Mogucnosti N8

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Re: Mogucnosti N8

Post od Behemoth »

Ja mislim da je proslo vreme telefona pravljenih od teskih metala.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Koliko bi tek onda nokia telefoni kostali da ima u npr. 808 neki procesor kao sto je na S3 ili toliko RAM memorije ili samo ekran kad je i ovako cijena identicna... :dry: Nek bar cijene spuste na razuman nivo za taj hardver koji prodaju jer ovako je besmisleno bilo sta pricati. Fan sam nokije i iskreno zelim da se vrati sto je nekad bilo ali je suluda cijena koju traze za 808 "samo" zbog kamere.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

tomas.hokenberi, od prijatelja koji drzi nekoliko serviserkih radnji telefona po Nemackoj sam cuo da redovno dobija Samsunge S1 ili S2,nisam tacno siguran koji model je u pitanju,koji imaju problema sa nekim kodovima i telefon nece da upali.Kaze da je taj problem neresiv jer nije problem do softvera vec je to neki hardverski deo koji Samsung nema u prodaji i ti telefoni uglavnom zavrse na otpadu.Ja nisam nikada cuo da je neki Nokijin model imao takvih problema a moras se sloziti da je to nedopustivo kompaniji kakva je Samsung.Odgovorno tvrdim da je Samsung nekada pravio kvalitetnije telefone nego sto to radi danas,ja i dalje koristim Samsung D500 koji posedujem od 2006. godine i nikada nikakvih problema nisam imao sa njim dok je ovo danas cista,da izvinete,zajebancija od telefona kakve Samsung pusta u prodaju.Nemam ja nista od toga da branim Nokiju jer za taj posao nisam placen ali samo iznosim realne cinjenice,ko hoce nek prihvati a ko ne u redu.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

RandjaPO, moram da ti kazem da ti svasta kojesta prica prijatelj. Jedini razlog da S1 ili S2 "nece da upali", a da ima veze sa "kodovima" jeste tzv. "brick bug" koji pogadja deo S2 telefona koji koriste odredjeni MMC kontroler. Ako se telefon koristi "kako je propisano" doticni bug nikada ne dolazi do izrazaja. Jedini nacin da se aktivira jeste instalacija "kuvanih firmvera" ili procurelih beta verzija.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

tomas.hokenberi, Na S1 ne postoje takvi problemi, a te priče čuo od servisera može mačku o rep da okači.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

tomas.hokenberi, iskreno pojma nemam kako se to aktivira niti me zanima ali samo sam rekao kakvi se problemi javljaju.I mislim da je red da batalimo ovu pricu jer smo otisli skroz na drugu stranu od teme.
telep, prijatelju,ja stvarno neznam sto se ti toliko stresiras kada se Samsung spomene u negativnom kontekstu a uopste neces da sagledas realne cinjenice.I da li si ti 100% siguran da takvi problemi ne postoje kada kazes da te price ''okacim macku o rep''?

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Ja se ne stresiram, ali jednostavno problemi sa kodovima ne postoje na S1. Te urbane legende nasih servisera za neuke mogu samo njima i da prodaju.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

tomas.hokenberi, Kao moderatora i člana foruma koji ima tolike postove i koji je toliko dugo na ovom forumu, izuzetno cenim tvoje mišljenje jer svi tvoji postovi su bili obrazloženi sa jako dobrim argumentima, pored toga stručan si u sferi informatike i elektrotehnike i to se vidi iz raznih tvojih postova, ali od kada si nabaio SGS II postao si pomalo samsung fanboy.Tvrdim i stojim iza toga da SGS II i sada SGS3 su njbrži telefoni koje sam imao priliku da korstim, zaista nema ni jedne milisekunde laga ili zastoja na tim telefonima u bilo kakvoj operaciji, sve radi jako dobro i fluidno, ali kvalitet izrade tih modela je svetolsnu godinu iza nokie N8, E7, C7, 700. Zgrozim se svaki put kada vidim onaj plavi glosy poklopac od baterije na S3 koji izgleda kao baza podataka za otiske prstiju, SGS II je po meni malo bolje urađen ali kada uzmem u ruku S2 imam osećaj kao da držim pareč kineske plastike, jeste da je on koliko-toliko otporan na padove, ali ima očajnu izradu kao i S3.Ne tvrdim da je Belle OS bolji od anrodida, ali tvrdim da po pitanju kvaliteta izrade samsung ima još mnogo da uči od nokije.
telep, Molio bih te da ne spamuješ svaku temu kada neko pomene samsung, možda ti to ne vidiš, ali samo time iritiraš ljude, voliš samsung i to je Ok, ali ovo je tema o mogućnostima N8 stoga tvoji postovi nisu u duhu ove teme i postoji čitav deo foruma gde možeš da se hvališ sa mogućnostima tvog samsunga koliko god to želiš.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

telep, ja sam i rekao da je ili S1 ili S2 u pitanju,mada ako je to to sto prica tomas.hokenberi, onda je ipak S2 u pitanju.A to sto si rekao da se neukima prodaju svakakve fore je tacno i nemam nacina da utvrdim da li je taj problem zaista prisutan ili ne ali sam samo rekao sta sam cuo.U svakom slucaju vodimo veoma glupu diskusiju koja se svodi na rekla kazala tako da sam ja zavrsio.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

znemanja, Ali ti nisi pročitao početni post, ovo nije tred o mogućnostima N8, nego o poređenju N8 sa Android telefonima u tom cenovnom rangu, a kome sam iritantan me baš briga jer ovo nije tvoj forum pa da donosiš takve odluke.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Dobro i da zakljucimo n8 ima odlican kvalitet izrade i dobru kameru, i to su jedine prednosti, ostalo je na strani Android OS-a, ovde ne govorim ni o jednom proizvodjacu i odredjenom modelu.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

telep, Ok, neka bude da je poređenje sa androidom ,ali ja u tvojim postovim ne vidim ništa nego prosto, bez obrazloženja i detinjasto pljuvanje symbiana, iznesi argumente, a ne neke baljezgarije.Naravno da nije moj forum i možeš da radiš šta želiš, ja samo konstatujem da ti postovi nemaju težinu i da drugim ljudim izgleda glupo kada čitaju tvoje skroz subjektivne rečenice, nauči da posmatraš stvari objektivno, uvidećeš da će ti koristiti.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

telep
Expert
Expert

Post od telep »

znemanja, Vidim ti si do sada samo argumente i iznosio.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

telep, I iznosim ih uvek, ali na tvoje postove nisam mogao da ne odreagujem, jer me prosto iritira toliki subjektivizam :x

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Da vidim te argumente, objasni zasto bas N8.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Sjajan kvalitet izrade, sjajan zvuk kako na zvučniku tako i na fabričkim slušalicama koje se dobijaju u fabričkom pakovanju, ubedljivo najbolja kamera na tražištu (do izlaska PureView808), sjajan AMOLED ekran koji ima odličnu vidljivost na suncu, FM transmiter, možda nekom nepotreban meni je jako koristan i praktičan, zatim Belle OS koji je dosta brži od predhonde verzije i lag koji je ranije bio popričično primetan sada ga nema, sve funkcioniše fluidno i brzo, 16GB interne memorije plus slot za momorijsku karticu, USB on to Go-opet naglašavm ovo je meni jako korisna opcija koja može poprilično da olakša život, možda nekom ne znači ništa, ali meni je jako praktična. Autonomija koja je duplo pa i troduplo bolja od bilo kog androdia iz višeg degmenta (izuzev možda motorole razr maxx ili kako god već da joj je oznaka...).Prisustvo HDMI porta koji je više nego koristan pogotovu sada kada je cena plazma ekran pala i kada su postali dostuni i niže platežno sposobnim ljudima.Utisak o brzina rada i fluidnosti Belle OS je dosta blizu androida, priznajem GUI na androidu je fluidniji i brzi, ali to je moguće primetiti samo kada se porede telefoni direktno, u svakodnevnom radu/korišćenju to je gotovo neprimetno.Kao šlag na tortu cena koja iznosi oko 200 evra nov na oglasima.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

