Sony Ericsson Arc vs Nokia E7 vs Motorola Defy?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

skar, u pravu si :oops: Na brzinu sam napisao, potuno sam zaboravio da je Wve jedan od prvih telefona sa Amoledom, a da su već kod 2jke imali GalaxyS za koji su uposlili sve pogone gde se pravi AMOLED, i da ga nisu imali za ostale modele.

Obrni okreni bez 250e nema dobrog telefona. Za 300 je već odličan izbor a sve preko toga je, po meni, budalaština.
janka_88, miodrage, fannY, ja telefone kupujem isključivo preko oglasa i nikad nisam imao problem, a cifra koju sam izdvojio premašuje i skuplje potencijalne servisne operacije na telefonu (kojih čak i nije bilo).
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

RandjaPO, ne vidim u specifikacijama, nisam znao,,,
janka_88, iskreno ne znam koje su cene telefona, vidim sta pise na sajtu, a za iPhone ne gledam, jer znam gde ga mogu nabaviti i po kojoj ceni (jedina cena oko koje se iole interesujem).
Anyway, neko je predlozio ovde iPhone4 (mrzi me sad da gledam ko), ja sam se samo slozio. I vi svi drvljem i kamenjem po meni.
Daleko smo sa ovim za i protiv Apple ceda odlutali od teme. Ajde da zavrsimo diskusiju ovde, i da se drzimo teme. Ja sam svoj glas dao za DEFY zbog izdrzljivosti. Arc mi se cini suvise neznim, a E7 principijelno ne iz razloga sto je Nokia!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

miodrage, Slažem se da bi raspravu o iPhone trebalo završiti, jer svaka tema gde se pomene dotični model, nastane pometnja.Samo moram da konstatujem činjenicu oko cene, stvarno tu nisi upravu.Poštujem to što tebi iPhone savršeno odgovara, smatram da svako treba da kupi telefon shodno svoijm potrebama, nekom će to biti iPhone, nekom neki Android a nekom 3310.Međutim cena svih pomenutih telefona je poprilično manja od cene koju si naveo, možda iPhone košta 450evra, ali zato E7 košta 325Evra, a verujem da ni Ace nije mnogo skuplji.
Btw, što se tiče kvaliteta Arc S modela, za kratko vreme koje sam ga čačkao nisam primetio da je platika loša, sve je stajalo na svom mestu i ništa nije škripalo i sl.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Bre ljudi, sad totalno zbuniste coveka, verovatno je umesto telefona otisao da kupi zimsku jaknu... :roll:
Ne razumem samo jednu stvar, sto se bas toliko mrzi ta Nokia? Nebitno sad ostareli Symbian, hakovanje i ostale gluposti, prezvakane vise stotina hiljada puta. I E7 ce jednako dobro pustiti YT video, otici na fejs, uslikati slikicu ili dve, poslati email, odsvirati koju "narodnu". Ako je covek kupi, moze odlicno da ga sluzi, zasto ne bi mogla...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Green, ja samo kazem da su Nokije spore, jednostavno sporije radi od SGS, i iPhone, i to je nepobitno. Evo, daj te telefone sve jedan pored drugog pa da vidimo... Znam o cemu pricam. Zato toliki hejt za firmu koja je do pre par godina bila trendsetter.
znemanja, postujem i ja da svako nadje sebi sta mu odgovara, i tu ne pravim pitanje. Sto se cena tice, sigurno si vise upucen u Nokiu od mene, ali ja sam daleko vise upucen u iPhone 8)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

I'm back bitches!

E sada ova tema me je baš zaintrigirala, pa da napišem nešto, danas sam apdejtovao drugu C7 na anna 1/2 i na anna 2/2 ( naravno i Đarmin mu namestio, blah raspao sam se koliko je komplikovano, ja sam više za copy paste) :lol: , stvarno symbian je zakon, ja sam imao drugačije mišljenje dok ga nisam probao, totalno je sve na dva klika, ceo UI je neverovatan, aplikacija u izobilju i sve su kvalitetne i besplatne, nah i'm just fucking with you. Bre šta sam se ovde načitao kako je UI ispravljen i sve, beži bre posle Androida i iOS-a ono je mučenje, jbt. dok se snađem u onom kršu nepotrebnih ikonica, ono kada su uradili raspored kliknuli su negde dugme shuffle pa kako je ispalo tako su zapakovali. :D
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

miodrage, tacno je da su Nokije sporije, ali ne bas drasticno sporije pa da se covek iznervira i odvali je o patos, zato sto nije otvorila aplikaciju za 0.002 sekunde... :)

Ovo sto telep navodi da je instalacija frustrirajuca, mogu i ja da potvrdim, jer je kolega juce probao neku fMobi aplikaciju za C5-03, trebao skinuti i neke QT, pa neke webkit zajebancije (veze nemam na sta se misli ovim), pitaj boga sta sve ne da bi to bilo instalirano kako treba. Ali, sve to ima neku svoju draz, ako covek voli da se time zanima...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Green, pa ni iPhone ne otvara tako brzo, ali mu ipak ne treba 3 sekunde da udje u settings, ili poruke. A ono sto mene kao razmazenog fanboya najvise iritira od svega je sto kad pipnem ekran, postoji lag dok telefon shvati sta hocu. E to na iPhonu ne postoji. To sam dokazao mnogim Androidovcima, na njihovim telefonima, dokazao ljudima sa Nokijama (n8 je uglavnom bio u pitanju). Moj kum, koji ima SGS1, i naravno prica sve sto i vi protiv iPhoneta i sl. ponajvise mene da zajebava, napravio custom ROM, budzio ga danima dok nije doterao do perfekcije sve. Sjajno. I onda sam ga pokopao dokazavsi mu da ipak ima jedva primetan lag. On ga ne vidi, ali meni, koji sam ponavljam, razmazen Apple-ovom fluentnoscu u radu, to ipak izuzetno smeta!
E a sto se instalacija tice, na iPhonu je to odes u AppStore (ili Installous) i nadjes, i kliknes na install. On sve sam odradi i voila, to radi!

