Nokia E71 ili Samsung OmniaPro B7330
- liverpool_hooligans
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 10. Sep 2011. 15:47
- :: Nexus 5
Nokia E71 ili Samsung OmniaPro B7330
Oba telefona su mi lepa. Tesko mi je da se odlucim.
Nokia ima fenomenalnu izradu, dok je Omnia plastika, ali lepo izgleda (nazalost, u NS nemam gde da je probam), bar se tako cini. Probao bih WM ako se ne bih prevario, posto sam prodao Android i touch screen posle mesec dana, jelte prevario sam se. Nisam toliko odusevljen Androidom a jos manje touch-om (prste sam polomio na njemu. Bitno mi je da ima qwerty, wifi, dobru sinhronizaciju, da baterija ne umire kao na Androidu, zato sam i dosao do ova 2 modela.
Voleo bih kada bi mi vlasnici Samsunga dali misljenje, ali i ovi drugi, mada znam da ce svi da hvale E71.
I, naravno, Omnia mi je povoljnija zbog cene.
Unapred hvala na postovima.
Srdacan pozdrav
Nokia ima fenomenalnu izradu, dok je Omnia plastika, ali lepo izgleda (nazalost, u NS nemam gde da je probam), bar se tako cini. Probao bih WM ako se ne bih prevario, posto sam prodao Android i touch screen posle mesec dana, jelte prevario sam se. Nisam toliko odusevljen Androidom a jos manje touch-om (prste sam polomio na njemu. Bitno mi je da ima qwerty, wifi, dobru sinhronizaciju, da baterija ne umire kao na Androidu, zato sam i dosao do ova 2 modela.
Voleo bih kada bi mi vlasnici Samsunga dali misljenje, ali i ovi drugi, mada znam da ce svi da hvale E71.
I, naravno, Omnia mi je povoljnija zbog cene.
Unapred hvala na postovima.
Srdacan pozdrav
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
liverpool_hooligans, ja bih pre uzeo OmniuPro, pre svega zbog Windows Mobile OS-a (mada je ovde u pitanju Standard "non-touch" verzija). Takodje ekran je veci. Istina je da ces eventualno kasnije lakse prodati e71, ali ako telefon zadrzis iole duze to nece biti bitno, posto ces svejedno i za jedan i za drugi dobiti neku "sicu".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- liverpool_hooligans
- Neredovni učesnik
Pre svega, hvala na odgovorima.
Ako sam dobro skontao, WM Standard i Pro se razlikuju po tome sto Pro ide na telefone sa touch screen-om?
Prodao sam LG GT540 Optimus zbog touch screen-a, tesko sam se navikavao. Android je ok, ne znam sta tacno da mislim o njemu. Upoznao sam ga dobro i svasta radio na njemu. Ali mislim da je qwerty prava stvar, i zelim telefon na duze vreme 1-2 godine, a to su ova dva.
Ispada da mi je najveca prepreka OS, a ja nemam iskustva ni sa WM ni sa s60. Naravno Symbian malo poznajem, jer mnogi ljudi oko mene ga koriste, i nisam tako odusevljen, ne znam.
Zna li neko da li kod WM moze da se postavi na home page podsetnik obaveza, jer mi to treba?
Ako sam dobro skontao, WM Standard i Pro se razlikuju po tome sto Pro ide na telefone sa touch screen-om?
Prodao sam LG GT540 Optimus zbog touch screen-a, tesko sam se navikavao. Android je ok, ne znam sta tacno da mislim o njemu. Upoznao sam ga dobro i svasta radio na njemu. Ali mislim da je qwerty prava stvar, i zelim telefon na duze vreme 1-2 godine, a to su ova dva.
Ispada da mi je najveca prepreka OS, a ja nemam iskustva ni sa WM ni sa s60. Naravno Symbian malo poznajem, jer mnogi ljudi oko mene ga koriste, i nisam tako odusevljen, ne znam.
Zna li neko da li kod WM moze da se postavi na home page podsetnik obaveza, jer mi to treba?
SE K800i, LG GT540, Motorola Pro, HTC 7 Pro, BB Bold 9780, Samsung Galaxy Ace S5830i,
Apple iPhone 5, BB Q10
Apple iPhone 5, BB Q10
- tomas.hokenberi
- Moderator
liverpool_hooligans, na WM mozes da postavis na homepage, skoro sve (istina pricam na bazi iskustva sa Pro verzijom 6.x), podsetnike, precice, itd.
- liverpool_hooligans
- Neredovni učesnik
Citao sam na temi o B7330 da nema touchpad/fingermouse. je l to nesto kao scroll pa mozes da saltas meni? ja, koliko znam, u WM ima dosta padajucih menija koji su cesto dugi sa puno izbora, i onda da bi dosao do neke stvari na dnu menija moras da klepas strelicu na dole puno puta, a kad imas taj fingermouse mozes lako da skrolas do dna. jesam pogodio ili lupam? 
---
Jos jednom da ponovim, ako nisam jasno napisao. Hocu telefon na duze, koji ce da mi sluzi. Ne zelim da prodajem telefon.

