Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
wave
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2011. 15:47

Re: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od wave »

Hvala vam. :) Znaci slobodno da instaliram i bice ok? :)
Samo koji da izaberem :|
DOWNLOAD DEODEXED

AIOMOD_4.0_B3_AROMA
ALL_IN_ONE_MODs_V3.95_Purified_INK
ALL_IN_ONE_MODs_V3.9_INK+S_Voice // MIRROR
ALL_IN_ONE_MODs_V3.5 // MIRROR
ALL_IN_ONE_MODs_V3.4
ALL_IN_ONE_MODs_V3.2
ALL_IN_ONE_MODs_V2
ALL_IN_ONE_MODs

DOWNLOAD ODEXED

ALL_IN_ONE_MODs_V3.9_S_VOICE+INK_ODEX
ALL_IN_ONE_MODs_V3.5_ODEX

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Koji rom imas? Onaj leak sa sammobile ili deodexed verziju? Ako je ovaj prvi onda skidas ovaj poslednji koji si napisao "ALL_IN_ONE_MODs_V3.5_ODEX". Ako si na deodexed romu onda skini neki od ovih gore... Najbolje Aromu jer tu mozes da biras sta hoces a sta ne da ti instalira...

wave
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od wave »

Azimuth, :unsure:
Skinuo sam rom i instalirao s ovog sajta.
http://www.youtube.com/watch?v=C3uWukwr ... e=youtu.be

Android version: 4.1.2
Baseband version: I9100XXLs6

Mogu li instalirati tu Aromu posto pise "You Must Be on XXLSJ Rom" a meni pise Baseband version: I9100XXLS6?

P.S. Koji kernel mi preporucujete?
Ovo je moj - Kernel version 3.0.31-462349se.infra@SEP-111 #3 SMP PREEMPT Tue Nov 6 02:42:23 KST 2012

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Naravno da ne mozes. Treba ti LSJ.
A kernel imas na prethodnim stranama, Philiz je sigurica.

wave
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od wave »

Skidam rom sa sammobile United Kingdom I9100XXLSJ I9100OXXLS1. Jel moze ovaj? Jel ovaj s kojim ste zadovoljni?
Kako da rootujem i moze li link za PhilZ???

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Sve imas opisano na prethodnim stranicama. Ako fali neki link potrazi ga preko gugla. Na xda se nalazi kernel. Preko telefona sam trenutno... i da, to je taj rom.

wave
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od wave »

Azimuth - U zelji da instaliram preporuceni mod na telefonu uradio sam ponovo instalaciju al opet nista.

1. Instalirao - I9100XXLSJ I9100OXXLS1.
2. Pa onda sam rootovao preko Odina kelrne - PhilZ-cwm6-XXLSJ-OXX-3.70.tar

Upustvo AROMA:
You Must Be on XXLSJ Rom
Download Mod Put in SDCard N Go To CWM recovery
Wipe All Cache ( Dalvik and all Cache) [Full Wipe Is Recommended]
Flash MOD
Again A Cache Wipe
FIX PERMISSIONS

Kako sam ja to odradio:
1. Opciju - Wipe Cache Partition.
2. Pa opciju - Dalvik Cache
3. Usao u recovery i onda na opciju instal zip AIOMOD_4.0_b3_AROMA_PURIFIED_final.zip - koji se nalazi u telefonu. (tokom instaliranja Arome izabrao sam - 23Toggles with all Mods and Transbar i cekirao S-Voice Mod Hack)
4. Opciju - Wipe Cache Partition.
5. Opciju - FIX PERMISSIONS.

Kada se telefon upali ide nekakav Update i onda telefon se zakljuca. Kada krenem da otkljucam telefon, pojavljuje se neka crna pozadina i tekst -Unfortunately, the process com,android.phone has stopped. ili Unfortunately, System UI has stopped. itd...
Gde sam pogresio?
Jesam li ispravno instalirao i rootovaro ROM?
Jesam li skinuo pravi MOD?
Gde sam pogresio prilikom instalacije MOD-a? :((( Izvini sto te mucim?

P.S. Da li ispocetka da krenem instalaciju rom-a? Gde sam pogresio?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

wave, evo me 8)

Ajd ovako. Instalacija roma je opisana na prethodnim stranicama, svega nekoliko unazad. Dakle, trebaju ti samo 3 fajla iz tog .zip fajla koji ski skinuo, i apsolutno nista vise niti ti treba niti smes da diras.
Postavi ih na svoje mesto u Odinu, nakaci telefon i tek kad ga prepozna komp raspali Start.
Kad zavrsi on ce se restartovati i upaliti.
Sad bi trebao da imas skinui i onaj fajl za rutovanje. Njega preimenujes u update.zip i takvog ga prekopiras na mem. karticu. Ako ga budes kopirao na internu onda ga telefon nece prepoznati. Pa idi u recovery i instaliraj ga. Zavrsio? Ok.
Idi na reboot pa ga pusti da se upali. Posle toga skini Philiz kernel, prekopiraj ga na telefon i ponovo u recovery. Instaliraj.
Opet ides na reboot tj izlazis iz rikaverija i pustis da se telefon upali. Sad imas promenjen kernel, a u prethodnom koraku si ga rutovao.
E sad skini mod koji sam ti i rekao, treba ti ovaj odexed 3.5. Ja aromu nisam stavljao, skinuo sam je ali me mrzi sada da se zezam sa tim. Sudeci po komentarima, ili barem nekoliko poslednjih stranica, trebao bi da radi na obe verzije roma (u ovo nisam siguran dok se licno ne uverim). Ako hoces na sigurno da ides onda skini taj 3.5 odex i njega takodje iz rikaverija instaliras.
To bi trebalo da bude to. Ajd sto sam ja tako uradio, tako sam rekao i dvojici odavde sa foruma i svima lepo radi sve, ili se barem nisu zalili do sada :D Nemas sta da zeznes :wink:

wave
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od wave »

Azimuth - Evo sta sam uradio.

Instalirao ROM kako treba. I dosao na instalacija roota. Al nemam ni jedne SD kartice. Ond sam procitao na forum da je neko prvo instalirao preko Odina Philiz kernel, pa onda preko njega instalirao root i ponovio Philiz kernel. To sam i uradio i rootovao telefon. Sad kad se pali vidi se onaj znak ispod Samsung logoa "!".
U predhodnom postu doslo je do nesporazuma, pa ne znam ni sam zasto sam skinuo AROMU? :uhuh: Ali ipak odradio sam kako te rekli i sada sve radi fino. :) Hvla mnogo mr. Azimuth :)

I jos jedno pitanje, dal ste ostavili da Vam prilikom dodira ekrana ima efekat kao na S3? Da li se to moze ugasiti da li se moze aktivirati tokom ostalih radnji da bude tako il samo na lock screen? Da li trosi mnogo baterije? Zeleo bih da sacuvam kad instaliram jos neke applikacije ovakvo kakvo je(back up), pa da li to da uradim preko Rom managera ili ima neceg boljeg? I da li ima jos neki rom da je dobar? :)

Hvala jos jednom :)

P.S Imam jedan mali problem. Kada se zakljuca telefon, gornji status bar(gde se nalazi baterija, domet itd...) se pojavljuje na lock screenu. Tako da mnogo ruzno izgleda, lock screen sa jednom slikom a wallpaper sa drugom slikom. Tako da tokom lock screena gornji dio je sa potpuno drugom slikom a ostatak lock screena s drugom slikom, pa mnogo sareno izgleda. Da li ima podesavanja ovaj mod? Kako ovo da rijesim?

Slika

GTA: Vice City radi fenomenalno na ovom rom-u ;)
Poslednja izmena od wave u Pon, 10. Dec 2012. 13:39, izmenjeno 1 put ukupno.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

drugaru puko ekran.kolika je cena novog i gde bi mogao da se kupi?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od toda81 »

VeNoM, sada sam zvao tehnomarket u Pozarevcu i kazu d aje preskupo to raditi jer kosta 189e. Strasno je kada se tako nesto desi jer je ekran kosto maltene kao ceo telefon
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

wave, ako mislis na ripple onda on fercera samo na lock screenu i moze da se ugasi.
Nisam primetio da trosi vise bateriju. Verovatno da je neznatna razlika.
Sto se bekapa tice, radi ga iz rikaverija (NAND backup). Takav bekap ce ti sacuvati trenutno stanje telefona i u svakom momentu kad uradis restore telefon se vraca u stanje kad si radio bekap. Vraca ti i fotke, pesme, aplikacije itd itd.
Status bar je problem na toj verziji moda. Ja sam stavio onaj maslacak i kao wallpapper i na lock screen pa se ne vidi razlika. Cekam da izmace 3.9 ili 3.95 koji ce raditi pa je tu ispravljeno to u vezi status bara. Amomu cu probati veceras pa javljam da li radi :wink:

