Mogucnosti N8

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Re: Mogucnosti N8

Post od janka_88 »

Chobby88, kasnjenje pola sekunde? :o Koji si ti to telefon koristio? Ako ne prebacuje sliku odma to je jednostavno jer je takav efekat tranzicije slika napravljen, a ne zato sto je slab odziv ekrana. To da ne odreaguje nekad, odnosno vrlo rijetko jeste istina ali ako nekome smeta jednom ili 2 puta dnevno da pritisne 2 puta jednu stvar onda nemam rijeci.

telep, sto bi se on tjesio? Symbian bi sigurno zadovoljio poprilican broj korisnika i to nije necija individualna utjeha vec istina. To sto ti ne podnosis taj sistem iz samo tebi poznatog razloga je tvoj problem, ali skoro svaka tvoja izjava na temu symbian uredjaja nije vjerodostojna.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Moje podnošenje nema veze, Symbian niko više ne podnosi, i ne, ne zadovoljava potrebe korisnika, jer da zadovoljava ne bi ga Nokia gasila (nema MS nikakve veze sa tim). Mislim što ti nisi kupio PW808?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

telep nisam kupio 808 jer nisam dobijao neku razliku meni bitnu u odnosu na N8 koji sam imao. Jeste brzi, jeste bolja kamera ali ipak ne toliko vrijedno da izvalim tolike pare koliko je kostao i S3. Nemoj toliko biti ubijedjen da MS nema veze, tj. nema direktne veze jer nisu im naredili da napuste Symbian, jer je Nokia tako odlucila. Ustede na troskovima na razvijanju sopstvenog softvera, i uz to kroz njihovo "ekskluzivno" partnerstvo dobijaju finansijske "injekcije" od strane MS da pogura WP, zar to nije logicno? :)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

janka_88, Symbian je bio gotov davno pre Microsofta, jednostavno Nokia je spora kompanija kojoj treba 2-3 kvartala da bi sprovela neke minorne promene. Inace MS im daje toliko smesne pare, oni to izgube za manje od mesec dana a MS pljune kes za ceo kvartal. Ja ne mrzim Nokiu i Symbian (jer sam nekada bas dugo koristio i Symbian i Nokia telefone), ali kako biti realan i reci da je Nokia radila dobro poslednjih 4 godine, ko ne vidi gluposti koje je Nokia napravila taj treba da ode da proveri vid. Jednostavno oni su izgubili mind set ljudi i to je to, slicno kao BB.

PS. Kada god pitam nekog Symbian internet warrior-a, pa zasto si kupio SGS3/HOX/SGN/iP4s uvek dobijem neke izgovore, ako je za tebe symbian=android, pa za tebe bi PW808 bio savrsen izbor, zar ne.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

telep, Čekaj molim te, jel' sam ja to dobro pročitao tvoj post ?!, ti mene ubeđuješ da ja nemam instalirane potrebne aplikacije u mom telefonu !?!, pa da mi fali samo jedna aplikacija koja mi je potrebna odmah bi prešao na android.Ova diskusija izmiče kontroli i potpuno je off od ove teme, neka moderatori već jednom odreaguju.A ti se spusti na zemlju, ne znam da li si klinac ili imaš više godina, ali tvoje izjave imaju ozbiljan problem sa realnošću, lupaš gluposti bez ikakvog osnova, ako imaš neke komplekse, postoje ustanove za to, možda bi trebalo da se obratiš njima.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Chobby88, prve serije telefona kao sto su N8,E7 i C7 koje su imale Symbian 3 su fabricki imali namesten takav efekat da se ekran pomeri tek kada se prevuce i skloni prst a to je sa Annom promenjeno a sa Belle je utegnuto tako da jedino ako nisi probao tu verziju.A sto se tice toga da ekran nekad ne odreaguje je tacno ali to se meni desava i na Prime-u,koji inace ima Android ICS.
telep, niko ne kaze da je Nokia radila odlicno zadnjih 4 godina,ali isto tako niko ne moze da navede ni jedan razlog zasto su,recimo,N8,C7,E6 itd. losi telefoni.A evo rasprava se otegla na cak 4 strane a jos ni jedan valjani razlog se nije pojavio zasto ne kupiti Symbian telefon.Isto tako niko nije rekao sta konkretno ne valja na N8 dok se recimo za S3 kao mana moze uzeti materjali korisceni u izradi kao i nedovoljno jaka kamera za tu klasu telefona,S3 sam naveo samo kao primer zato sto se vodi kao najbolji telefon danasnjice.Meni se sve ovde cini da je u pitanju to sto je Nokia mnogo navikla ljude a sad kada se spustila na nivo ostalih isti ti ljudi su razocarani i nalaze glupe razloge da je pljuju.Iskreno briga me sta ce biti sa Nokijom ali neka realnost se mora sagledati.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

