Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S2 I9100
Kako ti se cini za sad?Fluidnost me najvise interesuje
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Behemoth, za sada deluje jako fluidno, ali moram da se ogradim da nisam instalirao nista osim par (meni) najvaznijih aplikacija tipa Handcent SMS, tapatalk itd.
Jos uvek cekam da vidim kako se root-uje ova verzija pa da odradim restore iz titanium backupa.
Jos uvek cekam da vidim kako se root-uje ova verzija pa da odradim restore iz titanium backupa.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: Samsung Galaxy S2 I9100
Bas me zanimaju utisci kako se ponasa tel sa JB. Ovo sto se tice umanjenog prikaza videa sam imao na jendom 4.0.4 rom-u i super je funkcija jer se mogu pustiti par videa i umanjiti ti prozori
Note IV N9100 dual
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Kako vam se pokazala baterija na zvanicnom ICS? Kako je stanje sa ramom prilikom prvog paljenja bez dodatnih aplikacija?
Razmisljam se da probam ovaj JB cim provalim kako se rutuje, zivo me zanimaju razlike u odnosu na kuvane romove.
Razmisljam se da probam ovaj JB cim provalim kako se rutuje, zivo me zanimaju razlike u odnosu na kuvane romove.
Meni ume da potraje i 2 dana kad ga koristim racionalno.Kad ga unistavam onda punjenje i po dva puta na dan.
Evo skinut sa punjaca jutros u pola 7,sad je vec na 63%.Ali sam se celo jutro igrao sa njim.
Evo skinut sa punjaca jutros u pola 7,sad je vec na 63%.Ali sam se celo jutro igrao sa njim.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
- toda81
- Prijatelj foruma
Ahimuth, root je veruj mi jednostavno odraditi.Imam ja sve sto treba pa ti mogu pomoci ako hoces.Kod mene baterija izgura od 7h ujutru pa do 12h uvece uz bas ceste ulaske na forum preko tapatalka i na jos par foruma za automobile
Note IV N9100 dual
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
toda81, meni telefon jeste rutovan, ali kontam da ukoliko stavim ovaj zvanicni rom da vise nece biti. Buni me zapravo ovo sto je tomas.hokenberi napisao
tomas.hokenberi napisao:Jos uvek cekam da vidim kako se root-uje ova verzija pa da odradim restore iz titanium backupa.
- toda81
- Prijatelj foruma
Pa to je bez veze ako ne bude mogao da se root-uje. Ja necu jos da ubacujem taj JB jer ne vidim nista posebno na njemu.Meni se bas svdija ovaj moj rom i nista mi ne smeta na njemu za sad
Note IV N9100 dual
Sada sam instalirao, odlican je, moze root. Mnogo toga donosi, kao da sam kupio novi fon. Napisao sam par utisaka na stranici o fonu, ne mogu da se ponvaljam . Inace, ICS za JB je mala beba.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Toda81, naravno da će moći da se rutuje JB 4.1.2. Jedino što je ovaj leak izašao juče kasno uveče pa još nema uputstva.
Moze, odradio sam instalaciju preko Odin-a i skinuo dva fajla, update koji je samo root i drugi fajl koji sadrzi i CWM recovery.
Root-uje se preko osnovnog Android recovery-a. Evo screen-ova :

Edit :
Interfejs je mnogo lepsi i dosta toga ima novog. Pa da navedem par stvari sto su me odusevile. Prva je opcija Direct Call, npr. dobijes poruku : nazovi me. Nema potrebe da bilo sta klikces, vec cim otovoris poruku, stavis fon na uvo i pocinje da poziva. Radi i opcija Smart stay, prati da li gledas ekran. Message na JB sada ima sekcije inbox, outbox, drafts...... slicno mail account. U podesavanju poruka je moguce promeniti pozadinu sms-a, oblacice i ubacena je opcija da se povecava font pritiskanjem volume tastera. Galerija je sada u full screen-u, mnogo preglednija i ubacena je opcija tagovanja, nakon sto sam prepozna lice na fotografiji. Pored toga ima par novih motion-a koji postoje na S3. Ubaceno je vise status bar precica i sto je najvaznije radi duzi pritisak na njima, kao sto radi na Cyanogen mod-u. Za sada nema potrebe za Jk kay deluxe settings.
Blocking mode - Opcija da odbija pozive u izabrano vreme, uz mogucnost prijema poziva samo za odredjene brojeve. Legnes da spavas, stavis samo rodbinu da moze da te zove za ne daj boze.
Edit2: Da, zaboravio sam da pomenem launcher koji je sada sjajan kao i tastatura.
Na samsung account je sada ubacena opcija za back up sms/mms/wallpaper i call logova.
Root-uje se preko osnovnog Android recovery-a. Evo screen-ova :

