Telefon sa GPS-om

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Hari
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 30. Dec 2005. 07:33

Telefon sa GPS-om

Post od Hari »

Interesuje me dali neko koristi telefon koji ima ugradjen GPS i koja su mu iskustva sa njim. Unapred hvala na odgovorima. :blinky:

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

a) Da li se piše odovjeno.
b)Motorola a925 ima gps prijemnik.Javiće ti se neko sa njim pa reći.;)
c)DOBRODOŠAO!
Black Sabbath!!!

jok_jok
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 23. Nov 2005. 13:54

Post od jok_jok »

moj bratic je kupio GPS za nokiu 5140, meni je to bezveze, vidis nadmorsku visinu, brzinu kojom se kreces...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ewo, ja imam motorolu a925
GPS. nije los... , znaci ubacis mape, instaliras program i ide.. e sad koliko ce ti biti GPS precizan, zavisi od mape koja je ubacena, i od samog GPS prijemnika
GPS prijemnik je super precizan na a925, s tim sto ne registruju brzinu manju od 6km/h
problem je jos i jako jako jako sporo spajanje sa satelitom, i to stoo kad se konacno spojis baterija jako brzo ode....

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19

Post od hellboy_90 »

cini mi se da n7710 ima gps, pa ja nisam obracao pacnju na to jer sam mislio da ne moze kod nas, ali vidim da grasim, pa da li neko moze da mi posalje mape ili da mi kaze sajt jer me bas zanima kako to funkcionise... hvala!

Boris Bila
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 25. Feb 2005. 19:00

Post od Boris Bila »

Cuo sam da ima da se kupi eksterni GPS prijemnik za Nokia telefone sa Symbianom! I da se nakaci na pop-port... Jel to postoji i koliko kosta?

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

postoji, koristio sam, kosta 131e, ali ti uz njega treba program kao sto je wayfinder, ili sl a to se o5 placa sem ako ne koristis ilegalnu verziju... kada kupis taj GPS dobijes 3meseca besplatno koristenja wayfindera...

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19

Post od hellboy_90 »

a da li neko zna kako ja mogu da koristim gps? da li moram da kupujem to cudo??? ?

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

vec rekoh, nokia 7710 u sebi nema integrisan GPS prijemnik, ako zelis da koristis GPS moras da kupis ovaj externi prijemnik.... :wink:

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

GPS na telefonima jos uvek ne radi savrseno,ne znam kome stvarno to treba,mozda ako se spremate put Himalaja ili Amazona :roll:
Na zapadu uglavnom ljudi koriste GPS za navigaciju u vozilima.Sistem je ok po nekim testovima,ako se koristi smartphone,mora se dokupiti poseban modul(koji ide preko Bluetooth-a) ili posebna memorijska kartica sa mapama i podacima(Wayfinder,Tom Tom Mobile,Route 66,GO Pilot...).Koriscenje naravno nije dzabe kad sve to kupite,vec se koristi putem pretplate na mesecnoj bazi.

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Boris Bila napisao:Cuo sam da ima da se kupi eksterni GPS prijemnik za Nokia telefone sa Symbianom! I da se nakaci na pop-port... Jel to postoji i koliko kosta?
Povezuje se sa telefonom preko Bluetootha...

Bo-Yaa
Banned
Pridružio se: Sre, 04. Jan 2006. 22:26

Post od Bo-Yaa »

ukoliko imas telefon koji ima operativni sistem symbian onda taj program mozes veoma lako skinuti za svoj telefon sa stranice

www.symbian.com

ima tu jos puno korisnih stvari za sve symbian telefone

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

BO-YAA, GPS sistem je sistem sam po sebi,ne moze se koristiti samo downloadovanjem programa s interneta,pokrenes aplikaciju i evo te u orbiti.To ipak ne ide tako lako,zar ne? :uhuh:

**QL**
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 15:14

Post od **QL** »

Siemens SXG75 ima A-GPS (Assisted Global Positioning System).To mu dodje isto kao i GPS s tim da se mozhe koristiti u zatvorenim prostorijama i da je precizniji..........
Dizzzzzzzzzzzle Fizzzzzzzzzzzzzle Snoop D-O-double G

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Imate na linku ispod dosta štiva za čitanje: ;)

viewtopic.php?t=1706

Odgovori