Samsung Galaxy S III , HTC One x , Nexus ili neki drugi?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 14. Jul 2007. 20:24

Post od mile500 »

Odlucio sam da uzmem telfon i dvoumim se izmedju ova tri,ali nista nisam siguran i tel ce mi najvise sluziti za net za surf pa bi voleo da mi neko preporuci mob koji moze najblize da pridje destop brovseru....

Neki koji recimo ima ugradjenu i javu pozeljno je jer mi je jedino vazno brovser iskustvo,sve ostsale karakteristike me preterano neinteresuju....

Hvala na pomoci :)

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42

Post od mladen_bgd »

Vecita trilema, ima vec par tema otvorenih sa istom problematikom.

Inace samo Nexus i Nexus, prava macka.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Re: Samsung Galaxy S III , HTC One x , Nexus ili neki drugi?

Post od bachika »

mile500, ja bih ti preporučio da pogledaš galaxy note. On će ti najviše dati po pitanju surfa jer ima još veći ekran...
A od ponuđena tri izaberi koji ti se najviše dopadne jer je to sam vrh mobilne telefonije i ne možeš da pogrešiš...

i moram hahahhaha
mile500 napisao: dvoumim se izmedju ova tri
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od mile500 »

Hvala ali veci ekran mi neigra neku ulogu,vazno mi je da nebude ja pustim nesto preko neta bilo sta on kaze no Flash,Java ili neku gresku mi pusti ...

Sta reci kada mi je Nokia N73 sa programom Skyfire mogla da uradi ono sto sada ne mogu ni jedan od ovih navedinih mobilnih mislim koliko suludo nelogicno :dry: ....

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Одг: Samsung Galaxy S III , HTC One x , Nexus ili neki drugi

Post od Baraba »

Ovo je bila i moja trilema i uzeo sam na kraju S3, on i ima najjaču bateriju od pomenutih. Nexus mi je bio izbor br. 2.
Nego, zanima me šta N73 može a ovi ne? Probaću na S3 pa ću ti preneti utiske.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ja bih isao na Nexus,najvise zbog redovnog apdejta.
A nista sporiji nije od ova dva
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

mile500, koliko ja znam i da ne moze fabricki browser nesto sto N73 moze ima takodje varijanta skyfire i za android. I ima chrome, firefox i jos nekoliko veoma ozbiljnih konkurenata... Evo na primjer ja sad pisem sa mob bez ikakvih problema. ;)
Poslednja izmena od janka_88 u Sre, 17. Okt 2012. 16:35, izmenjeno 1 put ukupno.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Behemoth, sada kad vratim film Nexus možda najfluidinije radi od svih, trebao bih duže da ga koristim kao S3 da bih bio objektiviniji, beli S3 je presudio u mom slučaju, moja tema:
viewtopic.php?f=17&t=25669
Poslednja izmena od Baraba u Sre, 17. Okt 2012. 17:16, izmenjeno 1 put ukupno.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Mene je od Nexusa odbio nedostatak microSD slota kao i slabija kamera, dok na HTC-u mi je odma presudila osjetno slabija baterija tako da sam kompromis svega našao u S3. Nekome smeta kvalitet izrade ali ja sam lično prezadovoljan kako fino leži u ruci i to me odmah i očaralo. :) Nexus u odnosu na ova dva ima jedino prednost redovnog updatea ali sam sasvim siguran da sve update koje on dobije da će dobiti i S3 sa par mjeseci zakašnjenja tako da mislim da je bolja kupovina S3. :)

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Uglavnom svi dobiju 2 nove verzije os-a,retko kad 3 dok sa nexus telefonima to nije slucaj.Ko ne juri za quadovima gigaherzima i bench testovima nexus je zaista najbolji izbor.Imao sam one x a sada imam nexus,sa softverske strane htc je "0" za nexus.A S3 mozda dobije jos jednu verziju nakon jb i to je to,jer treba nekom uvaliti i nadolazece modele.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Одг: Samsung Galaxy S III , HTC One x , Nexus ili neki drugi

Post od Baraba »

Sve što dobije ovaj nexus dobiće i S3 i One X jer imaju sličan hardver, nema logike da nexus može nešto zahtevno da vrti a ova dva ne. Razlika je što neće dobiti u isto vreme, ali slot za karticu, jaču bateriju i tako te sitnice ne može nikako dobiti. Mada to pokretač teme nije ni naveo da mu je bitno, ja bih na njegovom mestu svakako pogledao i note.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Baraba, baš tako. Čovek je naveo da mu je bitan browser experience. Memorija i datum apdejta koliko vidim mu ne igraju nikakvu ulogu... A svi se raspisali o tome.

mile500, ja bih ipak pogledao note, jer na njemu je najbolji doživljaj surfovanja. Gore navedeni modeli se razlikuju u sitnicama i nema veće razlike u surfovanju. Dakle biraj šta ti se dopada po nekom drugom kriterijumu! :wink: Ne možeš da pogrešiš sa ovim modelima.
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

testovi baterije pokazuju sve ukupno famoznih 3 sata web browsinga za nexus, ako im je verovati.

mene silno nervira impotencija današnjih telefona na polju baterije, punjenje ponekad i dva puta dnevno... tako da kad bih birao između S3 i nexusa, odabrao bih motorolu razr maxx sa baterijom od 3300 mah :D

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od mile500 »

Hvala svima na odgovorima uzeo sam S III preko vipa za ovaj paket 1100 smartova platio sam 36000 din telefon preko veze,umesto 41000 tako da sam zadovoljan uz mesecnu predplatu od 1490 din uzeo beli :)....

