N82, E71, E52, E5
Re: N82, E71, E52, E5
Pa koliko sad kosta bela E71?
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: N82, E71, E52, E5
Nista od n79 jer je prodavac veoma neozbiljan pa sam pronasao odlicno ocuvanu n82, crnu, full oprema za 5500din. E71 bela se krece oko 60-65e realno. Imao sam par njih koji su hteli da je daju za 6000din.Imam ja u kuci vec duze vreme e71 i tel je fantastican,ali mi je malo nezgodna sto se tice tastature jer je previse sitna sada za moj ukus jer sam navikao na qwerty na s2
Ipak sam narucio n82 jer sam licno video da ima fantasticnu kameru, a zanci mi to jer kada ne nosim s2, a iskrsne nesto zanimljivo da se slika lepo je imati dobrilu kamericu
Da budem iskren razmisljao sam i o mom nekad omiljenom i neprezaljenom e61i koji je imao ubadljivo najbolju qwerty tastaturu koja je veoma prostrana i tesko je bilo promasiti zeljeno dugme. Posle e61i sam uzeo e71, ali mi je iskreno nedostajao veliki ekran i prostrana tastatura.Da e61i ima ugradjen gos cip uzeo bih sada njega,ali na zalost nema.Kada sam ga imao kuristio sam gps modul koji je bez veze jer nama a-gps pa mu je bila potrebna citava vecnos da uhvati satelite

Da budem iskren razmisljao sam i o mom nekad omiljenom i neprezaljenom e61i koji je imao ubadljivo najbolju qwerty tastaturu koja je veoma prostrana i tesko je bilo promasiti zeljeno dugme. Posle e61i sam uzeo e71, ali mi je iskreno nedostajao veliki ekran i prostrana tastatura.Da e61i ima ugradjen gos cip uzeo bih sada njega,ali na zalost nema.Kada sam ga imao kuristio sam gps modul koji je bez veze jer nama a-gps pa mu je bila potrebna citava vecnos da uhvati satelite
Note IV N9100 dual
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Rece ja od pocetka N82 daleko najbolji ,mozda ne najlepsi ali svakako najbolji 

Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- toda81
- Prijatelj foruma
Slazem se sa tobom druze. Da je onaj sa n79 bio covek od reci kupio bih njega, mada ni najmanje ne zalim sto ipak kupujem n82 jer sam bio zadovokjan njime, a nije u redu da se prekida zadovoljstvo 

Note IV N9100 dual
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
E sada se vide slike od tog n79 koji si hteo da kupis i bas ima ostecenja na maski. Koliko ti je on trazio?
Evo kako moj n79 izgleda posle 4 godine od kojih sam ga aktivno koristio 3.

I n82 je sigurno dobar ali ja njega nebih iz jednog razloga zato sto je u njemu FP1 pa nemogu bas sve aplikacije da rade, mada to tebi i nece biti bitno jer ce ti on biti sekundarni telefon.
Evo kako moj n79 izgleda posle 4 godine od kojih sam ga aktivno koristio 3.

I n82 je sigurno dobar ali ja njega nebih iz jednog razloga zato sto je u njemu FP1 pa nemogu bas sve aplikacije da rade, mada to tebi i nece biti bitno jer ce ti on biti sekundarni telefon.
- kvaka33
- Expert
Pazi ne znam sta to bitno ne radi na FP1 ?
bitno je da moze se instalira,skype,viber, i jos po neka zezalica ,ne vidim neki zaista bitan program koji ne radi na FP1
A ako su to neke igrice ili neka glupost tipa merac koraka i slicno ,pa neka i ne radi na njemu ,mislim koliko to ljudi realno i koristi pa da je to ogromna mana,napraviste od vatrice pozar oko tog FP1,FP2
bitno je da moze se instalira,skype,viber, i jos po neka zezalica ,ne vidim neki zaista bitan program koji ne radi na FP1
A ako su to neke igrice ili neka glupost tipa merac koraka i slicno ,pa neka i ne radi na njemu ,mislim koliko to ljudi realno i koristi pa da je to ogromna mana,napraviste od vatrice pozar oko tog FP1,FP2

