Da li je toliko velika razlika izmedju 1.9 i 1.3 megapixela
					Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
	Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Glupo je porediti ekrane sa tih slika jer n90 ima vrh ekran (po meni jedna od retkih stvari koja je dobra na tom telefonu)  i tu malo telefona moze nesto da uradi, a 6680 ekran u prirodi je ok i moze se porediti sa ekranima ostalih proizvodjaca slicne rezolucije, naravno!  

Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

- Pridružio se: Pet, 13. Jan 2006. 00:00

Tako je, BO-YAA. Mrzim to što ljudi nikako da ahvate šta znači imati 1 mpx ili 2 mpx kameru, tj. šta uopšte megapixeli znače kameri. Oni ne pridonose kvaliteti slike, samo njenoj veličini! Ako je kamera dobra, i VGA rezolucija može bolje da izgleda na telefonu nego neka slika rezolucije od 2 mpx, ako je slikana lošom kamerom. 
Razlika se primijeti tek nakon prebacivanja na komp (i to razlika u veličini.)

Razlika se primijeti tek nakon prebacivanja na komp (i to razlika u veličini.)
pts
						Naravno da, recimo Fuji (moj omiljeni proizvodjac  
 ) od 3MP, pravi bolje fotke (sa vise detalja, boljom geometrijom, vernijim bojama...) od nekog Musteka koji ima 5-6MP ..... ali ovde se radi o telefonima istog proizvodjaca (tako da pretpostavljam da bolji, tj. noviji model, u najgoram slucaju ima senzor istog kvaliteta, ali sa vise pixela) + bolja optika, zar ne?  

- Drobnjak81
 - Redovni učesnik

- Pridružio se: Pon, 28. Feb 2005. 15:15

Drobnjak ti bas ne mozes da se pomiris sa cinjenicom da Nokia 6630/6680 ima prosjecan ekran. Tacno je da se u zivo te kockice skoro ne primjete, ali postoje. Ovdje je fotoaparat samo pojacao njihovu izrazenost.
Kad sam ja govorio da mi je svaki ekran "kockast" poslije ekrana na Motoroli E1000 mnogi mi nisu vjerovali. Cak i na D500 i V3 koji imaju dobre ekrane. Rezolucija je presudna za ostrinu slike a ne broj boja.
Kad se oko privikne na ostru sliku onda se primjecuju i najmanji detalji kod losijeg ekrana.
Pa morali su, jer se 99,9% posto reviewa pise sablonski, cast izuzecima!b_udder napisao:akki, pa morali su u testu da ga uporede sa nekim prethodnim telefonom, zar ne?![]()
a posto je 6680 relativno nov model, onda je on bio nekako logican izbor...
A cilj ljudi koji prave reviewe uglavnom nije da daju najpravednije misljenje i poredjenja, vetj da izazovu sto vetju paznju i samim tim privuku sto vetji broj posetilaca na sajt, sto je u ovom slucaju sasvim uspelo!
A svako ko je uzivo video te ekrane, zna veoma dobro da tu nikakvog poredjenja nema, jer se kosi sa logikom!
						akki, u pravu si ti, ali sa kojom bi ga drugom nokijom ti poredio? .... e sad, da je trebalo da ga uporede i sa drugim proizvodjacima - trebalo je 
dugi, dobro, nismo se razumeli ..... cinjenica je da su telefoni bili paralelni jedan u odnosu na drugi tokom fotografisanja, tako da to sa fotoaparatom otpada

dugi, dobro, nismo se razumeli ..... cinjenica je da su telefoni bili paralelni jedan u odnosu na drugi tokom fotografisanja, tako da to sa fotoaparatom otpada
Nema konkurenata iz nokie, mozda bih stavio recimo sliku ekrana n70 ali cisto, za one koji nisu u prilici da vide uzivo, da bi se pokazalo koliko je superioran, bez ikakvog poredjenja i diskutovanja koji je bolji!b_udder napisao:akki, u pravu si ti, ali sa kojom bi ga drugom nokijom ti poredio? .... e sad, da je trebalo da ga uporede i sa drugim proizvodjacima - trebalo je![]()
						Kakve bre veze ima da li je aparat bio paralelan s telefonima,e ne znam odakle ljudima ovako smesne izjave.Sta da su slikani recimo drzeci aparat u uspravnom polozaju,verovatno bi ekrani odjednom postali sa 256 boja ili sta,ne razumem.......ma dajte bre molim vas..... 

N90 ima mnogo bolji ekran i prica zavrsena!Pa probaj da uslikas ekran nekog Gorenje televizora i novog Sony Bravia plazme i dobices isti efekat!

N90 ima mnogo bolji ekran i prica zavrsena!Pa probaj da uslikas ekran nekog Gorenje televizora i novog Sony Bravia plazme i dobices isti efekat!
- Drobnjak81
 - Redovni učesnik

- Pridružio se: Pon, 28. Feb 2005. 15:15