Da li koristite maksimalno telefon sa njegovim mogucnostima

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:51

Da li koristite maksimalno telefon sa njegovim mogucnostima

Post od Nenad-77 »

da li iskoristite maksimalno telefon sa opcijama koje ima ili ih kupujete da bi bili prestizni u drustvu.Gledam po forumu kako se lako daje za tel po 300,450 evra a koriste ga za poziv poruke multi mediju i internet a to sve moze da odradi tel do 150evra.Ja iskreno nebi nikada dao za tel 400evra ma koliki ljubitelj tehnike bio.imam nokiu n82 vec 2godine i nokiu c3-01 i 6303 i sonyericsoon k850 ali svi ti tel su užimani preko operatera i placani su u proseku po 30evra zavisno od paketa.Na primer nokia n82 i se K850 iskoristim maksimalno po pitanju multimedije slikanje i snimanje jer su mi uvek pri ruci zbog dobre kamere i njihove funkcionalnosti.Zeleo bih da cujem i vasa misljenja.

Murinho
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 00:55

Post od Murinho »

ako si te telefone dobijao za po 30 evra onda su racuni na mesecnom nivou koje placas ogromni...drugo,svako ima prava na izbor i naravno da ce neko ako ima viska para kupiti skuplji telefon,jer danas vecina skupih telefona po defaultu ima naprednije osobine,a kao sto svi znamo one pruzaju komfor...isto tako neki ljudi nose samo taj jedan skuplji telefon dok si ti napisao da nosis 2,a imas cetiri...onda,poziv,poruke i multimediju radi i telefon od 50 evra a internet vec moze i onaj od 80 tako da iz necije perspektive je besmisleno sto dajes 150 evra za mobilni...
Samsung Galaxy Y Duos + SE k800 + Siemens a50

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja sam recimo duboko nesretan ako ne mogu da iscupam 110% mogucnosti svakog uredjaja. Znaci isprobavam svaku aplikaciju koja mi se ucini zanimljivom, Internet, mlatimudija, ma sve. Bez telefona se osecam... u najblazu ruku receno - lose.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:51

Post od Nenad-77 »

nosim dva telefona jer mi jedan privatan broj kod telenora paket prenesi plus 1000 gde je mesecna pretplata oko 1900 din sa PDV a u drugom telefonu mi je sluzbeni broj od firme gde su razgovori unutar grupe besplatni a van grupe sto se napravi razgovor ja placam i to je neki 300 din racun,stim što sam dobio tel nokiu 6303 i platio sam je 1400 din uz sluzbeni broj.Okej kad se da za tel 150e ili se plati do 200e tel to je za mene plafon ali nikada nebi dao 350e ili 500e za tel ma kakav on bio.

EDIT:
okej kad neko plati tel 400 evra i iz njega izvuce maksimalno i iskoristiga u potpunosti.Ali znam dosta ljudi a i vidjao sam kad covek plati tel 380 evra a sluzi mu za pozive i poruke a ostale opcije nekoristi plus sto je platio cekovima na rate,nije to samo jedan primer vec ima ih mnogo.

Izmenila Ninolina:: nemoj pisati post za postom, koristi opciju Izmeni... Obavezno pročitaj pravila Foruma...

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Nenad-77, 99% ljudi sa ovog foruma koriste najveći deo funkcija svog telefona. A to je tvoje subjektivno mišljenje u vezi plaćanja.... :wink: Naravno da postoje ljudi koji kupe IP4 ili SGSII i slične top modele i koriste strogo za razgovor i još pride kukaju kako im smeta nešto!!!!! Ali šta da se radi?! A tom tvojom logikom ne treba dati ni više od 200 eura za neki auto jer za te pare može da se kupi fića. Pa što davati 10000 ili 20000 jura i uživati u komforu klime i kožnih sedišta... :wacko: :wacko:
ps: ma svi smo mi pametni kad imamo dosta para u džepu...
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Murinho
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Murinho »

vidis naprimer ja ni u ludilu ne bih placao 2000 mesecno racun za telefon...znaci svako ima slobodu da kupuje sta hoce pa koliko god glupo bilo...nisi ti na steti nego on ;) a inace cilj trgovine je prodati,da li je bitno kome zasto i za koliko?

