Galaxy SII, iPhone 4, Sensation XE

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

sta izabrati

Galaxsy SII
20
51%
Sensation XE
7
18%
iPhone 4
12
31%

Ukupno glasova: 39

tolero
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 18. Nov 2010. 15:09

Post od tolero »

luca napisao:uzimam htc evo 3d i to je moj konacan odgovor :wink: :wink: :wink:
imacu ga za manje od 400eur u fullu... 98posto...
Dobar izbor i dobra cena, i ja merkam ovaj model.

Sviđa mi se se ovaj htc look baš :)

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

luca, JA ti ne bih nikako preporucio HTC Evo 3d.. Ja sam imao dilemu HTC evo 3d vs Sensation i odlucio se za sensation.. Mnogo ali mnogo je bolji.. to sto evo 3d ima 1 gb rama, ne znaci mnogo .. Veruj mi..

Kako god zelis, tvoja je odluka. Samo kazem da je neuporedivo bolji i lepsi (po meni) HTC Sensation..
A Sensation XE ne vredi kupovati, jer sa kuvanim romom imas isto to u Sensation (beats audio etc..)

poz
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Uzto iOS je mnogo fluentniji u radu od Androida. Necu nista da namecem, ali nadji nekoga ko ima iPhone4, i izigraj se malos a telefonom. Najbolje da nadjes od nekoga ko zna sta sve telefon moze, pa da ti malo i demonstrira. A najbolje bi bilo da skupis sve ove telefone jedan pored drugoga pa da isprobavas... Videces velike razlike u samom radu uredjaja, ne mislim na razlike u OSu ili dizajnu ili sta ti ja znam sta vec.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

@miodrage - uh, pa ja da imam u ponudi novu 4 iphone ne bih ni razmisljao, nego nema novih za te pare... ima onih sa onim gevey karticama ali to mi ne pada na pamet da uzimam...
prva i jedina zelja do sad mi je i bio sensation ali ih nema u nabavci niko, ne znam zasto...

@ Layne_Staley - zasto mislis da je mnogo ali mnogo bolji? :wink:

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

luca, iz vise razloga :

Prvo : oba telefona sam drzao jedan pored drugog i uporedo sam ih testirao. Neke stvari koje cu navesti su se meni svidele (izrada, lepota itd...).

1gb rama (na evo 3d) ne znaci mnogo.

Sensation radi dupolo brze ( sa kuvanim romom doduse, mada to zna da uradi i dete od 12 godina, tako da nije nesto tesko staviti kuvani rom u danasnje vreme :) ).

Sama izrada Sensation-a je 50 puta bolja. Kvalitet izrade samog telefona, dizajn, kako lezi u ruci.
Ekran na sensation je malcice bolji (jer je zaobljen po strani sto pospesuje njegovo koricenje).
Kamera na Sensationu je 100 puta bolja (osim sto Evo 3d ima 3d slikanje, sto i nije neki plus, jer su po meni slike bezveze..)
Baterija traje duze na Sensationu.

Dakle, ako zelis da imas telefon koji slika 3D i snima 3D (slike i snimci nisu nesto, po meni, opet kazem), onda uzmi evo 3d. Ako zelis da imas ultimativni telefon danasnjice, uzmi Sensation.

Poz :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

slazem sa svim sto si naveo ali sam mislio da je prednost evo 3d baterija i izrada, drzao sam u ruci oba i nekako mi evo 3d deluje cvrsce... :wink:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

luca, ako si odustao od ip4, zasto, zasto se ne bi prosetao do neke telenorove radnje koja vec ima i evo i senzaciju i sgs2 i lepo istestirao. Nema veze ako ne koristis telenor mrezu, naveo sam telenor kao primemer jer npr. u delta sitiju imaju sve modele izlozene na standu da se isprobaju. Sam vidis sta ti odgovara, nisu to male pare da kupujes na neciju rec. Kupi telefon gde ti odgovara i cao zdravo.
ps. senzacija je i meni bolja od evo, opet, od senzacije mi je bolji sgs2 koji sam i pazario.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

odustao sam od sgs2 ne od iphone4... ok, to sam i radio posto sam u komsiluku delta city-ja cackao sam bas tamo evo 3d... cak je i upaljen :wink:
sensation mi je prvi izbor a ova druga dva tri modela sam razmisljao jer ulaze u cenovni rang. :wink:

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Baterija duze drzi na Sensation nego na EVO 3d..

Baraba, i ja sam se razmisljao izmedju SGSII ali sam na kraju uzeo Sensation.. HTC je HTC .. Rezolucija ekrana, izrada telefona, i plus mrzim touchwiz :)

Svako po svojim potrebama (ne kazem da je SGSII kanta ili bilo sta drugo,daleko od toga, svaka cast na kupovini)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

E ne znam koje su pare u pitanju ali ima iPhone4 nov, SIMFree da se nadje za cca 430-450€. Slazem se da nisu male pare, ali jebiga, to je cena. Gevey varijanta ide oko 380-400€

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Najbolje da dam za telefon 450e koji je sad stari model pored 4S a nema ni garanciju (garancija tamo negde daleko je za tamo nekog daleko ko tamo daleko živi, priznajem samo validnu garanciju od zvanično uvoznika u SRB).
Čačakao sam danas iP4 par sati. iTunes mnogo nervira, appstore, Cydia (pod uslovom ako je telefon jailbreak, ako ne onda nema ni toga). Kad kucam sms nisam mogao da mu prebacim u standardu tatsturu, jel je on nema i mora samo sa qwerty sms da se kuca? Simpa telefonče, ali za mene ne vredi 450e. SGS2 ga je oduvao u učitavanju malih oglasa ovog sajta, kao i drugih zahtevnih sa gomilom flasha. GSS2 brže učitava Team Viewer isti pc, a i lepše je na većem ekranu raditi.itd. itd. Radi sve na iP4, ali pored SGS2 nema šta da traži. Da je polovan iP4 250e pa bih ga i uzeo za drugi fon, ovako ne.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

iPhone4 nije za drugi fon definitivno. Ne znam sta si poredio, mozda u web browsingu jeste malo brzi Sljamsung, i naravno ima Flash podrsku, iTunes sam uvek pljuvao, ali ga prakticno i ne koristim, medjutim AppStore i Cydia kao i Installous su najjaca oruzja Apple-a. Bar za mene. Ne znam da li je taj SGS2 koji pominjes imao stock ili kuvani ROM, ali jedino najbolji kuvani ROMovi mogu da se porede sa glatkocom rada iOSa, i to ne moze niko da porekne. Veci ekran - da, samo sto palcem ne mozes da dohvatis krajnje tacke, pa je rad jednom rukom nemoguc, osim ako imas 2 lopate mesto saka.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

miodrage, imam malu saku ( da lol :) ), i Sensation (4.3 takodje) koristim dok vozim kola cak (jednom rukom naravno). Veliki ekran je samo prednost... :) :wink:

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Layne_Staley, prijateljski savet, odvikni se od koriscenja telefona dok vozis sto je pre moguce. Ljudi uopste nisu svesni koji rizik to za sobom povlaci. Izvinjavam se za off... :)

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Green, iako ce ove poruke biti obrisane : Telefon koristim dok vozim na semaforu, kada je na Gazeli 1231314151 ljudi i krece se 1 metar / 1 sat.. U standardnoj voznji retko i telefoniram. Nemam 5 soma da dam, a i necu da mi neko izleti, da slupam kola, ubijem pesaka itd..

Hvala na prijateljskom savetu.. Bez trunke ironije.. Drago mi je da vidim da ima ljudi koji, bez obzira sto ne poznaju druge, brinu o njihovoj bezbednosti/ponasanju.. Svaka cast

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ma nije on brino o drugima, brino je o sebi, da ne čukneš njega :lol: Šalim se naravno.

miodrage, nije možda brži, nego bržiii, stock je na SGS2 na kom je instalirano 150 što aplikacija što igrica, 16gb on + 16gb kartica puna filmova i serija, iP4 imao je manje programa, dupo manje možda. Na sgs2 druže sve leti, nema usporavanja ni kočenja, ne koči ni iP4. daleko od toga da je iP4 spor, ali SGS2 je brži. Pogasi sve na jednom i drugom, pokreni npr. kalendar, pokreni neku aplikaciju da vidiš šta brže učitava. Da spomenemo da sgs2 nije Jailbreak :D
Da kažemo da update na SGS2 mogu najopuštenije da uradim bez razišljanja da li će se zaključati itd.
Da spomenemo da njegovoj ženi ne radi GPS zbog otključavanja ultrasn0w na 3gs :shock:
Koliko si hvalio iP4 mnogo sam od njega očekivao, možda previše jbg
Meni je veći ekran prednost, surf na većem ekranu je mnogo udobniji za moje oči, zato iP4 može biti drugi telefon.
Ne odgovori niko za tatstauru na iP4 u vezi sms?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, sto se tastature rice, ja sam na QWERTY vec godinama (pocevsi od legende nad legendama - E61), i uglavnom mi nije problem, gresis se , ali gresim ionako... Jedino, nema da kucas naslepo.
Moja iskustva sa SGS2 su drugacija, prvi dan kad se pojavio u Telenoru sam zapucao tamo i uzeo da ga cackam. Imao je mali lag u radu naspram iPhonea i to je bilo vidljivo. Isto tako svaki Android koji sma do sada uzeo u ruku, ustvari svaki drugi telefon sa TS koji sam uzeo u ruku ima mali lag u odnosu na iPhone4. Moj stari 3G ima lag, a mislio sma da je to nemoguce koliko glatko radi. Eto sta se desi kad te neki uredjaj razmazi. Jeste SGS2 brze otvorio par stranica koje sam isprobao, ali 1-2 sec mi je beznacajno. Aplikacije nisam isprobavao, jer nema smisla, niti su iste velicine u razlicitim telefonima ni nista. Uzeo sam recimo Angry Birds da igram na SGS2, i na iPhone4 - razlika kao dupe i oko. Sa SGS2 sam morao da se prilagodim da postoji lagic od 1/10 sec nakon mog dodira. Na drugom telefonu sve radi glatko (as smooth as silk). I znam ja specifikacije, i ne sporim nijednog sekunda da je SGS2 zverina (malo plastikanerska doduse), ali Apple je Apple.
Steve is master!

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

miodrage, bio sam juče na slavi kod druga. Bila je tu jedna Amerikanka, koja normalno ima iPhone 4, u toku razgovora, nešto smo pričali o telefonima, zatražila je da pogleda moj telefon. Dok sam joj pokazivao, prvo izgled, pa kako radi, ona reče : "E, a mislila sam da ja imam dobar telefon". Odmah si mi ti pao na pamet. :wink: Normalno, za SE nije ni čula, kaže da tamo to i nema da se kupi. Hoću da ti kažem, jeste iPhone dobar telefon i iOS radi "silky smooth" i jeste kvalitet izrade na visokom nivou, kao i sam izgled telefona, ali mislim da android u zadnje vreme ni malo ne zaostaje. Tako da, kupiti android uređaj u ovom trenutku, predstavlja dobar izbor, naročito zato što postoji mnogo veći izbor modela, sa određenim prednostima, uz prihvatljiviju cenu, regularnu garanciju, a uz to legalno kupljen kod nas.

Pozdrav!
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

miodrage, znači nema normalnu tastaturu (mislio sam da nisam mogao da je nađem a izmaltretira ceo fon, baš se iznervirah, dobro je, nije do mene nego do jabuke ) na kojoj kucam godinama i bez koje ne mogu! Ako hoću QWERTY okrenem lepo sgs2 i to je veličina tastera sa kojom ne kačim po dva slova i može baš brzo da se kuca. Šta mi znači QWERTY malom displeju?
Nemoj da mi kažeš da se navikne, neću da se navikavam na njihov metod, znam šta je bolje i lakše za mene, hoću da podesim da koristim šta i kad meni odgovara.
Meni to što nema normalnu tastaturu je ogroman minus, ne bih pravio kompromis da je nemam.
Pričaš gore o velikom sgs2 i upotrebi sa dve ruke, a na istom sgs2 možeš otkucati sms, mail šta god jednom rukom u pokretu, busu, kolima, punom liftu itd. dok sa iP4 ne?!
Da, te lagove na stock verziji 2.3.3 nemam, ptice rade ekstra bez bilo kakvog kašnjenja.
Ako bude neki skup MS fanova dolazim samo da uporedimo iP4 i SGS2 (te lagove koje pominju da ima, da sa kucanog teksta dokažem uživo).
L.S.I. napisao:Hoću da ti kažem, jeste iPhone dobar telefon i iOS radi "silky smooth" i jeste kvalitet izrade na visokom nivou, kao i sam izgled telefona, ali mislim da android u zadnje vreme ni malo ne zaostaje.
Slažem se.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ja na HD2 kucam bez problema jednom rukom,a iste je velicine kao SGS2,tako da i nije neki problem.
Kad uzmem I4 u ruke od druga,deluje mi smesno,lagano,bespomocno.Ekran je slazem se,perfekcija,isto tako i SGS2 nije za potceniti.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Odgovori