Evo rasprave sa jednog dosta ozbiljnijeg foruma.
http://arhiva.elitesecurity.org/t424484 ... garancijom
Sve su ljudi lepo objasnili.
Vlasnik telefona nije ni Lobachewsky, niti osoba X koja stoji između njega i VIP-a, već VIP.
Servis BEGRAM komunicira samo sa VIP-om.
VIP samo sa osobom X kojoj je izdao telefon na korišćenje.
Istina piše na papiriću koji je BEGRAM predao VIP-u kada je vratio telefon.
Ako BEGRAM naplati VIP-u, VIP to regularno fakturiše osobi X kao posebne troškove.
Osoba X će to uočiti na računu za februar mesec.
Ako je bilo bez naplate, onda je dobio ploču sa nekom boljkom, kao što reče Dr Grga.
Ne bavim se servisiranjem telefona, tako da nemam nikakv interes da negoga podržavam ili
ne podržavam.
Pokretaču teme sam već skrenu pažnju da kultiviše rečnik.
"tripovanje", "biser", "trol"... mislim da nije na nivou ovog foruma.
Desire Z neće da podigne sistem
- bachika
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
- :: Iphone 7
- :: Lenovo P780
Znači teoretski ne postoji šansa da je sve u redu sa telefonom???siki069 napisao: Ako je bilo bez naplate, onda je dobio ploču sa nekom boljkom, kao što reče Dr Grga.

A šta ako mu se dogodi taj vip-ov "bug" pa mu naplate? Onda će telefon raditi dugo i srećno do kraja života.... hahaha, šta se sve piše ovde pa to je strašno

Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Ljudi, upravo prisustvujete radjanju jedne od onih kultnih tema ciji ce link kruziti netom.
Zapravo kruzice slika i prilika pravog s*anja u nasoj drzavi i kao posledica toga, ogromnog s*anja u nasim sj***nim glavama. Izvinjavam se na recniku, ali drugacije se ovo ne moze opisati.
Neka se zapitamo svi - dodjem na forum i ispricam moje iskustvo koje je pozitivno (gle cudna li cuda, nemoguce!) i gde su serviseri uradili ono sto bi zapravo najnormalnije trebali i sto je zapravo njihova zakonska duznost - zamislite, u roku su ispostovali garanciju i popravili telefon! I niko ziv mi ne veruje! Neverica ide do te mere da na kraju pokusavaju da me ubede da ja nisam ni bio u poslovnici u trenutku dok sam predavao telefon, da sigurno moram negde da lazem i kao osnovni "dokaz" koriste moju "kontradikciju" da prvo kazem da sam kupio fon za dinar, a onda da se telefon ne vodi na mene (nije bitno to sto mi ga je neko kupio, neverica ide do te mere da se ta mogucnost i ne razmatra, vazno je samo pronaci rupu.) Opsta neverica u kojoj je toliko neverovatno da je neka potpuno normalna stvar istina, da je jedina logicna stvar da gotovo sigurno negde lazem. I onda pocinje akcija, otkriti gde mi se omakla laz, pa ovde dobijamo niz komicnih situacija za sta me sve neki optuzuju. Strasno, tragedija, tragedija, tragedija... i ne verujes koliko smo zapravo u k... dok ne zadjes medj nepoznatu masu.
Koliko mi je ovo pozitivno iskustvo ulilo nadu da mozemo nekada biti zemlja kompatibilna sa srednim zivotom, toliko su me ljudi u njoj ipak vratili u realnost da je taj trenutak ipak mnogo dalji nego sto sam se u trenutku ponadao.
Zapravo kruzice slika i prilika pravog s*anja u nasoj drzavi i kao posledica toga, ogromnog s*anja u nasim sj***nim glavama. Izvinjavam se na recniku, ali drugacije se ovo ne moze opisati.
Neka se zapitamo svi - dodjem na forum i ispricam moje iskustvo koje je pozitivno (gle cudna li cuda, nemoguce!) i gde su serviseri uradili ono sto bi zapravo najnormalnije trebali i sto je zapravo njihova zakonska duznost - zamislite, u roku su ispostovali garanciju i popravili telefon! I niko ziv mi ne veruje! Neverica ide do te mere da na kraju pokusavaju da me ubede da ja nisam ni bio u poslovnici u trenutku dok sam predavao telefon, da sigurno moram negde da lazem i kao osnovni "dokaz" koriste moju "kontradikciju" da prvo kazem da sam kupio fon za dinar, a onda da se telefon ne vodi na mene (nije bitno to sto mi ga je neko kupio, neverica ide do te mere da se ta mogucnost i ne razmatra, vazno je samo pronaci rupu.) Opsta neverica u kojoj je toliko neverovatno da je neka potpuno normalna stvar istina, da je jedina logicna stvar da gotovo sigurno negde lazem. I onda pocinje akcija, otkriti gde mi se omakla laz, pa ovde dobijamo niz komicnih situacija za sta me sve neki optuzuju. Strasno, tragedija, tragedija, tragedija... i ne verujes koliko smo zapravo u k... dok ne zadjes medj nepoznatu masu.
Koliko mi je ovo pozitivno iskustvo ulilo nadu da mozemo nekada biti zemlja kompatibilna sa srednim zivotom, toliko su me ljudi u njoj ipak vratili u realnost da je taj trenutak ipak mnogo dalji nego sto sam se u trenutku ponadao.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
Piše sve u Ugovoru:
http://www.vipmobile.rs/upload/document ... odnosu.pdf
Tačka 8.7 je kristalno jasna i primenjuje se u svim VIP poslovnicama.
Ovo je skroz drugačije iskustvo:
O sj...nim glavama pričaj u jednini.
Oće biti to papirče iz BERGAM servisa ili neće?
Ovo je skroz drugačije iskustvo:
O sj...nim glavama pričaj u jednini.
Oće biti to papirče iz BERGAM servisa ili neće?
- Lobachewsky
- Gatekeeper
Sta je kristalno jasno? Lepo pise samo da "nisu duzni" da pruze servis, nigde eksplicitno ne otpisuju tu mogucnost. A to je u ugovorima velika razlika. Sto znaci da mogu da pruze servis, ako procene da ce to i njima ici u prilog - u ovom slucaju jer su skontali da sam ja taj koji im svakog meseca ostavi 30-40 evra i da se prakticno ceo ugovor indirektno vodi na mene. Nisam mogao da dobijem zamenski telefon jer njega eksplicitno moze da dobije potpisnik ugovora, ali sam servis mogu da daju i meni, jer mi i sam ugovor, na koga se ti pozivas, to omogucava.siki069 napisao:Piše sve u Ugovoru:
Prema tome, sada kada koristimo ugovor kao glavni argument, nadam se da sam ti neke stvari objasnio (i u praksi potvrdio), pa mozes da prestanes sa besmislenim trolovanjem. Pozdravljam te.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Citao sam dali na ovom ili nekom drugom forumu da su korisniku vip mreze kome su promenili ekran na telefonu tatoo racun za popravku urucili uz mesecni racun a da taj covek nije nikako bio obavesten o tome da cemu se popravka naplatiti. Oce to vip da uradi.
Ja sam malo omatorio ali stvarno Lobachewsky, "tripovanje, trol, trolovanjem" nemo se ljutis ali stvarno sta mu to znaci.
Ja sam malo omatorio ali stvarno Lobachewsky, "tripovanje, trol, trolovanjem" nemo se ljutis ali stvarno sta mu to znaci.