---
Jos jednom da ponovim, ako nisam jasno napisao. Hocu telefon na duze, koji ce da mi sluzi. Ne zelim da prodajem telefon.
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Wm je bezveze u odnosu na symbian po mom subjektivnom utisku,koristio sam win telefone.
Preporuka za e71,telefon je odlican,imao sam ga,kvalitet izrade je odlican a i sama funkcionalnost je bolja na e71 nego na tom samsungu
Preporuka za e71,telefon je odlican,imao sam ga,kvalitet izrade je odlican a i sama funkcionalnost je bolja na e71 nego na tom samsungu

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- tomas.hokenberi
- Moderator
liverpool_hooligans, tacno je nema opticki trackpad poput onog na Samsung I780 ili Samsung i900 Omnia. Umesto toga ima klasican cetvorsomerni taster.
Sale_M, to je, kao sto si i napisao, tvoj subjektivan utisak. Meni je Windows Mobile (istina Professional ne Standad) u svemu superioran bilo kom Symbianu. Nijedan S60 telefon mi nije odavao ni delic upotrebljivosti koju sam imao sa Windows Mobile 6.1 i 6.5. I danas kada koristim Android 2.2 uredjaj, jako mi nedostaje Windows Mobile 6.5.
Sale_M, to je, kao sto si i napisao, tvoj subjektivan utisak. Meni je Windows Mobile (istina Professional ne Standad) u svemu superioran bilo kom Symbianu. Nijedan S60 telefon mi nije odavao ni delic upotrebljivosti koju sam imao sa Windows Mobile 6.1 i 6.5. I danas kada koristim Android 2.2 uredjaj, jako mi nedostaje Windows Mobile 6.5.
- liverpool_hooligans
- Neredovni učesnik
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
- tomas.hokenberi
- Moderator
liverpool_hooligans, razlika je pre svega u tome sto aplikacije pisane tako da ocekuju iskljucivo touch interfejs nece raditi na standard windows-u ili neke opcije nece biti dostupno. Zapravo vecina ce odbiti da se instalira. Npr. od GPS softvera Garmin ce raditi ali Igo nece.
Razlikuju se i u organizaciji "homescreen-a", posto je na Standard verziji prilagodjen upravljanju preko tastature, za razliku od "Pro" verzijie, gde se ocekuje da ce korisnik, pre svega, koristiti touch-screen.
Ako si u mogucnosti da ga nabavis, i cena nije drasticno veca, pogledaj i Samsung B7350 Omnia Pro 4. Taj aparat spaja najbolje od dva sveta - touchscreen + qwerty.
Razlikuju se i u organizaciji "homescreen-a", posto je na Standard verziji prilagodjen upravljanju preko tastature, za razliku od "Pro" verzijie, gde se ocekuje da ce korisnik, pre svega, koristiti touch-screen.
Ako si u mogucnosti da ga nabavis, i cena nije drasticno veca, pogledaj i Samsung B7350 Omnia Pro 4. Taj aparat spaja najbolje od dva sveta - touchscreen + qwerty.
- liverpool_hooligans
- Neredovni učesnik
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Evo jos malo pomoci. Win... nikad nisam koristio i rado bih ga nekad isprobao.
Mogu ti napisati par reci za e71, da ne ponavljam da je on dobar sto si se sigurno nacitao, hteo bih da ti ukazem na to da ga podosta mozes unaprediti u radu instaliranjem raznih aplikacija ako su ti potrebne a verujem da jesu cim si u potrazi za smart telefonom.
Ja kad bi birao nesto izmedju ova dva telefona gledao bih za koji model mi je dostupno vise meni potrebnih aplikacija.
Kada ih uporedis klik videces da jedan naspram drugog imaju i prednosti i mane.
Neku glavnu manicu telefonu e71 bih ja nasao u verziji symbiana FP1 ili s60v2 jer mozda 1% aplikacija koje su pisane za s60v3 nerade ili nerade u potpunosti na s60v2 tj. e71. To je vec dlaka u jajetu.

Mogu ti napisati par reci za e71, da ne ponavljam da je on dobar sto si se sigurno nacitao, hteo bih da ti ukazem na to da ga podosta mozes unaprediti u radu instaliranjem raznih aplikacija ako su ti potrebne a verujem da jesu cim si u potrazi za smart telefonom.
Ja kad bi birao nesto izmedju ova dva telefona gledao bih za koji model mi je dostupno vise meni potrebnih aplikacija.
Kada ih uporedis klik videces da jedan naspram drugog imaju i prednosti i mane.
Neku glavnu manicu telefonu e71 bih ja nasao u verziji symbiana FP1 ili s60v2 jer mozda 1% aplikacija koje su pisane za s60v3 nerade ili nerade u potpunosti na s60v2 tj. e71. To je vec dlaka u jajetu.

- tomas.hokenberi
- Moderator
liverpool_hooligans, update-ovanje je uopste nije neophodno. Ljudi vole da se igraju sa svojim telefonima pa menjaju firmver. Najcesce stavljaju "kuvane" (fimvere koje su prilagodili entuzijasti) svaki cas, ali najcesce bez ikakvog bitnog razloga. Ako nemas takvih zelja i sve ti ispravno radi nemas razloga da ista menjas.
- liverpool_hooligans
- Neredovni učesnik
deksicom, nemam neke velike potrebe za aplikacijama. uglavnom mislim, skoro sam siguran, da se mogu naci aplikacije za svaki smartphone na netu, neke normalne koje ljudima cesto trebaju, ukoliko ih vec nema na samom uredjaju.
tomas.hokenberi, to volim i ja da radim
tomas.hokenberi, to volim i ja da radim

SE K800i, LG GT540, Motorola Pro, HTC 7 Pro, BB Bold 9780, Samsung Galaxy Ace S5830i,
Apple iPhone 5, BB Q10
Apple iPhone 5, BB Q10
- liverpool_hooligans
- Neredovni učesnik
- tomas.hokenberi
- Moderator
liverpool_hooligans, da li si to kupio B7330? U svakom slucaju pitanja koja su vezana za B7330, a nisu vezana za poredjenje modela, postavljaj u temi o B7330, ovde: viewtopic.php?t=19695.