Gde kupiti iPhone 4S ili 5?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Gde kupiti iPhone 4S ili 5?

Post od annaBG »

Nadam se da je ovoj temi mestu ovde,ako sam pogresila,sorry :)

Planiram da kupim iPhone,jos uvek ne znam da li 4s ili 5-icu,pa me zanima gde je najisplatljivije ga kupiti.
Predpostavljam da je u americi,ali nemam nikog da mi donese odande,a necu ja u skorije vreme ici :)

Sta predlazete? :)

p.s.Da li neka radnaj u Srbiji prodaje na rate iPhone?

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Gde kupiti?

Post od acamatic »

annaBG, najbolje bi bilo kada bi imala nekog da ti donese iz inostranstva,a ako nemas onda nista drugo ti ne gine,nego da kupis na "crno" od ovih prodavnica,sto daju telefone na 6meseci eventualno godinu dana garancije..Imas ovde odlicne kolege koje ce ti sigurno pomoci kako i nasta da pazis prilikom kupovine.I da veoma bitna stvar,mislim da bi trebalo da zaobidjes 5icu u sirokom luku,jer nisam video da je nesto ljudi hvale...

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

gledala sam cene u inostranstvu,i sto se Evrope tice,cini mi se da je Austrija/Nemacka najpovoljnija...?

Mozda mi je i najbolje ovde,ali bih na rate,da ne iskesiram sve pare odjednom...ali ne znam da li to neka radnja radi...?

Aha znaci ne bi mi preporucio 5icu?Sta kazu sa cim nisu zadovoljni?

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

annaBG, moraces da pazis i kada kupujes da li telefon moze da se "dekodira" jer neki telefoni sa nekih mreza(evo odmah dajem primer, svajcarska=orange) se ne mogu otkljucati.Pa to moraces da vidis po tim prodavnicama da li daju na rate telefone,to ti ja vec ne mogu pomoci..
Sto se tice 5ice,odmah da ti kazem da je nisam drzao u ruci,vec to su komentari sa neta,da nisu zadovoljni izradom,da su prosli modeli ipak mnogo bili bolji,a i sama znas kada miodrag kaze da treba da se izbegava 5ica,onda znaj da je to definitivno,a iskreno ne znam ana ali meni bi bilo puno da dam preko 800e za telefon..

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Aha nisam to znala...Znaci ako kupujem preko-Orange -NE.

Da raspitacu se po radnjama koje prodaju iphone,e sada kakve su one...sta znam ako je original pakovanje,predpostavljam ad nema sat da razmisljam kakav je aparat.

a da da to sam i ja videla,da se brze guli....

Da definitvno onda 4s

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

annaBG obavezno prvo pokupi sve cake sta i kAKO DA gledaš, kako da vidiš da li je simfree, da li je kopija i slično.5ica mi je veoma lepo.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

annaBG, ne ne znaci uvek ne=orange(ja sam ti dao samo jedan primer da sa njihove mreze telefoni ne mogu da se dekodiraju).Postoji i Rumunski,i Engleski,Nemacki,i da ne nabrajam vise gde vec ima "Orange" mreza neki mogu a neki ne mogu da se otkljucaju sa te mreze..Kao sto je i rekao VeNoM, sacekaj malo da neko sa foruma ti kaze, da uhvatis cake i fore kako i nasta da se pazis,i onda ce ti biti mnogo lakse...
Ana ti telefoni barem ja mislim kada se uzimaju u tim prodavnicama na crnom su uvek otkljucani,evo kod mene kosta 4s valjda 460e sa mreze O2 iz Engleske(naravno sim-free)...
E da jos nesto necu da ti se naravno mesam,nisi kojim slucajem razmisljala za neki android,jedino ako bas mora da bude iphone onda nista..

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Gde kupiti?

