Zašto ste prodali Nokiu N8 ?
Zašto ste prodali Nokiu N8 ?
ovih dana planiram nabavku novog telefona, i N8 mi je najjači kandidat.
mnogi mi po pravilu kažu "...ali to nije Android..." , a meni (možda iz neobaveštenosti) to nije važno.
iako temu ne postavljam kao tipično poređenje nekih modela, ipak se radi o proceni ovog modela u odnosu na njegove dobre i loše strane.
takođe ako je neko sa Nokie prešao na druge modele, možda neće videti moje pitanje postavljeno u podforumu o Nokiama.
dakle, kao što sam napisao u naslovu,
ako ste bili korisnik Nokie N8 i iz nekog razloga odustali od iste, molim vas napišite mi koji je to nedostatak zbog kojeg ste tako odlučili.
mnogi mi po pravilu kažu "...ali to nije Android..." , a meni (možda iz neobaveštenosti) to nije važno.
iako temu ne postavljam kao tipično poređenje nekih modela, ipak se radi o proceni ovog modela u odnosu na njegove dobre i loše strane.
takođe ako je neko sa Nokie prešao na druge modele, možda neće videti moje pitanje postavljeno u podforumu o Nokiama.
dakle, kao što sam napisao u naslovu,
ako ste bili korisnik Nokie N8 i iz nekog razloga odustali od iste, molim vas napišite mi koji je to nedostatak zbog kojeg ste tako odlučili.
Re: Zašto ste prodali Nokiu N8 ?
jedanbata, pa najveci nedostatak je mrtav os i sada vec matori hardver...
Inace ima odlicnu kameru za pojam mobilnih telefona, kvalitet izrade i bateriju, al ako ti ne treba OS i ako ti to nije bitno, kao i hardver i stavi koje ces moci da instaliras na njoj onda je to telefon koji bi odgovarao tvojim potrebama...
Inace ima odlicnu kameru za pojam mobilnih telefona, kvalitet izrade i bateriju, al ako ti ne treba OS i ako ti to nije bitno, kao i hardver i stavi koje ces moci da instaliras na njoj onda je to telefon koji bi odgovarao tvojim potrebama...
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
Ja nisam imao ovaj tel, ali sam imao prilike malo da se poigram njime. Kao i svaki drugi tekefon ima i dobre i lose strane.Dobre su dantasticna kamera, a sve ostalo se meni nije svidelo jer vec duze vreme imam android telefone kojima je pre svega adut brzi procesor, veca ram memorija, operativni system koji je zanimljiviji i ima mnogo vise mesta za experimentisanje i modovanje samog telefona, bolji ekran, ogroman br aplikacija i sto je veoma bitno zaniljivih aplikacija pred kojima je tesko ostati ravnodusan. Ja sam razmisljao da menjam s plus za n8, ali sam odustao na moju srecu i nastavio sa kupuvinom android telefona. Koliko bi novca izdvojio za tel? Da li je u opticaju samo nov tel ili moze i polovan?
Note IV N9100 dual
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Ja sam prešao sa N8 a Galaxy S3 ali ne zato što mi je dosadio N8 već eto... dobio od djevojke S3 jer je htjela da ima ona bijeli a ja plavi pa sam tako teške muke
prešao na Android iako sam i dalje ljubitelj Nokie i prvenstveno Symbian OS-a.
Naime imao sam ja izbor da uzmem npr. Lumiu 900 tad ili 808 Pureview ali mi je jednostavno trebala neka promijena kad već uzimam novi telefon. 808 je sve isto kao i N8 "samo" brže i uz naravno bolju kameru. Sve sam operacije obavljao na N8 bez problema iako je nekad za nešto trebalo više vremena i nije sve tako glatko išlo ali je odrađivalo posao.
Nikako nisam prodao N8 iz dosade ili jer je OS mrtav (po meni još nije ali u odnosu na iOS i Android zaostaje uveliko). Uglavnom kao multimedijalni uređaj će ti odlično služiti i uz to ćeš moći popriličan broj igrica i programa koristiti i probavati i na N8. 

jedanbata, pazi ovako mnogo je bilo rasprava na ovu temu da li treba uzimati telefon ili ne,a sada ces dobiti odgovor od mene na ovo pitanje.. 
Kao prvo moras odmah u startu da razmislis,zasta je tebi potreban telefon,da li volis da ga ukrasavas,raznim temama,widgetima,da se zanimas raznim aplikacijama,ako si se pronasao u ovom pitanju nazalost n8 ti odmah otpada u startu,za tebe je neki andorid,jer on ti to sve omogucava..
Sto se tice n8 ti ces tim telefonom dobiti nenormalno odlicnu kameru koja je i dalje pojam za mobilne telefone(ako ne racunamo "njegovog sina" Nokia 808 sa vasionskom kamerom od 41mpx),dobices fenomenalan telefon sa vrhunskom izradom,znaci kuciste kako lezi u ruci,izrada njegova je toliko dobro odradjena da ne mogu da nadjem pridev da je opisem
(mala sala..).Po meni i dalje odlican ekran amoled,koji daje sliku da se smrznes koliko je dobra,i nazalost po nekima tu stajemo sa hvalisanjem,posto sledi da mu je hardver vec ostario(da te samo podsetim da sada telefoni imaju procesore sa 4 jezgra..)mada taj njegov hardver najnormalnije pokrece bez problema sve aplikacije i sve sto mu se postavi ispred njega,ali nazalost sledi ono sto i ja moram da kazem OS je definitivno mrtav,znaci aplikacije koje smo dobijali uporedno(sa zakasnjenjem naravno) sa marketom vise nema,jer bukvalno sve aplikacije koje su nastale 2012. tu pocetkom i sredinom mi to nismo dobili,niti cemo..Tako da ako imas u planu neke aplikacije koje ima nas Ovi store,mozes slobodno da uzmes n8,mada evo kada pogledas dosao je i novi OS WP,tako da ne znam sta da ti kazem iskreno to ces sam morati da odlucis,ja sam izneo ono ukratko sto sam imao,a sada je red na tebe..
Dodao bih jos nesto,definitivno ako imas para i mozes da izdvojis toliko para za telefone,u tvojoj kuci trebalo bi da bude N8,jer ja imam u planu uskoro da uzmem neki telefon(najverovatnije S3) sa OS androidom,da bih doziveo malu drugaciju stranu mobilnih telefona(sva ona sarenila,i bezbroj aplikacija..
),ali sigurno n8 ce ostati u kuci jer to zasluzuje..

Kao prvo moras odmah u startu da razmislis,zasta je tebi potreban telefon,da li volis da ga ukrasavas,raznim temama,widgetima,da se zanimas raznim aplikacijama,ako si se pronasao u ovom pitanju nazalost n8 ti odmah otpada u startu,za tebe je neki andorid,jer on ti to sve omogucava..
Sto se tice n8 ti ces tim telefonom dobiti nenormalno odlicnu kameru koja je i dalje pojam za mobilne telefone(ako ne racunamo "njegovog sina" Nokia 808 sa vasionskom kamerom od 41mpx),dobices fenomenalan telefon sa vrhunskom izradom,znaci kuciste kako lezi u ruci,izrada njegova je toliko dobro odradjena da ne mogu da nadjem pridev da je opisem

Dodao bih jos nesto,definitivno ako imas para i mozes da izdvojis toliko para za telefone,u tvojoj kuci trebalo bi da bude N8,jer ja imam u planu uskoro da uzmem neki telefon(najverovatnije S3) sa OS androidom,da bih doziveo malu drugaciju stranu mobilnih telefona(sva ona sarenila,i bezbroj aplikacija..

- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
jedanbata, N8 sam posedovao od maja prosle godine pa sve do pocetka jula ove i to je telefon koji se najduze zadrzao kod mene,a to je ljudima koji me poznaju sasvim dovoljno da shvate o kakvom je telefonu rec.Po meni to je telefon sa najkvalitetnijim kucistem ikada i telefon koji pruza osecaj cvrstine kakav malo koji telefon ima.Izbor aplikacija nije najsjajniji ali je za korisnika koji ne trazi neke novije igrice i kome nije potreban video poziv na skajpu (po meni to je najveci nedostatak) sasvim dovoljan.O kameri je sve receno mnogo puta tako da necu da spominjem.Jedini razlog zasto sam menjao N8 je taj sto mi je kamera najbitnija stavka,posto se bavim fotografijom,ali je izaslo nesto mnogo bolje cak i od kamere koju poseduje ovaj telefon.N8 nisam prodao vec mi i dalje stoji u fioci,a tu privilegiju imaju jos samo 2 telefona,Samsung D500 i Nokia N95.U svakom slucaju sve preporuke za telefon,a taj ko kaze da telefon nije odlican je ili samo ogorcen zato sto njegov ''robotic'' od 400e i vise nema takvu kameru i kvalitet izrade ili je u pitanju to da nikada nije ni koristio ovaj telefon.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Da se javim i ja kao prezadovoljni korisnik nokije N8. Pre svega N8 je multumedijalni telefon, što znači da su njegova glavne karakteristike jaka kamera i jako dobar zvuk. N8 ima ubedljivo najjaču kameru i vrhunski zvuk, upoređivao sam zvuk sa Sensation XE, a nedavno i sa Samsungom Galaxy S3, N8 ih je ostavio u prašini, a i i jedan i drugi su dosata skuplji modeli, naročito S3.O kameri je sve rečeno, ona je ubedljvo na drugom mestu odmah posle naslednika, a to je nokija 808, jednostavno 808 je na prvom mestu, N8 na drugom, pa nekoliko polja prazno i tek onda mogu da dođu u obzir neki android modeli. Limitirani broj aplikacija trenutno nije problem, ali će postati ako planiraš da korsitiš N8 kao primarni model u narednih, recimo, 3 godine.Trenutno nalazim za Belle OS sve što mi je potrebno od app, a imam preko 200 aplikacija u telefonu. Vremenom će izlaziti novije aplikacije koje neće, nažalost, dobiti svoju verziju i za Belle OS.
Da sumiram, ako ti se dopada N8, kupi slobodno nećeš se pokajati, to je jedan vrhunski model i po meni, jedan od najboljih nokijinih modela.
Da sumiram, ako ti se dopada N8, kupi slobodno nećeš se pokajati, to je jedan vrhunski model i po meni, jedan od najboljih nokijinih modela.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
n8 sam prodao jer nisam mogao da se pomirim sa činjenicom da sam ja uradio bolje sw preko fenixa nego serviser koji mi je uzeo 800din za to.to me je jelo i jelo i jelo i na kraju sam je prodao.inace sve pohvale za mob.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
- janka_88
- Expert
znemanja, sa svime se mogu složiti osim sa kvalitetom zvuka. Na N8 jeste izvanredan kvalitet zvuka preko slušalica ali je na S3 još bolji ali nažalost sa fabričkim slušalicama to ne dolazi do izražaja jer je na njima zvuk tih u odnosu na bilo koje druge slušalice koje su kompatibilne sa S3. Uglavnom "out of the box" jeste bolje na N8 jer eto ne moraš tražiti bolje slušalice od onih što idu uz telefon i više nego zadovoljavajuće ali na S3 uz neke druge slušalice osim fabričkih dobija se kvalitetniji i jači zvuk.
Znači bilo koje druge slušalice testirane na oba modela daju za rezultat bolji zvuk na S3 ali to je već druga priča... 

- znemanja
- Moderator
janka_88, Moguće, jer sam uporedio istu pesmu sa n8 i njenim fabričkim slušalicama koje koristim i na S3 i nejgovim fabričkim slušalicama i tu je N8 odneo pobedu.Naravno, na N8 ima instaliran neki dodatni patch ili kako god da se to zove, gde u equalizer-u imam još dodatne 4 opcije koje umnogom pojačavaju kvalitat zvuka.
U svakom slučaju N8 ima kvalitet zvuka koji nikog neće ostaviti ravnodušnim, a fabričke slušalice koje se dobijaju uz N8 su vrhunske.
U svakom slučaju N8 ima kvalitet zvuka koji nikog neće ostaviti ravnodušnim, a fabričke slušalice koje se dobijaju uz N8 su vrhunske.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
hvala na olakšavanju ionako lake odluke, još samo da nateram ruke da puste novčanice.
do sada sam koristio "običan" potpuno nezanimljiv mobilni telefon koji je i 2008. kad sam ga uzeo bio ništa posebno.
verovatno bih ga još uvek koristio da nije pretrpeo nepovratno oštećenje.
trenutno koristim telefon koji sam kupio 2004.
očigledno nije mi važno da budem "u trendu" sa os-em, snagom procesora, šarolikim aplikacijama...
