Baterija NECE da prestane da se puni!

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Boris Bila
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 25. Feb 2005. 19:00

Baterija NECE da prestane da se puni!

Post od Boris Bila »

Pre par dana sam kupio Nokiju 6630. Kada sam istrosio baterju do kraja, stavio telefon da se puni, ali ne sa punjacem koji sam dobio uz tel (output: 5.7V; 800mA) vec sa onim slabijim (3.7V; 355mA) kao da bi se detaljnije napunila baterija... A i ovi jaci punjaci razaraju celije, pa sam hteo da barem prva 3 puta punim sa ovim slabijim. Punio se i punio i punio... (vise od 13 sati) ali indikator je pokazivao da se jos puni, skinuo sam ga sa punjaca posle 16 sati nisam hteo da jos cekam posto sam video da nesto nije uredu. Onda sam instalirao Cell track (program koji pokazuje koliko je puna baterija u %) i POKAZUJE 4263776%!!!!! :o Sta ovo znaci? :unsure: Jel sam sjebao bateriju? Sta da radim dalje? Ljudi pomazite... :smutny:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Kakve su to gluposti prva 3 puta? Ka prva tri, ka zadnja tri... :dry: I nikad ne puni bez sa original punjacem...
Pa ne znam mislim da je nisi sjebao, nego da ti je indikator poaveta jer da se tolko stvarno punila baterija bilo bi BUUUMMMM... :roll: Jel ti poslije 16 sati punjac i dalje bio topao?

Miljance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Mar 2005. 13:05
Kontakt:

Post od Miljance »

Ne znam ko ti je rekao da treba da punis na 3.7V?
Baterije se pune na konstantnom naponu i predvidjene su da se pune na jednom tacno odredjenom naponu, a to da li je punjac 'slabiji' ili 'jaci' zavisi od jacine struje.
da bi se detaljnije napunila baterija...
To nije toliko bitno kod telefona sa Li-ion bateijama tako da koristi ISKLJUCIVO originalni punjac koji si dobio uz telefon.
Na 3.7V ti se nece nikad napuniti telefon :) , zato sto napon punjenja uvek treba da je veci od nominalnog napona baterije.
A da li si zeznuo bateiju - ne znam.

Boris Bila
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Boris Bila »

Nisam gledao koliko se zagrejao... Nocas sam ga ponovo punio (sa originalnim punjacem)... Bilo je sve ok, kada sam se proudio pokazivalo je da je baterija puna i da je prestao sa punjenjem. Danas cu bas da gledam koliko ce da izdrzi baterija. Ljubi, ajde ko ima Nokiju 6630 da mi kaze koliko mu prosecno traje baterija. Poz :)

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Sto se tice trajanja baterije najvise zavisi koliko sto koristis... Nekome moze da traje 3 sata, a nekome 5 dana... :wink:

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Bateriju mozes puniti i sa drugim orginalnim punjacem istog napona bez ikakve bojazni da ces nesto pokvariti(koristio sam orginalni punjac od 6600 i sve je bilo bez ikakvih problema isto kao i od 6630)Nisi trebao koristiti od 3,7 v jer je to stvarno malo a bateriju nisi mogao ostetiti.Ubuduce puni bateriju sa orginalnim punjacem a formiranje beterije nije potrebno a ne moze da skodi punjenje od 12 sati jer se baterija puni 2-3 sata i posle stagnira na punjacu.Jedino,kako svi isticu telefon ne bi smeo da bude na punjacu vise od 24 sata.Ja nikada nisam imao problem sa baterijom a uvek punim nocu po desetak sati(imao sam mnogo telefona,svaki sam isto punio,imam simens s-25 star 3 god koji ima fabricku bateriju,jos u upotrebi, iako u prospektu pise da bateriju treba promeniti posle 6 meseci)Znaci,iskustvo nam govori da nema stete puniti telefon vise od 2 sata ako je telefon ispravan.Baterija bi morala da izdrzi normalnim koriscenjem 3-4 dana

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Boris Bila, meni baterija traje 2 dana u proseku, stim što dosta slušam mp3, koristim gprs, sms...i ostalo :wink: :)

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Jednostavno, ne znam samo odakle ti uopste ideja da stavis da se puni na drugi punjac... :blinky: :blinky: :o . Pa nisu ovi iz nokie debili pa su stavili taj punjac da bi mi zeznuli baterije :lol:

Dakle verovatno nisi zeznuo bateriju posto si je puno na manjoj voltazi od predvidjene... da si je puno na vecoj (recimo 6v) onda bi definitivno unistio bateriju (ako vec nisi)

Baterija u proseku traje 2 sata

Boris Bila
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Boris Bila »

Ja sam moju staru Nokiju 6600 jedno vreme, pre nego sto sam je prodao punio bas sa ovim punjacem (3.7V; 355mA), i secam se da mi je baterija duze trajala nego kod moja 4 druga iz odelenja sa Nokijama 6600.

Ma nemam pojma... Sad shvatam koliko je bilo glupo ovo sto sam uradio. :smutny: Cuo sam pricu da se baterija temeljnije napuni kada je manja struja, sto je tacno. Ali nisam razmisljao o naponu. Nocas sam punio sa "originalnim punjacem" ali opet se punila i punila i punila... Jednostavno kao da nema granice... A sto se tice Cell track-a mislim da nije kompatibilan sa Nokijom 6630, pa je pokazivao onih 4263776%. Sta misliite da li da odem u prodavnicu gde sam kupio tel i da im kazem da se puni bez prestanka (naravno necu reci da sam ga stavio na punjac od 3.7V), MADA JA MISLIM DA TO SOFTVERSKI PROBLEM :dry: Sta vi mislite?

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Idi u prodavnicu, i neka ti zamene bateriju, mada ne verujem da ce hteti posto ona ne ulazi u garanciju....

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Ne ulazi, ali koliko se setjam, poslednji put kada sam qpovao telefon kod nas, dali su mi 2 meseca garancije na bateriju! Ne znam da li je to praxa u svim servisima!
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Nije problem do baterije vec je softwerski problem i moras reklamirati telefon.Ostaje ti jos da probas sa punjenjem telefona sa ugasenim telefonom i reci sta si uradio.O takvim problemima bilo je mnogo komentara kod jedne serije telefona.Koju verziju softwera imas.Baterija uglavnom nema garanciju ili je mizerno kratka.
Jos nesto zaboravio sam da pomenem kod punjenja baterije.Naime,primetio sam da baterija mnogo duze traje(20-30%)ako se puni sa iskljucenim telefonom vise sati(proverio sam na vise modela telefona).

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Boris Bila, nosi tamo gde si kupio, mislim da punjac ima garanciju bar mesec dana....
Slažem se sa NIKOLA VAPA/CA da baterija duže drži kad se puni ugašen telefon... :wink: :)

Boris Bila
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Boris Bila »

Evo ovako: Bio sam u servisu i dali su mi i novu bateriju i novi punjac. :D Nocas cu da je punim pa cu ujutru da vidim da li je prestalo da se puni... Verzija softwara mi je V 4.03.18; 04-03-05; RM-1. Aj javljam sutra kakavo je tanje. Poz

Odgovori