Da li uzeti iPhone 5 ili cekati WP 8?
Da li uzeti iPhone 5 ili cekati WP 8?
Doslo je na red da se zameni Nokia E72.Da li uzeti iphone 5?Znam da su clanovi vise naklonjeni Androidu,ali moram da pitam.Ili da cekam Windows 8,jer mi je Android totalno antipatican,mozda zato sto sam prvo koristio iOS.Ni Windows 8 mi nije nesto,nema taj standardni meni.
Re: Sta sad?
Posle Nokie ce ti petica stvarno biti avion,isto tako i neki drugi android ce.
Sacekaj win 8,jer po mom misljenju petica ne vredi toliko para.
Sacekaj win 8,jer po mom misljenju petica ne vredi toliko para.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
do koliko para? sta ocekujes od telefona... ? da li neku marku posebno izdvajas? 

luca, pa cim je kolega napomenuo i5 onda sigurno nije problem budzet...
mala sala..
fannY, i ja bih ti preporucio da sacekas win8,da vidis kakvi su testovi,utisci,kakav je market njihov,i jos dosta stvari da sve to ne nabrajam...Ne znam da sada moram da biram izmedju iOs i androida,iskreno pre bih uzeo android os,e sada to sve jos zavisi koj telefon...

fannY, i ja bih ti preporucio da sacekas win8,da vidis kakvi su testovi,utisci,kakav je market njihov,i jos dosta stvari da sve to ne nabrajam...Ne znam da sada moram da biram izmedju iOs i androida,iskreno pre bih uzeo android os,e sada to sve jos zavisi koj telefon...
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
fannY, kod mene je obrnuta situacija, prvo sam koristo android a sada android i ios zajedno, ios mi dođe nekako prost i malo ograničen. U svakom slučaju sačekaj Win da vidiš šta donosi i da li će moći nešto da se radi sa njim (a i za to treba da prođe vreme dok se hakuje, iščačka i personalizuje). Šta sad znači nekom iP5 sa iOS6 kada nema jailbreak za isti, samo iOS bez jailbreak je truba po meni.
@acamatic - shvatio sam kada sam poslao post ali me mrzeo da se vracam i azuriram...
i ja bih sacekao win8 mada sam nesto skeptican po tom pitanju bar za prvo vreme do nekog prvog update-a...

i ja bih sacekao win8 mada sam nesto skeptican po tom pitanju bar za prvo vreme do nekog prvog update-a...

- King SRB
- Banned
- Pridružio se: Čet, 18. Okt 2012. 20:10
- :: Xperia Arc S 1,4Ghz
luca, slazem se sa tim nebi se puno uzdau u wp8 android je ipak proverena stvar bez greske naravno u gornjem segmentu 300-500€ posto ti budzet nije ogranicen lako ces naci sta ti se svidja i odgovara! Sto se škljpona tice ja ruzniji meni u zivotu nisam video a bogami i nekog ko tako zavrce ljudima usi po pitanju hardvera a i softver slobodno mogu da spomenem ta firma mora propasti ne pod tackom razno nego pod sigurno uzasno skup aparat i bedan po preformansama! android forever nema dalje a ni vise!!! mozda neki symbian xe xe xe salim se ! Drugar moj ima škljpon 4s svaki dan mu vadim mast sa mojom xperiom arc s u svemu je agilnija i konfornija za rad a da negovorim brza od šklphona 

Ultraspeed Xperia Arc S 1,4Ghz
Gaming Edition
Gaming Edition
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Sta sad?
Android pod voz cisto da odgovorim ovom ovde da ga ne imenujem necim jer sta god da kazem pohvalicu ga. Usput moderatori bi mogli da reaguju jer je meni zabranjeno da isticem razne pogrdne nazive za suprotni tabor. IPhone5 iako obozavam iOS mislim da ne vredi tih para. Bice jeftinije za recimo 4-5 meseci. WP8 izlazi sutra. Sta je problem sacekati 2-3 nedelje pa videti? Ja cekam kao ozeblo sunce, i toplo preporucujem pocek:) Konkretno dvoumim se izmedju Ativ S i Lumie 920
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- King SRB
- Banned
- Pridružio se: Čet, 18. Okt 2012. 20:10
- :: Xperia Arc S 1,4Ghz
Vidis forumski kolega upravu si admini bi mogli malo da obrate paznju znas kad neko kao ti napise shitsung onda ga ja opalim sa skljphone znas citam ja tvoje postove lave nisi bezgresan samo se malcicko pravis iznad svih ako cemo pravdu da teramo ti si prvi prozvao suprotni tabor tako da smo 1:1 ili 1na1 sam odluci!!! da nekvarim post coveku treba pomoc stoga nek saceka wp8 pa nek odluci ako mu nije jako hitno!
Ultraspeed Xperia Arc S 1,4Ghz
Gaming Edition
Gaming Edition
Meni je on bas naprotiv najlepsi telefon,al me zanima u cemu je Android toliko bolji od iOS-a? 