E sada prva iskustva upalio telefon imao je pola baterije mozda malo vise a moja stara Nokia je imala 1 crtu i naravno juce sam to uzeo oko 4 sata popodne i unosio imenik rucno iz moje stare Nokie na SIII i uvece oko 7 sam zavrsio s tim jer sam u Vipu zaboravio to da uradim :/ i naravno na Nokiji 1 crtica a na S III sam proverio ostalo je oko 20 % baterije.
Onda sam podesavao sve skidao nov softver i drugo podesavao odigrao par igrica do 9 i baterija gotova a Nokia nisam ni dirao i sutra opet jedna crtica stoji :)...

Baraba: (zanima me šta N73 može a ovi ne? Probaću na S3 pa ću ti preneti utiske.)

Odgovor: nemogu da ti opisem koliko je ta kombinacija bila jaka,ja sam to pokazao ortaku koji je radio u Vipu naravno odmah je skinuo SkyFire i nosio da pokaze direktoru i kada mu je pokazao ostali su obojica bez reci znaci SVE sto si moga i na brovseru mogao si da uradis i na N73 bez pomuke Java podrzana Flash i jos brdo i tona add-onova (to je bilo ono vreme koje kada kazes nekome da mozes da pustas preko moba youtube svi su mislili da imas zvercinu od telefona odprilike to je bilo kada je Vip pocinjao da radi kada je ponudio prvi put Nokiu N95 ono za 1 dinar pa su bili besumucno redovi od jutra do sutra) :D ..

janka_88 (koliko ja znam i da ne moze fabricki browser nesto sto N73 moze ima takodje varijanta skyfire i za android. I ima chrome, firefox i jos nekoliko veoma ozbiljnih konkurenata... Evo na primjer ja sad pisem sa mob bez ikakvih problema. ;) )

Fabricki brovser na N73 je bio u fazonu pa cisto da je tu da se kaze da ga ima N73(nedaj boze da si nesto hteo na netu da odes i da vidis sa N73 katastrofa) bez SkyFire-a je bio obican telefon za ziku gledanje nekog klipa i neke igrce :)

Ovo drugo sto si napisala moze da uradi svaki tel koji kosta vise od 100 e :)

bachika (a bih ipak pogledao note, jer na njemu je najbolji doživljaj surfovanja. Gore navedeni modeli se razlikuju u sitnicama i nema veće razlike u surfovanju. Dakle biraj šta ti se dopada po nekom drugom kriterijumu! :wink: Ne možeš da pogrešiš sa ovim modelima)

Upravo sam prodao Note za 320e da bi kupio jedan od onih fonova sto sam naveo iako sam rekao da mi je ekran manje vise nebitan tako sam se vodio dok sam uzimao Note ali sam posle 10 dana svatio da iako je dobar telefon bas su ga preterali sa ekranom.... A i prilikom instalacije Androida 4.0 na njega pocinje da mi pravi probleme pregreva se kada igam igrice zamrzne pa se restartuje pa sam ga prodao pa neka neko drugi resava to :)

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od mile500 »

kenzoki napisao:testovi baterije pokazuju sve ukupno famoznih 3 sata web browsinga za nexus, ako im je verovati.

mene silno nervira impotencija današnjih telefona na polju baterije, punjenje ponekad i dva puta dnevno... tako da kad bih birao između S3 i nexusa, odabrao bih motorolu razr maxx sa baterijom od 3300 mah :D
Vrsta : Android
Verzija : v2.3

Ako na ovaj fon nemoze da se instalira 4.0,onda je ovaj telefon odlican za nekoga ko voli da nemisli na punjac mada kada meni neko kaze Motorola ko dami je rekoa Skala 55 nema nesto poverenja da je to kvalitetan telefon a ta baterija treba da neko ko ima taj fon kaze iskustva,mozda se desi da ni ona nemoze da sastavi 1 dan :)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Koliko znam za Razr postoji ICS,i vrlo je dobar telefon.
E sad,Samsung i HTC imaju agresivniji marketing pa Motorola malo pada u senku ova dva.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Evo, javlja se RAZR korisnik. :D
Za njega postoji official ICS, a u planu je i JB. Mogu reci da je najkvalitetniji telefon koji sam do sada koristio, a cackao sam sve od HTC Sensation, One S i X, preko Samsung SGS3, LG O2X i O4X do iP4S! Softver je na GBu bio dosta dobro odradjen ali moram priznati da je pravio malo problema, dok ICS radi savrseno. Interfejs ne laguje uopste i fluidniji je i od najjacih zveri, ukljucujuci i SGS3. :) Dobro... to i ne treba da cudi kad ih poseduje Google. 8)
Kod mene baterija drzi najduze od svih Android telefona koje sam posedovao, ukljucujuci i HTC Evo3D i Sensation XE, a imaju bateriju istog kapaciteta. Zato predpostavljam da RAZR MAXX moze da izvuce skoro duplo, ako ne i vise. :D

Odgovori