telep, da se razumijemo, symbian nije isti android i presudilo je to sto nema skoro nikakve razlike u sistemu na N8 - 808. Kad sam uzeo N8 imao sam N82 sto je i poprilicna promjena i bas zato jer ne uzimam telefone na period od par mjeseci odlucio sam da nakon skoro 10 godina koristenja symbian telefona predjem na nesto novo, a posto WP platforma prelazi na verziju 8 (koju cekam sa nestrpljenjem), iako mi se Lumia 900 izuzetno svidjala odlucio sam se ipak na Android (vise po nagovoru djevojke :oops: ) i zadovoljan sam svim aspektima na S3 osim kamere koja doduse samo u low-light uslovima nije ni blizu onoj na N8. Takodje me otjeralo od 808 sto smatram da trenutna cijena telefona nije opravdana. Ako sve ovo nije dovoljno opravdan razlog onda ne znam sta je po tebi opravdan razlog. ;)

jedandecak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 14. Avg 2012. 02:10
:: Samsung Galaxy S5
:: Z2,N4,N5,N9, F117a

Post od jedandecak »

Evo ga moj covek obozavam N82 imam ga jos uvek, jos od 2009 nemam nameru da ga menjam. Nikada popravljan, padao xxxxx puta i jos uvek sljaka kao lud, koristim ga sada kao drugi fon, presao sam na Android ispala mi neka povoljna kombinacija za xperiu tako da sam od N8 odustao, nisam mogao da nadjem odlicno ocuvanu a nove su skupe da se kupe ipak je stariji model. Doduse par dana sam imao kod sebe N8 i mogu reci da zadovoljava sve standarde i prohteve, bar moje. Igrice ne igram tako da me briga, nisam ni hteo da probam. Druga stvar za posao zavrsava stvari, za surfovanje takodje, skype, whats up, call blocker i ostale stvarcice rade super. Prednost bih dao zbog boljeg multitaskinga kao i sam hardwer koji je daleko bolji, kada ga uzmem u ruku nemam osecaj da ce se polomiti ili izgrebati ili tako nesto... Za xperiu danas idem da uzmem fotrolu i novu zastitnu foliju, novu bateriju... Licno misljenje moje jeste da Android ima jak marketing, i jako dobru podrsku kompanije koja ga je napravila. Lupam ali da ga je napravila neka ruska kompanija a ne google nikada ne bi tako postao popularan, skoro svi proizvodjaci su ga prisvojili tako da "kud svi tud i mali Mujo". Tacno jos uvek nisam cuo dobar da ne kazem odlican argument zasto E7,N8 ne valjaju. Jednostavno upuceni smo svi na Google kompaniju, poceli su sve da prave i proizvode, tako da je prihvatanje Androida samo po sebi neminovno. I mislim da je tu prednost svakog android telefona u odnosu na symbian. Jeste nacice se programi koji mogu da npr .sinhronizuju google kontakte sa symbian telefonom, ali vremenom zbog sve manje potraznje za symbianom programeri ce prestati da pisu aplikacije, jer finansijski im se nece isplatiti, sto ce dovesti do jaza izmedju symbian sistema i ostalih. Takodje licnog sam misljenja da Nokia N8 i dalje ima sta da ponudi i da bi svaki novi symbian, ako bi se radilo na njegovom usavrsavanju imao sta da doprinese... Ali jednostavno ne bi se isplatilo proizvodjacu, jer nedostatak marketinga, podrske i totalna anemicnost dok su bili na vrhu dovela ih je do toga da ih konkurencija pregazi. Npr. kada sam imao Nokia 6220,n82, E51 i starije modele, kada bi ga neko ko je laik za mob. uzeo u ruku i gledao, nikada ne bi postavio pitanje ili dao konstataciju: "Ovo je symbian telefon", jer tada tako da kazem "obicni" korisnici nisu ni znali sta je symbian, a kamoli sta moze ili ne moze. Dok sada bilo kome da date HTC,Samsung itd u ruku recice ovo je Android telefon ili postaviti pitanje: "a koju verziju koristi?" Android je postao ono sto je nekada bio Windows 98 (ako je to bas pravo poredjenje) svi znaju za njega, a za Mac itd. nisu ni culi samo da je to neka kompanija u Americi.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

jedandecak, kako si ti kupovinu obavio verujem da ces sada preci na odgovarajucu Xperia temu, a ova tema ide pod kljuc.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Zaključana tema