Lela, ako se odlucis preko tog prijatelja, ili sta ti vec covek dodje, da uzmes telefon, on svakako da nema nista sa tim ukoliko se zalomi da bude problema sa telefonom. Cak mislim da ne bi bilo ni fer njega da ganjas jer vas je on smao povezao, nije posredovao, barem ne po ovome sto sam procitao iz tvojih postova.
Sto se tice kupovine preko neta. Jesam uzeo tako telefon ali smo seli, popili kafu, i svo to vreme sam arcio telefon. Radio mu sve sto mi je na pamet palo, popalio sve moguce bla bla cisto da vidim kako se ponasa. Drugo, pregledaj ga dobro da nema bilo kakvih fizickih nedostataka. I ono sto je po meni najbitnije, kad skines maskicu, izvadis bateriju, zagledaj se u srafove da vidis da li je neko tu nesto dirao. Ako primetis bilo kakvo ostecenje na tim srafovima, odmah vracaj taj telefon i zahvali se prodavcu. Nikada ne bih uzeo telefon koji je vec bio ko zna koliko po servisima.
Kurir. Na taj nacin nisam nikada uzimao, ali koliko mi je poznato, ti prvo potpisujes da si primila, placas i tek onda otvaras paketic. Problem je u tome sto kupujes macku u dzaku. Jedan covek mi je ispricao njegovu pricu sa tim nacinom kupovine telefona. U pitanju je bio iP4. Preko neta je dobio slicice i video zapise i kaze da je zaista sve izgledalo taman kako treba. Kad mu je stigao paket onda je skontao da nije dobio ono sto je platio, nego neki polupan telefon, napuklog displeja i slomljena maske. Nema kome da se zali, on je potpisao i platio a paket nije bio ostecen. To su ipak male pare da bi se ganjali ljudi na neki drugi nacin.
Kao sto
miodrage rece, rizik uvek postoji, ali je mnogo manji kad uzmes i posteno se izigras telefonom pre nego sto platis