Post od toda81 »

Kupuj samo sim free telefon, a da li je sim free ces videti tako sto ubacis karticu u telefon bez ikakvog umetka dodatnog i ako ocita mrezu kupi ga
Note IV N9100 dual

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Hvala vam drugari na odgovorima :)
Gledala sam i android,ali bih se ovaj put za iphone opredelila.pre nego sto sam kupila E72 razmisljala sam o njemu,pa na kraju ipak odustala i kupila Nokiju.sa kojom sam bila jako zadovoljna,osim sto ima veliku manu a to je da me onemogucava da surfujem po netu.

Eto ko sta zna neka pise slobodno,ja cu pratiti :)

Gde ima za 460e?
ja bih najradije na rata,ali bojim se da ni jedna radnja ne daje...

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Kod mene u KG-u,imas,a imas i kada sam dolazio u Jag,tamo sam isto svratio do neke radnje valjda je bilo 450e,kao 10e jeftinije...

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Da jeste povoljnije...

a u tim radnjama ako je kutija zapakovana,original kutija,nema bojazni da li ce da radi na moju vip karticu ili da li je original...?

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

annaBG, pazi ovako u obe radnje sam telefon drzao u ruci i pitao sam ih,da li je telefon sim-free,oni su mi rekli da je naravno,inace ne bi ni prodavali,i ja sam onda postavio sledece pitanje sta kao dolazi uz njega(od pratece opreme)a oni su mi rekli,kao dobijam kutiju "njegovu"(e sad to je bas i pitanje da li se dobija njegova kutija ili ko zna od kog drugog ihpone-a,naravno istog modela)slusalice,usb kabl,punjac..E da kod mene daju i futrolu uz njega,a ovamo je nisu pominjali.. Pa pazi ti telefoni sto se prodaju u tim radnjama,garantujem ovamo kod mene,je sigurno original telefon(nije kopija,niti kineski),i naravno da je sim-free,i da imas garanciju od 6meseci..

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Hvala puno na odgovoru.verujem da se kinez prepozna :)
samo ad mi ne uvale neki za kinesko ili madjarsko trziste ,pa njihov jezik da me prati :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

annaBG, svaki iPhone je univerzalan, pa se svaki jezik moze resetovati, i sve vratiti na ono sto ti zelis. Nemas frke oko toga.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

salim se ja ovo za Kineze :)

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Re: Gde kupiti iPhone 4S ili 5?

Post od loki13 »

annaBG, teško da ćeš naći radnju koja će ti dati telefon,a pogotvo iphone na rate, jer ako ti ga daju na npr 6 rata, ti ćeš njima morati da daš 6 čekova koje će oni u banci realizovati na ž.račun svoje firme a to im nikako ne ide u prilog, em će morati da plate pdv na taj promet, em ulaze u problem da su prodali iphone za koji nemaju legalan papirološki ulaz.
D500&E71

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

A da probas da odes do Madjarske?Mislim da ti je to jeftinije i od kupovine na crno ili mozda gresim.Koliko je sad cena iphone 5?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

U Madjarskoj je cena poprilicno visoka. Dobra je stvar da je i PDV visok pa iPhone izadje poprilicno povoljno, oko 630€. Mana je sto se u startu mora kesnuti oko 900€, pa ici na granicu, drkati se sa AFAom, a onda se vracati u prodavnicu po pare. Ti dodatni troskovi izadju oko 30-50€, u zavisnosti od toga gde je kupljen.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

da ima visu cenu Madjarska...Ne znam kako to ide oko vracanja PDV-a.neko kaze da nakon ponovnog ulaska u zemlju da se vraca pdv,neko kaze odmah...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Evo ti info iz prve ruke. Kupis u nekoj prodavnici, mora da bude vrednost od najmanje 50000 Ft (oko 170€), trazis racun za AFU (PDV). Sa tim racunom, na granicnom prelazu radis overu. Iduci put, ides u tu prodavnicu gde si kupila sa sve tim racunom, i oni ti kesiraju pare nazad. Ima neko umanjenje, ne dobijas svih 27% nazad. Rok za povracaj AFE je 90 dana!

Odgovori