VeNoM, reci drugaru da nadje u oglasima ili na limundu neki kojem je crkla ploca. Telefon se prilicno lako rasklapa a displej i touch idu zajedno i lako se menja. Problem je kad treba da se odvoji displej od touch-a. Moj savet je da sve kompletno zameni u kucnoj radinosti. Imas tut na YT.

wave
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od wave »

Hvala na svemu profesore androida ;) malo sam Vas namucio, al stacu kad neznam. Jos nesto. Sada cu da uradim backup preko rikaverija, pa idem u lov na modove(dal trebam da obratim paznju na neku stvar prilikom odabira moda?). Pa me interesuje kada instaliram neki mod, da li ga mogu kasnije maci ako mi se ne svida i kako? Il je jedini put bakup koji sam uradio? Srecno sa Aromom, nadam se da cete uspjeti. Drzim Vam palceve. ;)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

wave, obrati paznju da pise da radi na ODEX ili ODEXED verziji ovog roma tj leak-a. Oni sto su radjeni za DEODEXED nece raditi.
Sto se skidanja modova tice, nemas drugi put osim da ides na restore iz rikaverija (ili ja ne znam za neki drugi nacin). Zato ja uvek odradim bekap kad ga napucam aplikacijama koje su i zaista potrebne. Ove ostale sto stavim pa uklonim me i ne zanimaju preterano i uvek ih je lako poskidati ili uraditi bekap iz titaniuma pa da ih imas sacuvane ako vec nemas instalacione fajlove.

mick
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2012. 21:29
:: (S2) (N2) (M8) V10

Post od mick »

poz. Imam ovaj firmware I9100XXLPH i na sam mobile pise upozorenje crvennim trouglom da ne smem da radim wipe/factory reset nego prvo da flesujem neki drugi rom pa onda mogu, inace ce da brickuje. Jel moze neko da mi pojasni sta smem a sta ne? I da mi preporuci sta da radim. Inace mi se ne zuri toliko sa JB, sacekao bih oficijalni update. Posto ne mogu preko ovog firmware da updateujem preko kiesa moracu preko telefona, jel mogu imati neke probleme kasnije zbog ovog trougla koji je pored mog firmware-a? :? :D

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

mick, vrlo jednostavno. Skini ovaj koji smo i mi ako hoces JB, i iz Odina odradi kao i svi ostali. Tada ti ne treba wipe, sve je sveze, brise se stari rom tj sistem bla bla i stavlja se novi.
Btw, ja sam pobrisao bukvalno sve iz telefona, sve foldere. Imao sam tu opciju na tom odlicnom kuvanom romu koji sam terao pre ovog leak-a.

I eto, ni veceras ne stigoh da isprobam kako fercera aroma... :smutny:

wave
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od wave »

Azimuth, nadam se da cete danas il nocas isprobati aromu i opisati nam Vas misljenje o njoj i nacin instalacije.

Ja imam jedan problem. Preko telefona ne mogu da vidim ni jednu flash animaciju, a nemogu ni da pogledam nista sa YT. Ako sam na ovom formu ove reklame u opste se ne pojavljuju. Kao da nemam instaliran driver. Ranije kad sam imao Ice Cream, to sam rijesti tako sto sam instalirao Adobe Flash Player 11.1, al sada to nema nikakvog uspjeha. :| Dolphin Broswer i ostali ne mogu da prikazu na stranicama flash animaciju. Imal kakvog resenja?

Krle27
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 23. Sep 2012. 12:59
:: samsung galaxy nexus

Post od Krle27 »

drugari jedno pitanje, ne znam da li se ovo pisao vec i unapred se izvinjavam ako jeste,ali nije meni potrebna pomoc,vec drugu, tacnije s2 je nesto bagovao bio je na 4.0.4 i onda je preko ODIN-a ubacen 4.1.2 i od tada je telefon zakljucan i ne prima kartice tj trazi SIM PIN...da li se nekome ovo desavalo i kako da se ovo resi da se moze koristiti normalno kao i do sada..hvala unapred

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Закључао га је. Нек га рутује, и онда нека скине неки galaxy unlock са маркета. Само нек пажљиво чита, проверите да ли може unlock са 4.1.2 верзијом.

Ако не, нека флешује неки 4.0 ром.
ex ivan87

wave
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od wave »

Azimuth, jesil probao Aromu? :) Kakva je? jel tesko instalirati?

Odgovori