poznato je da noviji telefoni sa android operativnim sistemom cestom konekcijom na internetom vecih ekrana slanjem poruka razgovori aplikacije. koje su aktivne slusanje muzike gledanje klipova fotografisanje i slicno poznato je da se baterija brzo trosi pa nemoze da izdrzi ni 20 sati a mora da se puni jer je prazna.sta bi se radili da krenete negde busom i putujete 8h da ste za vreme putovanja na internetu igrate igrice gledate film slusate muziku saljete poruke pozivate i slicno a baterija se brzo trosi,nemate gde da je dopunite ako imate punjac kod sebe jer nema 220v a mora da ste stalno u dometu ili vam zazreba tel a ono baterija prazna ili ste 3 dana negde u prirodi.Ja sam to resio sa exrime napakanje koje sam sam napravio i taj kapacitet baterije je i do 10 puta veci od kapaciteta naterije telefona velicine je dve pakle cigareta i tesko oko 300grama koristi svoj adapter za punjenje moze da se puni na 220v ili iz auta 12v kamion i autobus 24v.u sebi sadrzi celija lition jonskih baterija 3,7v. kapaciteta 16000 mAh.trenutno sam namestio za da moze da napaja lg l7 i samsun galaxy 2 i galaxy note.mora da se vadi izvadi baterija iz tel njeno mesto dolazi druga baterija koja u sebi nema nista osim kontakta i kablal koji izlazi iz. nje i ukljucuje se u ekstremno napajanje sve preko dzekova.preko te baterije sa kablom stavlja se poklopac od modela koji napajamo i sve radi normalno.poklopac je orginal od nekog rashodovanog tel sgs 2 ili sgs note ili lg l7.sta da se radi mora se imati alternativa za svaki slucaj a to sam vise radio iz hobija.brat je koristio kad je putovao za nis i suboticu busom i bio je odusevljen mogao je jos jedan zel da nakaci a da baterija neoseti praznjenje.
--
napon napajanja jje atandardni kao sto je baterija tel nisam hteo da radim da ima usb prikljuvcak pa spustam napon sa 7,4v na 5v jer bi imao gubitke u kapacitetu pa dok on napuni tel bateriju pa polako ovako malo je komplikovano ali nema gubitke u kapacitetu.
Napajanje telefona u pokretu ili ekstremno napajanje
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Re: Napajanje telefona u pokretu ili ekstremno napajanje
Nenad-77, jesi li ikada cuo za "Edit / Izmeni" dugme?
A vidim da ne znas ni pozicije tacaka, zareza, a ni za postojanje velikog slova. Odastao sam od citanja posle trece recenice... ili reda posto u tvom postu recenice nisu definisane.

ovo pisem dok sam na poslu i istovremeno radim pa se desavaju greske prilikom pisanja a sto se tice objasnjenja onaj ko razume shvatice.
- bachika
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
- :: Iphone 7
- :: Lenovo P780
Nenad-77, ovo je odlična stvar što si napisao, i jako dobra ideja, bilo bi fino da propratiš i slikama...
Nemoj pogrešno da shvatiš, ali tekst je sramotan. Da je ovo napisano u nekoj temi u servisiranju gde si možda žurio da odgovoriš nekome kome je hitno ili slično bilo bi razumljivo i prihvatljivo... Ovakve tekstove bolje da pišeš kad si kod kuće, ili kad imaš malo više slobodnog vremena na poslu! Zato lepo kasnije edituj tekst i ubaci slike.
Nemoj pogrešno da shvatiš, ali tekst je sramotan. Da je ovo napisano u nekoj temi u servisiranju gde si možda žurio da odgovoriš nekome kome je hitno ili slično bilo bi razumljivo i prihvatljivo... Ovakve tekstove bolje da pišeš kad si kod kuće, ili kad imaš malo više slobodnog vremena na poslu! Zato lepo kasnije edituj tekst i ubaci slike.
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Po pisanju podseca na sigi-a
Ko zna 
Nije ovo prvi post koji je ovako zbrda zdola napisan.
Ideja nije losa, ali nije primenjiva na sve uredjaje. Bolje da se napravi nesto kao velika accu-baterija, iz koje ce se moci uredjaj dopuniti 3-4-5 puta.

Nije ovo prvi post koji je ovako zbrda zdola napisan.
Ideja nije losa, ali nije primenjiva na sve uredjaje. Bolje da se napravi nesto kao velika accu-baterija, iz koje ce se moci uredjaj dopuniti 3-4-5 puta.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Nenad-77, ja sam ti spojio postove, ali ti preporucujem da sam sredis velika i mala slova, znake interpunkcije i slovne greske. Ovako kako je sada napisano tekst je potpuno necitak i odbice 90% potencijalnih citalaca.
Inace eksterni punjaci mobilnih telefona, odavno postoje i mogu se poruciti sa kineskih online prodavnica po ceni od nekih 10-ak USD pa navise, zavisno od kapaciteta.
Recimo ovaj na slici dole ima 2000 mAh bateriju, i konektore za razne mobilne.

Ovaj uredjaj se napuni kao svaka baterija, svojim punjacem. Kada vam se isprazni telefon utaknete odgovarajuci konektor i onda ta baterija puni bateriju telefona.
Postoje varijante i sa AA/AAA NiMh punjivim baterijama, ali su bolje ove koje imaju Li-Ion baterije. Miodrage mislim da ti je prvi konektor sa leve strane interesantan.
Inace eksterni punjaci mobilnih telefona, odavno postoje i mogu se poruciti sa kineskih online prodavnica po ceni od nekih 10-ak USD pa navise, zavisno od kapaciteta.
Recimo ovaj na slici dole ima 2000 mAh bateriju, i konektore za razne mobilne.

Ovaj uredjaj se napuni kao svaka baterija, svojim punjacem. Kada vam se isprazni telefon utaknete odgovarajuci konektor i onda ta baterija puni bateriju telefona.
Postoje varijante i sa AA/AAA NiMh punjivim baterijama, ali su bolje ove koje imaju Li-Ion baterije. Miodrage mislim da ti je prvi konektor sa leve strane interesantan.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Vidjao sam. takve punjace na foru sa solarnim panelom,nisam probao da punim tel preko tih punjaca pa nebi da dajem misljenje o njima.Ali koliko vidim i ovaj punjac ima klasicnicni usb gde je napon 5v a struja punjenja je od 300 do 500 mAh jer da je veca struja punjenja moglo bi da dodje do ostecenja bateriskih celija.U njeme je redna veza dve celije da bi se dobio napon od 7,4 v.Da nebude zabune minimalni napon celije je 3,7v do te granice je dozvoljeno praznjenje a max napon napunjenosti celije je 4,2v.E sad da bi oborio napon sa 7,4v na 5,1v moras da imas gubitke u kapacitetu pritom mora da se odrzava nkonstantan napon od 5v da bi tel primio punjenje jer struja napon punjenja mora malo da bude veci od napona baterije kako bi se vrsio protok struje.Prilikom odrzavanja konstaktnog napona dolazi do gubitka kapaciteta.Sa ovim uredjajem sa slike koji ima u sebi bateriju od 2000 mAh mozete da izvrsi jedno punjenje pa i njega morate posle dopuniti dobro je sto ima razlicite prikljucke za vise modela tel.Kad sam razmisljao o ekstremnom napajanju na pamet mi je padalo kako da izbegnem gubutke struje prilikom obaranja napona pa mi je jedino resenje ostalo da se tel nakaci na neku drugu bateriju veceg kapaciteta,stim da se nenarusava njegov izgled i da moze da se vrati u prvobitno stanje to je da se vrati njegova fabricka baterija.Mozda se secate eriksona t28 t29 da su imali baterije veceg kapaciteta sa poklopcem i da su bili malo deblje.Drugar je imao neki samsung stariji model na preklop imao je dva okrana u boji i on je dobio dve samsung baterije jedna je bila standardna a dtuga duplo deblja i duplo jaci kapacitet baterije,baterija mu ujedno bila i poklopac telefona.Steta ja sto proizvodjaci tel kao samsung lg htc huawei itd neizbace dodatne baterije jaceg kapaciteta i modifikovane poklopce tel malo ispupcenije zbog povecaneh dimenzija baterije.A ovako moramo se snalaziti kako ko ume najbolje po neku rezervnu bateriju ili trcati stalno na punjac.Kad mi se isprazni ovo moje napajanje za njega ide punjac. od 5v 2000mAh da bi ga napunio za nekih 7 do 8 sati,mada moze i brze da se napuni samo nije preporucljivo jer dolazi do velikog grejanja celija ali od 8 do 14h je idealno punjenje.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Nenad-77, molim te sredi svoj tekst, koristi velika i mala slova, iza "." i "," ide prazno mesto itd. Tekst ti je jako necitak. Pogledaj samo pocetak svog teksta: "Vidjao sam. takve punjace ...". Hajde objasni sta ce tacka u sred recenice? Pa tu nije mesto ni zarezu. Posle toga imas zarez tamo gde ide tacka, a treba da pocne nova recenica. Pisuci ovako necitko dugacke postove ti prosto iskazujes nepostovanje prema drugim clanovima foruma od kojih ocekujes da to citaju.
Procitaj ovu temu pa sredi post u skladu sa pravopisnim pravilima.
Procitaj ovu temu pa sredi post u skladu sa pravopisnim pravilima.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora