Android ili ne ?
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Re: Android ili ne ?
Lela, svakako bolje da uzmes ARC S. A ako hoces u beloj boji (koju ti preporučujem) onda samo i mozes uzeti ARC S jer običan ARC ne postoji u toj boji. 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Baterija je generalno najveci "problem" kada su android telefoni u pitanju, mada kada se uzme u obzir kakva sve zadovoljstva pruzaju lako se covek navikne na svakodnevno punjenje
Note IV N9100 dual
na telefonu bih ''cuvala'' slike, uglavnom, sms-ove i slicno, da li je dovoljno memorije na Arc S-u u te svrhe ?
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Pa ako ces nesto cuvati, neces valjda drzati na memoriji telefona... Za to postoje memorijske kartice, a ovaj podrzava do 32GB. Sms poruke budu jedva 2KB po komadu tako da to ne treba da te zabrinjava.
naravno, sta god mogu i sada prebacujem na memorijsku karticu - mislila sam da li je 320 MB memorije telefona dovoljno ?
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
Za android nije dovoljno 320mb. Pola toga pojede sistem na neku foru i ostane ti malo. A postoje programi koji ne mogu na memorijsku karticu koji opet jedu ukl mali prostor. Ja sam na arcu imao 50mb slobodno a sve sam preneo na karticu sto je moglo.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
pa zar to onda nije problem ?!?
zar zbog toga nije Arc S problematican kao telefon ?
zar zbog toga nije Arc S problematican kao telefon ?
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Lela, Slike i slicne stvari nije moguce cuvati na delu memorije koji je odvojen za Android aplikacije/sistem. Android telefoni takav sadrzaj smestaju ili na eksternu memorijsku karticu ili na ekvivalent u vidu "interne usb memorije" koju nemaju svi Android telefoni. Sa Arc S moras da koristis memorijsku karticu. Tih 320 MB je namenjeno iskljucivo smestanju aplikacija i njihovih podataka.
Inace to sto ima samo 320 MB za aplikacije i nije toliki problem posto ces vecinu aplikacija moci da instaliras na memorijskoj kartici, na telefonu ces drzati iskljucivo widgete i sistemske aplikacije.
Inace to sto ima samo 320 MB za aplikacije i nije toliki problem posto ces vecinu aplikacija moci da instaliras na memorijskoj kartici, na telefonu ces drzati iskljucivo widgete i sistemske aplikacije.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Ja imam 412 programa u tel i nisam ni jedan prebacio na karticu jer jos nemam problema sa memorijom jer sgs2 ima 2gb za instalaciju programa sto je i vise nego dovoljno.Preporucujem ga svima
Note IV N9100 dual
- hirurg
- Banned
- Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
- :: Samsung Galaxy Note
- :: Samsung Galaxy Tab 2
- Kontakt:
Ajd majke ti napisi listu tih programa da vidim sta sve imas....ja jedva 50
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000
- Bandicoot
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
- :: S6 edge plus
- :: S9 plus
I ja bih ti preporucio xperiu arc S,moj drug je ima i arc S je prelep na izgled,brz,i ima odlican ekran za surfovanje netom,a i tih 320mb ti nece predstavljati problem zbog toga sto se uz telefon dobija memoriska
kartica od 8Gb. 

To sam primetila proucavajuci androide - HTC, SE i Sony imaju malo interne memorije, oko 1 GB koliko sam primetila... dok Samsung ima vise - SG S 2 i do 16 GB 

- hirurg
- Banned
- Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
- :: Samsung Galaxy Note
- :: Samsung Galaxy Tab 2
- Kontakt:
Lela vidi se da se slabo razumijes ali moras detaljnije da citas...interna memorija ne igra nikakvu ulogu bitnija je sistemska da li je dovoljno velika. Jer sta ti vrijedi ako imas 16gb interne i ako imas 160mb sistemske...ti kad je napunis nemas gdje sa aplikacijama...postoje te neke cake za particionisanje sd kaartice ali vjeruj sve je to kilavo i sporo...svi noviji modeli imaju oko 1gb i to je dovoljno za normalne korisnike kakvih je vecina...ko me je to malo neka nosi laptop.
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000
hirurg, znam, pocetnik sam
Shvatila sam da ''cela'' memorija telefona ne znaci da ima toliko sistemske... 

zvala sam nekoliko brojeva iz malih oglasa (tel star ''1-2 dana'') - kada sam spomenula garanciju i fiskalni racun, rekli su mi da se to u radnji dobija, a ne preko oglasa
i spominju neku cenu od 340 evra, a u radnji na Vidikovcu SE Arc S je 280 evra...
ok, ima jos vremena...

i spominju neku cenu od 340 evra, a u radnji na Vidikovcu SE Arc S je 280 evra...
ok, ima jos vremena...

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Fiskalni ćeš dobiti ako odeš da kupiš u ovlaščenoj radnji po ovlašćenoj ceni (čitaj duplo) ili ako kupiš od nekog ko je kupio preko mreže i prodaje ga odmah nekorišćen.
Evo ti primer u radnji koja daje garanciju bez fiskalnog (verovatno ćeš dobiti blanko račun ali to nije fiskalni, ali imaš garanciju radnje 1god):

Ovo bi trebalo da je kupljen preko mreže sa fiskalnim i garancijom:

Izabrao bih pre neki nekorišćen koji je kupljen preko mreže da je sim free jer je tako garancija uvoznika 2god
Evo ti primer u radnji koja daje garanciju bez fiskalnog (verovatno ćeš dobiti blanko račun ali to nije fiskalni, ali imaš garanciju radnje 1god):

Ovo bi trebalo da je kupljen preko mreže sa fiskalnim i garancijom:

Izabrao bih pre neki nekorišćen koji je kupljen preko mreže da je sim free jer je tako garancija uvoznika 2god

da li se meni cini ili SE Arc S i SG S plus imaju slicne, ako ne iste karakteristike (naravno, osim kamere 5/8 MP i sek. kamere) ?
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3908
potresla me je ona slika sa pukotinom na maski koju je VeNoM postavio, a kako je ista cena ova dva telefona, premisljam se
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3908
potresla me je ona slika sa pukotinom na maski koju je VeNoM postavio, a kako je ista cena ova dva telefona, premisljam se

Po meni je Samsung u prednosti zbog ekrana i podrske zajednice.Arc S je daleko lepsi,pogotovo beli
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
ali ima toliko negativnih komentara u vezi maske Arc S i na kraju ovo famozno pucanje maske (foto na temi od ARC S) na koje se svako malo neko zali u komentarima na sajtovima...
nije mi svejedno, necu moci da ga cuvam kao princezu na zrnu graska
nosicu ga u dzepu, mozda ce nekada biti cusnut, cuknut... 
nije mi svejedno, necu moci da ga cuvam kao princezu na zrnu graska

koliko sistemske memorije ima SG S plus ? je li ima vise od Arc S (tih famoznih 320 MB, kojih je premalo) ?