Samsung Galaxy Ace S5830

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
dinja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2011. 08:34

Post od dinja »

pa ovaj u tutorijalu skida one package....skinuo sam vec taj koj i on tu pokazuje da se skine......i kako posle svega toga da ja ubacim nesto tipa cyanogenmod7 ili vec tako nesto....?koja je procedura toga.....???

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Mini tutorijal za instalaciju custom romova:
potrebno je imati Galaxy ACE (android 2.3.3 ili veći), usb kabl, kompjuter, znanje!
1. Skinuti potrebne fajlove sa sajta xda (potrebna je registracija koja traje par minuta)
1.1. Za root-ovanje telefona potrebno je skinuti fajl upd_1.zip odavde link
1.2. Za ubacivanje custom recovery-ja skinuti ClockworkModAce odavde link
1.3. Skinuti željeni custom rom (po vašoj želji, a i nadam se da će se povećati broj članova koji će prokomentarisati romove i olakšati posao drugima)
1.4. Skinute fajlove prebaciti na sd karticu da bi mogli obaviti sve što je potrebno!

2. Root se izvodi tako što telefon uključite kombinacijom tastera HOME i POWER (pritisnute tastere držite dok se ne pojavi ekran sa plavim slovima) i na taj način ulazite u recovery. Kretanje u recovery-ju se vrši tasterima volume + i -, a potvrda akcije home tasterom. Izaberite opciju apply update from sd card (ili nešto slično, momentalno nemam originalni recovery ispred sebe) i izaberete fajl upd_1.zip, telefon kad odradi svoje postaje root-ovan i u meniju imate jednu aplikaciju više (superuser). Dakle sada imate pristup sistemskim fajlovima u telefonu.

3. Sledeći korak je ubacivanje custom recovery-ja. Na isti način telefon uključite da uđe u recovery (power+home). Izaberite opciju apply update from sd card i ovog puta odaberite fajl ClockworkModAce. Restartujte telefon. Ponovo uđite u recovery i vedećete da je promenjen i da imate mnogo više opcija

4. Za ubacivanje custom roma treba pratiti uputstvo developera koji je pravio rom jer postoji mogućnost da se neke stvari razlikuju... Ali u principu to izgleda ovako:
4.1. Uđite u custom recovery i prvo formatirajte telefon: opcijama wipe data (factory reset) i wipe cache
4.2. U custom recovery-ju odaberite opciju install zip from sd card, pronađite fajl vašeg custom roma i odaberite ga. Telefon će tada započeti proceduru flešovanja, kada se završi restartujte telefon. Prvo butovanje telefona ume da potraje malo duže.
4.3. Ako je sve prošlo kako treba uživajte u čarima custom romova... 8) :D

ps: Obratite pažnju na podatke koji su vam važni pa ih backup-ujte pre ovih procesa

Važno: radite ovo na sopstvenu odgovornost jer ja ne snosim nikakvu odgovornost za nastalu štetu na vašem aparatu! Ukoliko se nešto nepredviđeno ipak dogodi, mobilni će najverovanije morati u servis jer vi niste dovoljno vešti da ga osposobite! ;)
Poslednja izmena od bachika u Čet, 05. Jan 2012. 18:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

dinja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dinja »

bas si se potrudio i hvala ti na tome......ja cu to sve lepo na miru da uradim sledeceg vikenda pa cemo da vidimo sta je i kako....u svakom slucaju hvala za informacije,pa se cujemo.....pozz

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Nema na čemu, tu smo da pomognemo jedni drugima! 8) A i pomoći će tutorijal možda mnogima...
Ps: ako bude potrebno možda ću editovati post da dodam neke informacije. :D

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Kao prvo se izvinjavam jer pisem post za postom, ako nora moderatori nek spoje.
lesa0208 sinoc sam ubacio kernel i klokovao na 883mhz. Stavio sam za governor da bude lagfree i telefon prosto leti! Danas cu videti kako se to sve odrazava na bateriju... Ali voleo bih da mi neko pojasni kako to sve rade governors. Jos pogotovo sto ih sa ovum kernelom ima 17 :blinky:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

bachika, nije problem ako postujes novu poruku iza svoje prethodne poruke ako je izmedju dve poruke proslo neko razumno vreme (jedan dan je sasvim razumno vreme). Ne tolerise uzastopno postovanje poruka u kratkom razmaku.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..

Post od majkon80 »

Vidim da su ljudi masovno poceli da ubacuju na xda ovaj rom http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1360889 videcu da probam kad budem imao vise vremena

Beli Mag
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 13. Feb 2006. 12:59

Post od Beli Mag »

jel se samo meni cini ili kad slusam radio na slusalice, ton mi je veoma slab?? svaki telefon pre ovoga je bio mnooooogo glasniji.

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

bachika izasao je nova verzija 2.2 sa nekim ispravkama http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1324628

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

majkon80, da to je zato što mu je osnova cyanogenmod 7, a sada pre oficijalnog izdanja cyanogena za naš telefon izašla je još jedna neoficijalna verzija(7.2)! Tako da se update svodi na promenu u osnovi i nešto još oko launčera. Ovih dana skidam da probam!!! :P
Beli Mag, i meni su slušalice osetno slabije nego na npr mom prethodniku htc tattoo... Šta ja znam, valjda bug... Ali sa dsp managerom se da ispraviti (nisam probao jer ne koristim slušalice)
ps: majkon80, pa ljudi su počeli da ubacuju masovno taj rom, jer je on manje više za sve android telefone jedan od najboljih romova!!!! :)

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Могу ти реци да сам ја пробао овај ром,први утисци фантазија,више и рам меморије и бржи него класичан онај 7.2,ово са Сони ериксон фором је урађено феноменално....нема ни бага код камере као код 7.2 модела,где наопако стоје оне команде

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Upravo skidam, (telenorovim sporim internetom :cry: ) i gtalk-om dajem uputstva drugaru da ga instalira..... :wink:
Drago mi je da je dobar, a stvarno se oseti razlika u brzini, nešto mu je developer izgleda ubacio, neku skriptu ili slično....

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

bachika napisao:Isprobavao romove jesam, radio wipe baterije isto jesam... Moram jos instalirati root explorer pa da rucno obrisem battery stats!
Cyanogemod 7 a tema je candy eye. Dopada ti se? :wink:
Gde se nalazi battery stats? :) mislim na ono udjes u root explorer pa sistem....pa gde dalje ?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Sad sam pretrazivao i ne mogu da nadjem... Ali jutros sam kalibrisao pomocu aplikacije pa zato i nema :oops:
Ma instaliraj battery calibration aplikaciju i kraj.

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Onaj rom jeste dobar,al bateriju trese samo tako :) nego jel koristis ti neki program za ubijanje memorije,poput task killer i slicno,kapiram da ovde i ne mora jer ima dovoljno memorije da ne koci,al ja opet volim da vidim kad imam preko 150mb slobodno :lol:

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

/data/system - tu je batterystats. Inace postoji opcija search u root explorer-u pretrazuje sve zivo.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Ne koristim nista... A sta ce ti 150 mb? Zar ti nije bolje da imas aplikacije koje cesto koristis u ramu, pa kad hoces da otvoris npr poruke a telefon ih otvara u milisekundama.... Ili se svaki put muci da ih otvara po prvi put?! :shock:

dinja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dinja »

sto se tice slusalica i zvuka na njima ja nemam nikakvih problema...one uz fon ne idu,ali sam ih ja ipak dobio u radnji gde sam kupio fon....to su samsung slusalice sa 3.5mm ulazom i sa onim gumicama,i preko njih je zvuk ODLICAN,mogu slobodno da kazem da kad pojacam na max,bolje se cuje nego na mom prethodnom telefonu sony ericsson w810i,i ako ta W serija sony ericsona vazi za muzicke telefone...sluske su vrh,potrazite ih....

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Koja je razlika izmedju odexed i deodexed romova,nppr evo ovde ima obe varijante?

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1360889

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

majkon80, Evo ti jedno lepo objašnjenje Odex/deodex 8)

Odgovori