto skuplje da proda za manje novce, kako bi dosao do onoga sto mu treba. Ali za licnu kartu, i sve ostalo se potpuno slazem, i uvek sve treba proveriti vise puta.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

miodrage, naravno da ne mora, medjutim treba imati "statisticki pristup" - ako na 5 ukradenih ili poluispravnih dodje npr. jedan koji je OK i prodaje se jeftino zbog toga sto nekome hitno trebaju pare, jasno je da alarmna lampica treba da se upali i oprez poveca.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Meni ukradena 2 komada, 3310 pre 7-8 godina i TyTN pre skoro godinu dana, oba prijavljena policiji i više sam štete nego koristi od toga imao. Za taj prvi sam u policiji bio tretiran kao da sam ja nekome nešto ukrao a ne neko nešto meni, i zatim pozvan 2-3 puta na neke identifikacije ili usmena objašnjenja da "rade ali da toga ima mnogo i da je pitanje....". Ovo svežije je bilo mnogo kulturnije jer se i policija malo promenila ali ipak ne dovoljno. Promenio sam 5 stanica dok nisam ubo pravu i tu sam morao dva puta da dolazim. Jel treba da napomenem da me nikad više nisu zvali? Mislim da je na ovim prostorima i dalje Stari Zavet i par citata iz njega koje je u detalje opisao miodrage, u više navrata, mnogo efikasnije rešenje.

No da ne idem u off i žalopojke, uzimao sam 5-6-7 komada što sebi što drugima preko oglasa i svaki put napravio neki mini ugovor, ono: pod krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljujem da telefon nije kraden........ kupac, prodavac, Br.L.K. datum i tako to. Ako ispadne sr...e bar imaš neki dokaz.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori