Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Re: Nokia E72

Post od loki13 »

Instalirao sam whatz up na e72 i vidim da mi je stalno na netu,da li je otkriven neki nacin da se onemoguci takvo ponasanje aplikacije?
Necu brisati ap zbog toga,pre cu obrisati aplikaciju
D500&E71

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

loki13, postoji mogucnost da se ugasi preko task-managera(a najbolji je swis manager pro,valjda se tako pise..)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

acamatic napisao:(a najbolji je swis manager pro,valjda se tako pise..)
Tako je, on vidi te procese i moze ih prekinuti.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

acamatic, Deksi, postoji i Best TaskMan, pa mozes i sa njim sve da ubijes loki13 :D
Samo jos da u RS nije internet skup... :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

Zavodnik xixiixix moram priznati xixixiix da nisam to radila :oops: :oops:
ALI,posto sam vec dva puta ga nosila u servis za godinu ipo dana,ja rekoh ocistili su ga tamo oni i instalirali nov softver stari obrisali...sve sada prazno :D
Kako se cisti C particija? :D

Sto se tice teme i rada mog telefona sto se uspori baguje,da pokusam ja da skinem temu na komp,pa da ubacim u telefon...da vidim mozda bude bolje?

Ja Operu nakon sto sam ga preuzela iz servisa ne smem da instaliram,OVI nisam instalirala,ma nista samo da mi mob bude prazan,da mi ne krene opet onako da se gusi,baguje.
Desi mi se sada kada imam 15 fotografija u telefonu da mu treba vremena folder sa slikama da otvori xexeex mozda je to i normalno,ali ne smem da instaliram niiiista da ga ne zamaram da se mucenik ne umori ,da ga ne zatrman njegovu cenjenu memoriju :roll: :lol:

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

Uspeo sam preko handy taskmana da ga ugasim, bitno je samo da se ostavi da radi u pozadini i onda ga prosto ubijem....
Sad mi je bas potaman
D500&E71

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

ja pokusavam ali nece,kliknem kill ali se sam aktivira opet...Hoces mooolim te korak po korak da mi napises upustvo kako da ga kilujem s vremena na vreme,po potrebi?
Bas mi treba

p.s.ja sam preko TasMenagera,ti si preko nekog drugog?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

annaBG, loki je radio uz pomoc hendy task menagera, posalji mi mail na pp i dobices tu app sa kodom. Telefon netreba da je haknut.
Citam gore i tvoj e72 bas i neradi dobro, a sto mu ti nebi uradila reset pa flesh malo da ga releksiras, nije to lose svremena na vreme da se uradi.

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

annaBG, probaj da ne izlazis standardno iz alikacije,vec samo pritisni home dugme (kucicu),onda udjes u task manager i tu ga vidis kao proces i ubijes ga....
Ja ako izadjem iz whats app preko exit,onda mi ga ne vidi u procesima, ali ga ja vidim po slobodnoj kolicni ram-a....
D500&E71

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

annaBG, eto to ti je resenje sto ti je dao kolega loki13, znaci ti ne ides na "exit" pa ga posle trazis u task manageru,vec samo aplikaciju kako da kazem minimiziras,i onda preko taskman-a je iskljucis..
A sto rece Deksi, nebi bilo lose da odradis resset,pa neki fles i da posle uzivas u telefonu..

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

acamatic, kada izadjem na exit handy taskman je ne vidi u pokrenutim app, kada je minimiziram onda je vidi, ali je bitno da se ne gasi backspace-om, vec options pa kill...
Valjda sam sada jasan
D500&E71

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Pokusala sam da ostavim aplikaciju da radiali ni tada mi se ne pojavljuje u TaskMenageru,kada ga otvorim,aplikacija whatsapp...
Mozda da probam sa ovim drugim programom...sto je loki instalirao?

Ok hvala vam puno na savetu,znaci da uradim reset,pa flesh...Potrazicu sutra,kada budem bila za kompom,na forumu,u okviru ove teme da li upustvo kako se to radi.

Inace ovaj je jedini sajt za koji mi ne pise da je memorija puna :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

annaBG napisao: Inace ovaj je jedini sajt za koji mi ne pise da je memorija puna :)
Uh pa ti bas imas problema sa ram memorijom. Sa operom mini nikad ali nikad nebi trebalo da imas taj problem sa ram memorijom. Evo na mom e72 trenutno i pored otvorenih nekoliko app... i naravno opere mini preko koje pisem je 33 mb.
Ako ti je hakovan telefon imam aplikaciju koja ima u donjem delu prikaz rama non stop, tako da mozes stalno da pratis ram i da otkrijes sta ti to toliko trosi ram memoriju.

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

Deksi, meni je ukupna slobodna ram memorija 32-33mb, pa kada otvorim whats up i operu mini padne na nekih 16mb....sto opet i nije toliko loes...tkr ja zadovoljan :D :D :D
D500&E71

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

povlacim rec i za ovaj sajt mi pise da je puna memorija.Mozda ne bi ako sam samo na forumu,ali cim odem na glavnu stranicu-kralj!
Nemam hakovan...
Ne znam da li da pisem Nokiji ili ovlasceni serviser,jos uvek mi je u garanciji,a dva puta vec bio u servisu jer je kocio i bagovao,pa oba puta su obrisali OS i stavili novi.A prvi put su i ploci menjali (onu zelenu,osnovna se valjda zove)
Oba puta sam isla u servis koji se zove...ne mogu da se setim,ali ovlascen,na NBG kod Grcko kiparskog centra,preko puta Arene...ako znate na sta mislim...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

annaBG, mozes li nekim task menagerom da proveris ram memoriju?
Opera mini potrosi oko 5-7 mb. i da bi pisalo memori fulll potrebno je da memorija spadne na ispod 2 mb. pa i nize. Ispada da tebi telefon pri normalnom radu ima ispod 10 mb. rama i kad krenes u pretragu interneta spadne na ispod 2 mb.
Ja smojim e72 manje sajtove besproblema pregledam cak i oprom mobile, e kad otvorim kao telenorov sajt gde ima puno slika tu se tek javi memory full ali i tu tek posle otvorene 5-6 stranice. Sa operom mini nemem problema.
Da ti je hakovan telefon dao bih ti aplikaciju da tacno pratis uvek ram memoriju i kroz menije i na internetu. Pisao sam o tome u ovoj temi nekoliko stranica unazad.

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

annaBG, sigurno imas neke aplikacije koje ti trose ram memoriju, najbolje bi bilo da odradis jedan hard reset i onda pazljivo ispratis sta instaliras i ostavljas da ti radi u pozadini....
D500&E71

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Nokia E72

Post od toda81 »

Ovo je stvarno strasno sta se desava sa n82 i sramota je da je nokia napravila toliki propust. Bukvalno nikad se meni, a ni sada mojoj devojci na e71 nije desilo tako nesto, a e71 je predak nokie e72. Sta znaci to ako otvoris par malo zahtevnijih stranica operom mini i on ti izbaci da je memorija puno... ZALOSNO ZA TAKAV TELEFON
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

toda81, ma kad se malo upozna sa problemom problem se da rseiti. Ja sam zadovoljan kako radi internet na mom E72.
Ovom telefonu, njegovom softveru i procesoru za rad je bas potrebno malo vise rama. N8 i slicni njemu imaju isti skoro isti procesor ali N8 ima duplo vise rama. Samo ovaj i C5 imaju ovaj procesor i valjda E5 sa S60V3 simbianom a taj softver je nesto izmedju S60V3 i ^3.
E72 ima neke funkcije koji mislim da nema nijedan njegov predhodnik kao smart biranje sa kojim zacas dodjes do zeljenog kontakta i saljes sms ili ga pozivas.
Opet kazem treba se malo pozabaviti telefonom i radice dobro.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

obrisala sam taskmenager,iznervirao me,nikako nije hteo da ubije whatsapp pa sam ga obrisala.
pokusacu da ga instaliram opet ili neki drugi program da proverim koji to programi rade u pozadini.
Nisam nista od programa,aplikacija skidala,samo whatsapp,bas iz tog razloga da ne preopteretim mob.

Odgovori