Још мало о праћењу

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Још мало о праћењу

Post od LittlePrince »

Викилкс не спава, последња документа која је објавио говоре о праћењу корисника преко телефона, јел неко забринут за своју приватност???

Видео
ˇˇ
Slika

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Iskreno, ja nisam zabrinut. Mogu da me prate, koliko hoce (barem za sada, dok ne radim nista protivzakonito) :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Meh... :dry:

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Аахахахах викиЛИКС ахахах...па шта су они нешто опасно открили? Фејкчина на кубни као и оно њесра "Окупирајмо Волстрит"
Илузија наде у промену и могућност избора...
Slika
Слобода или смрт

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Открули су оно што већина не зна и то поткрепили доказима 8)
Assange: Using iPhone, Gmail, BlackBerry? You're screwed! миодраге јеси подигао руку :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Lele koliko prozivanja na koliko mesta
Evo za vas Androidovce jedan zanimljiv clanak o pracenju - isto kao i za iPhone i Blackberry - http://www.redmondpie.com/does-android- ... oes-video/

Read and WEEP!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ukoliko ne živite u usa i po možda nekoj EU zemlji sigurni ste, naši operateri i da hoće ne znaju ovo da urade (pošto rade operateri ne proizvođači).
Ukoliko želite da budete sigurni da vas cia ne prati i da neće možda otkriti vaš criminal master plan skinite aplikaciju sa marketa od supercuria https://market.android.com/details?id=o ... ZWN0b3IiXQ..

ili od lika koji je provalio http://forum.xda-developers.com/showpos ... tcount=110

U oba slučaja treba da dobijete kao ja, ako ne jbg cia vas je već dovatila

Slika

Slika
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

telep, i ja sam čist :lol: :lol:
and justice for all...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Tacno mi je vise muka od tog Vikiliksa. Provaljen je vec ima ohoho vremena, Asanz je jedna obicna lutkica koju je takodje stvorio i vaspitao isti novi svetski poredak, iz razloga da bi narod verovao kako ipak na svetu ima usamljenih "konjanika" koji se tako efektivno i odlucno odupiru sistemu, odavajuci njegove tajne. Ta nemojte kasti... :roll:
Da je to stvarno tako, Asanz bi vec odavno bio smaknut, a ne bi ga kao branio advokat cija firma ima i klijentelu poput zlocinacke familije Rotsild. A svi znamo sta ta usr*** familija predstavlja...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

I jos jedan utuk na utuk: http://www.redmondpie.com/apple-offers- ... l-devices/
Mislim ovo vec boli!!!

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

miodrage, Добро су их спустили :lol:

Да ли је кученце или не, ово само показује њихову слабост и неки проблем јер да је све како су они замислили Асанажа не би ни било у било ком облику 8)
Занимљиво да никога не интересује што се све одрађено на телефону бележи, зар толико сматрате себе небитнима :?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

miodrage napisao:...
Jel ovo stvarno?

Front surface that isn’t black.
Overall shape that isn’t rectangular, or doesn’t have rounded corners.
Display screens that aren’t centered on the front face and have substantial lateral borders.
Non-horizontal speaker slots.
Front surfaces with substantial adornment.
No front bezel at all.

Ako jeste stvarno šta apple sebi dozvoljava.

1) a koje boje treba da bude zelene? Još malo pa će patentirati crnu boju :lol:
2) A šta oni su izmislili pravougaonik, i zaobljene ivice?
3) Na ovo ne znam ni šta da odgovorim, toliko je imbecilno
4) OK, ali nokia je imala pre njih dual zvučnike sa druge strane
5) Ovo se slažem, telefoni i ovako imaju više od jednog dugmeta
6) smešno, opet patent na bezel?
Sve u svemu ako je nekome ovo normalno, ja sam onda izgleda nenormalan.

Slažem se da samsung pokušava da samim izgledom kopira apple ali ove gore stavke su već neki vid iskazivanja i korišćenje moći koju apple ima u USA.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

telep, gresis, ovaj, fresis silno sine:D Sud u San Joseu (Ca, USA), je odbio zahtev Apple-a da se zabrani prodaja Samsungovih Tabova u USA. A sa druge strane u Australiji jos je na snazi zabrana kao i u EU. Toliko o tome gde je ko mocan.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Svakom iole pametnijem stanovniku planete je jasno da Apple zaj**ava, i to preterano. To sto dobija te tuzbe, koje su uzgred van svake pameti, nije stvar moci vec iskrivljenih pravnih sistema koji ce uvek biti na strani (americkih) kompanija koje imaju najveci prostor u medijima, najbolje se kotiraju na berzi i slicno.
Ajdemo logicki, kako bi to trebalo da izgleda jedan touch screen uredjaj, a da oblikom ne podseca na iPhone ili iPad? Pa nije Apple izmislio taj geometrijski oblik pa da moze da se preserava kako mu volja. Ne kontam zasto bi neko pokusavao da kopira taj oblik, dajte razmislite malo pre nego sto stanete u odbranu onih koji i ne zasluzuju da budu branjeni...