Lobachewsky,
"PODSTANAR: Oslobodite me ovih lisica, obucite se, prošetaćemo do Gradske bolnice. Ja ću vam priznati sve što želite: pismeno, usmeno, u magnetofon, kako hoćete."
Deksi, troll
"PODSTANAR: Oslobodite me ovih lisica, obucite se, prošetaćemo do Gradske bolnice. Ja ću vam priznati sve što želite: pismeno, usmeno, u magnetofon, kako hoćete."
Deksi, troll
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- cyber_vrbas
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36
- Lobachewsky
- Gatekeeper
Meni ni iz dzepa ni uz dzep. Ako posle 6 godina na ovom forumu treba da dokazujem da ne lazem - i to neke besmislene stvari, tipa ja odneo fon, a vi mene sada ubedjujete kako je nemoguce da samga ja odneo i da ja nisam ni bio u vip poslovnici jer ste licno bili kada je vipovac vratio od ortakovog ortaka bolesnu kevu i rekao da treba da dodje njegov bolesni deda licno
i kako moj telefon u stvari i ne postoji jer ne mogu da imam nesto sto nisam ja kupio,
i kako je nemoguce da su mi promenili plocu, jer da su mi promenili plocu ja bih napisao njegov nov imei jos u prvom postu,
i kako se kao pravi strucnjaci pozivate na ugovor, koji i ne znate da razumete kako treba, pa se na kraju samo izblamirate... I onda me jos ubedjujete kako nisu mogli tako brzo da mi zamene plocu i zasrafe jer sraf ne moze tako brzo da se proizvede, pa jos i stigne iz tajvana u srbiju 
Ja razumem nevericu, ali ovo je vec islo u patologiju kod nekih ljudi.
Iskreno, za takve genijalce mene je bas briga, krivo mi je samo sto su ispamovali temu, pa normalni ljudi kada dodju i krenu da citaju, koliko god videli da je besmisleno sta recimo siki069 prica, ipak ce da idu po onom - gde ima dima, ima i vatre. I "nije siki, bas toliko sasav, garan ima neceg tu", iako po onom sto sam ja video njemu je mozda najbolje da napravi nov nalog i krene zivot ispocetka
U principu sve je na dobrovoljnoj bazi, ko hoce da veruje meni, neka veruje. Ko hoce da veruje suprotnoj strani - serviserima, koji tvrde da ova potpuno normalna stvar ne moze da postoji, da je sve to ni manje ni vise nego - laz, a ja posle 6 godina na ovom forumu lazov sklon izmisljanju, pa im savetuju da za svaki slucaj odu prvo kod njih, zaborave na garanciju, i lepo plate, a oni ce im ugraditi original deo, sveze stigao direktno iz tajvana. Neka svako veruje u koju hoce istinu, neka plati pa se klati ako vise veruje privatnim serviserima, steta je samo sto kada se desi nesto pozitivno u srbiji, ostane neprimeceno jer odmah bude zatrpano gomilom gluposti.

