SG Note I ili Note II

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Re: SG Note I ili Note II

Post od pero0000 »

Hvala vam svima. Zaista ste mi puno pomogli u izboru. Sad sam bliži kupovini Note I, mada ko zna? :unsure: Još jednu moju nedoumicu da rešimo, a to je kvalitet izrade. Ovako po slikama (mada se nikada ne treba voditi po tome, već u živo), ali pošto nemam nigde prilike da vidim ni jedan od njih uživo (u poslovnicama su samo makete), mislim da Note I ima bolju izradu i od boljih materijala je napravljen? Šta kažete vi na tu moju "konstataciju"? :blinky:

Sad se setih. Kad je VIP dobio SGS 3, imao sam nameru da ga uzmem i otišao u poslovnicu da ga kupim. Čim sam ga stavio u ruku i osetio da je toliko lagan i nežan, da sam mislio ako ga jače stisnem da će se raspasti. U momentu me je prošla želja da ga kupim, čak ga nisam ni upalio da vidim kako radi (posle par dana uzeh GNexus sa oglasa). Da li je Note II sličan ili isti kao SGS 3 što se tiče izrade (po slikama i YT klipovima deluje da jeste)?

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Možda pojedinim osobama djeluje da će se raspasti ako se jače stisne ali vjerovatno ljudi steknu takav utisak. Ja sam imao N8 i iskreno ja osjećam veću sigurnost držanja sa S3 nego sa N8. Vjerovatno što je težina raspoređena na većoj površini pa djeluje laganije a i tanji je. :) Note 2 je izrađen od identičnih materijala kao S3, samo u većem izdanju. :) Često imam prilike držati Note 2 i malo koristiti i uopšte mi ne odaje utisao krhkog telefona već potpuno suprotno. Jedno vrijeme sam razmišljao da zamijenim S3 za Note 2, ali sam odustao jer čekam S4 da izađe. :)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Baraba, evo pazario ga! pucaj sad... da cujem... :P

Chobby88, ti se oslanjas na zvanicne apdejtove? ih, pa kad bi tako gledali, pola telefona na trzistu su bogalji.. ovo ce da tera do androida 6.3, provereno.. 8)
i to stock.. bez ovih nepotrebnih touchwiz gluposti... stylus kao stylus, maltene nepotrebna stvar.. jebes to.. :P
Samo nek se rolaju....sarme.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Ne oslanjam se naravno,furam aosp slimbean i mogu ti preporuciti,4.2.1 je verzija,ima mnostvo opcija i radi brzo kao munja za razliku od tw romova.
A stylus je cool,ali ipak preferiram brzinu roma u odnosu na olovku:-)

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Zato sam kupio NOte 2 i dao taj visak para.. stock rom kida.. Nema potrebe za aosp romovima i za custom flesovanjem.. Stock rom je super uradjen (ima mozda 1-2 sitne greske, ali kao sto znamo, custom rom nikada nece biti bugless kao stock)..
A stylus nije kao stylus... Meni s-pen i tekako sluzi svrsi.. Koristim je bas dosta, i to ne iz zezanja.. A koristim je i iz zezanja :D

Nemoj pomisliti da hulim po note 1 sad, ali kazem ti razlog sto sam ja dao 200 eura vise (platio sam 490 eura nov note 2, ne otpakovan, na sve mreze (sala naravno) , tako da ne znam ni koliko si ti platio i koliko sam vise da :) )..
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Pera Detlic, ugasi displej tj. zaključaj ga. Pristisni on/off za paljenje displeja i broj sekunde koliko prođe dok se ne upali displej? lag. Koliko kod tebe Layne_Staley? Dobro, na note 2 je brže, ali ima lag tj. zastoj da pomisliš da nisi pritisno da bi pritisno još jednom.
Pera Detlic, si siguran da hoćeš da nastavim? :D

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

I to,i dialer i message aplikacije se sporo otvaraju.Zato sam stavio aosp gde sve radi munjevito,a za sada nisam nijedan bug primetio.