Da ne bi neko pomislio da je previse "hejta" prema Jabuci, isto bih razmisljao i da je u pitanju bilo koja druga kompanija...
LittlePrince napisao:Занимљиво да никога не интересује што се све одрађено на телефону бележи, зар толико сматрате себе небитнима :?
Da, tako je, sebe smatram prilicno nebitnim tamo nekoj aplikaciji koja belezi svaki moj pokret na telefonu. Razlog lezi u cinjenici da ni priblizno ne obavljam radnje koje bi mogle biti zanimljive "cenjenoj" gospodi iz americkih drzavnih sluzbi, koje se tako uzasno "brinu" o nasoj bezbednosti. Zahvaljujem "bogu" svaki dan na njihovom postojanju...

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Обављаш, обављаш, све што ти радиш они спакују анализирају и онда продају. Можда им ниси занимљив као јединка да те засебно посматрају али као део групе итекако јеси. Они на томе зарађују, према корисницима се понашају као према овцама за шишање, то је оно што мене нервира :angry:

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Tekst nisam ni čitao jer sam pročitao samo naslov Na video snimku sa "JuTjuba" vidi se kako softver samrtfona beleži svaku poruku i sve ostalo. Korisnici nisu ni svesni da on funkcioniše.
Naši pametni telefoni su na samrti...... :lol: :lol: :lol:
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Za ljubitelje Vikiliksa, jedan veoma poucan tekst:

http://www.ivonazivkovic.net/VIKILIKS.html

Da, znam, izvor je nesvakidasnji, ali ako neko ocekuje slicne tekstove iz svima nama dobro poznatih medijskih kuca, internet portala i e-magazina, sit ce se nacekati. Jer tu je sve pod konac i politicki korektno, ne?! :roll:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Green, nema ljubitelja, može se naslutiti šta i koga predstavljaju. Da nije tako, odavno bi ih pojeo mrak. A Ivona Živković ima vrlo zanimljive tekstove. Slažem se sa tobom, toliko nas lažu i mažu sa svih strana da je za očekivati da mnogi mogu da kažu da su svi ti "nesvakidašnji" izvori jedna velika teorija zavere. Ja smatram da se ta teorija odavno primenjuje u praksi, i to vrlo uspešno, nažalost. Oni raspoloženi za istraživanje mogu naći informacije koje premašuju i najneverovatnije priče iz SF domena, koje mogu da izazovu žešći stres ukoliko se posmatraju kao potencijalno moguće. Nešto što u početku izgleda kao smejurija, kasnije može savršeno da se uklopi u neku širu sliku, samo ako čovek "otvori um", ako prebaci perspektivu iz 3D u 4D... ;)

Da li je Matrix samo film?
Morpheus napisao:This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.
Morpheus napisao:The Matrix is a system, Neo. That system is our enemy. But when you're inside, you look around, what do you see? Businessmen, teachers, lawyers, carpenters. The very minds of the people we are trying to save. But until we do, these people are still a part of that system and that makes them our enemy. You have to understand, most of these people are not ready to be unplugged. And many of them are so inured, so hopelessly dependent on the system, that they will fight to protect it.
Toliko prenešenog značenja koje se vrlo lako da primeniti u ovoj vremenskoj školi koju pohađamo...

...i tako... ;)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Sve je to lepo ali gledali ste sigurno neki film u kome neki anonimni lik nešto uradi i FBI ili ko već, se tek tada zainteresuje za njega i iščupa sve što može o njemu i pokuša da napravi psihološki profil, i uz minimalne žrtve reši situaciju. Šta nam ti filmovi govore? Da postoji mišljenje i dileme i pitanja van sistema (što je legitimno jer ipak i u najgorem treš veličanju države ili Segala i Norrisa, postavi se po neko dobro pitanje), ali i da su tajne i javne službe neprikosnovene i skoro bezgrešne, i uz mnogo znanja, tehnike, stručnjaka i malo sreće mogu sve da srede.
A šta se događa u praksi? Možda 50ak% toga i uspeju preventivno da reše ali: pozorište u Moskvi, 9/11, Atlanta, Braverik....... Prema tome mi koji sami sebe smatramo poprilično normalnima ne verujem da možemo da imamo neke silne posledice sve i da smo pod kamerama kao u VB 24h, a nismo.

:wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori