Nokia Lumia 920
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Nokia Lumia 920
Layne_Staley, Baraba je mislio na ono predstavljanje telefona, za opticku stabilizaciju slike, pa se otkrilo da se snima pravom kamerom a ne telefonom. Nokia je priznala bruku, ali izdala saopstenje da ce to zaista tako da radi!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Bez obzira na to lažiranje početnih snimaka i slika ipak sam poprilično siguran da će tako zaista i da bude kvalitet fotografija. Jedna je stvar sigurna, a to je da nebi stavljali naziv pureview uz kameru koja ne opravdava to. 

To im je kao nekada carl zeiss sto su pisali na svaki drugi fon, a svega par modela je stvarno imalo dobru kameru.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
telep, u potpunosti se slazem sa tobom,da su stavljali na svaki drugi model to,a ustvari samo par modela imalo je carl zeiss opremu.E pa nadam se da sada nece biti taj slucaj sa optickom stabilizacijom...
- skar
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
- :: nobody know
- Kontakt:
vidim da niste pogledali snimke danas na GSM Areni,gde je su izbaceni pravi snimci lummie,kao i test na ovom sajtu,gde je video neprikosnoven,cak je i mocni S3 pokleknuo,i to dobro... 

skar, kolega necemo da se zasmejavamo,kakav S3 sto se tice videa i slike,telefon ako hoces da uporedjues za slike i video,zna se koji se uzima n8,i onda nadmocni,svemoguci 808 pa uporedjivanje moze da pocne.. 

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
acamatic, gresis, ovaj gresis silno sine!
Iako N8 ima 12MPix kameru, ova u Lumiji920 je jednako dobra, a ima samo 8.7 MPix. Nadalje, sto se videa tice, Lumia920 je rame uz rame sa 808, koji je naravno neprikosnoven.
Znaci, Lumia920, jede sve za dorucak, i trenutno je u pitanju jedan odlican uredjaj iz Nokije. NAdam se da se uspavani gigant budi, i vraca na staze stare slave.
Iako N8 ima 12MPix kameru, ova u Lumiji920 je jednako dobra, a ima samo 8.7 MPix. Nadalje, sto se videa tice, Lumia920 je rame uz rame sa 808, koji je naravno neprikosnoven.
Znaci, Lumia920, jede sve za dorucak, i trenutno je u pitanju jedan odlican uredjaj iz Nokije. NAdam se da se uspavani gigant budi, i vraca na staze stare slave.
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
- :: iPhone 6 64gb SG
- Kontakt:
miodrage, jednu stvar ne volim kod ljudi a to je kada se za nesto uhvate i teraju i misle da je to najbolje, a nisu objektivni ni malo, niti realni. Nista licno miodrage, nije mi bio cilj da te uvredim na bilo koji nacin. Samo me to jako nervira kod ljudi... Imam jednog takvog drugara. Sa njim ne mogu da pricam o mnogo stvari po kojima smo slicni (decko je isto inzenjer kao ja). Jer, sta on ima, ili sta se njemu svidja, najbolje je... Ostalo su govna
Lumia jede sve za dorucak? ... Ne kazem da je los telefon, ali da jede sve za dorucak, ne jede... I nissan gtr kida i bolestan je. Ali, ferari je ferari...
Lumia jede sve za dorucak? ... Ne kazem da je los telefon, ali da jede sve za dorucak, ne jede... I nissan gtr kida i bolestan je. Ali, ferari je ferari...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
Uopste ne vidim kako je to lumia najbolja, ako gledamo kameru 808 je za svakodnevnu upotrebu mnogo ali mnogo bolja opcija. Super slike, ima dobar blic, snima super video sa dobrim zvukom, lumia jedino ima tu stabilizaciju kao nesto korisno u odnosu na druge.
Gledao sam neke klipove poredjenja i ocekivao sam vise od njindowsa, niti je nesto brzi od sgs3 (tu su u poredjenjima izjednaceni, sve zavisi od aplikacije ili web stranice), niti je sam os nesto preterano uznapredovao.
Gledao sam neke klipove poredjenja i ocekivao sam vise od njindowsa, niti je nesto brzi od sgs3 (tu su u poredjenjima izjednaceni, sve zavisi od aplikacije ili web stranice), niti je sam os nesto preterano uznapredovao.
Poslednja izmena od telep u Uto, 27. Nov 2012. 21:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
telep, a sta jos 808 ima osim te kamere? E upravo to... Sto Lumia ima odlicnu kameru, i generalno je odlican fon... jedino nema odlicnu cenu 
Layne_Staley, jeste najbolje, ali za mene... sigurno ne i za znemanju, ili tebe, ili bilo koga drugog sa foruma. I ne treba da bude, jer svi smo mi posebne licnosti, i svako zna sta mu najvise odgovara.

Layne_Staley, jeste najbolje, ali za mene... sigurno ne i za znemanju, ili tebe, ili bilo koga drugog sa foruma. I ne treba da bude, jer svi smo mi posebne licnosti, i svako zna sta mu najvise odgovara.
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Kontakt:
miodrage, ja to ne osporavam nikako . Ali blacenje drugih stvar nije na mestu 

There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
miodrage, nemoj nesto pogresno da me shvatis jer sam se u 90% slucajeva slagao sa tvojim postovima ali ovde jednostavno moram da te pitam sta znaci ''generalno odlican telefon''?Ja zaista ne vidim ni jednu sustinski vaznu prednost u odnosu na recimo 808 ili S3 po kojoj bi se ova Lumia smatrala uzvisenim uredjajem u odnosu na pomenuta dva pa te zato i pitam da mi kazes na sta si konkretno mislio posto se ja ne bih bas slozio sam tobom i to prvenstveno zbog cene.A uspavani gigant ce se probuditi ako bude imao marketing kao Samsung,a bez toga je ova Lumia jos samo jedan telefon u moru.Kada se pojavio 808 isla je reklama na TLC-u i video sam koliko su ljudi bili zainteresovani za tu kameru od 41mpx,sada bi recimo u slucaju 920 trebali da reklamiraju bezicno punjenje ili ekstra osetljiv ekran i telefon ce svakako doziveti uspeh,a ukoliko ne bude marketinga ona je Nokia definitivno gotova.
Ja jos uvek cekam konkretan test 920vsN8 sto se tice kamere. Pogotovo poredjenje u mracnim situcijama. Lumia bi trebalo da pravi prirodnije slike,ali xenon je xenon. Glupo bi bilo da se bilo koji telfon poredi sa 808, on je ipak klasa za sebe sto se tice kamere, sad sto nema nista vise sem toga(zbog symbiana) to je druga stvar. Ali opet, poslednje svaka cast za symbian kako je sa jednojezgarnim procesorom i 512mb rama poterao onakvu kameru i sve sto u pozadini obradjuje slike....
Nokia Lumia 1520
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
RandjaPO, evo Adams je lepo rekao, 808 nema nista osim kamere. Znam da ga ti posedujes, ali to je vise kamera nego telefon, stavise, kamera koja ima GSM povezivost.
Lumia920 je odlican multimedijalni telefon, izuzetno dobro izbalansiran, i da slazem se sa tobom da Nokiji fali taj marketing, konkretno u ovom slucaju, odlicno si primetio, super senzitivan ekran, bezicno punjenje, WP8 sa ekskluzivnim Nokia servisima. Sve to 808 nema.
Onom drugom napucanom koji si pomenuo necu mnogo da trosim reci, mogu samo reci da ga ubija izuzetno lose optimizovan sistem. Da, znam da je to sve moguce srediti, ali ja to ne zelim, zelim telefon koji ce iz kutije da radi kao sat.
Lumia920 je odlican multimedijalni telefon, izuzetno dobro izbalansiran, i da slazem se sa tobom da Nokiji fali taj marketing, konkretno u ovom slucaju, odlicno si primetio, super senzitivan ekran, bezicno punjenje, WP8 sa ekskluzivnim Nokia servisima. Sve to 808 nema.
Onom drugom napucanom koji si pomenuo necu mnogo da trosim reci, mogu samo reci da ga ubija izuzetno lose optimizovan sistem. Da, znam da je to sve moguce srediti, ali ja to ne zelim, zelim telefon koji ce iz kutije da radi kao sat.
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Kontakt:
miodrage, Android nije uzasno los optimizovan sistem.. Da li znas sta znaci uopste optimizovan Operativni Sistem ?
- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
miodrage, da me ne shvatis lose,uopste mi nije bila namera da velicam 808 jer on ima mana kao i svaki telefon na ovom svetu ali isto toliko ima i dobrih strana kao i svi ostali,ali kao sto si rekao,svi smo posebne licnosti i svakako da svakom od nas neki telefon odgovara a neki ne.
Nokijine telefone je oduvek krasilo to da si odmah iz kutije mogao da ih koristis i da si sve bitne programe imao unapred instalirane a ne da ih juris po marketu,ako ih uopste tamo i ima.E bas zbog toga nisam siguran da ces 920 moci da koristis odmah iz kutije vec da ce tu biti dosta cimanja.Nazalost,nisam imao kontakta sa WP8 na Lumijama pa zato sve ovo govorim po sopstvenom nekom zapazanju,ali cini mi se da je tako.Videcemo u svakom slucaju kada izadje a ovo sto pricamo je jos uvek trla baba lan jer niko nije koristio 920.
Layne_Staley, nazalost Android jeste uzasno los optimizovan sistem.Po nekom mom shvatanju da bi neki sistem bio optimizovan to znaci da treba da radi u harmoniji sa hardverom.A to znaci da bi obavio neki zadatak,sistem treba da zahteva sto manje hardverske specifikacije (memorija,procesor...) a da uz to potrosi sto manje energije.Od svih OS-a,Android mi se tu najslabije uklapa.
Nokijine telefone je oduvek krasilo to da si odmah iz kutije mogao da ih koristis i da si sve bitne programe imao unapred instalirane a ne da ih juris po marketu,ako ih uopste tamo i ima.E bas zbog toga nisam siguran da ces 920 moci da koristis odmah iz kutije vec da ce tu biti dosta cimanja.Nazalost,nisam imao kontakta sa WP8 na Lumijama pa zato sve ovo govorim po sopstvenom nekom zapazanju,ali cini mi se da je tako.Videcemo u svakom slucaju kada izadje a ovo sto pricamo je jos uvek trla baba lan jer niko nije koristio 920.
Layne_Staley, nazalost Android jeste uzasno los optimizovan sistem.Po nekom mom shvatanju da bi neki sistem bio optimizovan to znaci da treba da radi u harmoniji sa hardverom.A to znaci da bi obavio neki zadatak,sistem treba da zahteva sto manje hardverske specifikacije (memorija,procesor...) a da uz to potrosi sto manje energije.Od svih OS-a,Android mi se tu najslabije uklapa.
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
To bi odprilike bilo tacno,ako se gleda hardver-softver ukomponovanost.RandjaPO napisao: Layne_Staley, nazalost Android jeste uzasno los optimizovan sistem...
Ja imam dve nokie sa Belle-om,koje mi prilicno dobro zavrsavaju posao,ali ipak je android najbolji OS-tj os sa najvecom podrskom softvera i softverskih mogucnosti,pa i sam uzimam ovih dana neki android koji cu koristiti pored 701 i N8.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Grešiš u obe stvake, ae da krenemo prvo sa potrošnjom i trajanjem baterije sa sve dokazima korpus delik u ovoj temi:RandjaPO napisao:a da uz to potrosi sto manje energije.Od svih OS-a,Android mi se tu najslabije uklapa.
viewtopic.php?f=2&t=25775&start=120
Slobodno okačite vaše SS u gornjoj temi o bateriji ali detaljno gde sve vidi sve da nije punjen uopšte za 6h rada displeja (tako je, 6h sam izvukao rada displeja a ne Stand-by, Stand-by može da bude 3-4 dana na S3) !
