S2 vs 4

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Raikonen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 29. Jul 2012. 16:52
:: iphone2
:: iphone3g

S2 vs 4

Post od Raikonen »

Spreman sam izdvojiti nekih 250-300 jura za nov/polovan(ali dobar) tel, ali nmg vise da se odlucim za koji!
Gomilu tema sam iscitao, foruma obisao, i nisam pamet!
Pa sam onda dosao na ovo mesto(koje sam nazalost napustio kada sam kupio 3g, ni sam nzm zasto:( nadam se da tako nece biti ovoga puta)da potrazim pomoc od starih prijatelja.
Mozda je malo glupo prvi post, pa nova tema, ali oprostite :unsure:
Izbor je pao na njih 2. Iphone 4 ili S2!
Kao sto sam vec rekao imam iphone 3g i evo sta mi je najbitnije da tel ima:
1.) Veliki ekran;
2.) Dobru kameru;
3.) Da necu morati da ga menjam za godinu-dve;(pa i vise)
*4.) Da se lako kastomizira,tj da mogu da promenim i najsitniji detalj poput npr imena operatera i sl

*ova stavka jako bitna!
Eto toliko!
Znaci 3g mi je najblaze receno dosadio!Pogotovo brzina kada ulazim u settings i poruke, mada mu skidam kapu sto se tice kastomizacije. :chytry: Nikada se nisam susretao sa android tel. ma koliko to cudno zvucalo :unsure: pa se pitam moze li on da se kastomizuje priblizno kao 3g ili ti u ovom slucaju 4-ka?
Hvala vam puno na odg!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Re: S2 vs 4

Post od tomas.hokenberi »

Raikonen, android telefone mozes "kastomizovati" na vise nacina nego Iphone. Mozes da instaliras razlicite launchere, mozes da menjas widgete na desktop(ima), a mozes i da instaliras "kuvane" romove kakvi ti se svide.
Sto se tice kamere, kamera na S2 je svakako bolja nego ona na Iphone 4, a i ekran je znacajno veci.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Raikonen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Raikonen »

Hahahaha tomas pa ti sad moderator?
Secam se koliko si mi puta pomogao sa Siemensima, i zasluzio si vala :) :wink:
Znam za widgete ali brinu me te neke druge gluposti poput menjanja tema i sl, nesto ih nisam bas puno nasao, npr kucao sam na yt kako promeniti wifi bar on s2, nisam pronasao klip, ne kazem da ne moze ali nisam bas siguran?
Meni to nekako puno znaci jer volim da izaberem jednu temu, sredim par stvari(ukratko uskladim boje i tako to)
jednostavno da se igram, zato sam i kupio 3g, al mi nekako deluje da android sem tih widgeta nema bas mnogo sta da ponudi, opet se ogradjujem jer nisam dolazio u dodir sa njima, i jako zelim da me demantujete...posto po svemu sudeci lood bi bio kada bih uzeo 4-ku, jer ovaj dominira u skoro svim podrucjima + jeftiniji je..
Dakle eto brine me ta kastomizacija i dozvoljavanje menjanja tih nekih za mnoge "nebitnih stvari".
Hvala puno na odg 8)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Android itekako nudo vise nego iOS.Kucam upravo sa S2 i prava je uzivancija kucati na velikom ekranu.Nemam nista generalno protiv Apple ali smazram da za taj novac nude dosta manje od konkurencije.Uzmi S2 i neces pogresiti.Imao sam istu dilemu kao i ti i eto me sad na Androidu :)
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Raikonen, i od mene imas preporuku za s2,na njemu mozes mnogo vise da eksperimentises,nego na 4..tako da se ja pitam ja bih pre uzeo s2..a na tebi je da odlucis.. :wink:

Raikonen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Raikonen »

Ok ljudi hvala na savetima. Recite mi jos ima li s2 neku vecu manu? Tj sta mu vi zamerate?
Drago mi je da jos ima ljudi na forumu kao pre, koji pruzaju strucnu i korisnu pomoc. 8)
E da moze li se naci dobra s2 za 250e?

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Raikonen, Bez razmšljanja uzmi S2, mogućnosti prilagođavanj aandroida ličnom ukusu korisnika su skoro pa neograničene.Bukvalno je sve duplo bolje na S2 nego na iP4.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

Ja, kao serviser, ti mogu reći, da.na stolu svake nedelje imam S2 sa greškom : prazan IMEI !
Popraval takvog kvara na ovom modelu je skoro pa nemoguća, a razlog je što Sljamsung nema u prodaji taj deo-čip.
Od 100 komada 2-3 se uspeju rešiti, jer nije HW kvar.
Proguglajte malo pa vidite samo koliko ima takvih slučajeva.

Raikonen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Raikonen »

Auuu e pa ovo moze biti problem, i to veliki :uhuh: :(
Ti bre, sta sada da radim :(
Da li postoji sansa da se spreci taj problem?
Koliko sam skonto po citanju foruma, moze da se backupuje taj neki epf,eps tako nesto fajl, ali mene zanima da li se to dogadja samo od sebe, ili "ne strucnim" rukovanjem? I da li postoji nacin da se spreci to?
Poslednja izmena od Raikonen u Ned, 29. Jul 2012. 22:07, izmenjeno 1 put ukupno.

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Одг: S2 vs 4

Post od hirurg »

Upravo i ja malo guglao i nadjoh da je ovo masovan problem...pih...ko bi rekao...uz ta dva modela polusaj i neki htc naci. Ili gledaj s2 T989 pa vidi
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

A Motorola RAZR kao alternativa? :D

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Raikonen, prazan IMEI nije posledica nekakvog felera u dizajnu, vec nestrucnog flesovanja firmvera. Jako veliki broj korisnika ne napravi bekap efs particije (na kojoj se nalaze podaci o IMEI-ju), a onda uzme da flesuje neki "kuvani" firmver koji uz to zahteva reparticionisanje interne memorije. Postoje procedure kojima se moze povratiti IMEI ali one podrazumevaju da je prethodno odradjen bekap. Ja zato cuvam bekap EFS particije na microSD-u i na PC-u.

Jos nisam cuo da je neko "izgubio IMEI", a da to nije bilo posle instalacije kuvanog firmvera, no sve je moguce.

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42

S2 vs 4

Post od mladen_bgd »

Pre bih uzeo iPhone 4. Dizajn je odlican, lepo odradjen i dosta kvalitetno. Nije kao kod Samsunga plastican onako i sav nekako... Lepo lezi u ruci, lako se koristi. Odlicna podrska sto se tice OS-a. Redovan update i dosta je brz telefon. Kamera mu je isto fantasticna kako slike tako i video, sto po danju sto po noci. Baterija je isto odlicna i lepo drzi. Sa normalnim koriscenjem malo net, najvise pozivi i poruke, bez problema dva dana.

Tako da bih ja preskocio S2.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

mladen_bgd, Iphone 4 kamera je mozda "fantasticna" u poredjenju sa prethodnim verzijama Iphone-a, ali tesko da to stoji kada se poredi sa nekim drugim telefonima npr. upravo sa S2.

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42

S2 vs 4

Post od mladen_bgd »

Poredio sam sa S2 i nije mi nista specijalno bolja kamera u odnosu na cetvorku. Nisam racunao na prosle modele i zbog toga rekao da je fantasticna, vec kako su je odradili. Slike su bistre i ciste i video takodje, kako danju tako i nocu i po slabijem svetloscu.
Pritom kod iPhone-a je odlicna optimizovanost sto se tice OS-a i telefona. A i baterija kod S2 je losija nego kod cetvorke. I S2 dosta deluje plasticno kad se drzi u ruci i jeftino odradjen.

Ne znam, na njemu je da odluci. Neka uzme oba od nekog, pa neka poredi i vidi koji mu najbolje lezi. Malo je nezahvlano ovako pitati pogotovo sto se tice Apple-a i Samsunga. Tu ima bas dosta da se kolju misljenja.

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Iphone jeste lepse uradjen,i bolje lezi u ruci,e sad coveku je bitno da ima OS koji je moguce doterivati po sopstvenom nahodjenju.iOS to ne moze,Android je pun tih zezancija,i mnogo otvoreniji sistem.Ugladjenost iOS-a se ne moze poreci,isto tako S2 ni trunku nema laga tako da se opet vracamo na mrtvu tacku.Za bateriju ne znam da li je losija,ali drugar svoj I4 puni i po 2 puta dnevno uz samo telefoniranje i sms,ne zaboravite da I4 ima prilicno manji ekran od S2.Ja moj punim 2 puta dnevno ali kad ga urnisem netom.Kvalitet kamera je diskutabilan,sve zavisi kako zelis da vidis.Ako imas I4 bice ti bolja kamera na njemu,i obrnuto.Nismo mi neki eksperti da to ocenjujemo.S2 ima prosirivu memoriju,zamenljivu bateriju,ne moras da se cimas da radis JB telefonu kao bi besplatno instalirao aplikacije,da trazis simfree model(to ti je trazenje dlake u jajetu ako nisi u tim vodama).
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Raikonen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Raikonen »

Iso, gleedao. Lose vesti...polovni s2 se toliko traze da se vrlo tesko nalaze :uhuh:
Ovaj prodavac ima u ponudi s2 za 350 evra nov, ali to je za mene premnogo :smutny:
Iphone 4 jeste dobar, ali sta znam, zelim da isprobam android, zelim da pruzim priliku Saamsungu kojeg nikad nisam voleo.
Pun sam utisaka pa oprostite na podugackom postu.
Prvo, iphone i samsung gledam kao mercedes i vw. Vw u ovom slucaju predstavlja Samsung. Za manje para daje mnogo vise trenutno, a kome ne smeta znak na haubi pazarice upravo njega.
Nikada nisam bolovao od te bolesti i rado bih pruzio priliku Samsungu, ali plasim se da necu uspeti da ga nadjem za ove pare:(
Mladene, i nije toliko los dizajn s2, drzao sam ga danas u ruci i nije toliko plastican, mada je iphone elegantiji. Bat i ovako i onako punim svaki dan tako da mi to ne predstavlja problem

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

I4 simree ces i polovan tesko naci za 350,jer samo ovde u Srbiji su cene astronomske,i mahom ih kupuju fenseri koji umeju samo da telefoniraju i posalju sms(kao taj moj drug).I onda nas je lagao da mu je tel simfree dok mu se jednom nije ugasio i nije uspeo da ga aktivira opet preko gevey-a :lol:
Ja bih pre rekao da je trenutno Samsung Bentley medju telefonima i da nema premca.
Ja kad sam kupovao S2 jedva sam ga u Beogradu nasao,i to kad sam nazvao prodavnicu kazu imaju jos jedan,dok sam otisao do tamo vec su ga prodali.Pa su mi iz druge prodavnice doneli beli.Sto samo govori koliko je stvarno popularan i dobar telefon.A i nije dzabe bio telefon godine 2011.

Raikonen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Raikonen »

Rece mi ovaj prodavac da je od jutros proda 2 S3-a, a ja bio oko pola 12 8)
Stvarno vlada najblaze receno pomama za s2-om ali i s3.
Mada kada se realno pogleda polovne s2-ke prodaju za 300 jura, stvarno se isplati da se usteka jos tih 50 i kupi nov...ali...i da imam odakle :unsure: :disgust:

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Pa,isti je slucaj i sa S3,stigla su dva primerka u prodavnicu ovde,i ja se dogovorio sa gazdom da odem i pogledam u toku popodneva.Otisao tamo i oba prodata u razmaku od sat vremena.
Pa,mozes pogledati i polovan S2,ako je u dobrom stanju sto da ne?
I da,neces imati potrebu uskoro da ga menjas,jer je i dalje vrhunski telefon i ne zaostaje mnogo za ovim quad telefonima.
Ja sam ti izneo argumente za kupovinu Samsunga,nek neko iznese za Apple pa ti odluci sta ces :)

Odgovori