Samsung Galaxy Note II N7100

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Re: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od Layne_Staley »

Ja sam zamrz'o te aplikacije.. Bez razloga mi brljaju po telefonu a kur*u ne sluze... :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Malone
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 07. Avg 2006. 10:32

Post od Malone »

Restart je resio problem. Mislis da je bolji ovaj readers hub od adobe reader?

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

Malone, meni je bolji, zato što kad uđeš da čitaš fajl pritisneš dugme za opcije i tamo imaš reading view i onda samo listaš stranice, sve se vidi a ne moraš da zumiraš kao na adobe.. :)
Ja imam dosta pdf fajlova pa mi je to zgodno za citanje a i lepo izgleda.. :)

Edit: Koliko vama traje baterija? Meni u proseku kad ga max koristim od 9-12h, sa 2h igrica, otprilike isto ako ne i više neta, malo poziva i nekih 30, 40 poruka, plus skidanje preko utorrent i ostalo.. A juče mi je trajao 25h sa minimalnim korišćenjem, nekih 1h igrica, par poruka, par minuta neta, itd.. :)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Malone
Mobil fan
Mobil fan

Post od Malone »

Prebacio sam neke slike u folder pictures preko usb-a (drugo nista nisam dirao) i sada vidim da mi je iz nekog razloga obrisao one fabricke slike, ostali samo wallpaper-i i to maslacak, perje i jos nesto crveno. Takodje je obrisao i onaj promo video koji je bas bio dobar :/
Galerija je prazna, samo folder sa ovim novim slikama.

Kada ga nakacim na usb, ne prikazuje mi opciju safe remove hardware. Jel to normalno? Samo iscupam usb?
Ostale usb uredjaje sam do sada uvek vadio nakod sto kliknem safe remove.

Jel ste mu uzimali neku karticu ili vam je ovih 10gb dovoljno? Telenor se nije otvorio ili to nijedan operater ne daje?

@Vlaki Ubacio sam 2 pdf-a, super izgleda. Skoro da mogu da citam i bez zumiranja.

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

Malone, ma da, ideš na opcije, pa na reading view i nema zime, sve se čita.. :)
Mislim da nijedan operater ne daje karticu.. A zavisi sve od potreba.. Meni ostalo još 2GB slobodno, ali zato što sam instalirao nepotrebnih 6 igrica, tako da će pasti brisanje.. :)
Kad ga uključiš, trebalo da ima u mycomputer posebna ikonica za tel, tu idi na desni klik pa ga ugasi.. Mislim da sam tako uradio kad sam ga kačio na komp.. :)
Ako ti baš trebaju te fabričke slike probaj da ih vratiš vraćanjem tel na fabrička podešavanja.. Nisam probao, tako da ne znam.. :?
Koliko tebi traje baterija u proseku? I jel imaš problema sa olovkom?

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Malone
Mobil fan
Mobil fan

Post od Malone »

Vidim ikonicu telefona, ali nema nijedne opcije da izbaci usb. Mozda nije ni potrebno.

Baterija je odlicna, primecujem veliku razliku u odnosu na evo 3d (4.3", 1730 mah) . Samo sto nisam do sada igrao igrice kao na htc-u.
Na htc-u sam dosta igrao sector strike i hill climb racing. Punu bateriju sam praznio za oko 2h igranja, a ovde bi verovatno trajala oko 3.5h. Provericu kad idem kuci, 4h klackanja autobusom, taman :)
Za sada samo idem na net i gledam yt. Ne koristim ga previse napolju, tako da mi baterija ostane na jedno 50-60% do uvece, tu ga spustim jos malo i nakacim na punjac za sutra.
Olovku slabo koristim, crtao sam malo u s note i nisam primetio preskakanje. Taman mi menja svesku dok igram pikado sa bratom.
Sketchit je dobra igrica za olovku.

Edit: Nasao sam da ovaj mtp prnos podataka valjda ne radi "write cashing" tako da ne mora da se ide na "safe remove", cak ga i nema.

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

Ja sam se nešto istripovao onda.. :roll: Vidim i ja sad da nema...
Pa da, igrice jedu bateriju.. Pogotovo nba i nfs.. :D Napunio sam ga sinoc i blejao je 8h preko noci i potrošio 3% ako i toliko... :)
Tako da je dobro... :)

Malone
Mobil fan
Mobil fan

Post od Malone »

Aha, spremam se da isprobam Bard's tale, kaze jedna od boljih igrica, ali teska je preko 3gb.
Gledao sam neke kartice, bas je pala cena. Pre 6-7 godina sam 256mb micro sd platio punih 50e :wacko:
Nasao sam 16gb, 1700din. Jedino sto me muci, kaze prebacuje 4mb/s pa mozda nije za instalaciju igrica. Ali opet mogu da mu strpam muziku, neki film, a igrice da napakujem na memoriju telefona.

Bas sam danas procitao da najnovija verzija softvera 4.1.2 nesto zeza bateriju. Kaze spusti mu preko noci sa 100 na 86%.
Meni je najnovija verzija 4.1.1 i ne nalazi noviju.

