HTC Desire, Desire S, Desire HD i Samsung I9000 Galaxy S

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Marepn92
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 02. Nov 2012. 21:23
:: HTC Sensation XE
:: HTC Tattoo

HTC Desire, Desire S, Desire HD i Samsung I9000 Galaxy S

Post od Marepn92 »

Dobro veče svima.
Treba mi mala pomoć, oko odluke pri kupovini mobilnog telefona.
Moji favoriti medju mobilnim telefonima su trenutno: HTC Desire , HTC Desire S , HTC Desire HD i Samsung
I9000 Galaxy S .
Molim vas za savet. Ja sam gledao poredjenja i karakteristeke svih telefona ali nemogu da se konačno odlučim za najbolji (najači) model.
Znači da pojasnim planiram da kupim polovan telefon, pa su mi ova pet modela zapala za oko.
Hvala unapred...

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Re: HTC Desire, Desire S, Desire HD i Samsung I9000 Galaxy S

Post od d27 »

Marepn92, Desire je slabiji od ostalih (cpu, gpu). Desire HD ima najlosiju bateriju i nema prednju kameru.

Desire S je po meni najlepsi, ali mu je displej manji nego na DHD i SGS.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

SGS prvo zbog dobre zajednice posto ce ti to biti vazno jer uzimas starije modele, a nekako mi je on najbolji od svih pomenutih modela.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ako ti nije bitno fotkanje pri slabijem svetlu, definitivno SGS. :)

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

lesa0208, to sam propustio. Na SGS imam cm10 (4.1.2) koji savrseno radi.

A kamera mu je vise nego zadovoljavajuca. Uporedjivao sam je sa n95 8gb i SGS je pravio osetno bolje slike u svim uslovima, osim kada je potreban blic.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Marepn92, ja imam utisak da je SGS najsveziji od svih navedenih modela. iako ima jos dva mladja brata.
dobra masina sa dobrom podrskom.
moj izbor defiinitvno.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Marepn92, običan desire izbaci zbog starosti i loše baterije! Desire HD izbaci samo zbog baterije!
E sad ostaju nam galaxy s i desire s. Poređenje
Definitivno i po specifikaciji pobeđuje desire s. Procesori su podjednaki ali ima više ram memorije (dosta važna stavka u budućnosti). Dodao bih jedan jedini plus za samsunga, a to je ekran (veličina). Oko tipa ekrana nekima više odgovara amoled, nekima ne, sve zavisi od upotrebe samog telefona!

E sad malo subjektivno. Koristim desire s i moram priznati da je ovo prvi telefon sa stock rom-om koji još nisam menjao (rom)!!!! A veliki sam ljubitelj igranja sa sistemom! Dakle ovaj telefon ima na sebi ICS što je po meni dovoljno (neki u klasi ga nisu dobili). Radi stabilno, nisam imao nikakva resetovanja ili slično, ima prosečnu kameru gde blic fino radi noću! Sve u svemu po meni jedini kompletan telefon sa kojim nećeš pogrešiti u varijanti out the box. Postoji i jedna dobra zajednica koja stoji iza njega i ima i funkcionalnih (oko 80%) 4.1 romova. Jedino ako toliko voliš da se igraš sa menjanjem romova predložio bih samsunga, u svim ostalim kategorijama pobeđuje desire s!

mrkixxx, ma daleko je mlađi desire s. Skoro punih godinu dana!

lesa0208, ako se neće igrati romovima ipak je bolja varijanta desire s jer je dobio update na ICS. A po nekoj proceni ICS će biti poprilično koristan sistem još narednih godinu do dve dana....
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: HTC Desire, Desire S, Desire HD i Samsung I9000 Galaxy

Post od toda81 »

Jedina prednost desire s u odnosu na galaxy s je prednja kamera, malo veca ram memorija i blic i nista vise. Procesor je jaci na galaxy-u, ekran veci. Mozes da ubacis i samsung galaxy s plus i9001 jer je on isti kao i i9000. Reci koliko para bi dao za tel?
Posebno je znacajna cinjenica kao sto rece kolega odlicna podrska na xda
Note IV N9100 dual

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

toda81, nažalost prevelikim popularizovanjem androida i samim pristupom širokim narodnim masama izgubljeno je ono što je nekad postojalo. Dakle smartphone se u velikoj meri sada koristi kao najobičniji dumb telefon. :x
I koliko vidim da kolega koji je pokrenuo temu koristi nokiu 3510i. Šta misliš koliki će njemu biti značaj podrške na forumu XDA? Hajde malo ozbiljnosti. Mi smo preterali sa davanjem značaja podršci telefona jer telefoni sada fabrički dolaze sve bolji i bolji. Jednostavno više nije ni potrebno instaliranje custom romova. Root i deinstaliranje bloatware-a sasvim zadovoljavaju ozbiljnijeg korisnika...
Dakle sagledajte situaciju koji telefon od gore ponuđenih je najbolji u varijanti out the box.
Ako pokretač teme navede da želi da menja rom svakih nedelju dana.... Nemam ništa protiv da promenim svoj glas u korist samsunga. :wink:

Marepn92
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Marepn92 »

Hvala vam svima na pomoći i na podršci.

HTC Desire je difinitivno ispao iz trke.

Čuo sam neke priče za HTC Desire S, neki primerci Desire S-a imaju faličan eMMc čip, zbog kojeg telefoni postaju cigle nakon izvršavanja rutinskih funkcija. Pa tako ako seapdejtuju više aplikacija odjednom, može da se ciglira telefon. Pa se plašim da uzmem ovaj telefon jer sam čuo da 80% tog modela ima problema sa tim čipom. :smutny:

Tako da mi ostaju na raspolaganju HTC Desire HD (koji po meni prelepo izgleda) za manu imam da mu stavim veličinu i slabu autonomiju baterije.

i

Samsung I9000 Galaxy S, koji ima slabiju kameru od HTC-a HD, malo manji ekran od HTC-a HD (što mi ne smeta), dosta je lakši od HTC-a HD, mana mu je ta što nema blic, i za 256Mb manji ram i naravno baterija je kod Samsunga jača za 270mAh za razliku od HTC-a...

:? :unsure: :?

Sada samo da čujemo još vaše savete i iskustva izmedju ova dva modela.

toda81 odgovor na tvoje pitanje koliko bi dao para za mobilni telefon.
Negde oko 150eura eventualno maksimalnih 200eura...

Hvala još jednom svima...

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Marepn92, ako ostaje da biraš između s-a i hd-a definitivno samsung. Sa desire HD-om ako izvučeš sa baterijom jedan dan mislićeš da je došao božić :wacko:
Iako ja i dalje ostajem da je desire s najbolje optimizovana mašina od gore navedenih i ja ga koristim svakodnevno bez ikakvih problema. Čak ovih dana igram po 2-3 sata NFS most wanted koji ga ubija!!! Jedna od najzahtevnijih igara momentalno za android. I i dalje radi savršeno. ps: radio sam i update 10 app istovremeno.... 8)

Marepn92
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Marepn92 »

bachika napisao:toda81, nažalost prevelikim popularizovanjem androida i samim pristupom širokim narodnim masama izgubljeno je ono što je nekad postojalo. Dakle smartphone se u velikoj meri sada koristi kao najobičniji dumb telefon. :x
I koliko vidim da kolega koji je pokrenuo temu koristi nokiu 3510i. Šta misliš koliki će njemu biti značaj podrške na forumu XDA? Hajde malo ozbiljnosti. Mi smo preterali sa davanjem značaja podršci telefona jer telefoni sada fabrički dolaze sve bolji i bolji. Jednostavno više nije ni potrebno instaliranje custom romova. Root i deinstaliranje bloatware-a sasvim zadovoljavaju ozbiljnijeg korisnika...
Dakle sagledajte situaciju koji telefon od gore ponuđenih je najbolji u varijanti out the box.
Ako pokretač teme navede da želi da menja rom svakih nedelju dana.... Nemam ništa protiv da promenim svoj glas u korist samsunga. :wink:
Trenutno imam Nokiu 3510i, jer sam bio primoran da prodam svoj prethodni telefon a to je bila Nokia 5800 XpressMusic, a pre njega sam imao samo Nokie i to uglavnom sa Symbian operativnim sistemom: N95, N97mini, N73 Music Edition, Nokia 2730 classic, Nokiu E75, 6233, 6600,HTC Tattoo (nešto kratko), Motorola V3, Sony Erikson K610i...i još nekoliko koje sam možda preskočio...
Ne razumem (neznam šta je to podrškana forumu za XDA) ako bi ste bili ljubazni da mi objasnite.. :|
Tako da nisam nikada do sada koristio Android podršku niti imao neki od sličnih modela, tako da pravo da vam kažem niti znam niti se razumem u instaliranje custom romova nit znam šta je root i deinstaliranje bloatware-a... :lol: :unsure: :lol:
Tako da to mi uopšte nije bitna stvar... ;)
Hvala vam na razumevanju...

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Marepn92, pa podrška u smislu developera koji stvaraju nove romove, tvikove i kojekakva čuda za određeni model. Dakle neki model je popularniji i stoga ima više custom romova tj. ima veću podršku zajednice :D
Naravno mi smo ovde svi da kažem napredni korisnici koji vole da se igraju svojim ljubimcima i optimizuju ih maksimalno. Ponekad se malo i zanesemo kao da je najvažnija stvar kod izbora telefona veličina zajednice.
Naravno kod jeftinijih modela (da se ne izrazim i lošijih) je ustvari veoma važno, dok kod malo ozbiljnijih i nije toliko...

Marepn92
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Marepn92 »

Pa šta znam nisam nikada imao iskustvasa tim developerima i instaliranjem romova itd.šta ti ja znammožda kada bi me neko naučio to jest pokazao šta i kako...možda bi se onda i ja zainteresovao za to a inače ovako za to sve sam čuo verovali ili ne tek pre par dana i čitao sam dosta o tim stvarima ali pošteno da vam kažem još uvek mi apsolutno ništa nije jasno (trenutno mi je taj vid igre ne interesantan-ne primamljiv)... :D :lol: :D
Meni treba niki telefon koji ću da koristim za apsolutno sve multifunkcionalan... a nakon dužeg vremena istraživanja i poredjenja modela mobilnih telefona u ovoj klasi po ceni koju mogu da platim zapazio sam ove modele (kao najače) to jest sa najboljim specifikacijama.
Sada mi još ostaje da vidim ostale postove i savete ljudi vezaneza HTC Desire HD vs. Samsung I9000 Galaxy S . :wink: :)
Svidjaju mi se oba modela ali kako da znam koji od njih će biti pravi izbor za nekih narednih recimo godinu dana za kojih ne planiram da menjam telefon...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Posto si spreman da das 200e mozda bi mogao i htc sensation da ubacis u listu zelja. Ima u oglaima ovde na mobilnomsvet-u par komada. neki traze 220e, mada bi sigurno sputsili cenu. Baci pogled na performanse sensation-a jer je odlican telefon, slican samsungu s2
Note IV N9100 dual

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Jos malo da zakomplikujemo. Do 200 sa slicnim karakteristikama vec ti je preporucio Toda81 galaxy s plus, mislim da je bolji od svih iz naslova. Zatim imas xperia u koji ima neke falinke kao sto je mali ekran i nedostatak slota za memorijske kartice, i zte grand x koji je bolji sudeci po karakteristikama bolji od svih ali ne znam nista o njemu, oni imaju dual core procesor i mozes ih naci nove sa dve godine garancije za manje od 200. Tu je i optimus 2x od polovnih. I naravno ako kojim slucajem mozes da prebacis 200 najbolje je uzeti taj sensation ili galaxy s2 uz malo srece.

Jel da da sam pomogao? :D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Bolje je ako mozes da izvuces neki euro vise iz dzepa i da kupis dobar tel koji ce te sluziti neko duze vreme, nego da kupis neki slabiji koji ce te poslenervirati sto nema ovo, sto nema ono...
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Da ne komplikujemo previse, od ovih koje si naveo moj glas ide za SGS ili SGS+ ako nadjes. To su stare rage i provereni telefoni. Znam par njih koji ih koriste vec 2 godine bez ikakvih problema, i na njima isto tako dobro radi softver koji radi i na mnogo skupljim telefonima.
Ili ovo sto rece toda81, Sensation uz malo srece da nadjes. Ukoliko budes cekao nesto od ovih sklupljih, definitivno ces ih docekati, ali dogodine.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Ja bi ti iskreno preporucio SGS+ nije neka velika razlika u kesu izmedju njega i SGS-a a ima vise ram memorije
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Odgovori