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Ja koristim sve funkcije svog telefona osim kamere, posto za mene kamera na bilo kom mobilnom telefonu je bezvezna i slike su jako loseg kvaliteta i tome slicno.

Murinho
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Murinho »

lesa i ja isto :)))) ako ikad izbace neki relativno dobar smart telefon bez kamere kupujem ga :) naprimer u ovom mom c6 kamera ima 5mpix,ali su generalno slike losije nego kad na fotoaparatu podesim da slika u 5mpix rezolucuji

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Murinho, kakva god da je optika u telefonskim kamerama nije dorasla ni jednoj optici koja se nalazi na aparatima i zbog toga je besmisleno kupovati telefone sa nekim kamerama i tim glupostima, sto sam i par puta pokazao.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Evo ja sam dao ogromne pare na 2 odlična telefona, i oba mi trebaju i koristim ih aktivno. Jedan službeni (doplaćen iz svog i ne samo svog džepa) i jedan privatni, plaćen koliko je koštao, oba iz oglasa. Ne koristim 110% mogućnosti kao Miodrage, koristim 90etak (ukoliko je to uopšte merljivo tako). Ima faza kad mi komp bleji i sve radim na telefonu a ima i obrnutih momenata kad ih koristim samo kao telefone - nema pravila. Ali kad nešto namestim kako mi odgovara onda nemam razloga mnogo toga da menjam a maximalno su funkcionalni i pružaju mi najbolje iz dva najbolja OSa.
Kamera...... ne mislim da ih treba izostaviti iz nekog uređaja samo zato što nisu na zadovoljavajućem nivou (mada mogli bi malo i da se potrude oko njih) ali kad se nema pravi aparat sa sobom mogu da odrade posao (tim pre što uvek ima dovoljno memorije na raspolaganju).
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Pa ja na primjer ne koristim u svakom trenutku maksimalno mogucnosti telefona, znaci sve zavisi od trenutne potrebe. Moze se desiti da mi po 10 dana telefon koristim samo za pricu i poruke, a da onda mi se desi da koristim sve sto se moze koristiti i izvlaciti sve iz telefona. :) Uglavnom jednostavno volim da imam "mocan" uredjaj da bi u svakoj prilici mogao to iskoristiti. :) Mozda ce neko reci da N8 to nije ali za mene jeste. :) Ja npr. upravo zbog kamere na N8 nemam potrebu kupovati dig. aparat jer mi se bas za to ne izdvajaju neke posebne pare, a da bi uzeo bolji aparat morao bi izdvojiti bar 150eura sto mi bas i nije potrebna investicija. :)

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

evo jedan pogled iz drugacije perspektive, imao sam SE X10 do pre par meseci, i ucinilo mi se da ga ne koristim u dovoljnoj meri, pa sam ga zamenio za LG Renoir zbog kamere, koji je model sa kraja 2008/pocetak 2009. Renoir ima otprilike sve sto nekome moze da zatreba na telefonu, ukljucujuci i gps i wifi, organiser itd...ali sve to ni najmanje nije korisno nit prakticno kao sto je bilo kod X10 (sem kamere naravno). Tek kad se uzme high-end telefon dobija se maksimalni komfor u radu zbog stalnog unapredjenja softwera.
A inace ako se telefon koristi, u bilo kojoj meri, za pozive, sms, surf, chat, GPS i slikanje to je vise od 80% iskoriscenja po meni

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ja iz telefona izvlacim gotovo sve sto se moze izvuci pocevsi od dobre kamere koju imam na n82 i n8 pa do muzike koja je odlicna na oba telefona,pa dodatnih aplikacija,igrica itd..Sad imam e71 ponovo i koristim ga najvise za internet,gotovo da mi je zamenio komp zadnjih dana,sve sa njega kuckam preko qwerty tast.
Mislim da osim za neko igranje obicno najvise koristim telefone za fotkanje,muziku ali najvise za internet ;) 8)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Kod mene je to potpuno isto onako kako je drug janka_88 napisao. Znaci, nekad prodju dani gde koristim fon samo za poruke, pa par dana koristim samo net. Onda na internetu nadjem neku zanimljivu zajebanciju za telefon tipa rom, wallpaper, ringtone, igrica, pa se zezacim sa tim nekoliko dana, pa onda nabacam nekih novih pesmica itd. Znaci sve zavisi, kako kad. Jedine opcije koje zaista slabo koristim su kamera i GPS...

