Mala pomoć - telefon za 400+ EUR
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 10. Dec 2012. 21:17
- :: Blackberry Bold 9700
Mala pomoć - telefon za 400+ EUR
Pozdrav svima,
Došlo je vreme da se uzme novi telefon i posle dosta istraživanja po netu jednostavno više nisam ni u šta siguran.
Iskreno nisam sebi odredio neki strog cenovni limit ali ipak ne planiram da dam malo bogatstvo za telefon. Rekao bih da eventualno ne bih dao više od 50000,oo rsd ili 400+ eura....
Ono šta mi treba:
1. dobar ekran (4,3 - 4,8 inch)
2. dobar kvalitet izrade
3. dobar browsing experience
4. dovoljno moćan procesor da telefon radi bez kočenja
5. stabilan software (po mogućnosti novijeg datuma)
6. dobar organizer
7. dovoljno dobra baterija da preguram dan bez razmišljanja
8. kamera ne mora da bude nešto posebno (da zadovoljava potrebe povremenog zabeležavanja momenta)
9. ne mora da ima previše memorije
10. ne igram igrice na telefonu
11. ne gledam filmove na telefonu
Naravno, posle istraživanja počela su tri modela da se izdvajaju: SG III, HTC one x i LG Optimus 4x HD. Moram odmah da kažem da mi se Samsung ne dopada vizuelno uopšte. HTC bih rekao da ima problema sa baterijom, a i najskuplji je od svih. LG mi izgleda lepo ali mi je sumnjiva relativno niska cena...a i po raznim svetskim forumima sam naišao na razne žalbe po pitanju zavlačenja prašine pod ekran i sl. Inače vizuelno mi je bio prvi pik.
Npr. SG II mi izgleda super. Veličina telefona mi odgovara, ekran, i ako nema HD rezoluciju, je veoma dobar a i lepo otvara internet stranice. Ipak, ne dopada mi se što je stariji software i realno je prevaziđen telefon. Pročitao sam puno lepog o ICS i mislim da bi bilo glupo da kupujem telefon sa GB. Nisam siguran kako izgleda doživljaj sa upgrade-om na ICS.
Naravno tu su W7 i W8 telefoni. Interface izgleda sjajno ali koliko vidim loša je ponuda aplikacija. Opet s druge strane meni neka podrška te vrste i nije nešto posebno bitna. Međutim, vidim da po pravilu Windows telefoni su slabije "nabudženi" što se tiče hardware-a mada to svi kažu da je zbog samog koncepta OS-a koji ne zahteva mnogo procesorskih jezgara, RAM-a i sl.
Apple mi se ne dopada zbog malih ekrana i realno previsoke cene. Možda grešim...
Motorola me je iznenadila sa Razr MAX zbog baterije, ali je tu isti problem kao i sa SG II, a to je GB. Takođe, vizuelno mi se ne dopada.
Sony mi je vizuelno ostavio odličan utisak međutim deluje mi da su im cene prevelike u poređenju sa quad core aparatima koji su na tržištu.
U svakom slučaju... ukoliko imate neki predlog bio bih vam zahvalan. Ukoliko ne...verovatno ću uzeti LG Optimus 4x HD ili SG II.
Hvala unapred.
Došlo je vreme da se uzme novi telefon i posle dosta istraživanja po netu jednostavno više nisam ni u šta siguran.
Iskreno nisam sebi odredio neki strog cenovni limit ali ipak ne planiram da dam malo bogatstvo za telefon. Rekao bih da eventualno ne bih dao više od 50000,oo rsd ili 400+ eura....
Ono šta mi treba:
1. dobar ekran (4,3 - 4,8 inch)
2. dobar kvalitet izrade
3. dobar browsing experience
4. dovoljno moćan procesor da telefon radi bez kočenja
5. stabilan software (po mogućnosti novijeg datuma)
6. dobar organizer
7. dovoljno dobra baterija da preguram dan bez razmišljanja
8. kamera ne mora da bude nešto posebno (da zadovoljava potrebe povremenog zabeležavanja momenta)
9. ne mora da ima previše memorije
10. ne igram igrice na telefonu
11. ne gledam filmove na telefonu
Naravno, posle istraživanja počela su tri modela da se izdvajaju: SG III, HTC one x i LG Optimus 4x HD. Moram odmah da kažem da mi se Samsung ne dopada vizuelno uopšte. HTC bih rekao da ima problema sa baterijom, a i najskuplji je od svih. LG mi izgleda lepo ali mi je sumnjiva relativno niska cena...a i po raznim svetskim forumima sam naišao na razne žalbe po pitanju zavlačenja prašine pod ekran i sl. Inače vizuelno mi je bio prvi pik.
Npr. SG II mi izgleda super. Veličina telefona mi odgovara, ekran, i ako nema HD rezoluciju, je veoma dobar a i lepo otvara internet stranice. Ipak, ne dopada mi se što je stariji software i realno je prevaziđen telefon. Pročitao sam puno lepog o ICS i mislim da bi bilo glupo da kupujem telefon sa GB. Nisam siguran kako izgleda doživljaj sa upgrade-om na ICS.
Naravno tu su W7 i W8 telefoni. Interface izgleda sjajno ali koliko vidim loša je ponuda aplikacija. Opet s druge strane meni neka podrška te vrste i nije nešto posebno bitna. Međutim, vidim da po pravilu Windows telefoni su slabije "nabudženi" što se tiče hardware-a mada to svi kažu da je zbog samog koncepta OS-a koji ne zahteva mnogo procesorskih jezgara, RAM-a i sl.
Apple mi se ne dopada zbog malih ekrana i realno previsoke cene. Možda grešim...
Motorola me je iznenadila sa Razr MAX zbog baterije, ali je tu isti problem kao i sa SG II, a to je GB. Takođe, vizuelno mi se ne dopada.
Sony mi je vizuelno ostavio odličan utisak međutim deluje mi da su im cene prevelike u poređenju sa quad core aparatima koji su na tržištu.
U svakom slučaju... ukoliko imate neki predlog bio bih vam zahvalan. Ukoliko ne...verovatno ću uzeti LG Optimus 4x HD ili SG II.
Hvala unapred.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: Mala pomoć - telefon za 400+ EUR
Mislim da uopste ne bi pogresio ako bi uzeo s2. Nemoj d agkedas njegovu specjfikaciju na net-u i to koja tamo pise d aje verzija androida jer on sad ima i JB. Naj okje ti je d amalo procitas temu o s2. Da sam na tvom mestu ja bih uzeo note jer ima ogroman ekran od 5,3", mada vidim da ti ne bi nista preko 5"
Note IV N9100 dual
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Mala pomoć - telefon za 400+ EUR
Ja bih na tvom mestu pogledao Nokiu Lumiu820, ili HTC 8x, jeste da izlaze iz tvog cenovnog ranga, ali su to dobri uredjaji. Za manje pare imas recimo Lumiu 710, 800 ili 900 (WP7).
Sto se iPhona tice, u tom cenovnom rangu imas SIMFree 4s, sto je takodje odlican uredjaj, ali ti se ne uklapa u stavku ekran, pa ga ni ja nisam racunao, ali kad si ti spomenuo, ajde da ti kazem makar za cenu (420-450€), iPhone5 - jos uvek velika cena, i nema JB...
Sto se iPhona tice, u tom cenovnom rangu imas SIMFree 4s, sto je takodje odlican uredjaj, ali ti se ne uklapa u stavku ekran, pa ga ni ja nisam racunao, ali kad si ti spomenuo, ajde da ti kazem makar za cenu (420-450€), iPhone5 - jos uvek velika cena, i nema JB...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
S3 za te pare...nema bolje..za 400e...nov sa 2 godine garancije..mts-telenor-vip zavisi sta koristis..note 2 oko 480..
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Note 2, S3, Motorola RAZR ovaj poslednji i eventualno nesto od ovih WP telefona da pogledas ako se nesto uklapa u budzet.
Sto se tice S2, on je sve samo nije prevazidjen, pogotovu ne ako uzmemo za sta tebi treba. U sustini, telefon koristim za isto ili slicno kao i ti pa ti zato i pisem ovo. I da, to sto telefon dolazi sa GB ili ICS nema apsolutno nikakve veze. Evo konkretno ja na S2 imam sve sto i svi drugi na S3 ili Note2, samo sto je u manjem pakovanju
Ako uzimas, a verujem da je to situacija, telefon na duze staze, onda ce se definitivno isplatiti kupovina nekih od gore navedenih.
Sto se tice S2, on je sve samo nije prevazidjen, pogotovu ne ako uzmemo za sta tebi treba. U sustini, telefon koristim za isto ili slicno kao i ti pa ti zato i pisem ovo. I da, to sto telefon dolazi sa GB ili ICS nema apsolutno nikakve veze. Evo konkretno ja na S2 imam sve sto i svi drugi na S3 ili Note2, samo sto je u manjem pakovanju