ali kad već silom prilika uzimam telefon, rešio sam da bude ipak malo napredniji i u koraku sa aktuelnim.
iako sam svestan da je N8 sa tržišno poraženim os-em, i da je star model , na prvu loptu mi je upalo u oko kako je dobro kućište, a onda sam se malo informisao o karakteristikama, i ovde na forumu sam pre deset dana postavio prvo pitanje o tom modelu.
ono što mi jeste važno je da stabilno i kvalitetno izvršava te svoje funkcije koje ima u osnovnom hardveru i softveru: pozivi, poruke, podsetnici, beležnice, surfovanje internetom bez bagova (da li otvara youtube ?!?), gps navigacija, obrada i baratanje fajlovima , kompatibilnost sa pc-jem...
bateriju ste mi pohvalili, kvalitet izrade, kameru, zvuk... kakva je vidljivost na suncu ?
ako sve to radi tako sjajno, zaista mi nije važno što neću biti u korak sa aplikacijama, jer mi to ni na kompjuteru nije zanimljivo, a iskreno da vam kažem, ja nikada nisam ni imao interesovanje za facebook, tvitter, skype...ništa od toga ne koristim, e-mail i forumi su moj jedini način komunikacije na internetu.
koliko mi se dopala N8 , zbog nje ću odustati od jednog meni jako važnog faktora sa kojim sam birao telefon, a to je da može da se nosi u džepu.
šta kažete, koliko je to iritirajuće kada telefon moram da nosim u nekoj futroli kao naočare ?
u vezi sa tim faktorom sam kao kandidat broj 2 odredio SE Xperia Active, koji isto ima neke svoje zanimljivosti.
poslednjih dana obilazim prodavnice pokušavajući da uživo vidim kako izgledaju varijante N8-ice u plavoj i narandžastoj boji, ostale boje sam video.
samo me grize ta cena od oko 270€ , koja je baš jaka za moje pojmove.

do sada sam koristio "običan" potpuno nezanimljiv mobilni telefon koji je i 2008. kad sam ga uzeo bio ništa posebno.
verovatno bih ga još uvek koristio da nije pretrpeo nepovratno oštećenje.
trenutno koristim telefon koji sam kupio 2004.
očigledno nije mi važno da budem "u trendu" sa os-em, snagom procesora, šarolikim aplikacijama...
ali kad već silom prilika uzimam telefon, rešio sam da bude ipak malo napredniji i u koraku sa aktuelnim.
iako sam svestan da je N8 sa tržišno poraženim os-em, i da je star model , na prvu loptu mi je upalo u oko kako je dobro kućište, a onda sam se malo informisao o karakteristikama, i ovde na forumu sam pre deset dana postavio prvo pitanje o tom modelu.
ono što mi jeste važno je da stabilno i kvalitetno izvršava te svoje funkcije koje ima u osnovnom hardveru i softveru: pozivi, poruke, podsetnici, beležnice, surfovanje internetom bez bagova (da li otvara youtube ?!?), gps navigacija, obrada i baratanje fajlovima , kompatibilnost sa pc-jem...
bateriju ste mi pohvalili, kvalitet izrade, kameru, zvuk... kakva je vidljivost na suncu ?
ako sve to radi tako sjajno, zaista mi nije važno što neću biti u korak sa aplikacijama, jer mi to ni na kompjuteru nije zanimljivo, a iskreno da vam kažem, ja nikada nisam ni imao interesovanje za facebook, tvitter, skype...ništa od toga ne koristim, e-mail i forumi su moj jedini način komunikacije na internetu.
koliko mi se dopala N8 , zbog nje ću odustati od jednog meni jako važnog faktora sa kojim sam birao telefon, a to je da može da se nosi u džepu.
šta kažete, koliko je to iritirajuće kada telefon moram da nosim u nekoj futroli kao naočare ?
u vezi sa tim faktorom sam kao kandidat broj 2 odredio SE Xperia Active, koji isto ima neke svoje zanimljivosti.
poslednjih dana obilazim prodavnice pokušavajući da uživo vidim kako izgledaju varijante N8-ice u plavoj i narandžastoj boji, ostale boje sam video.
samo me grize ta cena od oko 270€ , koja je baš jaka za moje pojmove.
- znemanja
- Moderator
Da li može da otvara youtube ?!, pa samo ja imam 5 aplikacija instalirao u telefonu u tu svrhu i svaka radi savršeno, možeš da biraš app za youtube koji ti se sviđa.Pazi, kada se ovde pominje da nema aplikacija, ne misli se da zaista nema apalikacija već da je taj broj manji nego za android i iOS. Aplikacija ima na Nokia Store koliko hoćeš, samo na raznim sajtovima ima na stotine hiljada, problem je samo u raznolikosti app koja je manja nego na već pomenutom androidu i iOS-u.Što se tiče vidljivosti na suncu tu je N8 prosto savšren jer ima AMOLED ekran koji je poznat po svojoj dobroj vidljivosti na jakom suncu.Ako neki telefon ima kvalitento kućište to je N8, tako ne moraš da ga nosiš u futroli, čak iako držiš n8 u istom džepu sa ključevima, verovatnoća da će se pojaviti neke ogrebotine je zaista mala.Kvalitet materijla od kojih je izrađena n8 je jedan od njenih glavnih aduta pored kamera i baterije.
Evo par snimaka scratch testa N8:
http://www.youtube.com/watch?v=PVQy4poB8EM
http://www.youtube.com/watch?v=OMmeSiOH ... re=related
Evo par snimaka scratch testa N8:
http://www.youtube.com/watch?v=PVQy4poB8EM
http://www.youtube.com/watch?v=OMmeSiOH ... re=related
- janka_88
- Expert
jedanbata, kao sto je rekao kolega prije mene, sa N8 zaista nema potrebe za futrolom jer ja za godinu i po dana bez ikakve zastite na ekranu nisam imao apsolutno nikakve ogrebotine na ekranu. Moja preporuka je da uzmes eventualno nekitanji cover cisto kako bi zastitio telefo od grebanja jer nazalost vremenon ce se poceti pojavljivati tragovi kako de npr. po stolu vukao i klizio i tako to. Samim tim coverom ces imati jos vecu zastitu i ovako cvrstog telefona.
Za youtube ima oficijelna aplikacija a cak i preko fabrickog browsera moze otvarati youtube klipove ali i ja preporucujem koristenje aplikacije. Osim te oficijelne ima jos par aplikacija i sto se tice togs neces imati problema. 

jedanbata, ne znam sta vise da ti dodam,kolege su ti vec sve rekle i ja sam to isto..A da za ekran nema potrebe da se brines,jer AMOLED je odlicno odradjen i po najjacem suncu videces na ekranu kao da si u nekom hladu..E da,nemoj da mislis kada kazemo da nema uopste aplikacija,mi pre svega mislimo da nema toliko koliko ima za iOS i Andorid,i nazalost sve ce da ih bude manje,to sam ti i rekao u mom prethodnom postu,jer nema vise ko da radi za symbian,nazalost odbacuju ga..Sto se tice gorrila glassa,tu nema potrebe da se plasis,kolega janka_88, ti je vec rekao da telefon mozes slobodno bez futrole da ga nosis,jer je ekran stvarno izdrljiv na "normalna(svakodnevna)" grebanja,i samo kuciste telefona.Pa sada cena i jeste i nije velika za taj telefon,sve zavisi kakve su ti mogucnosti,ali veruj mi sta telefon pruza to nije nimalo velika cena..
nožem na telefon
malopre sam na brzaka preleteo preko sajta http://store.ovi.com/#/home
i video da ima raznih aplikacija u čijem opisu stoji "free". da li je to stvarno besplatno ?
da li N8 sada dolazi sa OS Belle , ili se to još uvek ostavlja na volju korisniku da li će da apdejtuje ?
kratko mi napišite koje intervencije na telefonu spadaju u "legalne" i bezbedne (pretpostavljam da je to apdejt os-a, i skidanje aplikacija sa pomenute store.ovi )
a koje u "rizične" i "nezvanične" ili "nepodržane" od proizvođača ?
da li su torenti praktičan način dolaska do aplikacija za nokia/symbian ?
kad je reč o tome da je podrška za os sve manja, da li se zbog toga može očekivati da na primer prestane podrška i za programe za gps-navigaciju ?

malopre sam na brzaka preleteo preko sajta http://store.ovi.com/#/home
i video da ima raznih aplikacija u čijem opisu stoji "free". da li je to stvarno besplatno ?
da li N8 sada dolazi sa OS Belle , ili se to još uvek ostavlja na volju korisniku da li će da apdejtuje ?
kratko mi napišite koje intervencije na telefonu spadaju u "legalne" i bezbedne (pretpostavljam da je to apdejt os-a, i skidanje aplikacija sa pomenute store.ovi )
a koje u "rizične" i "nezvanične" ili "nepodržane" od proizvođača ?
da li su torenti praktičan način dolaska do aplikacija za nokia/symbian ?
kad je reč o tome da je podrška za os sve manja, da li se zbog toga može očekivati da na primer prestane podrška i za programe za gps-navigaciju ?
jedanbata, idemo redom,da to sto pise free je stvarno besplatno,ali pazi mahom te su sve da ne kaze bezvredne,ako me razumes sta hocu da kazem.A ove sto se placaju,mi to nazalost i da hocemo ne mozemo da kupimo,ali zato postoje piratske(krekovane,narodne,ili kako god hoces mozes da ih zoves) za koje telefon mora da ti bude hackovan(ali to nije nikakv problem,to sve ovde imamo na forumu..)da bi ih instalirao.E sada nema tu legalno ili nelegalno,najnormalnije ti je da update softver ako to zelis,e sada instaliranje piratskih aplikacija to spada u ono nelegalno,ali ti to radis i na kompijuteru ili nasta vec imas..Sto se mene tice ja ne idem na torrent,ne znam za kolege moje(ali sumnjam da i oni idu) postoje sajtovi(koje naravno ovde ne smemo da izbacujemo,jer tako nam nalaze "zakon" foruma,ali za to postoji PM,pa se tako domundjavamo
) na koje skidamo sta nam je potrebno za telefon.N8 ne znam stvarno da li sada dolazi sa bellom,mozda ovi iz prodavnica ga updatetuju(mada sumnjam iskreno..).Pa sada sto se tice podrske za gps navigaciju mislim da ne moze prestati podrska,a evo i primera:koristimo Garmin,a on je za sebe kako da kazem poseban,tako da ima svoje ljude koji stalno izbacuju mape,i sta vec tome slicno rade,pa samim tim ti kada ubacis garmin,ti ga koristis,i kada izbace neku novu mapu,ti ces naravno to moci da ubacis u svoj garmin..

- janka_88
- Expert
acamatic, ne znam kako je to regulisano u Srbiji ali ja u BiH mogu normalno kupovati aplikacije preko Nokia Store-a jer je samo potrebno da imam Visa Classic ili Visa Revolving a vjerujem da ko god je stalno zaposlen ima takvu karticu. Ja sam npr. kupio aplikaciju za 1eur preko Visa Revolving (preko koje inače i naručujem stvari preko neta a da ne treba paypal) i sve uredno naplaćeno i kupljeno.
Što se symbian aplikacia tiče torrent je nepotreban jer postoji brdo sajtova sa "besplatnim" skidanjem aplikacija koje se na Nokia Store plaćaju a to ti može svako od nas na privatnu poruku poslati par sajtova koji su uvijek aktuelni. Kao što je kolega rekao ako piše free znači da je besplatno i jedino je eventualno moguće da poneke sadrže reklame i da zahtijevaju konekciju na net da bi radile ali to nije tako čest slučaj na Symbian platformi.
Odavno N8 izlazi iz fabrike sa preinstaliranim Belle OS-om tako da tu ne brineš puno a i sam proces nadogradnje je i više nego jednostavan. 

Kratko ću: nisam prodao svoj N8, preuzeo ga je brat, kada sam ja dobio iPhone kao službeni telefon. I jeste lep iPhone i šta ti ja znam, ali da mogu da ga se ratosiljam, odmah bih uzeo nazad svoj N8, ili eventualno E7. Toliko.
- znemanja
- Moderator
Verujem da čak sada N8 dolazi i sa Nokia Belle refresh OS-om, ja sam na mojoj N8 imao Belle OS kada sam je kupio, tako da ne brini, verujem da u skoro svim radnjama N8 dolazi sa intaliranom Belle-om.
- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
znemanja, jesi ti siguran da se n8 jos proizvodi?Citao sam nesto preko leta da N8 prestaje da se proizvodi pa ako je istina onda sigurno ne dolazi sa refresh-om.