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
kvaka33, pa eto neradi vibraconnect meni bitna i jos poneke, nemogu sad bas da se setim imena ali ako se bas trazi napisacu i njih.
- kvaka33
- Expert
Ma shvatam ja sta si ti hteo da kazes,nije problem
ali to sto koristi nas 150 ne znaci da je to vecini bitna stavka,kao sto i nije
ovo su telefoni predvidjeni za telefoniranje ,sms,mms,malo pregled neta,mozda i gps mada su im ekrani premali ,slikanje ,slusanje muzike
Neki ozbiljniji rad na njima i nije moguc bez vece muke ,narocito kad probas android telefone sa vecim ekranima,shvatis koliko je to sve komplikovano nekada bilo
Zato mislim da FP1 nije nimalo velik problem
ali to sto koristi nas 150 ne znaci da je to vecini bitna stavka,kao sto i nije
ovo su telefoni predvidjeni za telefoniranje ,sms,mms,malo pregled neta,mozda i gps mada su im ekrani premali ,slikanje ,slusanje muzike
Neki ozbiljniji rad na njima i nije moguc bez vece muke ,narocito kad probas android telefone sa vecim ekranima,shvatis koliko je to sve komplikovano nekada bilo
Zato mislim da FP1 nije nimalo velik problem
- toda81
- Prijatelj foruma
Deksi, tvoj telefon fantasticno izgleda. Cikica iz Prizrena je trazio 6000din za n79, ali jos bolje sto se nismo sporazumeli i sto cu, nadam se sutra, dobiti n82. Dobra strana je sto imam jos jedan n82 na kome samo ekran nije ok pa mogu da ga cuvam za delove, a tu je i baterija. Nisam znao da i za symbian ima viber. To je bas dobro. Moracu i njrga da ubacim u tel. Ja volim python aplikacije jer se njima moze svasta raditi i editovati, a tu je i jedan od najmocnijih programa, tj x-plore, koji je svemoguc samo ako se ima malo maste. Svasta sam radio i radicu njime sto se ne radi obicnim filemanagerom
Note IV N9100 dual
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
evo i j da dam svoj doprinos, kao neko ke je koristio E72 (definitivno najjaci telefon po meni ikada iz Nokije), cvrst, extra tastatura, fina kamera, ma sve je na mestu. sestra je imala do skoro E71, beli i za dve godine ga je bas bas drndala i stvarno je telefon sto se tice izrade fenomenalan, ali ga je vreme polako pregazilo, jer i sam OS u njemu izgleda zastarelo (cak i za Symbian
ja sam posle rstanka od E72 uzeo Nokiju E5 koju evo koristim vec 6 meseci, a uzeo sam je posle mnooogo premisljanja, zbog prica oko loseg displeja, lose kamere, lose izrade, lose tastature. cinjenica je da nije tako kvalitetna izrada kao E72 (nijedan fon nece nikada ni biti, tu se Nokija jednom zeznula i naparvila telefon koji ce da traje, nesto kao VW Golf 2 u mobilnoj telefoniji
ALI - po meni je E5 sasvim korektan telefon, solidne izrade; pri cemu ga ja bas ne stedim (doduse imam silikonsku futrolu), ali kucam dosta poruka, tastatura je super, ma sve u svemu jedan sasvim solidan telefoncic, za pare za koje se prodaje (prodavao).
E d, imao sam i E52 - jedno mesec dana i prodao sam ga brze bolje. Kad sam ga uzeo prvi put u ruku u video metalni poklopac baterije koji je debeo jedno 1 mm i koji se uleze cim ga pipnes, a izgrebe se na pogled, rekao sam mu cao zdravo. mda telefon ima jednu super stvar - tastaturu, za nas sa debelim prstima, strava...

ja sam posle rstanka od E72 uzeo Nokiju E5 koju evo koristim vec 6 meseci, a uzeo sam je posle mnooogo premisljanja, zbog prica oko loseg displeja, lose kamere, lose izrade, lose tastature. cinjenica je da nije tako kvalitetna izrada kao E72 (nijedan fon nece nikada ni biti, tu se Nokija jednom zeznula i naparvila telefon koji ce da traje, nesto kao VW Golf 2 u mobilnoj telefoniji

E d, imao sam i E52 - jedno mesec dana i prodao sam ga brze bolje. Kad sam ga uzeo prvi put u ruku u video metalni poklopac baterije koji je debeo jedno 1 mm i koji se uleze cim ga pipnes, a izgrebe se na pogled, rekao sam mu cao zdravo. mda telefon ima jednu super stvar - tastaturu, za nas sa debelim prstima, strava...
- toda81
- Prijatelj foruma
E serija je fantasticna, a posebno izrada. Ni jednim telefonom nisam bio vise odusevljen kada je u pitanju kvalitet izrade nego sto je to bio slucaj sa e71. Da je samsung s2 tako kvalitetno odradjen kao e71 bilo bi fantasticno, ali na zalost nije. E71 i da ispadne iz riluke na pod moze mnogo vise da izdrzi nego s2 koji bi se raspao u delice i sto je najgore ogromne su sanse da i ekran ode u "vecna lovista"
Note IV N9100 dual
toda81, Viber za Symbian nema opciju poziva, samo slanja poruka, tako da je bezveze
.
Ali ne vidim poentu
, uzimanja prastare Nokie i još da ti bude drugi fon, da bi na njega trpao raznorazne programe.
Znači, poziv, sms, kalendar, podsetnik, budilnik

