Koji tablet kupiti?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Koji tablet kupiti?

Post od miodrage »

Ja sam uvek gledao all-in-one resenja. Surface Pro bi mi resio skoro sve sto mi treba od kompa, osim velikih ekrana i storage. No to se da lako resiti.
Barabo: meni je skoro i iPad bio u nekim momentima mali za filmove, a ne Note. Spremam se da ubacim sebi treci monitor na komp jer mi prostora nikad nije dosta a ti mi pricas o Note.
Samo kazem kako svi imamo razlicite percepcije. I da, glavna mana Note je OS, oko toga ne zelim ni da diskutujem.
Surface Pro ce prema nekim info da kosta oko 750€, sto po meni nije velika cifra za jedan takav uredjaj. Treba videti da li ce se moci nekako doneti iz USA, i to mozda i nekoliko komada pa zaraditi malo
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Re: Koji tablet kupiti?

Post od Layne_Staley »

Taj os na note 2 omogucava multitasking dok je na wp8 multithreading.. al necemi opet o tome..

I meni bi surface pro resio sve.. programiram na laptopu, ucim na laptopu, komp palim samo za cs 1.6 kad ga igram.. a pro verzija surface-a bi resila sve..
E sad, da ce biti 750 eura, ne znam,nesto mi je to sumnjivo malo :)
A iskreno mislim da treba sacekati da prodje malo vremena od kad izadje, da prelezi decije bolesti itd.. Ja planiram tamo negde april-maj ako budem imao para i ako bude moglo da se donese :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

I ja se slažem da je Note mali za gledanje filmova, meni je i laptop mali za tu svrhu. Tablet bih uzeo, jer od dece ne mogu da dođem do PC-ja, laptop mi je težak da nosim svaki dan sa posla, a netbook mi jednostavno više ne vrši posao(slabiji je od mog telefona). Iako sam ranije bio protiv tableta, sada jednostavno mnogo više koristim telefon i uz takvo korišćenje ne izdrži mi do spavanja. Uz to, tablet je ipak komforniji za kućno korišćenje, a u tim uslovima bih pre išao na 10-ku nego 7-icu.
Dakle, svako prema svojim potrebama.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Re: Sta vozite?

Post od Layne_Staley »

Hahhaha iKe, od dece ne mozes do pc-ja.. Oraspolozio me post tvoj majke mi :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

Smej se ti samo! Videćeš za neku godinu, bože zdravlje :) Stariji igra lego igrice i sl. a mlađi gleda Pokoja i Nodija. Ne znam kada sam zadnji put seo uz PC.

A što se tiče Win pro tableta, verujem da će cena biti >1000€ sudeći prema prvim modelima iz Samsunga i Sony-ja
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Ne smejem se tebi nego mi je ulepsalo dan :)
A bicu ja u istoj situaciji boze zdravlja, hvala :)

To kazem za srfc pro... bice vise od soma, realno.. kod nas ne mogu ni da zamislim kolika ce biti cena.. :) ako uopste bude kod nas

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

iKe, upravo je to i moj problem sa netbook-om... kada konkretno primecujes da je slab tj. da je slabiji od telefona? sta mislis, da li bi Nexus 7 bio u tim situacijama bolji?

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

luca, pa za sve je slabiji, manja mu je rezolucija ekrana, teži mi je za pregled dokumenata i internet stranica, lošije mu radi reprodukcija video sadržaja. Ne znam za šta bi ti konkretno koristio tablet, ali za ovo što sam naveo je sigurno bolji nexus. Nisam siguran kakav je za duži unos teksta, ali tu može da pomogne BT tastatura. Meni konkretno treba word, e sad ne znam da li bi i tu mogao tablet da mi menja laptop. Ja trenutno to ne očekujem od tableta, ali uz neki linux na eksternom ekranu ili kvalitetniji program za android mislim da će i to biti moguće.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ne znam koji imas netbook ali moj ima i hdmi, rezoluciju maaaalo manju samo od nexus-a 7, za word i excel mi odlicno sluzi, za filmove i bilo koji video sadrzaj ga spajam na LCD itd...
jedino se malo muci ili cak ponekad restartuje ili zakoci skroz kod filmova koji su HD...
nisam pametan, ali ja sam posao sa idejom da mi Nexus 7 zameni skroz netbook... da li je to moguce? :?

