Samsung Galaxy Ace S5830

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Brownstone, do pre par meseci je iz telenora dolazio sa 2.2 i kod kuće si mogao da ga apdejtuješ na 2.3, a u međuvremenu su i njima počeli da stižu sa 2.3 androidom ali na sajtu je ostala stara informacija! :wink:
Naravno da gubiš garanciju ako dekodiraš telefon :dry:
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Brownstone
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2012. 00:59

Post od Brownstone »

Hvala.:)
Hvala i za cestitke u drugoj temi.:)

Procenicu nakon mesec-dva da li mi je potrebna garancija.Ne planiram bas da budzim telefon na razne nacine.Vazno mi je da mogu na net kad nisam kuci ako bude potrebe i to je sve.Tako da se nadam da softverskih problema nece biti,a ako ne gresim,garancija se i odnosi samo na softverske probleme.

Baterija mi bas kratko traje,pa sta mi preporucujete da ucinim?
Nisam hteo da stavljam widgete na pozadinu bas zbog toga,ima samo jedan.Mada ne znam da li to utice na bateriju.

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Apr 2010. 15:00

Post od laky012 »

da li neko zna, postoji li mogucnost da se u google voice search ubaci srpski jezik, na galaxy ace-u? :)
Samsung Galaxy S III mini

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Brownstone, garancija ti se odnosi i na softver i na hardver! Hmmmmmmm baterija..... Pa svima nam kratko traje, možeš da isključiš 3g ako ne skidaš nešto, jer 2g ti je sasvim dovoljan za surf. Kad ne koristiš mobilni net možeš da ga isključiš, isto tako i wifi. To su ti najveći potrošači (naravno i pozivi su potrošači). Vidžete slobodno postavljaj na ekran koliko hoćeš, jedina potrošnja je ako se oni apdejtuju (npr vremenska prognoza ili slično), a i to smanjiš njihove konekcije da budu malo ređe i rešavaš!
laky012, postoji ako si jako ozbiljan developer ili ako google snimi srbiju kao dobro tržište pa reši da ubaci!!! :P :P

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od laky012 »

bachika, bio bi red, posle ovolikih sportskih uspeha :D :P btw, uspeo sam da rootujem i ubacim onaj adfree, hvala :D ali ne znam sta da radim za ono sto nemam srpski jezik za swype i samsung keypad :dry:

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

laky012, jesi gledao u podešavanjima jezika? I koji si ono beše flešovao rom ?

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od laky012 »

bachika, pa da, tamo u settings-u gde ima jezik i tastatura, jezik ima srpski, ali tastatura nema, ni swype ni samsung keypad, a rom je 2.3.3 btw, jel ti koristis swype i sta mislis koliko je koristan? i da li se isplati drzati one live wallpapere jer mi se cini da dosta usporavaju?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

laky012, ali 2.3.3 ima više vrsta, samo neke su za balkan i među njima ćeš naći swype sa srpskim. Mislim da je jako dobar i jako mi se dopadao, ali na custom romovima ga nema sa srpskim nigde :cry:....... A "žive pozadine" skidaj bre, vuku bateriju!!! Za usporavanje zavisi od pozadine jer neke usporavaju a neke ne! 8)

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od laky012 »

bachika, znaci ne mogu da imam swype na srpskom :smutny: ? a kako da proverim dal je za balkam? kako to mislis vuku bateriju? :D

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Joj laky012, pa crpe batreriju, troše je!!!! :P
Da te ne cimam sad oko tih romova instaliraj lepo SlideIT ubaci srpsku nadogradnju, ako hoćeš možeš i skinove da menjaš!!!! :D

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

laky012, Ako imaš rutovan telefon možeš da imaš Swype na srpskom. Potrebno je da obrišeš fajlove od starog Swype-a i da instaliraš verziju koja ima srpski. Znači obrišeš Swype.apk iz sistem/app i swype fajlove iz system/lib i data/data.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

telep, a koja je procedura za custom romove? Jer ja sam više puta instalirao swype sa srpskim i izbacivao mi je poruku kako je istekao trial period (ili nešto slično, ne sećam se)... :(

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

bachika, Ja tako radim kod mene na sgs, na custom ROMovima, samo skinem full verziju swype-a koja ima srpski, obrišem one default fajlove od swype-a i instaliram.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od laky012 »

telep, a odakle da skinem novu verziju? na oficijalnom swype sajtu postoji samo beta verzija...

kuzobrat
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 06. Maj 2011. 19:17
:: Lumia 520

Post od kuzobrat »

E ovako..juce sam uzeo ovaj telefon..polovan, 2 meseca star... verzija androida 2.3.5...e sad... celu noc mi se telefon punio..jutros skinut sa punjaca... 100% baterija... posle 10 min na 80%....nakon 1.5h... malog cackanja face-a..vesti..baterija je spala na 65^%... ekran na minimumu osvetljenja, 2g net, wifi,bt iskljuceni... ne znam u cemu je problem..da li je baterija toliko slaba...imao sam task menager, deinstalirao sam , kazu da trosi bateriju. od programa imam facebook , hotmail. face.messenger...da li je ova verzija poznata kao veliki potrosac baterije...ne razumem staa je u pitanju..:// hvala unapred...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Nema sta do verzije da bude,nego sa tom baterijom koju ti imas definitivno nesto nije u redu .
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

kuzobrat
Mobil fan
Mobil fan

Post od kuzobrat »

cim udjem na net..procenti padaju..bas brzo..u stanju mirovanja je ok...ne padaju tako brzo da kazem... ne razumem stvarno...:/

EDIT:
strah me je da nije nesto oko napajanja i sl......... da traje makar 12..ali ovako..strvarno ne razumem...

Izmenila Ninolina:: nemoj pisati postove jedan za drugim već koristi ociju Izmeni. Obavezno pročitaj pravila Foruma.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Sale_M, 2.3.5 nije oficijalna verzija za naše područje! 2.3.4 i 2.3.3 jesu!!!
kuzobrat, internet ti je najveći potrošač... Ti možeš da isključiš pozadinske sinhronizacije pa bi trebao da povećaš autonomiju baterije! A možda je i neki custom rom ubačen pa ima lošiji kernel koji više vuče struju! Koliko ti ukupno izdrži baterija?

kuzobrat
Mobil fan
Mobil fan

Post od kuzobrat »

internet ga jede..... cim udjem..i preko 2g...svakih 2 minuta skida po procenat,2..... a ovako..dok stoji... ne trosi mnogo....
e sad..oko romova se ne razumem..samo mi pise 2.3.5..da li bi vracanje na 2.3.4 poboljsalo stanje..?
A tel od juce imam..tako da ne znam bas... i nisam stalno na netu.....

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

kuzobrat, Meni baterija traje oko 10 sati! Dakle sve zavisi od upotrebe ali nećeš naići na neku mnogo bolju bateriju kod novijih smartphon-ova... :disgust:
Kad prođe još koji dan ti napiši utiske oko baterije jer ovako pretpostavljam da ga nisi ispuštao iz ruku! :wink:

Odgovori