Mogucnosti N8

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Mogucnosti N8

Post od znemanja »

telep, Xaxa, nemoj molim te samo o siromašnosti izbora aplikacija za Belle OS, ja prvi kažem da ne igram igre na telefonu, ali od kako sam nabavio N8 imam preko 18 igrica instaliranih i to sve u HD-u, za mena koji ne igram igrice izbor koji postoji na N8 je astronomski.Ne, zaista ne vidim u čemu uživaj, svaka aplikacija koju bih koristio na androidu imam je na N8, svaka igra koji bih igrao imam je na N8, kuvani ROM-ovi postoje na N8 (meni lično to nije bitno), tako da zaista ne vidim tu prednost uživanja koju navodiš, a da, sada se setih uživaju u tome da im baterija umire već oko 15h, pa moraju da traže najbližu utičnicu...to mora de uživanje ;)
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

znemanja, Celih 18 WOW, mislim pogledaj samo poslednje verzije igrica, ti stvarno nisi svestan koliko je scena aplikacija i igrica na Symbianu jadna. Da je baterija gotova u 15h je notorna laz ali ajde. Jos jednom, izbor aplikacija i igrica za Symbian je jadan i bedan.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

telep, Vrlo dobro znam kakva je scena igrica za anrdoid a kakva za symbian, to što ih nema na Nokia Store-u ne znači da ih uopštete nema, smatram da ih ima sasvim doboljno.No, zaista ne vidm svrhu instaliranja 100 i više igrica na telefonu, pa nije to konzola, a ako ćemo tako onda iOS ima najveći izbor.No, ostaću u duhu svog viđenja u predhodnim postovima, ako je igranje igrica primarno na telefonu (što je u najmanju ruku bezveze jer postoje konzole za strastvene igrače) neka izabere andorid ili iOS.Za prosečnog ljubitelja igrica, izbor za Belle OS će biti sasvim dovoljan.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Smijesno mi je uzimati telefon radi igranja igrica na njemu i onda kao neko dijete vikati "moj ima vise igrica i zato je bolji nego tvoj..." :lol: Imao sam N8 i imam sad S3 i iskreno ima vise igrica ali pokrenem nekad i to vrlo rijetko tako da mi to i ne predstavlja prednost. Aplikacija ima vise ali meni je do sad vrlo malo koristi od toga jer se za svaku kategoriju na prste mogu nabrojati bas kvalitetne aplikacije. Stvarno je suludo nastavljati pisati ovako na ovu temu jer nekima je jednostavno nemoguce neke stvari dokazati i objasniti. Meni je N8 zadovoljavao sve moje potrebe ali sam presao na Android da probam nesto novo sto ne znaci da se nebi sad nikad vratio na Symbian jer ga nisam "napustio" zato sto je los ili sta ja znam vec sto sam htio jednostavno da probam Android i da vidim sta je to toliko bolje kad se na sva zvona prica. Neke stvari jesu bolje odradjene bez daljnjeg, ali jednostavnost Symbiana je neprevazidjena i to je moj licni stav i misljenje. ;) :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

A bre ljudi.... dokle vise? Ispemovali ste temu takvim glupostima da je to neverovatno. Ponestalo kvalitetnih argumenata pa ste poceli da "zvucite" k'o apple fanboy-i. Ali evo mog pogleda na to: svakom njegovo i ono sto mu najvise lezi!
Symbian puca i to je tacno, ali bice potpuno aktivan i veoma popularan jos bar godinu dana i onda ce opet trebati jos minimum godinu dana da bi se ugasio (ovo je i dalje samo mogucnost... mozda se opamete u zadnjem momentu). Konkretne razlike izmedju poslednjih Symbiana i Androida i nisu toliko uocljive na prvi pogled. Moras i jedan i drugi koristiti dosta dugo da bi se te razlike videle, ali one nisu toliko drasticne da bi se zbog toga Symbian telefoni smatrali dumb telefonima.
Ja i ako sam sad vec visegodisnji Android korisnik i sigurno ga necu menjati u skorije vreme, smatram da su jos uvek ova dva OSa na pribliznom nivou, a vremenom cemo videti sta ce se desavati...
Jeste, Android nudi vise, ali nudi cak i dosta toga sto obicnim korisnicima nije bitno, dok Symbian nudi sa druge strane duze trajanje baterije i jednostavost sto je pomenutim obicnim korisnicima bitnije od custizacije ili kolicine igrica.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

psyhound, Apsulutno se slažem sa svim što si rekao, svako neka izabere ono što mu najbolje leži, ali ne mogu da ostanem imun na neke glupe komentare koji su bez argumenata. Android je popularniji, postoji veći broj aplikacija, ima veće mogućnosti kastamizacije, to niko ne spori, ali daleko da je symbian belle loš jer sve što može Android može i Symbian Belle, zato me iznerviraju tootalno banalni, bezargumentni, subjektivni komentari bez ikakve primese objektivizma.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Pa ako symbian moze sve sto i android zasto onda umire pa i nokija cak odustaje od njega?Na n8 samo kamera i baterija valjaju a niko smartfon ne kupuje samo zbog toga.Jasno je meni da vas par tu hvalite svoj telefon,ali smanjite malo,symbian je svetlosnu godinu iza androida.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Chobby88, ja sam sad lud sto sam kupio N8 zbog SVIH njegovih mogucnosti? Hajde vise dosta je bilo glupih komentara, volio bih da je bar jedan dio od svih koji pisu gluposti da je N8 dobar samo za slikanje ikad koristio taj telefon izvjestan vremenski period. Mislim cak da moderatori mogu zakljucati temu jer ne vodi ovakva rasprava nicemu. Odustaje od njega jer dobija debele pare od Microsoft-a da gura WP i to je ja mislim jedan od glavnih razloga zasto ga napusta, daleko od toga da Symbian vise nema mjesta za napredak. Ono sto je ukopao Symbian je verzija S60V5 ja mislim i tad je krenulo nizbrdo jer je taj sistem bio ocajno prilagodjen za TS telefone ali Anna, Belle je daleko od toga da je neprilagodjen ali vec je dosta kasno bilo i uz to partnerstvo sa MS...