USB on the go imas i na Androidu

FM transmiter nemas, ali to je ionako niche market (da ljudima treba i da je potraznja velika stavljali bi ga) koji cak nije ni selling point Nokie, znam par ljudi koji imaju C7, N8 i niko ama bas niko nije znao za tu opciju, plus legalni telefoni nemaju ovu opciju kod nas.

HDMI out je isto niche market, jednostavno ljudima to ne treba, mislim ima android telefona sa HDMI out-om ali se to ni ne spominje.

Amoled ekran na N8 je nista posebno, imas lepse i bolje.

16 GB plus SD je isto nesto normalno.

Autonomija je bolja, ali kada pogledas sta zrtvujes, to je cena koju je 99% korisnika spremno da plati.

Za kraj da ste malo realni i Nokia bi se trudila vise, ovako njima lojalni korisnici pricaju bajke a oni misle da rade sve dobro. Ko veruje u price da ce Symbian biti podrzavan i razvijan neka ga neka veruje ali neka se ne iznenadi sto se to nece desiti.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ovde vidim jedinu prednost u boljoj kameri,izradi i bateriji.
Naravno ako uzmem poredjenje sa S2.Sve ostalo je manje vise inferiorno.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Behemoth, Slažem se u poređenju sa S2 tu je N8 inferiorniji što je i normalno ne pripadaju istoj klasi i SGS II je za 100evra skuplji od N8.
telep, Nadam se da nisi mislio da poredim N8 sa S2, tu nema dileme S2 je bolji, ja govorim o konkurenciji u istom cenovnom rangu.
Što se tiče FM Transmitera i HDMI porta te mogućnosrti su mi baš praktične i bitne i jako puno ih koristim.Kao što rekoh možda to nekima nije bitno, ali meni je itekako prednost.Kažeš 16GB ništa posebno u tom cenovnom rangu, pa evo npr. planirao sam, da ako budem morao da pređem na android, izaberem HTC One S, ali gle čuda ima samo 12GB na raspolaganju bez mogućnosti memorijske kartice, a još bih da napomenem da mi je trenutno na n8 zauzeto oko 13GB plus još 6Gb na memorijskoj kartici.Znači telefon koji je skuplji bar 150-180 evra ne može po tom kriterijumu da parira već vremešnoj N8. Što se tiče AMOLED ekrana, tačno je da nije ništa posebno, ali ako pogledam konkurenciju po ceni a to su Desire S, Desire Z, Samsung S i slični videćeš da jedino samungov i nokijin ekran zaista mogu da se upotrebe na ovom vrelom suncu, na ostalim ekranima vidljivost je gotovo nula.
I na kraju šta bih ja to dobio kada bih prešao na cenovno konkurenti android i reci mi molim te šta to žrtvuju korisnici Belle OS a u čemu "uživaju" korisnici androida?

telep
Expert
Expert

Post od telep »

znemanja, Ako ti ne vidis u cemu uzivaju onda nema sta da ti objasnjavam. Sta propustaju, pa otprilike sve nove svetske trendove, aplikacije i igrice, naravno nekome je bitnije da ima FM transmiter i HDMI out, meni ne, ja 99% vremena koristim telefon i bitnije mi je da mi je to iskustvo sto bolje moguce, a potreba za HDMI out-om se javlja svake prestupne godine i nije mi bitno da bi zrtvovao sve te aplikacije i igrice (kao niko ne igra igre na telefonu, ali setite se da je nokia jos davno napravila NGage).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Zaključana tema