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

luca, ja iskreno mislim da bi mogao skroz da ti zameni netbook,samo koliko je cena kod nas 7ice ako znas..??
Ma to je sigurno da ce srfc pro kostati vise od hiljadarke,ajde i to sto ce toliko da kosta,nego sto ce kod nas da stigne (malo)sutra,i to kada bude stiglo kod nas,ima ove nase deri-koze da nabiju cene samo da se pusimo.. :x

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

luca, ne zaboravi da N7 nema slot za memorijsku karticu :ohmy: , a ni za rad u Office-u ne znam koliko je pogodan.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

znam za memoriju, uzeo bih 32gb eventualno varijantu 3g, vidim da ga reklamira pcpractic za 35000din... za office bih koristio i dalje netbook al' onda ide ono vucaranje svega I svacega "pod misku"... mozda I neki externi hard pa po potrebi spajam... uh... trebace mi ranac...

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

luca, pa ako ćeš da vucaraš i netbook čemu onda tablet :D ?
Trebaće ti i mala hidrocentralica da napuniš sve te uređaje :roll: .

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

acamatic - cene su, barem u Comtrade-u gde sam gledao, od 27000 wi fi 8GB pa do 35000 za 3G varijantu od 32GB... toliko sam i platio svoj netbook pre godinu i po dana...
nekako mi deluje lakse da nosam 7-mo incni tablet nego netbook od 10... mozda gresim...da li je i prakticnije zbog fizicke tastature :dry: :dry: :dry:

nekako uvek dodjem na ideju od ''all in one'' uredjaja koji bi mi sluzio i za po kuci za skoro sve potrebe a i za nosanje po morima, selima itd... samo onda treba dati za neki 5.5 incni mobilni oko 500eur a to je mnogo...
svakako ne bih prodavao svoj netbook zbog ''mira u kuci'' :lol:

samo da dodam - http://pcpractic.rs/strana/nexus-7-3g-pretprodaja

thePriest
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 01. Maj 2010. 10:55

Post od thePriest »

Nexus7 sam uzeo pre 10 dana, 32gb, wifi only. Uz tethering sa fona, savršena sprava. Ultra brz. Brže radi od One X. 32gb je dovoljno za ono cemu služi. Net, društvene mreže, vesti, muzika, filmovi, igre, malo officea, malo photo editinga. Za te potrebe je apsutno savršen. S obzirom na cena/performanse odnos, ubica.
Još da dodam, dobar telefon + dobar tablet = sedanje za laptop jednom u dva meseca, a možda i redje.
HTC Desire

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Nova generacija "Gugl" računara: Hrombuk sa ekranom osetljivim na dodi
http://www.blic.rs/IT/355406/Nova-gener ... m-na-dodir

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

aaaaaaaaaaaa! :lol: i sta sad?! ubacujem karticu u svoj Ericsson T20e i gotovo... :dry: :dry: :dry:

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

luca, kolega moram nesto da te pitam,a pod "all in one" sta ti tu spada,a tablet nema,da nije mozda velicina..?? :|

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

pa spada to da uvek mogu da uradim ono sta mi zatreba - telefoniranje, sms, mail, internet, pa ga napunim muzikom, video zapisima bez gledanja koliko imam jos memorije, da otkucam neki word, bilo sta u office-u, da pustim film sto rek'o Miodrage sa gospodjom ako sam negde van stana, da snimim neku novu glupost koju mi dete uradi (ima 5 meseci pa joj je sve novo) itd itd...

za sve to trenutno imam mobilni, fotoaparat i netbook, a ako moze jedan za sve to bi bilo najbolje... :wink:

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

luca, moj mali predlog ti je da mobilni ostaje,a ti lepo da uzmes neki tablet sto ima mogucnost pozivanja i slanja poruka,naravno veci ekran,a evo odmah i primer za to Samsung galaxy note 10'(znaci kao sto ime kaze 10 inci ekran,kamera je odlicna za tablet,ima 3G,2gb rama,quad 1,4..)

Odgovori