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Chobby88, voleo bih da mi navedes jednu stvar zbog koje je Symbian svetlosnu godinu iza Androida,a da to nije izbor aplikacija koji niko ne osporava niti moze da ospori?A janka_88 ti je rekao zasto Symbian umire mada on umire vec nekoliko godina i tome nikako da dodje kraj a kako vreme odmice svaka novija verzija je sve brza,bolja i stabilnija tako da mi ni to umiranje bas nije jasno al' ajde.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

janka_88 napisao:... Mislim cak da moderatori mogu zakljucati temu ...
NE!!! To nikako... Nama neutralnima je bas zanimljivo da citamo ovakve rasprave! :D

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Odziv ekrana je blagi uzas naprimer.Sam si rekao da po aplikacijama symbian zaostaje,a to je i najvaznije,necu telefon izvaditi iz kutije i gledati u njega vec cu ga izlizati od instaliranja i deinstaliranja silnih aplikacija i igara.A symbian nikako da umre bas zbog vas koji ga koristite i dajete Nokiji laznu nadu:)

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Glupih argumenata protiv symbiana ima mali milion ali ovaj tvoj je u vrhu definitivno.Mozda ja nisam najbolje razumeo ali molio bih te da mi pojasnis kakve veze odziv ekrana ima sa sistemom kada je ekran hardverski deo?Inace nekada je iPhone bio primer kakav treba biti odziv ekrana ali su u poslednjih 3 godina svi telefoni na istom nivou tako da su to potpune gluposti sto pricas.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

RandjaPO, Izvini ali ti pricas gluposti, pa naravno da je touch response softverski deo, isto koliko i hardverski.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Telep-vidis da je symbian vrh i da ce svaki dan da sve presisa,jer je sve isto ko i na androidu ali jos imaju bolju kameru i bateriju.Ne znam ko me je zeznuo android da kupim:)

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

telep, naravno da ima veze i sa softverskim delom ali je to danas na svim platformama dovedeno do savrsenstva tako da taj argument otpada.Rekao sam coveku da kaze na sta je konkretno mislio,ali koliko vidim izbegava odgovor,jer samo ''odziv ekrana'' po meni vise vuce na hardversku nego na softversku stranu.
Chobby88, niko nije rekao za Symbian ''da ce svaki dan da sve presisa'' ali da konkretni argumenti za pljuvanje Symbiana ne postoje.Ja svakako imam kontakta sa Androidom posto koristim Asus Transformer Prime i prezadovoljan sam kako radi,ali on poseduje bateriju ogromnog kapaciteta + tastaturu sa dodatnim napajanjem i zato ga je moguce koristiti bez bojazni da cu na pola dana ostati bez baterije a takav kapacitet nazalost nije moguce ugurati u telefon.Jedino sto moze da se uzme za manu Simbianu je nedovoljan izbor aplikacija dok se za Android moze uzeti trajanje baterije kao i prezahtevnost sistema u smislu hardverskih specifikacija.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Ne mogu da verujem, dok čitam ove zadnje komentare, pa vi koji pljujete symbian niste naveli nijedan nepristrasan komentar zašto je symban toliko loš.Odziv ekran loš na N8!?!, pa veću lažu u skorije vreme nisam čuo, čak šta više po meni je ekran na n8 i preosetljiv više bi mi odgovaralo da bude malo "tvrđi", a ti pričaš da je odziv loš. Moj savet vam je da pre nego što pritisnete ovo dugme Pošalji ispod text box-a pažljivo pročitate šta ste napisali jer neki komentari su stvarno bez kontakta sa realnošću.
Symbina ima manje aplikacija od androida i to stoji, ali ima savim dovoljno da zadovolji sve potrebe čak i zahtevnijih kosrinika. I za Windows na PC-u ima milijardu aplikacija pa nemate ih sve instalirane već one koje vam trebaju za posao/rad. Ako aplikacije koje mi trebaju postoje na Belle OS-u i rade savršeno zašto bi onda meni symbian bio "rapali os", "đubre" ili ako ga već nazivate.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

O tome kakvi su ovo argumenti ti valjda najbolje govori to sto sam pozvao Chobby88 da objasni kako je to na N8 odziv ekrana los ali se i dalje ne javlja sa objasnjenjem.Svaka dalja rasprava je suvisna dok se ne iznesu pravi argumenti.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

RandjaPO, Apsulutno, neka iznesu argumente zašto im je symbina Belle toliko loš, ovde se sve svodi na prepucavanje i prepričavanje jednog te istog.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Kada svajpujes ekran levo desno postoji kasnjenje od pola sekunde i to sam video na svakoj n8.i desava se da stisnes a ekran ne odreaguje,to sam ja primetio.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

znemanja napisao: Symbina ima manje aplikacija od androida i to stoji, ali ima savim dovoljno da zadovolji sve potrebe čak i zahtevnijih kosrinika.
Ako tebi odgovara ti se teši, ali ovo nije ni približno istini. Da je tako pola foruma bi i dalje koristilo Symbian.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Zaključana tema