dule88
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 19:03

Post od dule88 »

Green i ostalima hvala puno na svim postovima.
Batalite iphone jer ovde o njemu i ne pricamo...meni se on ne svidja i to je to...Videcu za E7,ona mi je odavno zapala z aoko,i ako budem kupovao novi mobilni kupicu nju i znam da necu biti razocaran.Opet kazem da sam dva meseca imao SG2 i da nisam mogao lepo i mirno kucati sms na virtuelnoj tastaturi,jednostavno nema sanse,ni Swipe ni slovo po slovo,kada ga nisam tresnuo par puta o zid,zato sam ga i prodao brzo.
Malo je falilo da odem da kupim jaknu umesto telefona ali ipak necu :)

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

telep, Ја који год Андроид да узме а да није мој не могу ништа да нађем, оно је шума иконица иста ситуација је и код Јабуке. Имам Андроид али за мене је Симбијан "био" најбољи и најлогичнији ОС, што се тиче инсталације и Симбијан има АпСтор али сумњам да је телеп програме инсталирао преко њега јер онда мора да се плати :wink:
Мана Е7 је мало слабији процесор али све остало је супер тако да ако човек не јури неку екстра брзину Е7 је одличан избор.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Evo malocas dodjoh iz grada, bio sa drugarom da mu gledamo neki fontele, pa sam se malo igrao sa E7... Utisci su :shock: :o :blinky: :o :shock: :wacko: :cry: Ono otvaranje - 3x sam otvorio i zatvorio telefon, svaki put mi se cinilo da je to poslednje...
I prvi put sam se igrao sa Mozartom, isti je ko Trophy7, samo ima jacu kamericu. Mislim da ce drugar to da pazari. 28k u Tehnomaniji, 25k je Trophy7. U tom cenovnom rangu, pa jos WP7, mislim da nema bolje!
Poslednja izmena od miodrage u Uto, 08. Nov 2011. 19:19, izmenjeno 1 put ukupno.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Ma ne pričam o aplikacijama, to mi je OK, možeš foldere na desktop možeš gde god hoćeš, ali brate mili naći neku sistemsku prečicu e to je umetnost, u folderu folder a u svakom nasumično nabacane ikonice, pa verujem da su svi proveli sate primenujući patcheve da mogu da promene raspored i naprave nove foldere, ili ih je većina držala neinstaliran ngage i ovi maps u glavnom gridu. :lol: :lol: Kada sam ušao u settings setio sam se dobrih starih dana (ala s60v3) ulaženje i po par puta u određenu sekciju da nađem šta mi treba :lol:
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Bitno je da coveku odgovara E7,hvala Bogu svi smo razliciti ,pa svako nadje sta njemu odgovara. :)

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Сви су различити, рецимо мене одушевљава тај клизни механизам код Нокие, много ми се допада. Знам да се многима не свиђа али мени је некако другачији и занимљивији :oops:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Naravno da ne mora svima iPhone da odgovara, ali ako ti je SGS2 težak za kucanje onda ja nemam šta da dodam. Svi ostali osim iPhone-a su samo još gori po tom pitanju, a ako ti je izbor programa za Symbian dovoljan onda uzmi lepo E7 i uživaj. Meni nije ali naravno svi smo različiti.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

brate ako je tako mozzart jeftin zasto ga onda na oglasima valjalju za 250e,hostapleri...
ja taj fontele trazim mesecima..meni nista vise od toga ne treba,trophy je odlican,al ovo je bombona...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja video veceraske oko 6, Mozart 27999, Trophy7 24999. Po meni 2 fantasticna telefona, glatki u radu skoro kao iPhone (nista blize nisam video), i nisu Androidi. Sta ce covek vise, jos u ovom cenovnom rangu, da imam toliko para viska, ili da nemam iPhone, odmah bih pazario jedan.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

da,sigurno si ih proveravao sa onom starom verzijom OS,sa 7.5 naprosto lete....
stvarno dva fontelea koji vrede svaki dinar..

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Nazalost jesu bili sa 7, ali i onda mnogo brzi od bilo kog Androida, pa i opevanih galakticnih... Sa Nokiama necu ni da uporedjujem, to je kao da poredim Yuga sa Ferrarijem. Kazem, za dlaku se razlikuju od iPhoneta sto se laga tice. Malo me nerviraju oni transition efekti, ali kontam da to moze da se iskljuci, jedino sto nisam imao dovoljno vremena da to sve vidim.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Ma da uzmi wp7, imaju odlične kamere (ala Carl Zeiss), usb on the go, podržavaju flash, mass storage, pravi multitasking, aha nema ništa od toga, kakvi preokreti za svega par meseci :lol:
miodrage napisao:Nazalost jesu bili sa 7, ali i onda mnogo brzi od bilo kog Androida, pa i opevanih galakticnih...
I od sgs2, pa to bi značilo da su najbrži od svih telefona pošto je sgs2 brži od 4s?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Odgovori