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Idemo redom 
Layne_Staley, vrlo dobro znam sta znaci optimizovan OS - za mene onaj koji kako je RandjaPO napisao, OS koji radi u harmoniji sa hardverom. E, iOS i WP tu jedu Android za dorucak, JER, napisani su za jedan hardver, a ne za stotine. Apsolutno je nemoguce napraviti da jedan sistem radi podjednako dobro na toliko razlicitih hardvera, ne moze Android isto da radi na S3 i na nekom Huawei od 80€. Jednostavno ne ide.
Isto kao sto Windows ne radi isto na konfiguraciji od 300, ili 1300€.
RandjaPO, ja sam uzeo zeni Lumiu710, i naravno da je mogla da se koristi odmah iz kutije. Isto ce moci i 920.
Sale_M, moram da te demantujem, i dalje najvecu softversku podrsku ima iOS, mada Android sve manje zaostaje, i pitanje je vremena kad ce da prestigne iOS, po nekom mom ocekivanju, to ce da se desi u Q1 sledece godine, najverovatnije sredinom februara.
Baraba, ti si mi uvek slag na tortu...
Naravno da sve moze da se namesti da radi, da ovo da ono... ali zahteva cimanje, akanje, njakanje, i ostalo... Mene je to smorilo. Ja ovde pricam o stanju out-of-the-box bez najrazlicitijih modifikovanja ROM-ova, softvera i sl. A bez svega toga, Android i dalje kaska za konkurencijom. Stoji da nije do kraja optimizovan, stoji da ima divljacki jak hardver na kome softver i dalje ume da stucne, preskoci, zalaguje, zabaguje i td.
To su cinjenice gospodo draga, nepobitne cinjenice.

Layne_Staley, vrlo dobro znam sta znaci optimizovan OS - za mene onaj koji kako je RandjaPO napisao, OS koji radi u harmoniji sa hardverom. E, iOS i WP tu jedu Android za dorucak, JER, napisani su za jedan hardver, a ne za stotine. Apsolutno je nemoguce napraviti da jedan sistem radi podjednako dobro na toliko razlicitih hardvera, ne moze Android isto da radi na S3 i na nekom Huawei od 80€. Jednostavno ne ide.
Isto kao sto Windows ne radi isto na konfiguraciji od 300, ili 1300€.
RandjaPO, ja sam uzeo zeni Lumiu710, i naravno da je mogla da se koristi odmah iz kutije. Isto ce moci i 920.
Sale_M, moram da te demantujem, i dalje najvecu softversku podrsku ima iOS, mada Android sve manje zaostaje, i pitanje je vremena kad ce da prestigne iOS, po nekom mom ocekivanju, to ce da se desi u Q1 sledece godine, najverovatnije sredinom februara.
Baraba, ti si mi uvek slag na tortu...
Naravno da sve moze da se namesti da radi, da ovo da ono... ali zahteva cimanje, akanje, njakanje, i ostalo... Mene je to smorilo. Ja ovde pricam o stanju out-of-the-box bez najrazlicitijih modifikovanja ROM-ova, softvera i sl. A bez svega toga, Android i dalje kaska za konkurencijom. Stoji da nije do kraja optimizovan, stoji da ima divljacki jak hardver na kome softver i dalje ume da stucne, preskoci, zalaguje, zabaguje i td.
To su cinjenice gospodo draga, nepobitne cinjenice.
Jedno pitanje kako npr. s3 sa s4 cpu-om i uzasno lose optimizovaim softverom radi podjednako brzo kao ova nokia sa s4 cpu-om (pored toga sto wp nema ui samo pozadinu sa par linija)? A i baterija im traje manje vise isto?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White