Malone
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 07. Avg 2006. 10:32

Post od Malone »

Layne_Staley, Gde si nasao za 490 nov, neotpakovan?
Danas sam svratio do mts-a u Uscu, telefon bas deluje kvalitetno odradjen, super ekran, sada mi moj tel deluje mali :roll:
Nisu imali one x+ :dry:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Malone, imaš za 500e nov sa 2god. garancije ovlašćenog uvoznika. Sa telenora je telefon i zaključan na telenor, lako se free otključava da bude sim free. Javi se na pp za kontakt :)
A bez garancije imaš brdo što donose iz mađarske od 480-490-500 na kupujemprodajem.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ja sam juce kupio nov za 300 :lol:
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

A prodao za 500 :)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

Baraba, nemam sta brojim sekunde, jer se upali za manje od jedne sekunde, potrebno mu je mozda pola sec. da odreaguje... ih pa sta je bre to..?! ajde sad da gledamo koliko ti treba racunaru da odreaguje kad mrdnes misem, a da je upalio screensaver... toliko, ako ne i vise..

Layne_Staley, " ...ali kao sto znamo, custom rom nikada nece biti bugless kao stock..."gde si cuo za to? custom romovi itekako umeju da budu bugless, da apsolutno sve radi, a pritom i brze/bolje nego na stock romu.. :wink:

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Pera Detlic, nisam cuo nego sam iskusio... Ne postoji rom koji je bugless (custom rom) . To govorim iz iskustva.. Uvek mora negde da skripi... Veruj mi...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Pa da,ali na stock skripi na sve strane:-)

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Chobby88, meni na note 2 na stock romu ne skripi ama bas nista.. Jer da skripi, odmah bi ga promenio... Radi s pen kako treba (bas ga koristim dosta), ne koci, ne baguje, ne laguje...

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

Odluka je pala. Kupujem (za desetak dana) Note II. Razlog je kao i uvek finansijske prirode. Jedan moj prijatelj ga je uzeo u Telenoru i prodaće mi ga za 440€. Inače da nije ta cena, uzeo bih keca. Pošto on koristi mikro sim karticu, ima li neki adapter da se kupi, da je pretvori u normalnu sim karticu (za slučaj da mi treba na drugom telefonu)?

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

pero0000, ja sam navratio u najblizi servis i pitao ih da li su skoro seckali neku karticu i dali su mi odseceni deo. Sta da placam za takve stvarcice kad i ovako pase savrseno. ;)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

Layne_Staley, ne bih se slozio nikako uvek sam imao bolja iskustva sa nekim kvalitetnim kastom romom neg' na stock-u... Nazalost.
Ima brda romova sa bagovima, al uglvnom se nadje onaj jedan koji radi savrseno...
Note2 je mozda izuzetak zbog prebrutalnog hardvera, ili neceg drugog, al pricam za generalno android uredjaje...

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

psyhound, e vidiš ja imam negativna iskustva sa tim odsečenim delom. Pokušao sam da ga stavim kad sam imao Gnexus (sekli su mi je u Vip-u zbog Motorole Razr). Kad sam je prodao i uzeo Gnexus hteo sam da je stavim zajedno sa tim odsečenim delom i imao sam problema da je stavim, a tek da je izvadim nikako nisam mogao i morao je servis da to uradi. Tako da oprezno s tim. Video sam na KP da se prodaju nekakvi adapteri za mikro u normalnu sim i još par kombinacija (cenu nisam zapamtio).

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

PeraDetlic, koji god android uredjaj da sam koristio (osim hd2), uvek su bolje radili stock romovi.. Od poslednjih uredjaja tu si Sensation, Gnex i sad Note 2..

U kuvanim ima dosta customizacije, ali na ustrb baterije i nekih bagova..

Danas mozes sam customizovati i stock rom, ako imas malo znanja i volje da procitas par strana kako se to radi.. Sam deodexujem stock rom, zipalignujem ga i onda mogu da mu radim sta hocu.. Mogu da zamrznem aplikacije koje mi ne trebaju i da sve radi kako treba..

Nego, necu da gusim temu, ali kazem, to je jedan od razloga zasto sam uzeo note 2 i dao malo vise para.. Kida sve out of box...

Odgovori