Ali ne vidim poentu

Znači, poziv, sms, kalendar, podsetnik, budilnik

- toda81
- Prijatelj foruma
cvoruga, bez obzira sto je prastara nokia u pitanju i dalje vazi za jedan od cenjenijih modela koji vredi imati u svom arsenalu telefona. Tacno je da ce mi n82 biti tel koji ce sluziti onda kada nesto radim jer tada ne nosim s2 da ne bih dosao u nezgodnu situaciju da ga "povredim", ali s druge strane ja volim da tel bude multifunkcionalan tako da su pojedini programi obavezni. Kada je rec o viberu mislim da je stvarno bez veze sto nema opciju poziva jer ako hocu da posljem nekome poruku poslacu mu klasican sms ili neki od web sms-ova
Note IV N9100 dual
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Nesto ishvalismo nesto neishvalismo, ali niko ni rec ne napisa o E6. Zasto je taj talefon toliko zapostavljen, izgleda da je TS toliko zauzeo maha da na ove mono blok telefone i proizvodjaci su digli ruke.
Prosle godine u decembru E6 je bio skuplji od E72 oko 60 eu. sada je jeftiniji od E72 za 5 do 10 eu.
Telefoni sa klasicnom tastaturom ce se jos i praviti ali qwerty sve redje. Evo koliko godina Nokia sem onih asha S40 qwerty telefona nista drugo sa takvom tastaturom nije napravila a izgleda da i nece skoro.
Prosle godine u decembru E6 je bio skuplji od E72 oko 60 eu. sada je jeftiniji od E72 za 5 do 10 eu.
Telefoni sa klasicnom tastaturom ce se jos i praviti ali qwerty sve redje. Evo koliko godina Nokia sem onih asha S40 qwerty telefona nista drugo sa takvom tastaturom nije napravila a izgleda da i nece skoro.
- toda81
- Prijatelj foruma
E serija su fantadticno odradjeni telefoni, bar vecina, ali su za mene nepravzidjeni e71 i e72, a i e61i koji je fantasticno odradjen telefon, ali mu je samo "srce" slabije od njegovih sledbenika, a izgled je po meni na prvom mestu zbog orostrane tastature i kvaliteta izrade
Note IV N9100 dual
- kvaka33
- Expert
Da,stvarno je E serija izuzetno napravljena,kako je odradi nokia trjace jos godinama tako da i ne moraju da izbacuju druge
i onako ovi novi sa tastaturama su ima blagi ocaj i po kvalitetu i po funkcijama,zamislite E seriju sa androidom u sebi heh kakve bi to telefoncine bile

i onako ovi novi sa tastaturama su ima blagi ocaj i po kvalitetu i po funkcijama,zamislite E seriju sa androidom u sebi heh kakve bi to telefoncine bile
- toda81
- Prijatelj foruma
Kociste od E serije + android je dobitna kombinacija. Stigao mi je n82 i na prvi pogled mogu da kazem samo da ga je cikica pre mene dobro ocuvao.Par sitnih ogrebotina i to je sve. Videcu kako ce se ponasati kada ga malo nabudzim cim dodjem do vremena
Prodavac je naglasio kao sto sam trazio da migu da probam telefon i to sam i uradio pred kurirom, a to preporucujem svima koji kuouju tel da traze od prodavca da prilikom predaje telefona kuriru nagkase da se paket moze otvoriti i telefon probati

Note IV N9100 dual
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Epa da castis i uzdravlje da se sluzis snjime. More to ti je i dobar izbor bio sobzirom da vec imas jedan kuci koji ti za nedaj boze moze posluziti za delove.
Android i nokia eeee koja bi to kombinacija bila....
Android i nokia eeee koja bi to kombinacija bila....
toda81, čestitke na kupovini i da te dugo i srećno služi 

- toda81
- Prijatelj foruma
Hvala druze. Nadam se da ce raditi kako treba. Videcu samo koju verziju sw ima i koja je poslednja da bih ga, ako treba osvezio
i tek posle toga ide hack i ostalo

Note IV N9100 dual