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

Pa da, ima jeftinih, ali je razlika u klasama, mislim da ima tema ovde na forumu o tome.. :)
Kako bi mogao da prebaciš igrice na karticu? Pošto se uvek instalira na mem telefona, a obb fajl drži na mem telefona.. Jedino preko particionisanja kartice, ali za to treba root čini mi se..
Da, i ja sam video to za bateriju i novu verziju.. :unsure:

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Ako nekome treba imam Flip Cover za Note 2 Bele ,Gray,Crne boje potpuno novo ne korisceno na prodaju javite se na pp
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

Malone
Mobil fan
Mobil fan

Post od Malone »

Ovaj sto je instalirao bard's tale (ima video na yt), nudi mu opciju da dodatne podatke (3.5gb) skine na karticu umesto na memoriju telefona.
Nego ja bih igrice drzao na memoriji telefona, a muziku, filmove i sl na kartici pa onda ne smeta ni class 4.
Nasao sam na deal extreme sandisk 32gb class 10 za 36$.
Cekam prvo da mi stignu eksterni punjaci za bateriju pa mozda narucim taj sandisk.
Nasao sam da je dx ranije imao neku turu fake kartica, ali to je bilo pre 5 godina. Valjda sada imaju bolju kontrolu originala.

dalibor123
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 29. Jan 2013. 18:46
:: Galaxy note 2

Post od dalibor123 »

jel mogu i ja da dobijem IGO navigaciju za note 2 ? :) Kupio sam ga pre nedelju dana telefon je fantastican verovatno nema bolji trenutno za one kojima velicina ne smeta :) pozdrav za one koji ostavljaju dobre savete u vezi ovog telefona :)

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

Malone, e pa moguće, ako je toliko velika igrica.. :)
Realno je dobra cena preko dealex za 32 GB, samo jel može da se naruči iz Srbije, kolika je poštarina, koliko se čeka, kako se plaća, itd.. :)
dalibor123, nek' te večno služi.. :D Telefon je vrhunski, bezbroj mogućnosti.. Malo pre sam kačio laptop na tv, pa kontrolisao preko telefona lap top čisto da probam, super radi sve. To sve preko teamview-ra.. Mnogo je korisno ako nisi blizu lap topa, a treba nekom nešto negde da instaliraš.. :D
Šaljem ti iGo na pp..

Pozz! 8)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Одг: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od tomas.hokenberi »

Malone napisao:Nasao sam na deal extreme sandisk 32gb class 10 za 36$.
Ja sam svoju Transcend 32GB class 10 microSDHC platio oko 3000 din u Beograd.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

tomas.hokenberi, jel možeš da mi pošalješ koja je radnja u pitanju na pp? :)

Malone
Mobil fan
Mobil fan

Post od Malone »

Narucio sam eksterne punjace preko deal extreme. Poslato pre jedno 10 dana, vec je vreme da stigne.
Placa se karticom, postarina je fraj. Jedino sto ne mozes da ostvaris garanciju.
Zato sam hteo da prvo sacekam tu posiljku pa onda da razmislim ozbiljnije o sandisk-u preko dx.

Nego tomas.hokenberi to je otprilike cena kao za sandisk preko dx, samo sto imas garanciju za slucaj da je felericna. Pusti i meni pp gde si kupio.

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

Pa kad ti stignu punjači, ti javi kako rade i da li se isplati kupovati.. a smart dock? Da li to vredi kupovati preko njih? Definitivno ću da izdvojim pare za to.. :-D

Malone
Mobil fan
Mobil fan

Post od Malone »

Punjace sam narucio zbog prethodnog telefona koji nije bas dugo drzao bateriju. Tada nisam bas ozbiljno planirao note 2. Na note 2 baterija drzi dosta duze pa verovatno moze da pokrije i 4-5h aktivnog koriscenja koliko mi max treba. U svakom slucaju mogu da naplacujem punjenje ako neko krizira u busu :P

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

Odneo sam juče telefon u servis i napokon su mi primili i ustanovili kvar taj dan.. :)
Nažalost, kvar je u telefonu, tačnije u displeju telefona. Pa ću dobiti nov aparat verovatno sledeće nedelje...
Uglavnom, ako vam trokira olovka u nekom delu ekrana, preskače air view i ostalo, nosite u servis da vam pogledaju.. Može biti i da je do olovke, ali kažu da je češće u pitanju ekran.. :dry:
I još jedan dodatak, nemojte da pristanete da vam u servisu odrade backup podataka. :D Ja se nasmejao kad je rekao da može da uradi ali da naplaćuju 1500din.. I onda sam ga zamolio da donese telefon, izvadio otg kabl, spojio usb i završio.. :D Gledao me u čudu.. :D

Pozz! 8)

Karadza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 13. Jan 2012. 02:29

Post od Karadza »

Ljudi, sta da radim sa ovim pozadinskim procesima? Sinoc mi je pola baterije otislo. Stalno je aktivno preko 40 aplikacija. Koristio sam na s2 razne task killere ali znam da od toga nema neke vajde...

Odgovori