antegra, Ja stvarno nemam ni jedan od pomenutih problema... Baterija mi traje i do 40 sati uz normalno koriscenje, ali sam widget / effect manijak i svih 5 ekrana su prepucani widgetima + nexus live wallpaper i jos znam da surfujem i po nekoliko sati tako da ne mogu tacno reci koliko mi u proseku traje baterija...
Na sudo i sudo su sam navikao tako da mi komanda "su" uopste ne predstavlja problem jer ipak volim da znam sta mi se desava na aparatu (bio to komp ili mob) nego da mi random aplikacije pokrecu ko zna kakve komande... i nije linux dzabe jedan od najbezbednijih OS-a.
Koristio sam neko vreme htc touch pro2 i baterija mi je isto trajala kao i na tattoo-u, ali u WM nisam imao nikakve dodatne aplikacije koje bi vukle bateriju. Ali mislim da sa WMom nemam dovoljno iskustva tako da oko toga necu nista da pisem.
Ovo za root SD kartice je ok, ali tu krivim vise app developere... Dosta puta mi se desilo da na radnom racunaru instaliam neki win program i on trazi da se instalira na root C drajva pa moram da ga preusmeravam u program files. Tako da svega toga ima i po ostalim operativnim sistemima, ali kao da ste na to navikli pa i ne primecujete...
EDIT: Zaboravih na jednu zezanciju koju sam napravio... Svi ".nomedia" fajlovi koje sam potrpao po folderima su napravljeni od slike u .jpg formatu, a na slici je TrollFace sa dobro poznatim "U MAD?"

A sliku sam rinejmovao iz "umad.jpg" u ".nomedia" direktno na telefonu iz file managera. Eto koliko je ta stavka jednostavna.
U MAD?