Edit :
Interfejs je mnogo lepsi i dosta toga ima novog. Pa da navedem par stvari sto su me odusevile. Prva je opcija Direct Call, npr. dobijes poruku : nazovi me. Nema potrebe da bilo sta klikces, vec cim otovoris poruku, stavis fon na uvo i pocinje da poziva. Radi i opcija Smart stay, prati da li gledas ekran. Message na JB sada ima sekcije inbox, outbox, drafts...... slicno mail account. U podesavanju poruka je moguce promeniti pozadinu sms-a, oblacice i ubacena je opcija da se povecava font pritiskanjem volume tastera. Galerija je sada u full screen-u, mnogo preglednija i ubacena je opcija tagovanja, nakon sto sam prepozna lice na fotografiji. Pored toga ima par novih motion-a koji postoje na S3. Ubaceno je vise status bar precica i sto je najvaznije radi duzi pritisak na njima, kao sto radi na Cyanogen mod-u. Za sada nema potrebe za Jk kay deluxe settings.
Blocking mode - Opcija da odbija pozive u izabrano vreme, uz mogucnost prijema poziva samo za odredjene brojeve. Legnes da spavas, stavis samo rodbinu da moze da te zove za ne daj boze.
Edit2: Da, zaboravio sam da pomenem launcher koji je sada sjajan kao i tastatura.
Na samsung account je sada ubacena opcija za back up sms/mms/wallpaper i call logova.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Da izaslo je uputstvo za rutovanje 4.1.2 na xda forumu.
Inace jedna od korisnih novosti je mogucnost invertovanja boja iz menija "Pristupacnost". Nisam siguran da li je ovo samo Samsung karakteristika ili je opsta osobina JB 4.1.2. Ako neko ima S3 sa 4.1.1 (ili neki drugi Samsung sa stock 4.1.1) neka javi da li i tamo postoji ta opcija.
Mislim na efekat poput ovog dole:

Paznja: drugi screenshot je zapravo invertovan na PC. Screenshotovi invertovanog ekrana su u uvek u originalnim (neinvertovanim) bojama, a ne u boji koja se vidi na ekranu.
Inace jedna od korisnih novosti je mogucnost invertovanja boja iz menija "Pristupacnost". Nisam siguran da li je ovo samo Samsung karakteristika ili je opsta osobina JB 4.1.2. Ako neko ima S3 sa 4.1.1 (ili neki drugi Samsung sa stock 4.1.1) neka javi da li i tamo postoji ta opcija.
Mislim na efekat poput ovog dole:

Paznja: drugi screenshot je zapravo invertovan na PC. Screenshotovi invertovanog ekrana su u uvek u originalnim (neinvertovanim) bojama, a ne u boji koja se vidi na ekranu.
Jos nesto, ubacili su mogucnost snimanja FM-a i sto je najvaznije snimak je kvalitetan, nema smetnji.

Edit : invertovanje boja za SII je moglo i na ICS uz Sya kernel ( vise puta Home dugme ) inace Sya kernel je odlican, pored brdo stvari koje se mogu odraditi kroz sam Rom, pruza mogucnost dual boot-a.

Edit : invertovanje boja za SII je moglo i na ICS uz Sya kernel ( vise puta Home dugme ) inace Sya kernel je odlican, pored brdo stvari koje se mogu odraditi kroz sam Rom, pruza mogucnost dual boot-a.
Poslednja izmena od kestenjak u Pet, 16. Nov 2012. 21:09, izmenjeno 1 put ukupno.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Evo i jutrosnjeg Quadrant Standard testa:

- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Da li je ubačena opcija "Screen rotation" kao na S3 što je ubačena sa ovom novom verzijom softvera? Da li je nova galerija ili je ostala stara?
- tomas.hokenberi
- Moderator
janka_88, galerija je, barem meni tako deluje "stock JB", odnosno nije ista ona koja je bila na ICS-u. Za screen rotation mi samo reci gde da proverim.
tomas.hokenberi, invertovanje boja je moguce i na sgs3 sa castom romom, da li je moguce na stok romu ne secam se jer sam stok rom koristio sam par sati kada sam kupio telefon.
- tomas.hokenberi
- Moderator
lesa0208, bilo je moguce i na S2 ICS kuvanim romovima, medjutim mene zanima bas stanje na "stock" varijantama.
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
tomas.hokenberi, ovako izgleda galerija na Note 2 kao i na novoj verziji za S3:
http://www.youtube.com/watch?v=c1_OeTJNoMI
Što se screen rotation to se nalazi odma uz opciju za Smart Stay, u podešavanjima ekrana, bar je tako na S3 pa me interesuje jesu li baš sve opcije implementirali i u S2 jer bi to baš dobro značilo korisnicima S2. Taman mi to ulijeva nadu da će i na S3 biti solidni sa updateima kad bude malo "stariji".
http://www.youtube.com/watch?v=c1_OeTJNoMI
Što se screen rotation to se nalazi odma uz opciju za Smart Stay, u podešavanjima ekrana, bar je tako na S3 pa me interesuje jesu li baš sve opcije implementirali i u S2 jer bi to baš dobro značilo korisnicima S2. Taman mi to ulijeva nadu da će i na S3 biti solidni sa updateima kad bude malo "stariji".