Ja razumem nevericu, ali ovo je vec islo u patologiju kod nekih ljudi.
Iskreno, za takve genijalce mene je bas briga, krivo mi je samo sto su ispamovali temu, pa normalni ljudi kada dodju i krenu da citaju, koliko god videli da je besmisleno sta recimo siki069 prica, ipak ce da idu po onom - gde ima dima, ima i vatre. I "nije siki, bas toliko sasav, garan ima neceg tu", iako po onom sto sam ja video njemu je mozda najbolje da napravi nov nalog i krene zivot ispocetka

U principu sve je na dobrovoljnoj bazi, ko hoce da veruje meni, neka veruje. Ko hoce da veruje suprotnoj strani - serviserima, koji tvrde da ova potpuno normalna stvar ne moze da postoji, da je sve to ni manje ni vise nego - laz, a ja posle 6 godina na ovom forumu lazov sklon izmisljanju, pa im savetuju da za svaki slucaj odu prvo kod njih, zaborave na garanciju, i lepo plate, a oni ce im ugraditi original deo, sveze stigao direktno iz tajvana. Neka svako veruje u koju hoce istinu, neka plati pa se klati ako vise veruje privatnim serviserima, steta je samo sto kada se desi nesto pozitivno u srbiji, ostane neprimeceno jer odmah bude zatrpano gomilom gluposti.
U članu 8.7 piše da nisu dužni da servisiraju telefon trećem licu.
To implicitno i eksplicitno znači da ga neće ni servisirati.
Još je bitnije da tako rade i u praksi.
Ko ne veruje, neka svrati u bilo koju poslovnicu VIP-a i neka proba da preda telefon na servis za
bili koga drugog. Nema šanse da ga preda. Podizanje bi tek bila naučna fantastika.
Pričam o normalnim korisnicima.
Ako neko ima vezu, to je druga stvar.
To implicitno i eksplicitno znači da ga neće ni servisirati.
Još je bitnije da tako rade i u praksi.
Ko ne veruje, neka svrati u bilo koju poslovnicu VIP-a i neka proba da preda telefon na servis za
bili koga drugog. Nema šanse da ga preda. Podizanje bi tek bila naučna fantastika.
Pričam o normalnim korisnicima.
Ako neko ima vezu, to je druga stvar.
Lobachewsky mi te volimo
Šalu na stranu, znam te dovoljno i znam da nemaš razloga da baronišeš. Ali se iskreno nadam da ti viajpi neće naplatiti tu popravku. Ima jedna mogućnost........ žestoko je pljuvano po tom Begramu, pretpostavljam osnovano (mrzi me sa da se vraćam na tu temu), ali moguće je da su se i oni zbog te loše reputacije malo promenili. Inače iako to u Srbiji nije praksa nije nemoguće da poneki deo imaju i na lageru
Ako je i bilo propusta i svinjarija nadam se da je sad bolje stanje, ali ja i dalje kupujem telefone u oglasima i čuvam ih ko oči u glavi i za 6 godina sam imao jedan servis.

Šalu na stranu, znam te dovoljno i znam da nemaš razloga da baronišeš. Ali se iskreno nadam da ti viajpi neće naplatiti tu popravku. Ima jedna mogućnost........ žestoko je pljuvano po tom Begramu, pretpostavljam osnovano (mrzi me sa da se vraćam na tu temu), ali moguće je da su se i oni zbog te loše reputacije malo promenili. Inače iako to u Srbiji nije praksa nije nemoguće da poneki deo imaju i na lageru

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO