fotografije i internet - koji telefon
fotografije i internet - koji telefon
Slabo pratim telefone. Za posao koristim blackberry i sto se mene tice prezadovoljan sam. E sada poslednjih par godina sam poceo da se amaterski bavim fotografijom i pozelim da imam aparat koji nije veliki DSRL i sa kojim mogu da fotkam.
Imam potrebu da povremeno odem na net, vidim vesti, malo facebook, sve u nekim krajnje normalnim granicama.
Hocu da kupim jos jedan broj i telefon. E sada sta kupiti: Galaxy 3 ili Iphone. Ne pominjem Nokiju jer ipak telefon nece da se koristi samo za fotke a skeptik sam prema operativnom sistemu. Windows tek treba da vidimo. Sa Apple imam uskustva jer obradjujem fotke na Apple komp, nije isti OS ali je Apple. Sljaka bez greske.
Sta kupiti, ovo sto sam naveo ili nesto trece? Unapred zahvalan na pomoci.
Imam potrebu da povremeno odem na net, vidim vesti, malo facebook, sve u nekim krajnje normalnim granicama.
Hocu da kupim jos jedan broj i telefon. E sada sta kupiti: Galaxy 3 ili Iphone. Ne pominjem Nokiju jer ipak telefon nece da se koristi samo za fotke a skeptik sam prema operativnom sistemu. Windows tek treba da vidimo. Sa Apple imam uskustva jer obradjujem fotke na Apple komp, nije isti OS ali je Apple. Sljaka bez greske.
Sta kupiti, ovo sto sam naveo ili nesto trece? Unapred zahvalan na pomoci.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Re: fotografije i internet - koji telefon
ucesnik, pretpostavljam da nisi mislio na Galaxy 3, vec na Galaxy S3 (to su dva razlicita telefona)?
Ako je tako onda svakako Galaxy S3.
Sto se tice obrade slika na Apple racunaru (sta god bio razlog da to radis na Mac OS-u, kada bas sve isto mozes na Windows ili Linux PC-u) to nema puno veze sa IphoneOS, kao sto ni iskustvo na Windowsu i nije neka posebna priprema za Windows Mobile ili Windows Phone OS.
Ako je tako onda svakako Galaxy S3.
Sto se tice obrade slika na Apple racunaru (sta god bio razlog da to radis na Mac OS-u, kada bas sve isto mozes na Windows ili Linux PC-u) to nema puno veze sa IphoneOS, kao sto ni iskustvo na Windowsu i nije neka posebna priprema za Windows Mobile ili Windows Phone OS.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Hvala na odgovoru, koliko pratim vidi se da ne znam ni kako se novi Galaxy zove. Salu na stranu, ne kupujem telefon da paradiram, hocu da kupim neki dobar model i da sledecih 4 godine (sto je otprilike dva ciklusa posto sada izbacuju na par godina nove modele) ga koristim. Ne znam nista o Androidu pa ni o sistemu na Iphone. Cene su manje vise iste jer bih IPhone kupio u Americi. Znaci mogu da platim ali ne znaci da cu slepo da placam nesto sto ne vredi toliko.
Dakle koji od ova dva ili mozda neki treci? Pozdrav
Dakle koji od ova dva ili mozda neki treci? Pozdrav
- tomas.hokenberi
- Moderator
ucesnik, sigurno ce se javiti razni iFanovi koji ce te ubedjivati da je Iphone najbolji telefon ikada napravljen, ali mislim da je trenutno najbolji izbor Galaxy S3.
I ja isto mislim da jeste, ono sto cu mozda uraditi je sacekati da izadje novi Iphone. Pa cu da uporedim.
Stvarno nemam nikakav odnos prema tome, koristim Apple ali nisam fan koji ce da kupuje po svaku cenu. Kupujem samo ono sto je funkcionalno, s tim u vezi mozda sacekam i taj cuveni windows na telefonu, bice interesantno videti, ne bih optisivao MS tek tako kao sto ljudi rade.
Stvarno nemam nikakav odnos prema tome, koristim Apple ali nisam fan koji ce da kupuje po svaku cenu. Kupujem samo ono sto je funkcionalno, s tim u vezi mozda sacekam i taj cuveni windows na telefonu, bice interesantno videti, ne bih optisivao MS tek tako kao sto ljudi rade.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Ja sam godinama koristio Windows Mobile OS, tako da ne otpisujem Windows Phone OS, jedino cekam da dodje verzija 8.0 pa da vidim kakve su mu opcije. Windows Phone 7/7.5 je potpuni (i nekompatiblni) redizajn "telefonskog Windowsa", koji ima citav niz ogranicenja, dobio je novi GUI, ali je izgubio neke zgodne osoobine iz WM 6.5, i izgubio kompatibilnost sa WM aplikacijama.
- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
Rekao si jos u prvom postu da si izbacio Noki(j)u ali ja bih ti rekao da razmislis jos jednom jer si i sam napisao da ces koristiti sve u granicama normale.Za to zasta tebi treba telefon mislim da je besmisleno uzimati Galaxy S3 jer i S2 bi ti isto zavrsio posao,s' obzirom da je hardver kamere isti na oba modela.Pretrazivaci na nokijama nikada nisu bili kako treba (izuzev nokie 808) ali su zato kamere daleko ispred konkurencije.Ukoliko vec imas malo veci budzet svakako bih ti preporucio Nokiju 808 PV,a S3 bih ti preporucio samo ukoliko imas potrebu za gomilom aplikacija (sto korisnih sto beskorisnih) ali koliko vidim to tebi nisu primarne potrebe pa sam ti ove preporuke i dao u skladu sa tvojim zahtevima.Apple-ovi modeli (naravno mislim na 4 i 4s) su takodje vrh ponude ali spomenuo si kameru a to ne moze da prodje a da se ne spomene Nokija.
Jedine aplikacije koje bih koristio sigurno su one vezane za fotografiju, za neke druge ne mogu da kazem da ih necu koristiti nikad ali tesko i da hocu.
Meni je kamera bitna ali ipak cu koristiti i ostalo. Ja sam uvek bio zadovoljan sa svojim Nokijama ali se pitam sta ce biti sa operativnim sistemom, glupo mi da kupim Symbian sada a da oni prestanu da ga podrzavaju. Kao sto rekoh ja telefone menjam svake 3-4 godine i malo gledam dugorocno.
Inace pratio sam tu N 808 PW sa 41 mph, otici cu i da je probam. Tu moze da bude dobar kvalitet fotki.
Meni je kamera bitna ali ipak cu koristiti i ostalo. Ja sam uvek bio zadovoljan sa svojim Nokijama ali se pitam sta ce biti sa operativnim sistemom, glupo mi da kupim Symbian sada a da oni prestanu da ga podrzavaju. Kao sto rekoh ja telefone menjam svake 3-4 godine i malo gledam dugorocno.
Inace pratio sam tu N 808 PW sa 41 mph, otici cu i da je probam. Tu moze da bude dobar kvalitet fotki.
- RandjaPO
- Mobil fan
Ja koristim 808-icu skoro dva meseca i ukoliko imas bilo kakva pitanja u vezi nje pitaj me preko privatnih poruka da ne razvlacimo ovde temu koja nije za to.
- tomas.hokenberi
- Moderator
RandjaPO, 808 mozete pricati i u odgovarajucoj temi. Moguce je da jos ponekog zanima taj aparat.
- RandjaPO
- Mobil fan
Naravno nego sam mislio ako ga zanima gde sam kupio i takva pitanja,da ne bi bilo reklamiranja na forumu.A u vezi rada telefona i ostalog naravno da se pita u odgovarajucoj temi.
jos jedno pitanje, cuo sam od neke prijateljice koja isto razmislja da kupi N 808 da se baterija brzo prazni u slucaju masovnog fotkanja. imas li neka iskustva po tom pitanju?
- RandjaPO
- Mobil fan
Koliko sam ja zapazio baterija se brzo prazni ukoliko se slika u maksimalnoj rezoluciji mada pored PureView tehnologije puna rezolucija i nema neku svrhu.
Cekaj ti zelis da uzmes telefon i da se sa telefonom bavis amaterskom fotografijom? Prvo sto dobijas slike loseg kvaliteta, drugo podesavanja za slike nema ne postoji, manjak detalja i ostrine.... Nerealan ti je zahtev ako mislis da se bavis time jer je aparat orudje za to a ne telefon koji ima kameru...
nisi dobro razumeo, za to imam DSRL. hteo sam samo da imam mogucnost da slikam sa nekom boljom kamerom koja je moguca u okviru telefona. telefon nikada nece moci da zameni DSLR, mozda ce moci kompakt
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
ucesnik, nece moci ni kompakt aparate da zameni iz prostog razloga jer su sociva na kompaktima i dalje mnogo ozbiljnija nego li onda na camera telefonima. Mozda bi trebao da pogledas i nokiu N8,jer je ona skoro 300e jeftinija od 808 a nije toliko losija.
D500&E71
u pravu si. sto se mene tice kompakt mi ne treba, imam nikon D800 i fali mi samo solidan tgelefon, da ne vucem uvek 2 kg sa sobom
- RandjaPO
- Mobil fan
loki13, veruj mi da je ta razlika u ceni opravdana.Koristim i jedan i drugi telefon pa znam o cemu pricam posto sam vrsio bezbroj poredjenja sto fotografija sto videa.
ne znam nijedan od tih modela ali sam skeptik da nesto kosta 300 evra manje a da je isti kvalitet. ako sam u fotografiji ista naucio je da pod uslovom da znas da fotkas vazi princip koliko para toliko i muzike. nije isto kad stavis objektiv od 2.000 evra i onaj od 200 evra. kapiram da je to slucaj i ovde.
Ma ne moze da budu isto n8 i 808,jer je on kako da kazem "naslednik" n8..Imao sam prilike da se malo poigram sa 808 i mogu da kazem da me je telefon odusevio u svakom pogledu,to je jedini telefon za koji bi menjao svoj n8..Tako da ako budes uzeo 808 sigurno se neces pokajati..