Ako uzimas, a verujem da je to situacija, telefon na duze staze, onda ce se definitivno isplatiti kupovina nekih od gore navedenih.
apsoluttno..narocitto razr maxx..uh.nema bolje..
.................
))))

- toda81
- Prijatelj foruma
Lepo kaze Azimuth, s2 ima sve isti kao gore navedeni telefoni, samo je skockan u manje pakovanje i ima "samo" dual core procesor haha Zar je to malo? Meni nikad nije zakocio moj s2, sve savrseno radi i zato se pitam cemu cetiri jezgra? Sta moze vise da uradi neko sa cetvorojezgarnim procesorom od nekog ko ima dvijezgarni? Kolika je razlika u brzini rada sa s2 i s3... Ne kazem da nije lepo imati takav telefon, ali sta cete bolje i vise raditi sa njim... Jedini sto je ekran veci i u HD-u sto moram d apriznam da je fantasticno
Note IV N9100 dual
Druze ako imas para uzmi s3 i neces se sigurno pokajati,ako ne onda lepo s2 i nakrivi sesir i uzivaj..Sva ta jezgra ne moze da se osete neki normalnim koriscenjem,ne znam koliko trebas da budes zahtevan korisnik da bi sve to iskoristio.Samo sto je ekran u pitaju kos s3 je veci i bolji..
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
- :: iPhone 6 64gb SG
- Kontakt:
S3 ... Ili note 2 ako bas hoces veliki ekran. Ili ako ti nije zurba sacekaj malo za HTC Butterfly...
Ako zelis android.. Ako zelis WP, lumia.. Ali je ona malo skuplja.. Mislim na 920
Ako zelis android.. Ako zelis WP, lumia.. Ali je ona malo skuplja.. Mislim na 920
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
- toda81
- Prijatelj foruma
Kad vec raspolazes tom svotom novca uzmi s3 i uzivaces, a ako usped sebe da ubedis da ti nece smetati veci ekran onda uzmi note 2 i jos vise ces uzivati
Note IV N9100 dual
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 10. Dec 2012. 21:17
- :: Blackberry Bold 9700
Hvala svima na preporukama.
Note mi je ipak prevelik.
S3 je očigledno dobar telefon ali mi se nekako vizuelno ne dopada. Ipak, estetika nije presudna. Može se reći da mi je i najmanje bitna.
S2 mi se dopada po svim karakteristikama, osim nedostatka HD ekrana.
Motorola je stvarno privlačna zbog baterije, a i verujem da je telefon kvalitetno urađen. Nisam, doduše, ima priliku da se poigram sa jednim i vidim kako leži u ruci.
Vidim da LG 4X niko ne pominje. Mora da ima razlog? Nekako se, po onome što se dobija za uloženi novac, izdvaja od ostalih...Očigledno ne znam nešto što drugi znaju...Ili je čisto averzija prema LG kao proizvođaču.
HTC Butterfly mi već prelazi polako u Note reon. Takođe, ne znam ni koja će mu cena biti. Niti kako će se pokazati na tržištu.
Nekako jurnjava za telefonom sa najboljim specifikacijama može biti zamorna. I onako će svaki od top proizvođača da uskoro izbaci noviji, brži, bolji telefon i tako u nedogled. Ko to može sve da prati... Ipak ja nisam neki zahtevan korisnik i verujem da bi po vašoj priči S2 odradio pos'o bez problema. Zato sam i mislio da je LG 4X možda najbolje rešenje jer daje performanse S2 (odnosno bolje), ima HD ekran i vizuelno su veoma slični tj. dopada mi se.
Ipak, po svemu sudeći biće S2 ili S3....
Note mi je ipak prevelik.
S3 je očigledno dobar telefon ali mi se nekako vizuelno ne dopada. Ipak, estetika nije presudna. Može se reći da mi je i najmanje bitna.
S2 mi se dopada po svim karakteristikama, osim nedostatka HD ekrana.
Motorola je stvarno privlačna zbog baterije, a i verujem da je telefon kvalitetno urađen. Nisam, doduše, ima priliku da se poigram sa jednim i vidim kako leži u ruci.
Vidim da LG 4X niko ne pominje. Mora da ima razlog? Nekako se, po onome što se dobija za uloženi novac, izdvaja od ostalih...Očigledno ne znam nešto što drugi znaju...Ili je čisto averzija prema LG kao proizvođaču.
HTC Butterfly mi već prelazi polako u Note reon. Takođe, ne znam ni koja će mu cena biti. Niti kako će se pokazati na tržištu.
Nekako jurnjava za telefonom sa najboljim specifikacijama može biti zamorna. I onako će svaki od top proizvođača da uskoro izbaci noviji, brži, bolji telefon i tako u nedogled. Ko to može sve da prati... Ipak ja nisam neki zahtevan korisnik i verujem da bi po vašoj priči S2 odradio pos'o bez problema. Zato sam i mislio da je LG 4X možda najbolje rešenje jer daje performanse S2 (odnosno bolje), ima HD ekran i vizuelno su veoma slični tj. dopada mi se.
Ipak, po svemu sudeći biće S2 ili S3....
- toda81
- Prijatelj foruma
Onda lepo uzmi s3 i neces se sigurno pokajati. Ako ti se ne svidi i budes hteo da ga menjas, dacu ti ja s2 i doplaticu ti
Note IV N9100 dual
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ja bih preporucio Moto RAZR HD, ali ga jos uvek nisam nasao kod nas u prodaji...
Ovako bih i ja rekao da je S3 najbolji izbor i ako se ni meni bas ne svidja vizuelno, ali danas sam prvi put imao crni u rukama i skroz mi je ok delovao.
Ovako bih i ja rekao da je S3 najbolji izbor i ako se ni meni bas ne svidja vizuelno, ali danas sam prvi put imao crni u rukama i skroz mi je ok delovao.

- toda81
- Prijatelj foruma
Ni mei se iskreno ne svidja s3 sto se tice estetuke, ali je masinerija unutar njega definitivno opaka
Note IV N9100 dual
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Sta fali estetici S3? Bas je fensi i moderan
Sta treba, da bude grdoba i rabadzijski telefon? To nije, imate dosta takvih, mante se prici o kvalitetu S3 i komentarisite model koji imate, moja malenkost i ostali koji poseduju S3 mogu da komentarisu. I sta plastika? Jeste i veoma je izdrziva i kvalitetna, S3 se zbog nje ne greje ko ringla kao ostali, i sta vredi metalni fon ako na kraju zavrsi u plasticnom bumperu ili silikonskoj zastiti? Ispada da je i ostatak plastican 
Ajde tamo vise, htc se ljusti boja, htc upada displej, ovom ono, onom zvuk u skusaluci jedva cujes sagovornika... a S3 nista, sve to pwna S3, ende. Ko hoce da se gadja neka kupi bojevu municiju ili napolje na grudvanje.

Ajde tamo vise, htc se ljusti boja, htc upada displej, ovom ono, onom zvuk u skusaluci jedva cujes sagovornika... a S3 nista, sve to pwna S3, ende. Ko hoce da se gadja neka kupi bojevu municiju ili napolje na grudvanje.
jessssssssssss !!!
svaka cast, baraba
ako smem da dodam, moja sestra ima S3, ''na oko'' sasvim lep telefon, ako cemo da se ''gadjamo'' estetikom, lepsi je od S2
svaka cast, baraba

ako smem da dodam, moja sestra ima S3, ''na oko'' sasvim lep telefon, ako cemo da se ''gadjamo'' estetikom, lepsi je od S2

-
- Sertifikovani Trol
Pa mozda se to nekom bas i ne svidja... Meni je S2 dosta lepsi, a i vise volim malo "ostrije" i "grublje" modele. A sad niko nije pisao o kvalitetu vec o samom izgledu. Mogu i ja da se hvalim sa kevlarskim telefonom, ali mislim da je to najmanje bitno.Baraba napisao:Sta fali estetici S3? Bas je fensi i moderan

Ako je covek napisao da mu se ne svidja, to je njegovo misljenje. Dosta puta je na forumu popljuvan i dizajn RAZRa pa se ja nisam ni jednom bunio i ako je meni jedan od najlepsih telefona.

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
@psy, nisam mislio na njega vec uopste, pise se na dosta mesta plastika ovo plastika ono S3 ili note 2 a svi zagledaju ili bi cacnulu S3 ili note 2. Pa dosta vise majku mu, od danas krecem da komentarisem telefone vlasnika koji sve znaju o S3 a ne poseduju isti.
Ps.
Evo tvoj moto, kvalitetno uradjen telefon i svidja mi se izrada, ali podrska nije neka, tesko se podaje i samim tim nije popularan telefon, dodje kao vencanica kad se prodaje. Sve to kod S3 bonbona, podrska je odlicna ma sta neko rekao - od kad S3 ima 4.1.1 i 4.1.2, dalje, telefon se brzo prododaje za dan sto se kaze jer je dosta trazen, meni je to bitno kada menjam fon da se nisam vencao sa nekim modelom jer nije trazen. Ako se i kupi zakljucan free se otkljucava (npr. HOX-u koji je ekvivalent S3 se menja maticna ploca da se otkljuca), rutovanje za par sekundi itd.
Ps.
Evo tvoj moto, kvalitetno uradjen telefon i svidja mi se izrada, ali podrska nije neka, tesko se podaje i samim tim nije popularan telefon, dodje kao vencanica kad se prodaje. Sve to kod S3 bonbona, podrska je odlicna ma sta neko rekao - od kad S3 ima 4.1.1 i 4.1.2, dalje, telefon se brzo prododaje za dan sto se kaze jer je dosta trazen, meni je to bitno kada menjam fon da se nisam vencao sa nekim modelom jer nije trazen. Ako se i kupi zakljucan free se otkljucava (npr. HOX-u koji je ekvivalent S3 se menja maticna ploca da se otkljuca), rutovanje za par sekundi itd.
-
- Sertifikovani Trol
Baraba, za tebe znam da si manijak kad su ROMovi i apdejtovi u pitanju. Mene je to malo vec smorilo i sve sto ima 4.0/4.1 mi je ok. Ovi su najavili 4.1 i meni je to dovoljno. To su vec stvarno individualne stvarcice. 

- toda81
- Prijatelj foruma
Pa nije nas lepsi od s2
Sta se ljutis druze, samo kazemo svoje misljenje kada je "lepota" s3 u pitanju. Poznajem ljude iz mog okruzenja koji ne poseduju ni s2 ni s3, ali kazu da im je lepsi s2. To ne mora nista da znaci, tj da je lepsi. Svakome se nesto svidja, a nesto ne svidja iz njemu znanih razloga. Baraba, ono sto si rekao za kvalitet izrade s3 mogu da kazm slobodno i za s2,tj da nije ni najmanje slabasan i da mu je plastika kvalitetna i poklopac baterije extra odradjen i da nema da skripne iako sam ga mnogo puta otvorio. Ljudi svasta pricaju, a na nama je da li cemo da padnemo na dobronamernu ili zlonamernu provokaciju

Note IV N9100 dual