ja cu ti reci - u funkcionalnosti... ipak je vise nacina personalizacije i komunikacije jedna lepa prednost... u svemu ostalom je bolji Apple... ko koristi vise nacina povezivanja svog telefona sa ostlim uredjajima i ko koristi sve one widget-e i shortcut-ove njemu je android svakako blizi...
kome je bitnija izrada i fluidnost u radu, on ce se pre odluciti za Apple...
zao mi je samo sto Iphone nije zastupljen kod nasih operatera, tada bi se videlo realno stanje i odnos nasih ljudi prema Ios-u i Androidu...
kome je bitnija izrada i fluidnost u radu, on ce se pre odluciti za Apple...
zao mi je samo sto Iphone nije zastupljen kod nasih operatera, tada bi se videlo realno stanje i odnos nasih ljudi prema Ios-u i Androidu...
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Mislim da ne bi... Video bi se odnos nasih ljudi prema brendovima, kao i uvek i u svemu. Mali procenat ljudi uzima odredjeni uredjaj zbog OSa.luca napisao:zao mi je samo sto Iphone nije zastupljen kod nasih operatera, tada bi se videlo realno stanje i odnos nasih ljudi prema Ios-u i Androidu...
Samo kad pogledam koliko se kod nas prodaju Samsung i Nokia telefoni, bez obzira na OS.
@psyhound - pa da... ''dobar dan, je l imate Nokiu? Koji model zelite? Neku sa 8mpx...!?!''
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Mislim da ne bi... Video bi se odnos nasih ljudi prema brendovima, kao i uvek i u svemu. Mali procenat ljudi uzima odredjeni uredjaj zbog OSa.
Samo kad pogledam koliko se kod nas prodaju Samsung i Nokia telefoni, bez obzira na OS.[/quote]
Mislim da takodje nasi ljudi zahvaljujuci besparici razmisljaju da uvek uzmu i telefon koji ce kasnije ipak vredeti bar neki deo ulozenog novca
Realno Samsung poprilicno drzi dobru cenu cak i kao polovan (dobar markrting a i relativno dobri telefoni),sto se za neke druge marke ne bi moglo reci,a Nokia je brend koji ovde ima duboke korene narocito kod starije populacije i dobrog dela biznis korisnika ako ne kao prvi a ono kao drugi telefon,takodje i poprilicna besparica kao i neobavestenost naseg naroda o mogucnostima nekoga telefona
Ne zaboravite da od 100 ljudi u Srbiji koji imaju komp ili lap top 30 njih ne koristi internet vec im on sluzi za filmove muziku i neke igrice,a relano ta cifra je i mnogo veca ,a o onima koji ga i imaju a ne koriste ga kako treba ima mnogo vise
Zamislite tek kakva je situacija sa smart telefonima
Odlutao sam od teme totalno izvinjavam se
U svakom slucaju Iphone nebih uzeo ,ne volim da sam limitiran OS-om pogotovo 5 koja tek treba da se hakuje odkljuca itd.Mislim da bi android ipak bio logicniji izbor,ogroman izbor telefona i to veoma dobrih
Samo kad pogledam koliko se kod nas prodaju Samsung i Nokia telefoni, bez obzira na OS.[/quote]
Mislim da takodje nasi ljudi zahvaljujuci besparici razmisljaju da uvek uzmu i telefon koji ce kasnije ipak vredeti bar neki deo ulozenog novca
Realno Samsung poprilicno drzi dobru cenu cak i kao polovan (dobar markrting a i relativno dobri telefoni),sto se za neke druge marke ne bi moglo reci,a Nokia je brend koji ovde ima duboke korene narocito kod starije populacije i dobrog dela biznis korisnika ako ne kao prvi a ono kao drugi telefon,takodje i poprilicna besparica kao i neobavestenost naseg naroda o mogucnostima nekoga telefona
Ne zaboravite da od 100 ljudi u Srbiji koji imaju komp ili lap top 30 njih ne koristi internet vec im on sluzi za filmove muziku i neke igrice,a relano ta cifra je i mnogo veca ,a o onima koji ga i imaju a ne koriste ga kako treba ima mnogo vise
Zamislite tek kakva je situacija sa smart telefonima
Odlutao sam od teme totalno izvinjavam se
U svakom slucaju Iphone nebih uzeo ,ne volim da sam limitiran OS-om pogotovo 5 koja tek treba da se hakuje odkljuca itd.Mislim da bi android ipak bio logicniji izbor,ogroman izbor telefona i to veoma dobrih
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Sta sad?
iOS 5 je odavno otkljucan jbovan i sve. Ako mislis na iOS6, on je jbovan za starije uredjaje. Hakeri su prikazali da imaju jb i na iPhone5, ali verovatno rade na alatu koji ce omoguciti i ostalim smrtnicima da uzivaju u tome.
Sto se tice OSova u globalu: meni je brzina i fluidnost u radu najvaznija. Zato su mi na prvom mestu iOS i WP odmah iza njega. Iza cisto iz razloga sto WP jos uvek nema toliko aplikacija i nema toliku podraku iza sebe. E onda par mesta prazno pa Android. Meni se licno ne svidja rad sa njim. Slozicu se da ima sjajne widgete, odlicna neka resenja ali dzabe sve to kad ne reaguje trenutno na prat kao iOS i WP. Ogradicu se: uglavnom sam gledao uredjaje koji su izlozeni kod operatera kao i kod nekih duduka. A nijedan forumas me nije pozvao na klopu pa da ukrstimo malo koplja oko ovih stvari, svi tvrde da njima iredjaj ne laguje... Ja jos nisam dobio dokaz!
Sto se tice OSova u globalu: meni je brzina i fluidnost u radu najvaznija. Zato su mi na prvom mestu iOS i WP odmah iza njega. Iza cisto iz razloga sto WP jos uvek nema toliko aplikacija i nema toliku podraku iza sebe. E onda par mesta prazno pa Android. Meni se licno ne svidja rad sa njim. Slozicu se da ima sjajne widgete, odlicna neka resenja ali dzabe sve to kad ne reaguje trenutno na prat kao iOS i WP. Ogradicu se: uglavnom sam gledao uredjaje koji su izlozeni kod operatera kao i kod nekih duduka. A nijedan forumas me nije pozvao na klopu pa da ukrstimo malo koplja oko ovih stvari, svi tvrde da njima iredjaj ne laguje... Ja jos nisam dobio dokaz!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Mozda zato sto nema sta da se dokazuje jer je nas dosta imalo i famozni iPhone u rukama i uverili se u to da je sve ovo o fluidnosti samo prazna prica... Ja taj perfektan rad nisam video ni na iP3G, iP4, a ni na iP4S! Cak fluidnije radi moj RAZR (sa ICS, naravno) od iP4S. I dosta vise o ovome jer pocinjemo da zvucimo k'o mala deca - moj tata je jaci od tvog, itd. A i da je tako kao sto stalno pises, u pitanju bi bile milisekunde, koje bih u svako doba rado zrtvovao za vise mogucnosti i otvoreniji OS, a o ceni i da ne pricam. Over and out!miodrage napisao:Ja jos nisam dobio dokaz!
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
miodrage,
mislio sam na iphone5 ne na IOS5
Naravno da je iphone odlican telefon to nema sumnje kao i ios operativni sistem,licno smeta mi to sto i vecini
android mi je jednostavan mogu da radim sa njime sta hocu ,telefoni koji rade na androidu odlicni, ima zaista sirok izbor i vecina je vrhunskog kavaliteta,licno koristim samsung ali mislim da ce sledeci model biti motorola,sony ili LG mislim da je vreme da se proba i neka druga firma
Sto se tice laga ,ja koristim na mom S2 T989 poprilicno widgeta zajedno sa vec postojecim u CM9.1XTREMEPERIA romu koji koristim ,desava se ponekada da sporije otvori ali to samo prvi put jer ga uvek drzim u sleep modu, posle toga veze
zaista nema neki problem sa lagom ,mozda bi neko to i primetio ali posto sam picazla za takve stvari ,mislim da bih i ja prometio
kod androida je sve stvar optimizacije samog roma ali ni dok je bio oficijalni nisam imao problem laga
pre dve godine bio mi je drugar iz Hrvatske u gostima i imao je iphone3,nisam bio ni malo impresioniran njegovim mogucnostima,ja sam tada imao galaxy S,imao je problem pri povezivanju na komp ,bluetooth ga je isto zezao ,nije mogao da se poveze na bezicnu slusalicu itd,meni je sve to radilo kao da je to najnormalnija stvar, kao sto i jeste,verovatno je trebao nesto da odradi da bi sve to radilo ja na mome androidu ni to ,otpakjuem ga i upalim ostalo je sve normalna stvar
Licno mislim ako moram da budem neki znalac preveliki da bi koristio neki telefon onda sta ce mi takav telefon ,ako kod njega mora sve posebno da se odradjuje
Napominjem odlican telefon ,ali ne,hvala,nije za mene
mislio sam na iphone5 ne na IOS5
Naravno da je iphone odlican telefon to nema sumnje kao i ios operativni sistem,licno smeta mi to sto i vecini
android mi je jednostavan mogu da radim sa njime sta hocu ,telefoni koji rade na androidu odlicni, ima zaista sirok izbor i vecina je vrhunskog kavaliteta,licno koristim samsung ali mislim da ce sledeci model biti motorola,sony ili LG mislim da je vreme da se proba i neka druga firma
Sto se tice laga ,ja koristim na mom S2 T989 poprilicno widgeta zajedno sa vec postojecim u CM9.1XTREMEPERIA romu koji koristim ,desava se ponekada da sporije otvori ali to samo prvi put jer ga uvek drzim u sleep modu, posle toga veze
zaista nema neki problem sa lagom ,mozda bi neko to i primetio ali posto sam picazla za takve stvari ,mislim da bih i ja prometio
kod androida je sve stvar optimizacije samog roma ali ni dok je bio oficijalni nisam imao problem laga
pre dve godine bio mi je drugar iz Hrvatske u gostima i imao je iphone3,nisam bio ni malo impresioniran njegovim mogucnostima,ja sam tada imao galaxy S,imao je problem pri povezivanju na komp ,bluetooth ga je isto zezao ,nije mogao da se poveze na bezicnu slusalicu itd,meni je sve to radilo kao da je to najnormalnija stvar, kao sto i jeste,verovatno je trebao nesto da odradi da bi sve to radilo ja na mome androidu ni to ,otpakjuem ga i upalim ostalo je sve normalna stvar
Licno mislim ako moram da budem neki znalac preveliki da bi koristio neki telefon onda sta ce mi takav telefon ,ako kod njega mora sve posebno da se odradjuje
Napominjem odlican telefon ,ali ne,hvala,nije za mene
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
miodrage napisao:A nijedan forumas me nije pozvao na klopu pa da ukrstimo malo koplja oko ovih stvari, svi tvrde da njima iredjaj ne laguje... Ja jos nisam dobio dokaz!

Iz teme:Baraba napisao:GPS mi je uvek uključen, 3g nije noću jer neću da me mail budi noću (podešeno zvučno upozorenje kada stigne mail kao za sms), kao da ću u 04.00 nekom da odgovaram mail.
Mio, ss ne laže i ništa nije editovano na njima, ali sam spreman da presediš kod mene celo veče ako će to razuveriti, vodim te i na palačinke, samo da potpišeš ako sve bude ovako da prelaziš na S3
viewtopic.php?f=2&t=25775&start=20
Polako ljudi,taj lag mi uopste nije bitan.Brine me kod iphone-a 5 to grebanje,ne bih voleo da dam tolike pare,a da mi se ogrebe od drzanja u futroli .
Necu cekati win 8 to sam definitivno odlucio.Razmisljao sam o Androidu kao opciji u slucaju da se iphone stvarno tako grebe i sto mts nema nano kartice i sto jos treba da cekam na JB.Jel ima nesto da je u rangu S3 ,posto njega svi imaju?
I zaboravio sam da mi znacajnu stavku igraju kamera i zvuk na slusalicama posto preko telefona slusam muziku.

Imas HTC One X koji je po mnogima za nijansu slabiji telefon i ima neke falinke,tipa prelivanje boja i mrdanje ekrana.
Imas LG 4X HD koji je u tom rangu ali je njegova podrska katastrofa.Mozda sacekas LG Optimus G sa 2 giga rama,ili Nexus 4.
Imas LG 4X HD koji je u tom rangu ali je njegova podrska katastrofa.Mozda sacekas LG Optimus G sa 2 giga rama,ili Nexus 4.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.