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Ја користим све сем камере, убацивање РОМ-ова не сапда у могућности телефона већ у залуђивање али и то сам урадио јер ми је телефон доста слаб па без другог РОМ-а би и служио само за СМС и позиве :oops:

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Ja na e71 imam u proseku 2h razgovora dnevno ,posaljem par sms-ova (najvise 5) i dobijem na njega 10-tak mailova dnevno. Internet na njemu ne koristim,osim za skidanje mailova..od app imam instaliran garmin,opera mini i advanced call manager (njega koristim preko noci) i to je to....office koristim za mailove.
Ako cemo realno,mogucnosti telefona koristim 40%,jer pored qwerty tastature ja iskucam 5 poruka dnevno,pored mogucnosti da instaliram sve i svasta ja imam instalirano samo gore navedeno (garmin i operu se ne secam kada sam pokrenuo)....ali ovaj tel zadovoljava sve moje potrebe (pre svega pouzdanost i dugotrajost baterije),tako da je moje subjektivno misljenje da iskoriscavam 85% mogucnosti ,tj ono sto je meni potrebno.
D500&E71

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Ja dusu vadim Heroju :). Posto nije preterano jak telefon u konstantnoj sam potrazi za idealnim romom. Sva je sreca da dosta developera na xda i dalje ima hero pa se muce da naprave nesto. Po svemu sudeci bice i ICS za njega :D Osim toga, obilno koristim internet i pozive, poruke manje. Kad mi je WiFi pri ruci volim da skidam aplikacije sa marketa i poneku igricu. Kameru retko koristim, kad ne mogu da dodjem do aparata. GPS ne znam kad sam upalio poslednji put. I da, pozadine, teme, launcher-i, zvona i svo editovanje koje ide uz to se podrazumeva.

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Post od Kamiondzija »

Nosim Desire HD već skoro godinu dana i moglo bi se reći da koristim manje - više sve što telefon pruža. Imam 20ak aplikacija sa Marketa koje koristim intenzivno i još otprilike toliko koje koristim s vremena na vreme po potrebi.

Ne volim da radim root i da stavljam custom ROMove jer mi telefon treba svakodnevno da bih mogao normalno da funkcioniÅ¡em, a sama Ä
iPhone 4 16GB SIM Free

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

telefon koristim maximalno,tj njegove osnovne funkcije...
znaci samo pozivi,prosek 2-3h dnevno...iskucam i nekih 30-tak porukica,mada volim da mi je push mail aktiviran,ostalo i ne koristim previse...ponekad skljocnem kamericom,il slusam muziku samo kad odem na selo,tad koristim i internet jer mi komp nje pri ruci..u svakom slucaju 20% :)
nikad nisam uzimao telefon radi prestiza,iliti srpski kurcenja
volim ih menjati,a nije mi problem ni koristiti 1600 ili 1800...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Kao što neko lepo reče, nije stvar u tome da se svaki dan koristi sve što telefon može. Što je telefon bolji, više opcija ima i komfornije i lakše se sve na njemu radi. Često je važno da nešto uopšte može da se odradi pa makar za trebalo samo jednom. Apple je napravio hype do svojih uređaja i osim što su (već neko vreme) vrlo funkcionalni, oni su i modni detalj (a u siromašnijim zemljama i stvar prestiža; šta je pomenuti telefon negde gde svako može da ga ima samo ako hoće? Samo telefon). Ali vidim da je i Samsung krenuo tim sličnim stopama. Ne gadi im se ni plagiranje dizajna ni cena koju stavljaju top modelima.

Ali da, i ja mislim da je suludo davati više od 300e na bilo koji model, iako sam to jednom uradio (obzirom kakav laptop može da se uzme za 400-500-600e).
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori